1. Haberler
  2. İş Fikirleri
  3. Hazine arazisi nasıl alınır 2022

Hazine arazisi nasıl alınır 2022

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine arazisi kiralamayı isteyen kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu alanda yüksek fiyatlı olması nedeniyle de ön plana çıkan hazine arazilerinin kiralanması için çeşitli şartlar bulunuyor. Belirli şartları taşıyan kişilerin arazi kiralama hakkına sahip olduğu bilinmektedir. Hazine arazisi nasıl kiralanır şeklinde araştırma yapan kişiler ise soluğu internet ortamında almaktadır. İnternette yer alan bilgiler üzerinden kiralama süreci, fiyatı ve detayları hakkında bilgi sahibi olunması mümkündür.

Devlete ait olan hazine arazilerini devletin resmi kurumları üzerinden belirli süreler karşılığında kiralamanız için belirli şartlar mevcuttur. Bu şartlar hem kiralanacak araziye hem de vatandaşların kiralama amaçlarına göre farklılık gösterebilmektedir. Hazine arazisi içerisinde faaliyet göstermeyi planlayan kişilerin bu alanda arazi kullanımında da bazı sınırlamalara tabii tutulduğu belirtilmektedir. Özellikle hazineye ait olan topraklarda toprağın işlevsiz hale getirilmesinin bu alanda cezai işlemleri olduğunu bilmeniz son derece önemli başlıklar arasında bulunuyor. Çeşitli amaçlardan dolayı hazine arazisi kiralamayı isteyen kişiler ise belirli şartları taşıyarak bu işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Hazine arazisi kiralama şartları

Hazine arazisi kiralayacak olan kişilerin taşıması gereken birçok farklı şart bulunmaktadır. Bu şartlar hem hazine kiralayacak olan kişileri hem de hazine arazilerini koruma altına almasıyla biliniyor. Hazinede yer alan özel mülkiyetteki arazileri kiralamak için tarım sektöründe çalışmanız gerekmektedir. Bu alanda tarımsal üretim yapacağını vaat eden vatandaşların arazi kiralama hakkının olduğunu söylemek mümkündür. Üretimi desteklemesi amacıyla başlatılan proje kapsamında hazine arazilerinin tarım sektöründe çalışan kişilere belirli süreler karşılığında kiralandığı görülüyor.

Birçok kişi tarafından araştırılan konulardan biri olan hazine arazisi kiralama şartları resmi olarak internet sitelerinde de yer almaktadır. Yalnızca tarımsal üretim amacıyla kiralanması mümkün olan hazine arazilerinin bu alanda özel mülkiyette yer alan kısımları için kiralama işlemlerinin yapılması mümkündür. Genellikle 10 yıl süreyle kiralanan arazilerin bazı istisnai hallerde süresi daha kısa olabilmektedir. Resmi kurumlar üzerinden yapılacak anlaşma ile hazineye ait olan tarım arazilerini kullanma hakkı kazanabilirsiniz. Tarımsal üretim yapan kişileri ilgilendiren bu haber aynı zamanda çiftçiler içinde büyük bir önem taşımaktadır.

Hazine arazisi kiralama ücretleri

Hazine arazisini kiralayan kişilerin bu alanda ücretleri de merak ettiği görülüyor. Hazine arazisi kiralama ücretleri genel olarak rayiç bedeli üzerinden hesaplanmaktadır. Kiralamalarda ilk yılın kira bedelini hesaplarken rayiç bedeli hesaba katılıyor. Kiralanacak olan bölgenin tamamının rayiç bedeli bulunduktan sonra rayiç bedelinin %1,5’unu devlete pay olarak ödemeniz gerekmektedir. İlk yıl kira bedelini peşin veya %25’ini peşin ödeyenlere faiz uygulaması da bulunmuyor. Kalan taksitleri dileyen kişiler 3’er aylık süreler bazında ödeme hakkı kazanabilmektedir. Hazine arazilerini faizsiz bir şekilde ödemeyi isteyenler için ilk 1 yıl boyunca ödeme yapmaları halinde herhangi bir faiz uygulaması söz konusu değildir.

Hazine arazisi nasıl alınır 2022
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin