DOLAR 34,2890 0.06%
EURO 37,0034 -0.03%
ALTIN 2.990,69-1,21
BITCOIN 2266853-1,96%
Sakarya
17°

AÇIK

05:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Borsa’da en çok kazandıran hisseler

Borsa’da en çok kazandıran hisseler

ABONE OL
23 Mayıs 2024 19:46
Borsa’da en çok kazandıran hisseler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsa’da en çok kazandıran hisseler

Günlük Al Sat Yaparak Para Kazandıran Hisseler Borsada para hızlı para kazanmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır.  Borsa ile uğraşanlar hemen zengin olma hayali ile  çok çok zor bir durumdur. Zira günlük kazandıran hisseleri bilsek hepimiz zengin oluruz. Borsadan günlük al sat yaparak para kazanmanın yollarını ararlar. Bu gerçekleşmesi Bu yazımızda sizlere günlük al sat yaparak para kazandıran hisseler hakkında bilgile vereceğiz. Konumuzun hemen başında belirtelim ki bu yazıda kesinlikle bir hisse önerisi olmayacaktır.
Sadece uzun süren borsa tecrübelerinden yola çıkarak sizlere borsa konusunda bilgiler vereceğiz. Borsa hakkında bilginiz yok ise bu yazımızdan ayrılarak  Borsa Nasıl Oynanır Nasıl Yatırım Yapılır? konulu yazımıza geçiş yapabilirsiniz.

Günlük Al Sat Yaparak Para Kazandıran Hisseler

Borsa İstanbul endeksinde halka açık şirketlere ait hisseler piyasada serbest bir şekilde alınıp satılmaktadır. Borsada hisseler bazı kriterlere göre İMKB 30 -İMKB 100 gibi kıstaslara ayrılmıştır. Kaba bir ifade ile ilk 30 işlem gören hisse senedi veya ilk 100 işlem gören hisse senedi olarak nitelendirilmektedir. Borsada günlük al sat yapmak küçük yatırımcılar için oldukça riskli bir borsa oynama yöntemidir. Borda Şirketlere ait hisse senetleri ile ilgili günlük olarak işlem yapmak için oldukça tecrübe sahibi olmanız gerekmektedir. Grafik okumak şirketlerin bilanço ve şirketler ile ilgili haberleri yakından takip etmek gerekmektedir.

Günlük al sat yaparak para kazanma hayali ile bir çok küçük yatırımcı elindekinden ve avucundakini kaybetmektedir. Bunun en büyük sebebi ise içimizdeki kazanma hırsıdır. Borsa kendi için de bir çok yazılı ve yazılı olmayan kuralların  olduğu bir platformdur. Bu sebeple günlük al sat yaparak para kazanmak borsada oldukça zordur. Çünkü borsanın amacı bu değildir. İnsanlara şirket hisseleri ile oynayarak günlük al sat ile para kazandırmak amacı ile kurulmamıştır. Borsa Halka Açık Anonim Şirketlerine ortak olmak isteyen küçük ve büyük yatırımcıların buluştuğu merkezlerdir.

 

Borsa da günlük ala sat kavramı yerine uzun vade veya kısa vadeli yatırımcı olmak deyimi ile hareket etmek daha mantıklı bir yatırım şekli olmalıdır. Borsalarda Şirketlerin halka açıklık oranları ile birlikte ne kadar hissenin de bu platformda alınıp satıldığı bellidir. Örneğin Bir banka hissesinin düşmesi veya yükselmesi için oldukça yüklü alı ve satımların gerçekleşmesi gerekmektedir. Borsanın yükseliş ve düşüşüne de yön veren bu büyük şirket hisseleridir. Bunun yanı sıra daha sığ dediğimiz halka açıklık oranı daha az dolaşımdaki lot miktarı daha az olan hisse senetlerinin yükselmesi ve düşmesi ise daha düşük işlemler ile mümkün olmaktadır.

 

Borsada Uzun Sürede Hangi Hisseler Kazandırır?

Borsada Uzun vadede hangi hisselerin para kazandıracağı konusu şirketlerin bilançoları yıllık kazançları ve karları ile doğru orantılı olmakla birlikte Ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumlar ile de ilgilidir. Örnek vermek gerekir ise mali durumu oldukça iyi durumda olan bir şirket ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve mali sıkıntılar sebebi ile gereği gibi yatırımcısına para kazandırmayabilir. Uzun vadede Borsada para kazanmak isteyenler genellikle büyük şirketlere ait hisse senetlerine yönelmektedir. Bu tarz hisse senetleri yatırımcılarına zaman zaman kar payı veya hisse bölünmesi ile hisse senedi vermenin yanı sıra yükselmeleri ile de para kazandırabilir.

Uzun vadede bakıldığında köklü şirket hisseleri belli oranlarda artmaktadır. Bu durum şirketlerin mali durumları ile doğrudan alakalı olduğu için yatırım yaparken şirketleri iyi analiz etmek gerekmektedir. Kar eden ve sermayesini her daim büyüten bir şirket dururken zarar eden bir şirkete ait senet almayı kimse tercih etmez.

Borsada Kısa Sürede Kazandıran Hisseler

Kısa sürede borsadan para kazanmak isteyenlerin uyguladığı yöntemlerin başında şirketler ile ilgili haberlerdir. Kısa vadede bı alana yatırım yapılmadan önce alınacak hisse ile ilgili iyi bir analiz çalışması yapılmalıdır. Örneğin Spor Kulübü hisselerinin hangi dönemlerde hareketli olduğuna bakmak, şirketlerin bilanço dönemlerini ve mali durumlarını incelemek, Şirketler ile ilgili kritik haberleri takip etmek kısa vadede borsada para kazandırabilecek yöntemler arasındadır. Örneğin takip ettiğiniz bir şirketin belli bir oranının güçlü bir yatırımcıya satılacağı haberi hisseye artı olarak yansıyacağından bu tarz bir hisse senedine yatırım yapmak mantıklı olabilir.

Hangi Hisseler Günlük Yüksek Prim Yaparlar?

Bazı hisseler vardır ki bir bakarsınız iki üş gün ardı ardına tavan yaparak günde yüzde 15-20 arası yükseliş veya tam tersi olarak düşüş yaşamaktadır. Bu tarz hisse senetlerinde kazançlarda ani olur kayıplarda. Ancak çok çok istisnai durumlar haricinde büyük bir banka hissesinin iki gün üst üste tavan veya taban yaptığına şahit olmanız oldukça güçtür. Bunun sebebi ise hisseye olan güven ve işlem hacminin büyüklüğüdür. Borsada alım satım yaparken tüm bu riskleri göz önüne alarak harekat etmek gerekmektedir. Günde yüzde 20 kazanmak kolay olsa borsada parası olanların hepsi şu anda zengin olurdu.

Günlük Al Sat Yaparak Para Kazandıran Hisseler Hangileri? Kısa Sürede Borsadan Para Kazandıran Hisseler Neler? Uzun Vadede Para Kazandıran Hisseler konusunda bilgiler verdiğimiz yazımızın burada sonuna geldik. Borsada para kazanmak sabırlı olmayı ve aza kanaat getirmeyi bilmek gerekmektedir. Hisse senetleri el değiştiren varlıklar olduğunu unutmamak gerekmektedir. Hissenin en yüksek noktasından yapılan alımlar sonucu beklentilerin sona ermesi ile birlikte uzun süre zararda kalabilirsiniz. Bu sebeple araştırmalarda fiyatları düşük kalmış hisseleri tercih edebilir yada büyük şirket hisseleri alabilirsiniz.

Önemli Uyarı: Bu Yazı Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Niteliği Taşımamaktadır.

Borsa İstanbul Hakkında detaylı bilgilere https://www.borsaistanbul.com/

 

KAYNAK:https://www.yemin.org/gunluk-al-sat-yaparak-para-kazandiran-hisseler.html

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.