Sipraktin şurup pek çok alerjik rahatsızlık sonucu ortaya çıkabilen belirtilerin tedavisinde kullanılan antihistaminik ilaçtır. Sipraktin şurubun bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Şurubun 2 yaş altındaki çocuklar için kullanımı uygun değildir. Sipraktin şurubu kullanmadan önce bir doktora danışılması önerilir.
SİPRAKTİN ŞURUP NEDİR?
Sipraktin şurup farklı nedenlerle ortaya çıkabilen alerjik hastalıkların kaşıntı belirtisinin giderilmesine yardımcı olan bir antihistaminiktir. Şurubun etken maddesi siproheptadin HCl’dır. 2 yaşın altındakilerde, yenidoğan ve erken doğan bebeklerde Sipraktin şurup kullanımı uygun değildir.
SİPRAKTİN ŞURUP NE İŞE YARAR?
Sipraktin şurup kullanımı aşağıdaki rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir:
- Alerjik deri hastalıkları nedeniyle ortaya çıkan kaşıntı
- Alerji nedeniyle yüz ve boğazda şişme
- Göz tabakasının iltihabı
- Alerjik olmayan burun akıntısı,
- Alerjik burun akıntısı
- İlaç ve besinlere bağlı alerjik reaksiyonlar
- Kan ve plazma bağışı ile ortaya çıkan reaksiyonlar
- Soğuk alerjileri ve dermatografizm
- Alerjik dermatitler (bir tür deri hastalığı)
- Suçiçeği nedeniyle ortaya çıkan kaşıntı belirtisi
SİPRAKTİN ŞURUP FİYATI NE KADAR?
Sipraktin şurup eczane fiyatı 54,50 TL’dir. Sipraktin şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Sipraktin şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.
SİPRAKTİN ŞURUP NASIL KULLANILIR?
Sipraktin şurup ağız yoluyla alınır. Şurubun farklı yaş gruplarına göre belirlenen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:
- 2-6 yaş arası çocuklar için; günlük doz 12 mg’ı aşmayacak şekilde, günde 2 veya 3 defa 1 ölçek (2 mg)
- 7-14 yaş arası çocuklar için; günlük doz 16 mg’ı aşmayacak şekilde günde 2 veya 3 defa 2 ölçek (4 mg)
Yetişkinlerde için günlük doz olarak 4-20 mg kullanımı uygundur. Tedavi başlangıcı için günde 3 kez 4 mg (2 ölçek) uygun görülür.
Sipraktin şurubun yaşlılarda; baş dönmesi, sersemlik, uyuşukluk, uyuklama ve hipotansiyon sorunlarına yol açma ihtimali olduğundan, bünyesi zayıf yaşlılar için kullanımı uygun değildir.
SİPRAKTİN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?
Sipraktin kullanırken bazı yan etkiler görülebilir, bunlar arasında;
- Baş ağrısı
- Bulantı ve kusma
- Uykusuzluk
- Güçsüzlük
- Ateş yükselmesi
- Bağımlılık
- Solunum yetmezliği
- Yaygın kaşıntı ve döküntüler
- Kol ve bacaklarda şişlik
- Nefes darlığı
Sipraktin Kilo Almak İçin Nasıl Kullanılır?
Sipraktin şurup genelde alerjisi olan kişiler için kullanılan bir şurup olsa da ebeveynler bu şurubu iştahsız çocukları için kullanmaktadır. Bu şurup içerisinde siproheptadin HCI maddesi bulunur. Hem kilo alımında hem de kaşıntı, kızarıklık, ödem ve burun akıntısı gibi daha pek çok hastalıkların tedavisinde tercih edilmektedir.
Şurubu kullanırken kişinin yaş durumuna göre kullanmak uygun olacaktır. Çocuklar için genelde 1 ölçek yeterli olacaktır. Çocuklar dışında zayıf ve iştahsız olan yetişkinler de şurubu kullanabilirler.
Sipraktın Şurup Kilo Aldırır mı?
Kilo alımında etki sağlamak için tercih edilen sipraktin şurup kilo aldırır mı sorusu da şurubu kullanmak isteyenler için merak edilmekte. Kullanıcı yorumlarına baktığımızda şurubu kullanan kişilerin kilo alımına fayda sağladığı yönünde açıklamalar vardır. Ancak yine de doktor kontrolünde kullanılmasında yarar vardır.
Çocuğa Kilo Aldiran Şurup
Zayıf ve iştahsız çocukların kilo alması için iştah şurupları tercih edilebilir Sipraktin şurup kullanmak isteyen kişiler de bu amaçla ürünü düşünmektedirler. Şurubu kullanmadan önce aile hekimi ya da doktorunuza danışmakta yarar vardır.
Sipraktin Öldürür mü?
ÖNEMLİ BİLGİ
Burada yazan bilgiler sadece bilgi amaçlıdır. Doktorunuza danışmadan kesinlikle kendi kararınız ile kullanmayınız.
Sipraktin şurubunun ciddi şekilde yan etkileri olup olmadığı da merak edilmektedir. Yaptığımız araştırmalara göre açıklayacak olursak şurup her ne kadar iştah açıcı ve alerjjik reaksiyonlar için tercih edilebilse de kullanımı mutlaka doktor kontrolünde olmalı. Aşırı miktarda tüketimi ani koma ve ölüm gibi çok ciddi komplikasyonlara neden olabilmektedir.
Ancak bu yan etkiler genellikle nadir görülür ve sadece bazı kişilerde meydana gelir. Sipraktin kullanmadan önce doktor ile iletişime geçilmelidir.