Öğrenim kredisi başvuru işlemleri başladı. Üniversite öğrencilerini kapsayan öğrenim kredisi nasıl alınır? Öğrenim kredisinden yararlanmak isteyen öğrenciler, başvuru nasıl yapılır, şartlar nedir araştırmasında bulunuyor. Öğrenim kredisi başvuru işlemleri 17 Kasım’da sona erecek. Peki öğrenim kredisi sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK öğrenim kredisi başvurusu nasıl yapılır? KYK öğrenim kredisi nasıl alınır?
KYK Öğrenim Kredisine Nasıl Başvurulur?
KYK öğrenim kredisi ve burs başvuruları başladıktan sonra öğrencilere e-Devlet’e girerek başvurularını yapabilmektedir. Başvuru için e-Devlet üzerinden “KYK burs veya kredi başvuruları” yazılmalıdır.
KYK Öğrenim Kredisine Başvurduktan Sonra Ne Yapılmalıdır?
Burs başvurusu olumsuz olan öğrenciler KYK öğrenim kredisi alabilirler. Bu krediden yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı”nı yapmak zorundadırlar. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciler ödeme alamamaktadır.
KYK Burs Veya Kredi Alan Öğrencilerin İsimleri Nereden Açıklanır?
Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler https://kygm.gsb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilmektedir.
KYK Burs Veya Kredi Taahhütnamesine Nereden Ulaşılır?
Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler taahhütnamelerini (e-Devlet) internet adresi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın linkine tıklayarak ulaşabilirler.
KYK Öğrenim Kredisi Hangi Durumlarda Kesilir?
-Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya geçici olarak uzaklaştırma,
-Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
-Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
-Öğretim kurumunun kapatılması,
-Bakanlığımıza bağlı yurtlardan “yurttan süresiz çıkarma cezası” alınması,
-Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.
Almakta Olunan KYK Burs Ve Kredisi Nasıl İptal Edilir?
Yüksek öğrenimdeki öğrenciler almakta oldukları burs veya krediyi almak istememeleri halinde https://www.turkiye.gov.tr/kyk-kredi-burs-iptal-basvurusu linkinden iptal edebilmektelerdir.
Yaş fark etmeksizin her yaş grubundan insanın hayatın belirli zamanlarında paraya aşırı ihtiyaçları olabilir. Bu para ihtiyacı bir takım önemli harcamalara yönelik gerçekleşmekte ve ortaya çıkmaktadır. Özellikle Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin her ay paraya ihtiyacı olmakla birlikte , ilk Üniversiteye kayıt yaptırırken de oluşan masraflardan dolayı bir takım maddi ihtiyaçları olacağından öğrenciler parasal olarak zorlanabilmektedir. Bu zorlukların sonucunda öğrenciler bu ihtiyaçlarını gidermek için kredi gibi imkanlardan faydalanmaktadır. Bu yazımızda Öğrenci Kredisi Nasıl Alınır ? konusu hakkında siz öğrencilere birbirinden önemli ve değerli bilgiler vereceğiz.
Öğrenci Kredisi
Eskiden bankalardan kredi almak , düzenli bir geliri olmayıp bunu kanıtlayamayan kişiler için zordu. Özellikle öğrenci kesim bankalardan kredi almakta çok zorlanırdı. Günümüzde ise bankalar arası rekabetin artması ile birlikte, bankalar insanlara çeşitli ödeme kolaylıkları ile birlikte kredi fırsatları sunmaktadır.
Öğrenci kredileri de bu fırsatlardan birisidir. Bankalar öğrenci kesime kredi vererek , hem mevcut öğrenci sayısını ihtiyaca yönelik yükseltmektedir hem de öğrencilere ve ülke eğitimine katkıda bulunmaktadırlar.
Öğrenci Kredisi almak için herhangi bir gelirinizin olmasına gerek yoktur. Belirli basit şartları sağladıktan sonra , bankalar üzerinden ihtiyacınızı giderecek miktarda küçük krediler alabilirsiniz.
Öğrenci Kredisi Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?
Öncelikle bankalardan kredi almadan önce , vade sayısı ödeyebileceğiniz ay sayısına göre belirlenmeli ve faiz oranı en uygun olan bankadan kredi ihtiyacınızı gidermeniz önem teşkil etmektedir. Bu sayede geri ödeme yaparken en uygun miktarı ödersiniz.
Öğrenci Kredisi almak için gereken şartlardan bazıları şunlardır :
- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
- 18 yaşını tamamlamış olmak.
- Kredi Notunun yüksek olması.
- Parttime çalışılması veya staj yapılması durumunda işyerinden alınacak olan çalışma belgesi.
Öğrenci Kredisi Hangi Bankalardan Alınabilir ?
Öğrenci Kredisi veren banka ve kuruluşlar 2’ye ayrılmaktadır. Bunlar Özel Sermayeli Banka ve kuruluşlar , devlet destekli banka ve kuruluşlardır.
Özel Sermayeli Banka ve kuruluşlar olarak birçok banka bu imkanı öğrencilere sunmaktadır. Bu bankalar Yapı Kredi Bankası , İş Bank , Garanti Bank , Deniz Bank ve İng Banktır. Bu bankalar üzerinden kredi puanınız uygunsa 50.000 TL ye kadar öğrenci ve öğrenim kredisi alabilirsiniz.
Devlet Destekli Banka ve Kuruluşlar olarak Ziraat Bankası ve Kredi Yurtlar Kurumu yani Kyk üzerinden eğitim kredisi alınabilmektedir. Ziraat bankasının sunmuş olduğu kredi fırsatında yukarıda saydığımız şartlar geçerli olmakla birlikte ziraat bankası 36 ay’a kadar ödeme kolaylığı ve öğrencilere düşük faiz oranları sunmaktadır.
Kyk Öğrenci ve Eğitim Kredisi Kimlere Verilir ?
- Üniversitede okuyan Lisans ve Önlisans okuyan öğrencilere.
- Herhangi bir açıköğretim fakültesinde okuyan öğrencilere.
- Yüksek Lisans Tezi yapan öğrencilere.
- Üniversitede ikinci öğretimde öğrenim gören öğrencilere.
- Vakıf ve Özel Üniversitede okuyan öğrencilere.
Kyk Öğrenim Kredisinde bulunmak için Kredi Yurtlar Kurumunun resmi websitesi olan www.kyk.gov.tr adresinden başvuruları takip edebilir ve başvuru yapabilirsiniz. Kyk öğrenim kredisi için istenen belgeler ve başvuru tarihleri bu site üzerinden öğrencilere duyurulmaktadır.
Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar 2023
- D-Şarj Bonus (Denizbank)
- Bonus Genç (Garanti BBVA)
- ÜniversiTEB Bonus (TEB)
- Maximum Genç (İş Bankası)
- Axess Kampüs Modu (Akbank)
- Like Card (Vakıfbank)
- BankKart Genç (Ziraat Bankası)
- Play Kart (Yapı Kredi)
- Enpara Kredi Kartı
- HSBC Kampus
Öğrenciye Kredi Veren Bankalar 2023 (Güncel Liste)
öğrenciye kredi veren bankalar; faiz oranları, başvuru şartları, hesaplama detayları ve diğer detaylar hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Sayfa sonunda başvuru şartlarına ait detayları görebilirsiniz.
Öğrenciye Kredi Veren Bankalar / 27 Kasım 2022
- Halkbank: %1,63 / %1,68
- Denizbank: %2,54
- Yapı Kredi: TEST Kampanyası
- İş Bankası: %3,10
- Ziraat Bankası: %1,94
- Ziraat Katılım: %1,75
- Kuveyt Türk: %1,96
- Albaraka Türk: %1,62
- QNB Finansbank: Erasmus (Kampanya sona erdi.)
- Koç Finans: Kampanya