Ziraat Bankası Kredi Kartı Başvurusu
Türkiye’nin en köklü devlet bankası olan Ziraat Bankası, birçok farklı olanak ve fırsatlarla müşterilerine hizmet sunmaktadır. Bu hizmetlerinden birisi olan kredi kartı, müşterilerin hesaplarını kolayca yönetebilmelerini sağlamaktadır. Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu ile kolayca kredi kartı temin edilebilir ve bankanın birçok imkanlarından da yararlanılabilir.
Bunun için bankayla iletişime geçmeden önce kredi kartı başvurusunun nasıl yapıldığı ve nelerin gerektiği önem kazanmaktadır. Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu için çeşitli başvuru kanalları da mevcuttur. Daha fazla bilgi ve işlemler için Ziraat Bankası çağrı merkezi, mobil şube, internet bankacılığı kullanılabilmektedir.
Ziraat Bankası’na bağlı olarak çıkarılan kredi kartı özellikli banka kartları mevcuttur. Bunlar bankkart, bankkart gold ve bankkart platinum’dur. Tüm kredi kartlarından günün her saatinde nakit avans çekme imkanı vardır. Aynı zamanda taksitli alışveriş imkanıyla puan biriktirme gibi olanaklardan yararlanılabilir. Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu esnasında müşteriler kendilerine uygun bankkart seçeneklerinden yararlanması için Ziraat Bankası web sitesi, çağrı merkezi veya mobil şubesinden kampanyalar hakkında bilgi edinebilirler.
Ziraat Bankası Kredi Kartı Başvurusu İşlemleri
Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu Ziraat Bankası’nın web sitesi üzerinden veya Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilmektedir. Web sitesi üzerinden yapılacak başvurularda bireysel bölümü içerisinde kredi kartı başvurusu seçeneği seçilmelidir. Daha sonra bankkart kısmından istenilen veriler eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu sonucunun olumlu değerlendirilmesi üzerine müşteri telefon üzerinden bilgilendirilmektedir. Bu bilgilendirme sms yoluyla en geç 10 dakika içinde yapılmaktadır. Başvuru sonucunun öğrenilmesi için Ziraat Bankası çağrı merkeziyle de iletişime geçilebilir. Kredi kartının müşteriye teslim edilme süresi ise başvurunun olumlu değerlendirilmesinden sonra en geç 15 iş günü içinde gerçekleştirilmektedir.
Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu sonrasında kartın müşteriye ulaşması sonucunda kredi kartının internet alışverişinde kullanılması için tekrardan bankayla iletişime geçilmesi gerekmektedir. Bunun için banka şubesi, telefon bankacılığı veya mobil şubeden yararlanılabilir.
Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu sonucunda gerekli olan diğer bir işlem ise kart şifresinin oluşturulmasıdır. Şifrenin oluşturulması için ATM, mobil şube veya Ziraat Bankası internet şubesinden yararlanılmaktadır. Diğer bir şifre oluşturma kolaylığı olarak sms yolu da tercih edilebilir.
Ziraat Bankası Kredi Kartı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Ziraat Bankası maaş müşterisi olanlar, Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu için gerekli bir belgeye ihtiyaç duymamaktadırlar. Ziraat Bankası maaş müşterisi olmayanlar için Ziraat Bankası, kredi kart başvurusunda bulunan müşterilerden birtakım evraklar istemektedir. Bu evraklar nüfus cüzdanı, adresi gösteren belge ve gelir bilgisidir. Web sitesi üzerinden yapılacak Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu durumunda müşteriden gerekli olan bilgiler istenmektedir. TC kimlik numarası ve cep telefonu girildikten sonra sms bilgisiyle onay istenmekte, ardından gelir bilgisi istenerek başvuru tamamlanmaktadır. Evrakların eksiksiz tamamlanmasına veya web sitesi üzerinden istenilen belgelerin eksiksiz doldurulmasına dikkat edilmelidir.
Ziraat Bankası Kredi Kartı Başvurusunda Dikkate Alınan Hususlar
Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu esnasında dikkate alınması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlardan en önemlisi mevcut gelir bilgisine göre böyle bir başvurunun tercih edilip edilmeyeceğidir. Ziraat Bankası bu duruma bağlı olarak müşterinin toplam kredi kartı limitlerinin, aylık gelirlerinin 4 katını aşması halinde kredi kartı başvurularını onaylamamaktadır. Böylece aylık gelirin müşteriler tarafından dikkate alınarak başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir. Aynı zamanda Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu sonrasında talep edilecek kredi kartının limitinin arttırılması da buna bağlıdır. Limit arttırma işlemini Ziraat Bankası, müşterilerin aylık gelirin 4 katının üstüne çıkıp çıkmadıklarına dikkat ederek yapmaktadırlar. Müşterilerin limit arttırma işlemlerinde bu durumu da dikkate almaları gerekmektedir.
Diğer bir taraftan Ziraat Bankası, kredi kartı başvurusu için gerekli talimatların tamamlanması durumunda müşterinin kredi notunu en az 1300 olarak belirlemiştir. Kredi notunun 1300 altında olması durumunda kredi kartı başvurusu onaylanmamaktadır. Bu açıdan müşterilerin Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu yapmadan önce bu kriteri dikkate almaları faydalı olacaktır.
Ziraat Bankası’na ait kredi kartlarının gold ve platinum olanlarının talep edilmesinden önce yıllık kart aidatlarının bilinmesi gereklidir. Ziraat Bankası bankkart gold 39,05 TL, Ziraat Bankası bankkart platinum ise 47,75 TL yıllık kart aidatlarına sahiptirler. Böylece tercih edilecek kredi kartlarına yönelik Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu yapmadan önce müşteriler ödeyecekleri kredi kartı yıllık aidatları hakkında bilgi sahibi olmaktadır.
Kredi kartlarına bağlı olarak değişen kampanyalardan haberdar olunması da başvurudan önce gereklilik arz etmektedir. Bunun için Ziraat Bankası web sitesi ziyaret edilerek kredi kartlarının hangi imkanları içerdiğine yönelik kapsamlı bilgiler edinilmelidir. Tüm bunlar Ziraat Bankası kredi kartı başvurusu için dikkat edilecek hususlardır.
Ziraat Bankası Kredi Faiz Oranı: %0,98
Ziraat Bankası Tüketici Kredisi
Ziraat bankası tüketici kredisi bireysel müşterilerin ticari amaç haricinde ihtiyaç duydukları mal veya hizmet alımları için bankanın ticari kredi faiz oranları eklenerek 36 ay vadeye kadar geri ödeyebilecekleri bir ihtiyaç destek kredisi türüdür.
Ziraat bankası tüketici kredisi kullanımı sonrası ödemeler nakit olarak müşterilere yapılabileceği gibi, satın alınacak malın işletmesine veya işletme sahibi şahıs hesabına fatura karşılığında aktarımıda mümkündür. Ziraat bankası bu Kredileri, beyaz eşya, elektrikli ev gereçleri gibi dayanıklı tüketim mallarında, hizmet sektöründe; tatil, düğün, eğitim, sağlık, ulaşım ve benzeri ihtiyaçlar ile gayrimenkul alımları için kullandırmaktadır. Tüketici kredisi kullanan müşteriler satın almak istedikleri mal veya hizmeti nakit alım şeklinde yapabilmekteler. Böylelikle nakit alım indirimleri avantajlarından da faydalanmaktadırlar.
Ziraat Bankası Tüketici Kredisi Vadeleri
Banka tüketici kredilerinde geri ödemeler, kredinin kullanılacağı yer ve müşterinin bankayla olan çalışma potansiyeline göre belirlenebilen vade oranlarıyla yapılmaktadır. Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu, dayanıklı tüketim mallarında vadeler 12 ile 18 ay arasında değişirken, gayrimenkul alımlarında bu vade 36 aya kadar çıkabilmektedir. Kredi vadeleri belirlenirken, bankanın kredi uzmanı destek temsilcileri aracılığıyla vade sayısı, faiz oranlarıyla birlikte hesaplanarak toplam geri ödeme ve aylık kredi taksit ödemeleri gibi çeşitli alternatif senaryolar üzerinden vergi ve olası sigorta kesintileri de eklenerek müşterilere sunulmaktadır.
Tüketici Kredisinden Kimler Yararlanabilir?
18 yaşını doldurmuş, düzenli geliri olan, medeni hak kullanma ehliyetine sahip, daha önce kullanmış olduğu kredilerin geri ödenmesinde yaşanan gecikmeler veya ödeyememe sorunları nedeniyle bankaların kara listesinde yer almayan herkes Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu yapabilir. Meslek sahibi ve düzenli geliri olmayanlar, varsa üzerlerine kayıtlı taşınmaz ruhsat ve tapularını ipotek ederek ve veya ilaveten kefil göstererek başvuruda bulunabilirler.
Gerekli Belgeler Nelerdir?
Ziraat Bankası tüketici kredisi başvurusu yapmak isteyen fakat henüz müşterisi olmayanlar için öncelikle bankadan tüketici kredisini alabilecekleri bir vadesiz hesap açmaları sağlanmaktadır. Yeni hesap açmak için gerekli olan evraklarla, kredi başvurusu için gerekli olan evraklar temelde benzerlik gösterir. Başvuru için gerekli olan evrakları şu şekilde sıralayabiliriz
- Kredi başvuru formunun doldurulması,
- Kimlik, sürücü ehliyeti veya pasaport fotokopileri,
- Kişi çalışansa eğer çalıştığı işyerinden alacağı maaş bordosu,
- İpotek kullanılacaksa ilgili taşınmaza ait tapu orjinali ibraz edilerek fotokopisi veya en fazla 5 yaşında ve pert kaydı olmayan motorlu araç ruhsatı.
Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu için verilmesi gereken evraklardır.
Kredi Başvuru Kanalları Nelerdir? Nasıl işlem Yapılır?
Ziraat bankası, kolay bir şekilde Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu yaparak kredi kullandırabilmek için çok sayıda başvuru kanalı ile hizmet vermektedir. Banka müşterileri hangi başvuru yöntemini seçerse seçsin kredi başvuruları ve başvuru onayı veya reddi genel müdürlük kredi onay birimi tarafından yapılmaktadır. Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu yapılabilecek yöntemler şu şekildedir.
Ziraat Bankası Şubeleri
Gerekli evraklarla birlikte size en yakın şubeye bizzat giderek dilediğiniz oranda tüketici kredisi için başvuru yapabilirsiniz. Türkiye genelinde en fazla şubeye sahip olan bankanın müşterileri, şube seçimi ve ulaşımı konusunda bir sorun yaşamamaktadırlar. Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu yapmak için, gerekli olan evraklarla birlikte şubeye gidilmesi işlemin tek seferde tamamlanmasını mümkün kılar.
Mobil bankacılık Uygulaması
Cep telefonuna yüklenebilen bu uygulama sayesinde de Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu yapmanız mümkündür. Program kurulurken girmiş olduğunuz kişisel bilgiler ve şifreleriniz isteğe bağlı olarak sürekli kayıtlı olabilir ve tekrar giriş bilgilerine ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde mobil uygulama üzerinden başvuru doğrulama sms’i alarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Ziraat mobil bankacılık uygulaması yüksek güvenliğe sahip online bankacılık hizmeti sunar.
Ziraat Bankası Web Sitesi
24 saat ziyaret edebileceğiniz ziraat web sitesi aracılığıyla Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu yapmanız mümkündür. Kredi hesaplama motoru sayesinde dilediğiniz kredi tutarını ve vade oranını seçerek aylık geri ödeme tutarlarını öğrenebilir, size uygun olan Ziraat bankası tüketici kredisi seçeneğini onaylayıp tek tıklamayla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Atm’ler
Türkiye genelinde en fazla Atm’ye sahip bankalardan biri Ziraat bankasıdır. Size en yakın Atm’den kartınızla veya kartsız kimlik bilgilerinizi tuşlayarak Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Çağrı Merkezi
Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu yaparken 24 saat hizmet alabilir, kredi başvurusu yapabilirsiniz. Çağrı merkezi müşteri temsilcileri diğer alternatif ürün ve yeni kampanyalar hakkında da size bilgi vermektedirler. Ayrıca başvuru sonrası Ziraat bankası tüketici kredisi başvurusu durum takibini de yine çağrı merkezi aracılığı ile yapmanız mümkündür.
Ziraat bankası tüketici kredisi faiz oranı: % 1,32
Vakıfbank Kredi Kartı Başvurusu
Vakıfbank kredi kartı başvurusu işlemini Vakıfbank’ın hem hızlı ve hem de kolay başvuru seçeneği ile internet sitesi üzerinden anında gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca banka şubesine gitmenize gerek kalmadan, ev adresinize ya da iş adresinize hemen teslim seçeneği ile kredi kartınızı kullanıma açabilirsiniz.
Kredi Kartı Nedir?
Alışveriş yaparken veya gün içinde yanınızda nakit para taşımadan istediğiniz her anda kredi kartı ile alışverişinizi tamamlayabilir isterseniz taksit ya da peşin ödeme imkanından yararlanabilirsiniz. Kredi kartı hayatınızın bir çok alanında işlerinizi kolaylaştıran bir sistemdir. Son yıllarda en çok kullanılan, nakit para yerine rahatça kullanılan bir ödeme aracıdır.
Farklı nedenler için de kredi kartı kullanabilirsiniz. Gün içerisinde belli bir miktar harcama yapmanız gereken ihtiyacınızı kredi kartınızın nakit avans özelliği ile kolayca karşılayabilirsiniz. Bankanızın belirlemiş olduğu nakit avans sistemi ile en yakın atm’den para çekebilir anında ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra taksitli ödeme sistemi ile ihtiyaçlarınızı kredi kartınızla taksitlendirebilirsiniz. Temassız kredi kartı seçeneği olan kredi kartınız ile ödeme yapacağınız noktada kredi kartı şifrenizi bile girmeden anında temassız kredi kartınızı okutarak ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kolay ve anında kullanım fırsatlarının yanı sıra kredi kartınızda dikkat edilmesi gereken konu kredi kartınızın borcunu hem zamanında hem de borcunuzun tamamını ödemeniz gerektiğidir.
Zamanında ve kredi kart borcunuzun tamamını ödediğiniz takdirde hem ekstrenize gecikme faizi uygulanmayacaktır hem de kredi notunuz düşmeyecektir. Ödeme yapmadığınız takdirde ise hem gecikme faizi uygulanmakta hem de ödemeye yönelik performansınız banka tarafından takibe alınmaktadır.
Vakıfbank Kredi Kartı Çeşitleri
Vakıfbank kredi kartı başvurusu yaptığınız takdirde karşınıza Vakıfbank’ın birçok kredi kartı çeşidi çıkmaktadır. Bunlar: Vakıfbank World kart, mobil temassız ödeme, taraftar kartlar, MilPlus kart, Platinum, Rail&Miles, Like kart, tercih kart, Express kart, sanal kart, Business kart ve tarım kart olarak sıralanabilir. Bunların yanı sıra bu kartlara özel ihtiyaca göre ek kart seçenekleri de bulunmaktadır. Vakıfbank kredi kartı başvurusu yapınca Vakıfbank kartınızla gelen bir çok özellik bulunmaktadır. Bu kartların çoğuyla yurtiçi ve yurtdışında bulunan birçok mağazada alışveriş yapabilirsiniz. Vakıfbank kredi kartı başvurusu yaparak Vakıfbank ile anlaşmalı üye işyerlerinden world puan kazanabilirsiniz. Biriken puanlarınız ile bedava alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz. Her ay ödemek durumunda olduğunuz elektrik, telefon, su ve doğalgaz faturalarınızı kredi kartınıza otomatik ödeme talimatı verebilir, fatura unutmadan kaynaklanan kesintilerden kurtulabilirsiniz. Vakıfbank kredi kartının temassız seçeneği ile Vakıfbank Mobil’den QR kod ile yapacağınız temassız ödemeler için 150 tl ve bu tutarın altında bulunan alışverişlerinizi kredi kartı şifrenizi girmeden kredi kartınızı veya uygulama üzerinden açıp okutarak anında ve pratik bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Vakıfbank kartınızın temassız özelliğini kullanmak isterseniz Vakıfbank müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz. Şubeye gitmenize gerek kalmadan Vakıfbank kredi kartı başvurusu için birçok seçenekten kolaylıkla faydalanabilirsiniz.
Kredi Kartı Nasıl Kullanılmalıdır?
Daha önce kredi kartı almadıysanız bu imkanlardan yararlanmak için ilk yapmanız gereken size en yakın Vakıfbank şubesine gidip Vakıfbank kredi kartı başvurusu yapmaktır. Vakıfbank müşteri hizmetlerinizi arayıp Vakıfbank kredi kartı başvurusu hakkında birçok bilgiye anında ulaşabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra kartınızın onaylanması için belirlenmiş birkaç madde bulunmaktadır. Bu koşullar sağlanıyorsa Vakıfbank tarafından ikamet ettiğiniz adresinize kısa süre içinde kartınız postalanacaktır. Kredi kartınızı teslim alır almaz şifre belirleme işlemlerinizi telefonunuzdan veya size en yakın Vakıfbank’a ait bankamatik üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kredi kartınız alışverişinize açılmış olacaktır. Daha sonra aylık gelirinize göre banka tarafından belirlenen kredi kartı limitiniz ile ister online alışveriş, ister mağazalardan alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz.
Vakıfbank Kredi Kartı Başvurusu İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Vakıfbank kredi kartı başvurusu yapmak için ilk önce yapmanız gereken aylık düzenli bir gelire sahip olmaktır. Belirli bir maaşınız yoksa kredi kartı başvurunuz işleme alınmadan reddedilmektedir. Bunun yanı sıra öğrenci durumundaysanız aylık geliriniz olmadan bile öğrenci numaranız ile kredi kartı başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra Vakıfbank kredi kartı başvurusu için bankaya ikametgâh adresinizin olduğu belgeyi belirtmeniz gerekir. Ayrıca Vakıfbank kredi kartı başvurusu yapmadan önce daha önceden aldığınız kredilere ve varsa önceki kredi kartınızın finansal bilgilerine bakılarak başvurunuz değerlendirilmektedir. Sonuç olarak ise Vakıfbank kredi kartı başvurusu sizin finansal durumunuza göre sonuçlanmaktadır.
Vakıfbank Kredi Faiz Oranı: %1,34
Vakıfbank İhtiyaç Kredisi
Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapmanın çeşitli yolları mevcuttur. Bunlardan en kolayı bankanın vermiş olduğu talimatlar neticesinde telefondan kısa mesaj ile başvuru yapmaktır. Eğer kredinin kullanılması acil ise bu kanalı kullanmak mantıklı olacaktır. Çünkü kredi olumlu sonuçlandığı takdirde kredi tutarı anında hesaba yatmaktadır. Kısa mesaj yoluyla yapılan başvuru olumlu sonuçlanmıyorsa direkt olarak bankaya giderek başvuru yapmak gerekmektedir. Banka kredi için bazı evraklar istemektedir. Gerekli evraklar temin edildikten sonra kredi başvurusu gerçekleşmiş olacaktır. Başvurunun ardından kredi puanı hesaplanarak bir sonuca varılıp gün içerisinde müşteriye dönüş sağlanacaktır. Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu için bu iki kanal haricinde internet aracılığıyla da başvuru yapmak mümkündür. Bu kanalın kullanımı da son derece kolay ve hızlıdır.
Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Başvurusu Nasıl Değerlendiriliyor
Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu esnasında neye dikkat ediyor? Sorusu kredi çekmek isteyen müşterilerin merak ettikleri soruların başında gelmektedir. Sorunun cevabı olarak, bankanın geri ödenmeme riskini en aza indirgemeye çalışması verilebilir. Riskleri en aza indirgerken dikkat ettiği seçenekler;
- Kredi risk raporu.
- Kredi başvurusu yapan müşterinin medeni hali.
- Aylık düzenli geliri gösteren gelir belgesi.
- Sahip olunan mal varlığını gösteren belge.
- Geçmiş ödeme performansı.
- Yapılan meslek ve iş deneyimi.
- Yaş kontrolü.
Bu belgeler bankanın müşteriye kredi verip vermeyeceğini belirleyen başlıca belgelerdir. Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapılmadan önce bu belgeler toplanırsa kredinin sonuçlanması daha kısa sürede olacaktır.
Vakıfbank Kredi Başvurusu İşlemleri
Vakıfbank ihtiyaç kredisi işlemleri başvurunun hangi kanaldan yapıldığına göre farklılık göstermektedir. Ancak hangi kanal kullanılırsa kullanılsın bankanın dikkat ettiği en önemli kriter kredi başvurusu yapan müşterinin herhangi bir ödemesinde gecikme olmamasıdır.
Kısa mesaj yoluyla başvuru yapılacaksa gerekli bilgiler girilerek bankanın vermiş olduğu numaraya mesaj atılır ve başvuru işlemi gerçekleştirilmiş olur. Bu kanalı kullanmanın en büyük avantajı ise anında geri dönüş yapılmasıdır. Bu geri dönüş olumlu ise kredi tutarı anında müşterinin hesabına aktarılmaktadır. Olumsuz bir geri dönüş yapılırsa müşteri bizzat bankaya giderek kredi başvuru işlemini gerçekleştirir. Bu kanal genellikle bankanın müşterisi olmayan kişilerin kullandığı kanaldır. Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu iki kanal aracılığı ile kolayca yapılmaktadır. Ayrıca Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapmanın bir diğer kolay yolu da internet kanalını kullanmaktır.
Kredi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu esnasında gerekli olan evraklar mevcuttur. Bireysel başvuru yapılacak ise nüfus kağıdı veya varsa sürücü belgesinin aslı veya fotokopisi istenmektedir. Ancak kredi çeşidine göre ek belge veya teminat istenebilmektedir. Bireysel olarak yapılan kredi türüne ihtiyaç kredisi denmektedir. Banka, ihtiyaç kredisinin taksitli olması durumunda 36 aya kadar vade imkanı sunmaktadır. Müşteri ihtiyacına göre 3 aylık dönemler halinde sunulabileceği gibi değişken taksitle geri ödeme seçeneği de mevcuttur. Müşteri eğer belirli ve düzenli bir gelire sahipse bu kredi türünü kullanabilmektedir. Vakıfbank ihtiyaç kredisi kullanan müşteriler bu avantajlardan yararlanabilmektedir.
Taksitli İhtiyaç Kredisi Çeşitleri Nelerdir?
Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapılırken ihtiyaç kredisi için birden fazla çeşit mevcuttur. Bunlar;
- Taksitli ihtiyaç kredisi.
- İpotek karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi (malik aynı).
- İpotek karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi (malik farklı).
- Arsa ipoteği karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi.
- Taşıt rehni karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi.
- Bireysel işyeri karşılığı taksitli ihtiyaç kredisi.
Vakıfbank bünyesinde bulunan bu ihtiyaç kredisi çeşitlerinin faiz oranları ve vadeleri birbirlerinden farklıdır. Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapılırken kredi çeşitleri hakkında bilgi almakta fayda olacaktır.
Vakıfbank Bünyesinde Bulunan Bireysel Krediler Nelerdir?
Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapılırken bireysel ve ticari olarak iki ayrımdan söz etmek mümkündür. Bireysel krediler de kendi içlerinde taksitli ihtiyaç kredisi, taşıt kredileri ve ev kredisi olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Bu kredilerin kendilerine göre faiz oranları ve vadeleri mevcuttur. Ayrıca her üç kredinin de kendine has bazı özellikleri mevcuttur.
Taksitli ihtiyaç kredisi: Bu kredi türünde vade 36 aya kadar yükseltilebilir ve müşterinin tercihine göre bir ödeme planı oluşturulur. Bu kredi türüne başvuru yapan müşteriye hayat sigortası yapılmaktadır. Müşteri bu krediyi kullanmak istiyorsa bankaya bir teminat göstermek zorundadır.
Taşıt kredileri: Bu kredi türünde de sıfır kilometre ve ikinci el taşıt kredisi olarak bir ayrıma gidilmektedir. Sıfır kilometre araç almayı düşünen müşterilere 60 aya kadar vade imkanı sunulmaktadır. Ayrıca kredinin aylık eşit taksitle veya değişken taksitli olarak geri ödenmesi mümkündür. İkinci el araç almayı düşünen müşterilere ise yine 60 aya kadar vade imkanı sunulmaktadır.
Ev kredisi: Vakıfbank uzun vade seçeneği ile ev kredisi imkanı sunmaktadır. Vakıfbank ihtiyaç kredisi için yapılacak olan başvuru esnasında banka tarafından bu bilgilerin hepsine erişmek son derece kolaydır.
Vakıfbank ihtiyaç kredisi başvurusu yapılırken, müşteri kendi ihtiyacına uygun olan kredi türünü seçmelidir.
Vakıfbank Kredi Faiz Oranı: %0,79
Halkbank Kredi Kartı Başvurusu
Halkbank Kredi Kartı Başvurusu İşlemleri
Halkbankkredikartıbaşvurusu işlemleri hızlı başvuru online olarak yapılabilmektedir. Bunun yanında size en yakın Halkbank şubesinden de başvuru işlemlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz. Başvuru aşamasında sadece başvuru formunuzu doldurmanız ve kimlik fotokopisi yeterli olacaktır. Size en yakın Halkbank şubesini öğrenmek için bankanın internet şubesinden bilgi alabilirsiniz. Halkbank kredi kartı başvurusu için 18 yaşından büyük olmak ( 18 yaşından küçükler için ek kart talebi yapılabilir),belgelenebilir gelire sahip olmak yeterlidir.
Halkbank Kredi Kartı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
Halkbankkredikartıbaşvurusu internet üzerinden yapıldığında herhangi bir belgeye ihtiyaç bulunmamaktadır. İnternet şubesi aracılığı ile yapılan işlemler Bankanın yetkili departmanı tarafından değerlendirilmekte gerektiğinde gelir belgesi ve ilave kazanç belgeleri talep edilmektedir. Başvuru işlemleri sırasında Halkbank kredi kartı başvurusu formu doldurulur ve yetkili birime ulaştırılır. Bankalar TC kimlik numarası üzerinden yapacağı sorgulamada kredi notunuzu ve ödeme düzeninizi görebildiğinden başvurunuz onaylanır ise kredi kartınızı adresinize göndermektedir. Kredi kartında istenilen limit yüksek ise başvurunuzun direkt şube aracılığı yapılması daha efektif olacaktır. Şubelere yapılan başvurularda kimlik belgesi , Gelir Bilgileri ( Kişi çalışan ise bordro , sgk kaydı , emekli ise emeklilik belgesi , maaşını aldığı bankanın hesap cüzdanı ve ek gelir varsa (kira v.b.) bu belgelerin de ibraz edilmesi gereklidir.
Halkbank Kredi Kartı Başvurusu Aşamasında Dikkate Alınan Hususlar
HalkbankKredikartıbaşvurusu değerlendirilmesi aşamasında kredi kayıt bürosunda yer alan kredi notuna bakılmaktadır. Diğer kredi kartı ödemelerinizde ve varsa kullanmış olduğunuz taksitli kredilerinizde (konut kredisi ,taşıt kredisi, bireysel ihtiyaç kredisi gibi) gecikme yaşanması durumunda kredi notuna yansımaktadır. Bunun dışında Kredi kartı alma şartları getirilen mevzuatla birlikte Banka kartları ve Kredi Kartları Hakkında ki yönetmelik ile düzenleme altına alınmıştır. Bu yönetmelik ile kişinin maksimum sahip olabileceği kredi kartı limiti gelir düzeyi ile sınırlandırılmıştır. Halkbank kredi kartı başvurusu banka yetkili birimleri tarafından kişinin ödeme performansı ve limit içi kavramları değerlendirildikten sonra uygun görülürse kredi kartı limiti tahsis edilerek kart başvuru sahiplerine ulaştırılmaktadır.
Halkbank Kredi Kartı Özellikleri
Paraf kart Halkbank’ın kredi kartıdır. Paraf kart ile yurt içi ve yurt dışı işlemleriniz için Visa ,Master Card ,Amex ,yurt içinde Visa ,Master Card , Amex , Troy işbirliği bulunan tüm iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yurt içinde Paraf üye iş yerlerinde taksit imkanı sağlamaktadır. Paraf Kart özellikleri ve ayrıcalıkları aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır.
250 TL altı işlemlerinizde temassız (şifre gerekmeden ) yapma olanağı sağlamaktadır.
Taksitli nakit avans özelliği sayesinde nakit ihtiyaçlarınızda belli bir limite kadar avans çekebilir ve bu çektiğiniz avansı taksitli ödeme seçeneği ile ödeyebilirsiniz.
Paraf üstü özelliği sayesinde anlaşmalı iş yerlerinde Paraf Pos’tan yapacağınız harcamalarda indirim olanakları sağlar.
Paraf Kart ile tek seferde yapacağınız 150 TL üzeri alışverişlerinizde İspark Otoparklarında ücretsiz park fırsatı yakalayabilirsiniz.
Yurt içinde yapacağınız 50 TL ve üzeri alışverişlerinizde sonradan 12 aya kadar taksit seçeneği bulunmaktadır.
Faturalarınızı kredi kartınıza tanımlayarak otomatik ödemeye alabilirsiniz
Halkbank kedi kartı başvurusu sonucu sahip olacağınız Paraf kartınıza tanımlanacak olan otomatik yükleme talimatlarınızla HGS etiketine yapacağınız yüklemeler otomatik olarak gerçekleşecektir.
Paraf Kartınıza aylık ödemeli veya 3 ayda bir ödemeli birikimli mevduat hesabı talimatı verebilirsiniz.
Halkbank kredi kartı başvurusu ile elde edeceğiniz paraf kart internetten yapacağınız işlemlerde sanal kart tanımlama özelliğine sahiptir. Böylece işlemleriniz anlık tanımladığınız limitler ile daha güvenilir hale getirebilirsiniz.
3D Secure özelliği taşımaktadır. Böylece internetten yapacağınız işlemler daha güvenilir hale gelecektir. Bunun için ekstra bir başvuruya ihtiyaç bulunmamaktadır.
Paraf Kartınıza tanımlanan limiti yurt içi ve yurt dışı işlemlerinizde ister alışveriş olarak ister nakit avans olarak kullanabilirsiniz.
Paraf Kartınızla kazandığınız Paraf Paralarınızı üye iş yerlerinde para yerine kullanabilirsiniz.
Kredi kartında kira aidat ve eğitim otomatik ödeme talimatlarınızı verebilirsiniz.
Halkbank kredi kartı başvurusu sonucunu 0850-2220400 numaralı telefondan , Halkbank internet şubesinden yada başvuru yaptığınız şubeden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Halkbank Kredi Faiz Oranı: %1,31
Halkbank İhtiyaç Kredisi
Devletin bankası Halkbank, acil ihtiyaçlarınız için Halkbank ihtiyaç kredisi ile yanınızda! İhtiyacınız olan nakit tutarını belirledikten sonra seçeceğiniz aylık ödeme miktarı ile Halkbank ihtiyaç kredisi avantajlarından faydalanabilirsiniz. Halkbank ihtiyaç kredisi veya bireysel kredi, kişilerin mal ya da hizmet amaçlı kullanmaları açısından sağlanan finansmandır. İhtiyaç kredilerinde vade ve tutar limiti tek sefere özgü size sunulur ve vade bittiğinde tekrarlanamaz. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenmiş olan ihtiyaç kredisi kuralları, bu kurallar dikkate alınarak kullandırılmaktadır. İhtiyaç kredisi çeşitleri; bayram kredisi, sağlık kredisi, tatil kredisi, eğitim kredisi ve eşya kredisi şeklinde sıralanabilir.
Halkbank ihtiyaç kredisi hakkında merak ettikleriniz için en yakın Halkbank şubesine gidebilir detaylı bilgi alabilirsiniz. Faiz oranları ve toplam geri ödeme miktarını öğrenmek isterseniz, web sitemizde yer alan Halkbank ihtiyaç kredisi hesaplama bölümüne çekmek istediğiniz kredi tutarı ve geri ödemek istediğiniz vadeyi girerek tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
Halkbank, geçmişten günümüze sürekli gelişerek, deneyimli uzman kadrosu ile sizlere en iyi hizmeti sağlamak için kuruldu. Halkbank ihtiyaç kredisi hakkında merak ettiğiniz her şey çeşitli kanallarda yer alan personeller aracılığıyla size tüm ayrıntılarıyla anlatılır ve kendiniz için en doğru planı çıkartmanıza yardımcı olunur. Tek yapmanız gereken ihtiyaçlarınızı belirlemek ve bir Halkbank şubesine gitmek
İhtiyaç Kredisinin Özellikleri
- 3-36 ay vade imkanı vardır.
- 3 ay erteleme fırsatı sunar.
- Halkbank ihtiyaç kredisi faiz ve vade oranları müşterinin isteklerine göre değişiklik gösterir.
- Halkbank ihtiyaç kredisi ile kredi miktarı ve geri ödeme planı sizin seçimlerinize göre şekillendirilir.
- Başvurunuzun onaylandığı durumda size gerekli bilgi akışı sağlandıktan sonra en yakın Halkbank şubesine giderek gerekli evraklarınızı imzalamanız halinde kredinizi kullanmanız mümkündür.
Halkbank İhtiyaç Kredisi Avantajları
- Eğitim için kullanmak istediğiniz ihtiyaç kredisi için eğitim kredisine ya da düğün için kullanmak istediğini ihtiyaç kredisi için düğün kredisine başvurma zorunluluğunuz yoktur. En düşük faizli ihtiyaç kredisini seçme hakkınız mevcuttur.
- Farklı kullanımlar için kişinin kendi isteğine göre kredi tutarı belirlenir.
- Eğitimden seyahate, mülk alımından kişisel ihtiyaçlara kadar birçok alandaki masraflarınızı Halkbank ihtiyaç kredisi karşılar.
- Vade farkı, faiz ya da peşinat gözetmeksizin ihtiyacınız kadar olan miktarı size sunar.
- Aylık ödeme planınızı kendinize en uygun şekilde belirleyerek sıkıntısız ödeme imkanı verir.
- Bireysel kredi olarak da adlandırılan Halkbank ihtiyaç kredisi düşük faiz oranlarıyla sorunlarınıza en hızlı cevabı verir.
Kredi Başvurusu Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar
- Kredi karşılaştırması yapmak: Her banka aynı faiz oranıyla kredi vermez. Bu sebeple faiz indirim kampanyalarından yararlanmak için bankaların internet sitelerinden gelişmeleri takip etmelisiniz. Halkbank ihtiyaç kredisi düşük faiz oranlarıyla sizlere en etkili çözümleri sunar.
- Doğru kredi türünü seçmek: Kredi türünü belirlemek bankanın size sunacağı faiz oranları ve çeşitli diğer avantajlara sahip olabilmek için önemlidir.
- Toplam geri ödeme miktarı: Halkbank ihtiyaç kredisi düşük faiz oranları ile sizlere kolay ve güvenli ödeme sağlar.
- Aylık ödeme miktarı: Her ay ödemeniz gereken miktarı yanlış seçmek, ödemelerinizin gecikmesine ve bu durumda bankadan yeniden kredi başvurusu yapmanız halinde geri çevrilmenize sebebiyet verir. Size en uygun ödeme miktarını seçmeniz bu açıdan oldukça önemlidir.
- Dosya masrafı ve ek ücretlendirmeler: Bankaların dosya masrafları ve kredi kullandırma tahsis ücretleri de geri ödeme miktarının içinde yer alacaktır. Seçim yapmadan önce buna dikkat edip öyle karar vermek gerekir.
- Site güvenilirliği: Eğer ihtiyaç kredisi başvurunuzu bireysel olarak internetten yapacaksanız, seçtiğiniz internet sitesinin güvenliğinden emin olmalısınız. Sitenin güvenilirliğini adını yazdığınızda yanındaki yeşil kilit sembolünden kontrol edebilirsiniz.
- Güncel bilgiler: Faiz oranları sürekli olarak değişiklik gösterdiği için başvurunuzdan önce edindiğiniz faiz bilgilerinin güncel olmasına dikkat etmelisiniz.
Halkbank İhtiyaç Kredisi Başvuru Şartları
Halkbank ihtiyaç kredisi başvuruları, müşteri memnuniyeti göz önünde bulundurularak, ATM’ler, banka şubeleri, internet şubeleri veya cep telefonuyla iletişim gibi başvuru yolları ile yapılabilir. Başvuru yapabilmek için;
- 18 yaş ve üzerinde olmanız gerekmektedir.
- Aylık düzenli gelire sahip olduğunuzu ispatlayan bir belge gerekmektedir.
Halkbank İhtiyaç Kredisi İçin Gerekli Evraklar
- Nüfus cüzdanı ve fotokopisi.
- İş yerinizden temin edebileceğiniz maaş bordrosu.
- Banka tarafından sağlanan ve doldurup teslim edilmesi gereken Halkbank ihtiyaç kredisi evrakları.
Halkbank Kredi Faiz oranı: % 1,37
İş Bankası Kredi Kartı Başvurusu
Kredi kartı birçok açıdan günlük hayatı kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir. Bu nedenle kullanım oranı gün geçtikçe artmaktadır. Nakit para olmadığı anlarda, acil ihtiyaç durumlarında mutlaka kredi kartını kullanıyoruz. Günümüzde neredeyse 18 yaşını dolduran her bireyin cebinde en az bir adet kredi kartı bulunuyor. İş Bankası kredi kartı başvurusu konusunda şahıslara en çok yardımcı olan bankalardan biri. Bu nedenle Türkiye İş Bankası kredi kartı olan çok fazla insan var. Hızlı kredi kartı başvurusu bankanın uyguladığı pratik bir sistem. Bu sistemde internet üzerinden kolayca kredi kartı için başvuru sağlayabiliyorsunuz. Bankanın web sitesine giriş sağladığınızda İş Bankasının hangi kredi kartını kullanmak istediğinize karar vermelisiniz.
İş Bankası kredi kartı başvurusu için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız (yabancı uyruklu olduğunuz takdirde yabancı kimlik numaranız), cep telefonu numaranız ve son olarak aylık ortalama net geliriniz gerekmektedir. Bu bilgileri web site üzerinden doldurduğunuzda size sms olarak ya da cep telefonu araması olarak geri dönüş sağlanır. Aylık gelir durumunuza göre belirlenen kart limitini banka size kendisi sunmaktadır. Duruma göre kredi kartı limitinizi düşürebilirsiniz.
İş Bankası Kredi Kartı Başvurusu İşlemleri Hakkında
İş Bankası kredi kartı başvurusu yaparken hangi kart için başvuru yapacağınızı düşünmeniz gerekmektedir. Maximum kart, maximum gold kart, maximum platinium kart, maximum aidatsız kart, maximum tema kart, maximum genç kart, maximiles ve Mercedes kart İş Bankası kredi kartlarıdır. İş Bankası kredi kartı başvurusu maximum kart için sms ile kısa yoldan yapılabilir. Özel logo istediğiniz anlaşmalı firma için anahtar kelime ardından bir boşluk bırakarak T. C. kimlik numaranızı yazarak 4402 numarasına kısa mesaj atabilirsiniz. Bu şekilde başvurunuz kolayca alınır.
Bankanın kredi kartı limitinizi net şekilde belirleyebilmesi için aylık gelirinizi doğru girmelisiniz. Sahip olduğunuz gelirden garanti giderlerinizi çıkararak size kalan miktarı bulabilirsiniz. Ödeyebileceğiniz şekilde kredi kartı limiti belirlemek sizin için faydalı olacaktır. İş Bankası kredi kartı başvurusu banka yetkilileri tarafından dikkate alınır ve herkes için eşit prosedür uygulanır.
Kredi Kartı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
İş Bankası kredi kartı başvurusu yapılırken bankanın izlediği birtakım süreçler vardır. Öncelikle başvurunuz değerlendirilirken en önemli noktalardan biri yaş durumunuzdur. Kişi 18 yaşını mutlaka doldurmuş olmalıdır. Eğer doldurmadıysa kredi kartı çıkarması için ailesinin izni olan bir sözleşme imzalanması gerekmektedir. Daha sonra önemli olan nokta kredi notunuzdur.
İş Bankası kredi kartı başvurusu için kredi notunuz risk seviyesindeyse kabul görmeyebilirsiniz. Daha önce ödemesini aksattığınız ya da ödemediğiniz kredi veya kredi kartı borçları bu noktada çok önemlidir. İş Bankası kredi kartı başvurusu yapılırken eğer yüksek limitli bir kredi kartı talep ederseniz gelir durumunuzu gösteren belgeler de istenebilir. Eğer çalışıyorsanız üç aylık bordro, kira geliriniz varsa sahip olduğunuz mülkler ve diğer gelirlerinizi gösteren belgeler bankaya verilmelidir.
İş Bankası Kredi Kartı Başvurusu İçin Bankanın Dikkat Ettiği Konular
İş Bankası kredi kartı başvurusu için banka kredi notu değerlendirmesi yapmaktadır. Kredi notu risk grubuna göre belirlenir. 0 kredi notu az riskli, 1-699 kredi notu en riskli, 700-1099 kredi notu orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 ise en iyi gruptur. Bu notlara göre İş Bankası kredi kartı başvurusu kesin olumlu sonuçlanacak kişiler az riskli, iyi ve çok iyi kişilerdir. Orta riskli ve az riskli kişiler aylık gelirlerine ve çalışma durumlarına göre kredi kartı alma hakkına sahip olabilir. En riskli grup ise teminatlı kredi kartı alabilir. Burada önemli olan bankanın kullanmak isteyeceği insiyatiftir.
İş Bankası Türkiye’de kredi kartı faizleri ve yıllık ödeme ücreti konusunda oldukça yardımcı olan bir bankadır. Banka, müşterileri konusunda oldukça detaylı çalışır. Her konuda bireylere yardımcı olmaktadır. Bu nedenle talep de yüksektir. Kolay yoldan kredi kartı alabilmek için bankanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca kısa mesaj atarak bankaya gitmeden de işlemleri hızlandırabilirsiniz. İş Bankası kredi kartı başvurusu günde binlerce istek almaktadır. Başvuru için iletişim bilgileri aşağıda kayıtlıdır.
Türkiye İş Bankası Kredi Faiz Oranı: %1,30
İş Bankası İhtiyaç Kredisi
İş Bankası İhtiyaç Kredisi banka mudilerinin aylık gelirleri göze alınarak; esnek ve kişiye özel tutar ve vadelerde kullandırılmaktadır. Öncelikle kredi talep edilecek bankanın müşterisi olunmalıdır ve bu bankada mutlaka bir mevduat veya tasarruf hesabı bulunmalıdır. Bu kredi çeşitli alanlarla ilgili olabilir. Eğitim, beyaz eşya, tatil ve bunun gibi kişisel harcamalarla ilgili ihtiyaç kredisi kullanılabilmektedir. İş bankası İhtiyaç Kredisi için öncelikle dikkat edilmesi gereken konu aylık ödemelerin bütçeye uygun olması ve asla aşmamasıdır. Aylık harcamalar düşüldükten sonra kalan tutar kredi taksitini belirlemelidir. Banka bu konu ile ilgili ön çalışmaları ve kontrolü sağladıktan sonra kredi teklifini onaylar.
Başvuru Kanalları
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık bankacık cep telefonlarına, bilgisayarlara taşındı. Gerektiğinde bankaya gitmeden her türlü işlemler mobil Bankacılık ve internet bankacılığı vasıtasıyla yapılabilmektedir. İş Bankası İhtiyaç Kredisi başvurusu eğer bu bankanın herhangi bir Şubesinde hesap mevcutsa ve mobil veya internet bankacılığı kullanılıyorsa , Şubeye gitmeksizin bu kanallarlada yapılabilmektedir. Bankamatikler de ihtiyaç kredileri için başvuru yolu olabilmektedir. Uygun faiz oranlarıyla İş Bankası İhtiyaç Kredisi zor durumlarda ve çaresiz hissediilen zamanlarda yanı başınızdadır. Müşterilerin banka ile çalışma süreleri ve yoğunluğu, işlemlerdeki güvenilirliği, borçlarını zamanında ödemesi ve aylık geliri, ihtiyaç kredisi vade ve faiz hesaplamalarında, tutarının belirlenmesinde göz önünde tutulan kıstaslardır. Kredi kartlarını asgari ödeme limitinin altında 3 kere ödeyenler, kredi taksitlerini zamanında ödemeyenler, bankanın kara listesinde olanlar ve kredi kartı ödemesini zamanında yapmayanlar bu krediden faydalanamazlar. Günümüz şartlarına göre ödeme vadeleri bazı kredilerde 90 gün ötelenebilmektedir. 60 aya kadar vade uygulanabilmektedir.
İş Bankası İhtiyaç Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
İş Bankası İhtiyaç Kredisi ile ilgili ihtiyaç duyulan evraklar halen bir işte çalışanlar, emekli olanlar ve çalışmayanlar için farklılıklar göstermektedir. Fakat bütün bu kategoriler için ön şart; 18 yaşının doldurulmuş olması , nüfus cüzdanın olması, belgelenebilir bir işi olması ve şahsen başvuruda bulunulması gerekliliğidir. Bu arada nüfus cüzdanı yerine, nüfus kimlik numarasının mevcut olduğu sürücü belgesi veya pasaport da ibraz edilebilir. Öncelikle belirlenen tutarda İş Bankası İhtiyaç Kredisi ile ilgili başvuruya eğer emekli olunmuşsa emekli olduğunuz kuruma ait aylık maaş dökümü, başka gelire sahipseniz onun belgesi, ikametgah belgesi veya 3 aya ait herhangi bir fatura eklenmelidir.
- Halen bir işte çalışılıyorsa; özel sektör veya memurlar için maaş bordrosu veya yazısı, imza sirküleri, ikametgah belgesi veya yine 3 aya ait herhangi bir fatura
- Eğer bir iş yeri sahibiyseniz; Serbest meslek sahibi ya da ortak iseniz, güncel vergi levhası, ticaret sicil gazetesi veya oda sicil kaydı, bilanço ve gelir tablosu ibraz etmelisiniz.
- İş Bankası İhtiyaç Kredisi ile ilgili şirket sahibi olanların dikkat edeceği en önemli husus vergi levhasında şirketin karlı gözükmesi ve var olan iş yerlerinde S.G.K. kaydınızın 3 ayı mutlaka doldurmuş olmasıdır.
Bazen İş Bankası İhtiyaç Kredisi belirli bir mülkün ipoteği karşılığında da verilebilmektedir. Bu tür kredinin vadesi daha uzun olabilmekte, fakat masrafı daha fazla tutabilmektedir. Mülkün değerinin %50 sine kadar kredi almak mümkün, fakat aylık ödemeler asla ibraz edilen geliri geçmemelidir.
Ev hanımları da İş Bankası İhtiyaç Kredisi kullanmak için başvuruda bulunabilmektedirler. Gelir belgesi ibraz ederek ya da ipotek vererek kredi kullanabilirler. Verdiği ipotek için mutlaka eşinin onayı olmalıdır.
İş Bankası İhtiyaç Kredisi kullandırdığında Anadolu Sigorta’dan destek sigortası yaptırabilmektedir. Bu sigorta işsizlik, ölüm, kalıcı sakatlık sonucu iş görmezlik durumlarında kredinin teminatını sağlar.
İş Bankası İhtiyaç Kredisi Kullanımı
İş Bankası İhtiyaç Kredisi yukarıda anlatılan tüm bilgi ve belgeler sağlandıktan sonra kullanılabilmektedir. Cazip faiz oranları ve vadeleriyle birlikte kullanılan kredi için geri ödeme planı hazırlanır. Hem tüm ihtiyaçlar karşılanır hem de bütçeye uygun vade ve tutarlarla geri ödemeler kolayca yapılabilir. İş Bankası İhtiyaç Kredisi geri ödemelerinin zamanında yapılmasına dikkat edilmelidir. Hem kredibilitenin yükselmesi hem de tercih edilen bir müşteri olmak açısından bu çok önemli ve çok gereklidir.
İş Bankası İhtiyaç Kredisi için
İş Bankası faiz oranı: % 1.30
QNB Finansbank Kredi Kartı Başvurusu
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte QNB Finansbank kredi kartı başvurusu yapma yolları da çeşitlilik kazandı. Kredi kartı başvurusu için QNB Finansbank’a ait şubeleri, internet şubesini, telefon bankacılığını veya cep şubesini kullanabilirsiniz. İstediğiniz takdirde kredi kartı başvurunuzu SMS aracılığıyla da gerçekleştirmeniz mümkün. Başvurunuzu tercih ettiğiniz araçlar sayesinde çaba harcamandan, hızlıca halledebilirsiniz.
Düzenli gelir sahibiyseniz ve 18 yaşınızı doldurduysanız QNB Finansbank kredi kartı başvurusu işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bankanın gerçekleştirmiş olduğu gerekli incelemeler sonrasında kredi kartınız bulunduğunuz adrese kurye aracılığı ile gönderilecektir. Dilerseniz kredi kartınızı QNB Finansbank şubelerinden de alabilirsiniz.
QNB Finansbank Kredi Kartı Başvurusu İçin İhtiyaç Duyulan Belgeler
Kredi kartı sahibi olmak için QNB Finansbank’a size ait bir nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport sunmanız yeterlidir. Başvurunuzu hangi kanallar aracılığıyla gerçekleştirdiğiniz de ihtiyaç duyulan belgeler açısından önem arz etmektedir. QNB Finansbank kredi kartı başvurusu gerçekleştirirken QNB Finansbank müşterisiyseniz şubeden başvuru halinde başvuru formu doldurmanız talep edilebilir. Daha önce QNB Finansbank ile herhangi bir müşterilik bağınız bulunmadıysa gelir düzeyiniz hakkında bilgi edinmek maksadı ile ek belgeler talep edilebilir. Ayrıca kredi kartı sahibi olurken kredi notunuz da önem taşımaktadır.
QNB Finansbank Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Şubede gerçekleştirilen başvuruların sonucunda kredi kartı anında teslim edilir. QNB Finansbank kredi kartı başvurusu yapmak istiyorsanız ve bunu nasıl gerçekleştireceğiniz hakkında fikir sahibi değilseniz size en yakın QNB Finansbank şubesine uğrayarak gerekli olan bütün adımları öğrenebilir, şubeden kısa süre içerisinde başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Şubeden teslim almak sizin için uygun değilse ve QNB Finansbank kredi kartı başvurusu yapmak istiyorsanız QNB Finansbank’a ait olan internet şubesini kullanabilirsiniz. İnternet şubesinde gerçekleştireceğiniz işlemler tamamen ücretsizdir. Burada kaydı oluşturulan kredi kartı başvuruları değerlendirildikten sonra kredi kartınız en kısa süre içerisinde size kurye aracılığıyla teslim edilecektir. Bunun için “cardfinans.com” sitesine erişim sağlayabilirsiniz. İnternet şubesinde gerçekleştirilecek işlemler sizin için zorlayıcı geliyorsa ve şubeye gitmek istemiyorsanız QNB Finansbank kredi kartı başvurusu işlemini SMS aracılığıyla da gerçekleştirebilmeniz mümkün. Cep telefonunuzu kullanarak 2273’e TC Kimlik Numaranızı da ekleyerek kısa mesaj gönderebilirsiniz. Gönderilen bu mesaj sonrasında başvurunuz değerlendirmeye alınır ve kredi kartınız en kısa süre içerisinde size ulaştırılır. Ayrıca QNB Finansbank kredi kartı başvurusu 08502220900 numarası üzerinden de gerçekleştirilebilir.
QNB Finansbank Kredi Kartı Nasıl Kullanılır?
QNB Finansbank kredi kartı başvurusu talebiniz olumlu sonuçlandıktan sonra kartınızı nasıl kullanacağınızı merak edebilirsiniz. QNB Finansbank’ın sizin için belirlemiş olduğu limit ile size teslim edilen kredi kartınızı VISA/Mastercard logosunu görmüş olduğunuz POS cihazları aracılığıyla kullanabilmeniz mümkündür.
QNB Finansbank kredi kartı başvurusu sonucu aldığınız kartınızla alışverişiniz esnasında ödemenizi temaslı ya da temassız şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Fiziki bir kullanım gerçekleştirmeyeceğiniz zaman internet alışverişlerinde de kredi kartınızı kullanabilmeniz mümkündür. Ayrıca kartınız üzerine tahsis ettiğiniz sanal kartlarla da alışveriş işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
QNB Finansbank Kredi Kartı Hangi Şartlar Karşılığında Verilir?
QNB Finansbank kredi kartı başvurusu yaptıysanız başvurunuzun nasıl sonuçlanacağı hususunda merak ettiğiniz sorulardan biri de bu kartların hangi şartlar karşılığında verildiğidir. QNB Finansbank kredi kartı başvurusu yapıp bu karta sahip olmak istiyorsanız öncelikli olarak eksiksiz bir şekilde başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bankanın sizden talep etmiş olduğu belgeleri teslim ederek kredi notunuzun değerlendirilmesini bekleyin. Bankanın gerekli gördüğü değerlendirmeler tamamlandıktan sonra olumlu sonuç aldığınız takdirde kredi kartınız size teslim edilir.
QNB Finansbank Kredi Kartı Çeşitleri
QNB Finansbank kredi kartı başvurusu yaparken QNB Finansbank’ın ayrıcalıklarına göre kartınızı belirleyebilirsiniz. QNB Finansbank’a ait CardFinans, CardFinans Xtra, Fenerbahçe CardFinans, CardFinans Trabzonspor veya CardFinans Troy gibi kartları inceleyerek sizin için en avantajlı olan kartı seçebilirsiniz. QNB Finansbank kredi kartı başvurusu sonucunda sahip olacağınız bu kartlar sayesinde birbirinden farklı ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Kredi Kartı Taksitlendirme Nasıl Yapılır?
QNB Finansbank bünyesinde oldukça köklü anlaşmalı iş yerleri barındırmaktadır. Bu iş yerlerinden gerçekleştirmiş olduğunuz alışverişleri işlem anında taksit tercihinizi belirterek gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Bunun dışında kalan işlemlerinizi ise faiz karşılığında daha sonradan taksitlendirebilmeniz mümkündür. QNB Finansbank kredi kartı başvurusu işleminiz onaylandıktan sonra size teslim edilen kredi kartınız ile gerekli taksitlendirme işlemlerini yapabilirsiniz.
QNB Finansbank Kredi Faiz Oranı: %1,25
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi
Hayat devam ettiği sürece insanların bir şeylere gereksinimleri hep devam eder. Fakat bu gerekli olan gereksinimleri karşılayacak finansman durumuna sahip olamayabiliriz. Bu durumda bankalara ihtiyaç duyarız. QNB Finansbank’da kişilere ihtiyaç duydukları finansman için uygun kredi imkanları sunmaktadır. QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi ile 36 aya kadar süren vadelerle, uygun ödeme imkanlarıyla ve faiz oranlarıyla finansman ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bunun bankanın birçok kanalından kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Nedir?
Kişilerin evlilik, eğitim, seyahat, beyaz eşya gibi ihtiyaçlarını karşılamak ya da borçlarını ödenmesi için nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına bankaların finansman desteği sağlamak için verilen kredilere ihtiyaç kredisi denmektedir. QNB Finansbank da müşterilerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için avantajlı faiz oranlarıyla QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi vermektedir. Banka ihtiyaç duyduğunuz finansman miktarını vadesini göz önüne alarak güncel bir faiz oranından hesaplamaktadır.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvurusu
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi başvurusu yapan kişilerin bankanın başvuru kanallarından yardım alması gerekmektedir. Bu kanallar ise;
- QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusu için bankada hesabınız varsa web sitesinde yer alan hemen başvur ekranından kredi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
- Banka müşterisi iseniz 0850 220 8 573 numaralı Alo Kredi hattını arayarak ihtiyaç kredisi için 7/24 kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.
- QNB Finansbank uygulaması olan KrediGO aracılığıyla ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunulabilir.
- TC Kimlik numarası ile 5030’a SMS atarak kredi başvurusunda bulunulabilmektedir.
- İnternet ve cep şubeden kredi başvurusunda bulunulabilmektedir.
- QNB Finansbank şubelerine giderek başvuruda bulunulabilir.
Yukarıdaki bahsettiğimiz gibi kişiler bankanın kanallardan 1 – 36 aya kadar vadeyle QNB Finansbank ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunulabilir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvuru İşlemleri
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi başvurusunda bulunanların bankanın belirlediği koşulları sağlamaları gerekmektedir. Bu koşullar genel olarak ise;
- Başvuranın 18 yaşından büyük olması gerekmektedir.
- Bankanın belirlemiş olduğu kredi politikalarını kapsamında olmaları gerekmektedir.
Yukarıda belirlenen koşullara sahip olan kişilerin QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi serbestçe banka tarafından değerlendirilecektir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Çekme Miktarları
İhtiyaç kredileri için banka müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak belirli tutarlar belirlemiştir. Kişilerin QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi çekebilecekleri tutarlar ise;
- Cep şube, internet şube, web sitesi ve çağrı merkezi kanallarından 65 000 TL’ye kadar başvuruları onaylanırsa çekebileceklerdir.
- 65 000 TL’den yüksek tutarlı başvurular için ise kişilerin banka şubelerine doğrudan başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi başvurusunda bulunan kişilerin, gerekli olan bazı evrakları banka ile paylaşmaları gerekmektedir. Genel olarak bu evraklar ise;
- Kredi başvuru formu,
- Kimlik bilgisi ( Vatandaşlık numarasının bulunduğu nüfus cüzdanı ya da pasaport)
- Elektrik, doğal gaz faturası ya da ikametgah belgesi,
- Gelir belgesi ( maaş bordrosu, SGK Prim Ödeme Belgesi, emeklilik kartı, vergi levhası vb.)
- Ayrıca banka değerlendirmelerine göre farklı belgeler talep edebilmektedir.
Yukarıdaki gerekli belgeleri tamamlayan kişilerin QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi başvuru işlemleri tamamlanacaktır.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvuru Sonuçları Öğrenme
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi başvurusunda bulunan kişiler başvuru sonuçlarını yine bankanın kanaları yardımı ile öğrenebilmektedirler. Bankanın başvuru öğrenme kanalları ise;
- QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi başvuru sonuçları için kişiler internet ve cep şubeden, Call Center’dan ya da QNB Finansbank şubelerinden başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. Ayrıca banka bu kanalların dışında smsle de kişilerin paylaştıkları cep telefon numaralarına başvuru sonuçlarını bildirmektedir.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Başvurusunda Dikkate Alınan Hususlar
Kişilerin QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi kullanmaları için bankanın belirlediği belirli koşulları taşımaları gerekmektedir. Aslında bu koşullar genel olarak tüm bankaların aradıkları koşullar ile aynıdır. Genel olarak bankaların kredi başvurularında dikkate aldıkları hususlar ise;
- Başvuruda bulunan kişilerin kredi notunun düşük olmaması gerekmektedir. Kredi notunu olumsuz etkileyen durumlar ise geçmişe yönelik kredi ödemelerinde düzensizlik ya da yasal takip durumları, fatura ödemelerinde gecikme, kredi kartı ödemlerinde gecikme, banka ürünlerini hiç kullanmama gibi vb.
- Kişilerin eğitim durumları, meslekleri, gelir durumları da kredi başvurusu sonuçlandırılırken bankaların dikkat ettiği hususlardandır.
- Geçmişte başka bir bankayla kişilerin kredi kullanmalarına ilişkin sıkıntı yaşamamaları da gerekmektedir.
Yukarıda bahsettiğimiz durumları sağlayan kişilerin ihtiyaç kredisi başvuruları olumlu sonuçlanacaktır. Eğer siz de bahsettiğimiz bu koşulları taşıyorsanız uygun faiz oranlarıyla 36 aya kadar vadeler ile QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi başvurusu için bankanın kanallarından yardım alabilirsiniz.
QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı : %1,14