Boşanma Davası Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Avukat Olmadan Boşanma Davası Açılabilir Mi?
Boşanma davası açılabilmesi için gerekli şartlar içerisinde avukat bulunma zorunluluğu yoktur. Ancak boşanma davaları velayet, nafaka, tazminat, mal paylaşımı gibi bir çok konunun birlikte görüleceği davalardır. Bunların yanında özellikle çekişmeli boşanma davalarında delillerin sunulması, karşı delillerin çürütülmesi ve kusur oranının doğru belirlenebilmesi için alanında uzman bir avukat desteği almanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Aksi takdirde usul veya sürede yapacağınız bir hata belki de tüm haklarınızdan mahrum kalmanıza neden olabilecektir
Anlaşmalı Boşanma Nedir ?
Anlaşmalı boşanma, en kısa tanımıyla eşlerin boşanmanın parasal ve çocukların durumuna ilişkin her konuda mutabık kalarak boşanmaları anlamına gelmektedir.
Anlaşmalı Boşanma Şartları Nedir
Boşanma Dilekçesi Örneği Kapsamında Boşanma Sebepleri
Boşanma dilekçesine konu olabilecek örnekler Türk Medeni kanunda hüküm altına alınmıştır. Bu nedenle boşanma dilekçesi örneği kapsamında olan boşanma sebeplerini incelemek gerekmektedir.
Boşanmanın Genel Sebebi
Boşanmanın genel sebebi olarak evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması gerekmektedir. Bu nedenle boşanma dilekçesi örneği kapsamında birden fazla neden olabilir.
Evlilik birliğinin temelinden sarsan olayların başında şiddetli geçimsizlik kavga gibi somut olguların olması gerekmektedir. Boşanma dilekçesinde bu durumlar en ince ayrıntısına kadar belirtilmeli ve somut deliller ile ortaya konulmalıdır. Boşanmaların genel sebebine dayanarak boşanma dilekçesi örneği yazılabilmektedir.
Boşanmanın Özel Sebepleri
Özel sebeplere dayanılarak boşanma dilekçesi örneği yazmak mümkündür. Boşanmanın özel sebepleri son derece sınırlıdır. Özel sebepleri ise şunlar olabilir.
Boşanma dilekçesi örneği sabit değildir. Bu nedenle boşanmanın nedenlerinin içerdiği bir dilekçe hazırlamak gerekmektedir. Öncelikli olarak tek bir neden ile boşanma dilekçesi yazılabilmektedir. Suç işleme, zina akıl hastalığı, hayata kast onur kırıcı gibi davranışlardan dolayı boşanma dilekçesi hazırlanabilmektedir. Boşanma dilekçesi hazırlarken somut delillerin olması ve bunların kanıtlanması gerekmektedir. Bu nedenle boşanma dilekçesi yazarken en ince ayrıntıya kadar dikkat etmek ve boşanma ile alakalı tüm süreci anlatmak gerekmektedir.
Boşanma Davası Dilekçesi
Boşanma davası dilekçesi hazırlarken birtakım dikkat edilmesi gereken konular vardır. Boşanma davası dilekçesi Aile Mahkemesine hitaben yazılır. Aile Mahkemesi yok ise Asliye Hukuk Mahkemesine yazılmak zorundadır.
GÜNDEM
21 gün önceGÜNDEM
13 Eylül 2024GÜNDEM
13 Eylül 2024GENEL
13 Eylül 2024GÜNDEM
13 Eylül 2024GÜNDEM
13 Eylül 2024GÜNDEM
13 Eylül 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
faydalı bilgi olmuş