Burs Yardımları Yurtiçi Burslar Öğrencilere Burs Yardımı KARŞILIKSIZ BURSLAR
Burs, yardım kuruluşları, belediyeler, kişiler, vakıflar, dernekler, genel müdürlükler tarafından genellikle öğrenciler için verilmekte olan eğitim yardımlarıdır. Eğitim yardımlarına başvuru yapan kişilerin tahsil gördüğü okullarla ilişki içerisinde iken burs almaya ihtiyacı olması ve burs alma kriterlerini karşılayabilir olması gerekmektedir.
Eğitim yardımı olarak sağlanmakta olan burslar, birçok vakıf, dernek, belediye ve kişiler tarafından desteklenmektedir.
Burs Verilecek Öğrencilerden İstenen Evraklar Genellikle Nelerdir?
Burs verilecek öğrencilerden;
Yeni mezun ve birinci sınıf öğrenciler ise kazandıkları bölüme giriş yaptıkları OSYM puanlarını gösteren evraklar,
İkinci sınıf ve üstü sınıflarda öğrenim gören öğrenciler ise dönemlik ve yıllık olarak başarı puanlarını ve ortalama not çizelgelerini gösteren, kaldığı ders olup olmadığının kontrolünün sağlandığı transkript evrakları,
Başka bir yerden burs almadığına dair onaylı beyan, (Bu beyana KYK kredisi genelde dahil edilmemektedir.)
Burs alabilmek için ailenin maaşı, gelir tablosu, mal varlığı durumu, ailenin bakmakta yükümlü olduğu kişi sayısı, ailedeki öğrenci sayısı, kardeş sayısı, engellilik durumu gibi gerekli evraklar,
Burs alacak öğrencinin gazi ya da şehit yakını ise bunu kanıtlar nitelikle alacağı evraklar gibi belgeler istenmektedir.
Öğrenciden istenilecek olan belgeler burs veren işletmenin, birimin, firmanın, vakfın, kişinin ya da belediyenin kriterlerine göre değişmektedir. Örneğin bir yardım kuruluşu tarafından belirli bir not ortalaması üzerinde olacak şekilde öğrenciden puan çizelgesi istenebilirken; bir başka kurum tarafından öğrenciden yalnızca bursa ihtiyacı olduğuna dair gerekli evrakların yükümlülüğünü belirtmesi istenebilir.
Burs veren kuruluşlar genel olarak burs etiklerini, kendisi yardım alarak eğitim öğretim hayatını tamamladığında; kendinden sonra gelecek nesillerde yardıma ihtiyacı olacak öğrencilere burs verebilecek kişiler arasından seçerek tamamlamaktadırlar.
Burs Başvurusu Sırasında Genellikle İstenen Belgelerin Adı Nelerdir? Nerelerden Alınabilir?
Vukuatlı aile nüfus cüzdanı örneği (E-devlet üzerinden alınabilir.)
Bir ya da iki adet vesikalık fotoğraf (Fotoğrafçılarda temin edilebilir. Güncel olarak biyometrik fotoğraf olması ve son 1 yıl içerisinde çekilmiş olması tercih edilmektedir.)
Yeni kayıt öğrenciler için TYT/AYT sınav sonuç belgesi(ÖSYM’nin sitesinden alınabilir.)
Üniversiteyi bulunulan yıl içerisinde kazanmış olan öğrenciler için bunu ispatlar nitelikte belge (ÖSYM’nin sitesinden alınabilir.)
İkametgâh belgesi (E-devlet üzerinden alınabilir.)
En son okunulan ve bitirilen, liste ya da dengi bir okulun başarı puanını gösteren belge (E-devlet üzerinden alınabilir.)
Aile bireylerine ait mal varlığının belgeleri (E-devlet üzerinden alınabilir.)
İnternet Üzerinden Burs Başvurusu Sırasında İstenen Bilgiler Nelerdir?
İsim ve Soyisim
Doğum Tarihi
T.C. Kimlik No
E-Posta Adresi
Telefon Numarası
İl, İlçe
İş Durumu
Aylık Geliri
Hanede Yaşayan Kişi Sayısı
Yaşanılan Mülkün Aitliği
VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
E-Devlet Üzerinden Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
E-devlete T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu sayfasına giriş yapınız.
Ya da arama bölümünden Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu (Gençlik ve Spor Bakanlığı) şeklinde aratarak çıkan ilk sayfaya giriniz.
Giriş yaptığınız sayfada her sene güncellenen burs tarihleri arasında başvuru yapacağınız sayfayı görüntüleyeceksiniz. Görüntülenen sayfada sizden istenen bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.