1. Haberler
  2. İş Fikirleri
  3. En çok para kazandıran meslekler 2022 – Güncellendi

En çok para kazandıran meslekler 2022 – Güncellendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzün en çok para kazandıran mesleklerini merak etmiş miydiniz? Yapılan araştırmalara göre en çok kazandıran mesleklerin sıralaması paylaşıldı. Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler şeklide araştırma yapan birçok kişi soluğu internet ortamında alıyor. Kurumlar tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda en çok kazanç sağlayan mesleklerin sıralaması da belli oldu.

Birçok kişi yüksek getirisi olan işlerde yer almak ister. Bu nedenle yapacakları işin getirisini de incelemeyi ihmal etmemektedir. En yüksek kazanç sağlayan meslekleri tercih eden kişilerin sayısına bakıldığında her geçen yıl büyüme olduğu görülmektedir. Kazancı yüksek olan işlerde çalışmak isteyen kişiler bu alanda internet üzerinden meslek araştırması yapmaya devam etmektedir.

Yeminli mali müşavir

Yeminli mali müşavir olmak hiçbir zaman kolay değildir. 4 yıllık üniversite eğitimi, 3 yıllık staj ve akabinde 10 yıl mali müşavirlik deneyiminin ardından mali müşavir olunması mümkündür. Zorlu bir uğraş gerektirse de en çok kazandıran mesleklerden biridir de aynı zamanda. Yeminli mali müşavirlerin Türkiye’deki ortalama aylık kazancı 10 bin ile 20 bin TL aralığında değişiklik göstermektedir.

Sigorta Uzmanı

Sigorta uzmanları bu alanda yüksek kazanç sağlayan meslekler arasında bulunuyor. Üniversite eğitimi tamamlayan sigorta uzmanları yüksek gelirler elde edebilecek seviyeye gelmektedir. Yıllık ortalama 25 bin TL gelir elde eden sigorta uzmanları aynı zamanda çalıştıkları şirkete göre ekstra kazançlar da sağlayabilmektedir.

Hava trafik kontrolü

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişiler hava trafik kontrolü olarak kazanç sağlayabilmektedir. Birçok kişi tarafından tercih edilen bu mesleğin aylık geliri ortalama 15 bin TL düzeyindedir. Havalimanlarında çalışma gösteren trafik kontrolleri bu alanda yüksek kazanca sahip meslekler arasında yer almaktadır.

Yönetim danışmanı

Çeşitli firmalarda yönetici unvanında çalışan kişiler yüksek kazançlar elde edebilmektedir. Şirket içerisindeki yönetimi ve ileriye dönük projelendirmeleri sağlayan yönetim danışmanları bu alanda aylık olarak 9 – 15 bin TL aralığında maaş almaktadır. Firmaya göre değişen kazançlar  kimi zaman çok daha yüksek düzeylerde olabilmektedir.

Uzman doktor

Günümüzde birçok kişi için gözde mesleklerden birisi olan uzman doktorlar en çok para kazandıran meslekler listesinde de yer almaktadır. Her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilen uzman doktor, iyi bir eğitim süreci de gerektirmektedir. Günümüzde aktif olarak çalışan uzman doktorların aylık ortalama 15 – 20 bin TL kazanç elde ettiği bilinmektedir.  Özel hastanelerde çalışan doktorların ise maaşı daha yüksek olabiliyor.

Petrol mühendisleri

Son zamanlarda ön plana çıkan mesleklerden biri olan petrol mühendisleri bu alanda kazançlarıyla da bilinmektedir. Belirli bölgelerde keşif yaparak petrol bulan veya mevcut petrolün kalitesini değerlendiren mühendisler ciddi düzeyde maaşlar alabilmektedir. Türkiye’de ortalama bir petrol mühendisinin aylık kazancı ise 10 – 15 bin TL aralığında değişiklik gösterebilmektedir.

 

En çok para kazandıran meslekler 2022 – Güncellendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin