1. Haberler
  2. GENEL
  3. Her Derde Deva

Her Derde Deva

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öksürük, Grip, Bronşit ve Astım İçin Doğal Şifa – Şimdi Tam Mevsimi….
bizim ülkemizin de çeşitli bölgelerinde yetişebilmektedir. Öksürük, Grip,Bronşit ve Astımİçin doğal Şifa Şimdi Tam Mevsimi

şifa deposu şimdi tam mevsimi Töngel, Japon erik, beşbıyık, ezgil, gelin boğan ve sarı erik şeklinde farklı isimlerde de bilinmektedir. Muşmula, gülgiller ailesinden birisi olan muşmula; kış mevsimi gelince yapraklarını döken çalı tipi bir ağacın meyvesidir. Muşmula; Hindistan, Japonya ve Moldova başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde üretilmektedir.Töngel, Japon erik, beşbıyık, ezgil, gelin boğan ve sarı erik şeklinde farklı isimlerde de bilinmektedir. Muşmula, gülgiller ailesinden birisi olan muşmula; kış mevsimi gelince yapraklarını döken çalı tipi bir ağacın meyvesidir.

Muşmula; Hindistan, Japonya ve Moldova başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde üretilmektedir. Ayrıca bizim ülkemizin de çeşitli bölgelerinde yetişebilmektedir. Muşmula ağacı; ortalama 3 metreye kadar uzayabilen ve pembe- beyaz renklerinde çiçekleri açan bir ağaç türüdür. Bu ağaçtan elde edilen muşmula meyvesi; olgunlaşmasının ardından Eylül-Ekim aylarında hasadı yapılır. Hatta kış aylarına kadar hasadı devam edebilmektedir. Bu meyvenin en önemli özelliklerinden biri de; iyice olgunlaşmadan doğrusu hemen hemen yeşil renkteyken tüketilmemesidir. Çünkü bu haliyle buruk gelebilen acı bir tada sahiptir. Tam anlamı ile olgunlaşan muşmula, kırmızımsı veya kahverengini andıran renge dönüşür. Ceviz büyüklüğünde olan muşmula, yabani olarak dağlarda da yetişebilen bir meyvedir. Sert iklimleri seven bu meyve, üretildiği bölgeye bağlı olarak farklı cinslerde bulmak mümkündür. Fakat tüm cinslerinde ihtiva ettiği ekşimsi tat, her bölgede ortaktır.

Muşmula, gıda kıymeti çok yüksek olan bir meyvedir. Bünyesinde potasyum, fosfor, kalsiyum, demir bileşenlerinin yanı sıra; A, B1, B2 ve C vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca lif içinde ne olduğu de çok zengindir. Kalorisi düşük bir meyve olmasından dolayı, kilo vermek isteyenler için de cazip bir meyvedir. Uzun senelerdir şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Muşmula, gıda kıymeti çok yüksek olan bir meyvedir. Bünyesinde potasyum, fosfor, kalsiyum, demir bileşenlerinin yanı sıra; A, B1, B2 ve C vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca lif içinde ne olduğu de çok zengindir. Kalorisi düşük bir meyve olmasından dolayı, kilo vermek isteyenler için de cazip bir meyvedir. Uzun senelerdir şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Muşmula, meyve halinin haricinde; pekmezi, reçeli, marmelatı, turşusu ve sirkesi yapılabilen çok çeşitli bir bitkidir. Bunun yanı sıra, yaprak ve çekirdeklerinden çay da yapılabilme özelliğine haizdir. Bu sayede farklı şekillerde faydalanılması sağlanır. İnsan sağlığı için pek çok yararı olan muşmula, ne yazık ki yaygın olarak tüketilen meyveler arasında değildir. Ancak kış aylarının en önemli meyvelerinden birisi bulunduğunu söyleyebiliriz.

Muşmula faydaları nelerdir?Muşmulanın en etkili olduğu organlardan biri hiç şüphesiz bağırsaklardır. İshali keser, dizanteri ve bağırsak iltihabı şeklinde, bağlarırsak hastalıklarını önleyici tesiri vardır. Kan akışını düzene sokar. İçeriğindeki şeker oranı düşük olduğundan, şeker hastaları için ideal bir meyvedir. Ek olarak yapraklarından meydana getirilen çay, diyabet rahatsızlığına da iyi gelmektedir.Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine destek sağlar. Böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Sindirim sistemi için oldukça faydalı olan muşmula, biroldukça mide rahatsızlığına iyi gelir. Susuzluk hissinin oluşmasını engeller. Gut hastalığında tedaviye destek verir. Si*nir sisteminin kuvvetlenmesine katkıda bulunur ve kişiye sakinlik hissi verir.

Öksürük, grip, bronşit ve astım gibi üst solunum yolları hastalıklarında, muşmula çok fadalıdır.Kas, romatizma ve bel ağrılarında ağrı ke*sici özelliği vardır. Hamile hanımefendiler için düşük riskini azalttığı söylenmektedir. Vücudumuzda bulunan zararlı maddelerin temizlenmesinde etkisi bulunmaktadır. Susuzluk hissinin oluşmasını engeller. Gut hastalığında tedaviye destek verir. Sinir sisteminin kuvvetlenmesine katkıda bulunur ve kişiye sakinlik hissi verir. Öksürük, grip, bronşit ve astım gibi üst solunum yolları hastalıklarında, muşmula çok fadalıdır.Kas, romatizma ve bel ağrılarında ağrı kesici özelliği vardır.

Hamile hanımefendiler için düşük riskini azalttığı söylenmektedir. Vücudumuzda bulunan zararlı maddelerin temizlenmesinde etkisi bulunmaktadır. K*andaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. Göz sağlığımıza çok faydalı olan muşmula, karaciğer içinde bulunmaz bir nimettir. Güçlü bir idrar sökücüdür. Muşmula, ka*nsızlık problemi yaşayanlarda demir emilimini hızlandırdığı için tedaviye destek sağlar.Kolon ve cilt kanseri için koruyucu tesiri vardır. Vücuda enerji vererek bitkinlik hissini ortadan kaldırır. Not: Birçok besin benzer biçimde muşmulanın da aşırı tüketimi sakıncalı sonuçlara niçin olabilir. Bu nedenle, özellikle ciddi rahatsızlıklar için doktora danışılmadan tüketilmemesi tavsiye edilir. Aşırıya kaçmamak gereklidir. Lütfen aileniz ve arkadaşlarınızla bu bilgiyi paylaşın! Sağlıklı mutlu günler diliyoruz.

Her Derde Deva
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin