1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Lpg Tüp Beyni Neden Donar

Lpg Tüp Beyni Neden Donar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LPG’li Araçta Gaz Beyni Neden Donar?

LPG’li araç sahiplerinin en sık sorduğu sorulardan biri LPG’li beyni neden donduğudur. temadır. Bu konuya girmeden önce aracınızın LPG beyninde aşağıdaki örnek görsellerde de görüldüğü gibi kar veya don oluşmasının doğrudan beynin arızalı olduğu anlamına gelmediğini bilmenizi isteriz. Şimdi bu durumda ne yapmamız gerektiğini açıklayacağız. LPG beyni donmuş ve çalışmayan bir aracı çalıştırmaya çalışmak yerine önce hava filtresi kapağını çıkarıp donmuş beynin üzerine önce sıcak su sonra kaynar su dökerek beyni ısıtmalıyız. Bilgisayar yeterince ısındıktan sonra hava filtresi kapağını yerine takıp aracı yeniden çalıştırabilirsiniz. Beyin donması olan bir aracı çalıştırmaya çalışmak, aracın her an alev almasına neden olabilir bu nedenle bahsettiğimiz prosedürleri uygulamanızı öneririz.

Tofaş Şahin gaz beyni donuyor

Kış aylarında LPG’li araç arızalarının %98’i sıvı LPG yakıtının karbüratörde birikmesine ve yayılmasına neden olan beyin donmasından kaynaklanmaktadır. Sıralı sistem araçlarda araçlar soğukken depoda gaz tutmadıkları ve butona basılı tutulduğunda direk gazla çalıştıkları için her gün yanarlar. Sıralı sistemli araç, regülatör ısınmadan direkt çalıştırılırsa, önce regülatör karlanacak, daha sonra biriken likit gaz nedeniyle LPG enjektör boruları kırılacak, daha sonra gazın minimum difüzyonu nedeniyle araç alev alacaktır. çıngırak.

Tofaş Gaz Beyni Neden Donar

LPG beyin donmasının nedenleri hakkında konuşmaya başlamadan önce, LPG beyninin nasıl çalıştığını ve fonksiyonunun ne olduğunu herkesin anlayabilmesi için açıklayalım. LPG beyninde iki odacık vardır: gaz odaları ve su odaları. Motorda sirkülasyon yoluyla su haznesinde sürekli dönen sıcak su, gaz haznesindeki sıvı LPG’yi -40 dereceye kadar ısıtarak buhara dönüştürerek motorun LPG ile daha verimli çalışmasını sağlar. Karbüratör sistemlerinde ve sıralı beyin sistemlerinde genellikle regülatör olarak adlandırılan bileşenin kar, buz ve donmasının nedenleri aşağıda paylaşacağımız sorunlardan kaynaklanmaktadır.

Kalorifer ve gaz beynine sıcak su gelmiyor

LPG kurulumu ile ilgili sebeplerKarbüratörlü sistemlerde, kış aylarında soğuk havalarda gaz basıncının yüksek ayarlanması durumunda, motor çalışmadığında veya kısa süre çalıştıktan hemen sonra beyin donması meydana gelecektir. Bu durumlarda yetkili bir kişi motor soğukken gaz hattını motordan ayırır ve gaz basıncını ayarlayarak beyinden çıkan yakıt miktarını azaltır. Bu sayede donma meydana gelmeyecek, araç daha kolay dönecek ve daha az yakıt tüketecektir. Sıralı sistemle donatılmış araçlarda gaz geçiş sıcaklığı 30 derecenin altında ise LPG regülatörü donabilir.

Lpg Gaz Beyni Neden Donar Neden Karlama Yapar

LPG beyin diyaframının yetersizliğinden kaynaklanan sebepler
Karbüratörlü ve sıralı sistemli LPG’li bilgisayarlarda gaz ve su diyaframı adı verilen iki diyafram bulunur. Örneğin su zarı patladığında gaz motor suyuna karışır ve suyun beyindeki dolaşımı zayıflar. Yedek su deposu üzerindeki su taşma kapağını açtığınızda gaz beyninde gaz ve kar kokusu duyulur. Bu durumda LPG beyin veya diyafram tamir kitini değiştirmeniz gerekir. Gaz diyaframı arızasının belirtileri, diyaframın sertleşmesi nedeniyle LPG’nin sık sık yanlış hizalanması, aşırı yakıt tüketimi ve aşırı soğuk iklimlerde yüksek gaz üretimi nedeniyle gaz beyninin donmasıdır.

Termostatlardaki LPG nedeniyle beyin donmasının nedenleri
Genel olarak kış aylarında LPG sistemi olan tüm araçlarda 90-92 arası kış termostatı şarttır. Aksi takdirde arızalı veya yazlık termostat kış aylarında motordan su tutamaz ve suyun sistem içerisinde dolaşmasına izin vereceği için motor geç ısınır ve beyin donar. Termostat sorunu hafife alınacak bir şey değildir, aracın aşırı miktarda benzin yakıt tüketmesinin ana nedenidir ve aynı zamanda motorun ısınana kadar benzinle sert çalışmasına neden olur.

Olası su ve antifriz sızıntıları

Kış aylarında LPG’li araçlarda sıklıkla karşılaşılan bu sorun, özellikle araca antifriz ilave edildikten sonra ortaya çıkar. Antifrizin kimyasal ve kaygan olması su borularında ve LPG beyin dirseklerinde korozyona neden olur ve oradan sızıntılara neden olur. Tavsiyemiz sabah araca antifriz ekledikten sonra aracı çalıştırmadan önce su hortumlarında sızıntı olup olmadığını kontrol etmeniz, motoru ısıttıktan sonra kelepçeleri sıkmanızdır. Sızıntı yapan antifriz sadece beynin donmasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda -40 dereceye maruz kalma nedeniyle beyin içindeki diyaframın yırtılmasına ve hatta aşırı gaz kaçağı nedeniyle aracın yanmasına neden olur. Su borularındaki su sızıntıları nedeniyle motor suyunda hava oluşarak sıcak suyun motor ile gaz odası arasında dolaşmasını engelleyerek gaz odasının donmasına neden olur.

Kullanıcı Kaynaklı LPG Beyin Donmasının Nedenleri

Aşırı soğuk, donma noktasının üzerindeki iklimlerde aracınızı yaklaşık 3 dakika benzin yerine benzinle çalıştırmak beynin LPG’den donmasını önler, yakıt tasarrufu sağlar, motorla ilgili birçok parçanın ve LPG sisteminin ömrünü uzatır. Örneğin araç -10 derecede ilk çalıştırıldığında benzinle 5 km yol kat etmek LPG’ye göre daha ucuzdur. Bunun nedeni LPG sistemlerinde motor sıcaklığı 35 dereceye ulaştığında beyin sıvı LPG’yi buhara çevirerek gerçek tasarruf ve verim elde edilmesini sağlar. Özellikle karbüratörlü dediğimiz eski sistemlerde hava soğukken en az üç dakika benzinle çalıştırmak gerekiyor. Aksi takdirde yakıt tüketimi artacak ve beyinde kar gibi sorunların yaşanması doğaldır.

Kurulum hatasından kaynaklanan LPG Beyin Donması ve nedenleri

Genellikle sıralı sistem kumandasının donma sorunu, su hortumu bağlantılarının ısıtıcı hortumlara bağlanmak yerine stok su deposuna bağlanması nedeniyle ortaya çıkar. Özellikle Opel araçlarda sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan biri de uzun yolda belli bir süre araç kullandıktan sonra beyne yeterli sıcak su gitmediği için LPG beyninin ısınmamasıdır. Opel aracınızda bu sorunu yaşıyorsanız LPG servisinize başvurmalı ve su bağlantılarınızı düzelttirmelisiniz.

Orijinal olmayan kafa contalarının kullanılması

Son olarak araç karbüratörlü veya sıralı olsun, kafa contasını değiştirirken conta orijinal değilse contadaki su haznesi kapalı olduğundan LPG bilgisayarına sıcak su geçmez bu da bilgisayarın gazın donmasına ve bilgisayarın donmasına neden olur. bu sorun genelde Tofaş araçlarında yaşanıyor. Sorunun çözümü su hortumu bağlantılarını T bağlantısı kullanarak beyne bağlamaktır. Yazıyı faydalı bulduysanız aşağıdaki sosyal medya butonlarını beğenip takip etmeniz bize maksimum desteği sağlayacaktır.

Lpg beyni donuyor ne yapmalıyım
Tofaş Gaz Beyni Neden Donar
Lpg beyni ısınmıyor
Lpg beyni Neden ısınmaz
Tofaş Şahin gaz beyni donuyor
Kalorifer ve gaz beynine sıcak su gelmiyor
Tüp Beyni Donarsa Ne Olur
Kışın lpg donar 

 

Lpg Tüp Beyni Neden Donar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin