İnternet Üzerinden Dolar Kazanma Yöntemleri
Doların günden güne değer kazanmasıyla birlikte internetten dolarla nasıl para kazanılacağı merak konusu oldu. İnternetten dolar kazanma yöntemleri araştırılıyor.
Doların değer kazanmasının ardından birçok kişi çevrimiçi yollarla nasıl dolar kazanabileceklerini aramaya başladı. Bundan öncesinde de bu yolla para kazanan pek çok insan vardı. Sayıları artmaya devam ediyor. Peki, internetten nasıl dolar kazanılır? İşte detaylar…
DOLARLA ÇALIŞAN ŞİRKETLERDE FREELANCER OLUN
Bu yöntem en popüler yollardan biri. Özellikle pandemiyle birlikte çevrimiçi ortama dönen birçok iş freelance olarak devam ettiriliyor. Buna yurtdışındaki şirketler de dahil. Freelance işler oldukça popüler. Üstelik bu işleri sadece Türkiye’de yapmanıza gerek yok.
Farklı ülkelerde de freelance olarak çalışabilirsiniz. Bunun için oluşturulmuş platformlar var. Bu platformlara üye olup, hesabınızla çalışmaya başlayabilirsiniz. Yayımlanan iş ilanlarından size uygun olanı seçebilirsiniz.
YABANCI DİLDE BLOG AÇIN
Blog yazmak ülkemizde ve dünyada para kazandıran en eski yollardan biri. Eğer blog üzerinden dolarla para kazanmak istiyorsanız blogda İngilizce içerikler üretmelisiniz. Yazdığınız içeriklere marka reklamları alırsanız daha fazla gelir elde edebilirsiniz.
Sponsorlu içerikler üretebilir, herhangi bir ürünü blog siteniz üzerinden satabilirsiniz. Eğer dolarla para kazanmaya odaklandıysanız satış ve reklam işlemlerini de İngilizce olarak ve oranın sistemine uyarak yapacağınızı planlamalısınız.
ÇEVRİMİÇİ KURSLAR VERİN
Herhangi bir konuda eğitim verebileceğinizi düşünüyorsanız eğitim planınızı hazırlayın ve yabancı dilde kurslarınıza başlayın. Farklı internet sitelerinde oluşturduğunuz kursları yayınlayabilir ve dolar üzerinden para kazanabilirsiniz.
ÇEVİRİ YAPIN
İki ya da daha fazla dilde akıcı bir şekilde dil bilgisine sahipseniz internet üzerinden çeviri yapmak da para kazanabileceğiniz işlemlerden biri. Buna göre yabancı bir çevrimiçi çeviri şirketi bulursanız çeviri üzerinden dolarla para kazanabilirsiniz.
Elbette çeviri işinde kabul almak kolay değil. Bunun için yabancı dil yeterliliğinizle birlikte daha önce yaptığınız çevirilerden bir portföy sunmalısınız. Bu sizi çevirmenler arasında öne çıkarır ve daha kolay iş bulmanızı sağlar.
ANKET DOLDURUN
Dünyada birçok şirket, politikalarını iyileştirmek, strateji kurmak ve ürünlerini değiştirmek için insanların fikrine başvurur. Özellikle büyük şirketler birçok ülkeden insanın düşüncelerini değerlendirir. Bu yöntem şirketlerin kullandığı çok eski bir yoldur.
Bunun için hazırlanmış internet sitelerinde farklı markaların ya da araştırmaların anket sorularına cevap verirseniz dolar üzerinden anket başına para kazanabilirsiniz. Üstelik anket doldurmak kendi işiniz yanında boş zamanlarınızda yapabileceğiniz kolay bir işlem.
YOUTUBE KANALI AÇIN
Youtube artık bir sektör haline gelmiş durumda. Birçok insan Youtube üzerinde içerik üreterek para kazanıyor. Eğer Youtube içeriklerinizi yabancı dilde yaparsanız farklı ülkelerden aboneler elde edip dolarla para kazanabilirsiniz.
Farklı bir ülkede bir kitle oluşturmanız yabancı markaların da ilgisini çekecektir. Böylece markalar sizinle iletişime geçebilir ve sizden iş birliği isteyebilir. Bu da yüksek miktarlarda para kazanmanızı sağlayabilir.
ÇEKTİĞİNİZ STOK FOTOĞRAFLARI SATIN
Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve bu işi profesyonel bir işe dökebiliyorsanız stok adı altında geçen çeşitli fotoğrafları farklı internet siteleri üzerinden satabilirsiniz. Stok fotoğrafı biriktiren internet sitelerine fotoğraflarınızı yükleyerek satışa sunabilirsiniz.
Farklı ülkeler üzerinden fotoğraflarınıza talep geldiğinde fotoğraflarınızı dolar üzerinden satabilirsiniz.
DROP SHIPPING YAPIN
Drop Shipping satılan ürün üzerine kâr farkı koyarak satışa deniyor. Bu yöntemle birlikte 50 dolara aldığınız bir ürünü üzerine kârınızı koyarak 55 ya da 60 dolardan satabilirsiniz. Aslında bu yöntem ile e-ticaret yapmış oluyorsunuz. Sadece ürünü direkt satmak yerine aracı oluyorsunuz ve kâr elde ediyorsunuz.
BİR UYGULAMA GELİŞTİRİN
Eğer bu konuda becerilere sahipseniz Google Play ya da App Store gibi mağazalara uygulama geliştirebilirsiniz. Bu uygulamayı satışa çıkardığınız da satın alma başına para kazanırsınız. Uygulamanıza dil desteği eklerseniz birçok ülkeye hitap etmiş olursunuz ve gelirinizi artırırsınız.
Bu konuda ücretsiz bir uygulamayı ücretli seçenekler ya da reklamlar ile sunarsanız daha fazla kişiye ulaşarak daha çok gelir sağlayabilirsiniz. Uygulamanız ücretsiz olarak indirilirken siz de reklamlar üzerinden para kazanabilirsiniz.
Peki en iyi dolar kazanma yöntemleri nelerdir?
1. Google Adsense
Günde 100 dolar kazanmanın en kolay yollarından biri Google Adsense aracılığıyla sahip olduğunuz internet sitesine reklam eklemektir. Eğer ziyaretçi çeken bir blog siteniz varsa; bu kazanca ulaşmanız çok zor değildir.
Google Adsense’den para kazanmak için sadece kayıt olmanız yeterli. Ardından Google size bir kod parçası verir ve bunu blogunuza eklersiniz. Ardından ziyaretçiler reklamlara tıkladıkça Google size ödeme yapmaya başlar. Ortalama bin ziyaretçiye sahip bir internet sitesi ile başvurmanız; onay almanızı kolaylaştıracaktır.
2. Sponsorlu Gönderi
Ziyaretçi çeken bir blog sahibi olanlar için yine günlük 100 dolar ve daha fazlasını kazanmak için eşsiz yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle yabancı ziyaretçiye sahip bir web sitesi sahibi olarak dolar kazanmanızın en kolay yollarından biridir.
Yabancı dildeki bir web sitenizin REKLAM kısmını başarılı bir şekilde oluşturduktan sonra; gelen maillere hızlı bir yanıt sağlamayı ihmal etmeyin. Ek olarak sponsorlu gönderi bulmak için internet sitenize benzer diğer sitelere kendiniz de mail üzerinden ulaşabilirsiniz.
Örneğin, mobilya fikirleri üzerine bir blog siteniz varsa mobilya satan firmalara mail ulaşarak reklam teklifinizi iletebilirsiniz.
3. Satış Ortaklığı
Her gün 100 dolar kazanmak isteyenlere en çok önerdiğimiz yollardan biri de satış ortaklığıdır. Yurt içindeki e-ticaret sitelerinde olduğu gibi Amazon ve Ebay dahil olmak üzere yurt dışındaki hemen hemen tüm e-ticaret platformlarında satış ortaklığı bulunmaktadır. Bunlara kayıt olarak satış ortaklığı platformlarına dahil olabilir ve satılmasına aracılık ettiğiniz her türlü alışverişten komisyon kazanabilirsiniz.
Özellikle sosyal medyada aktif olan ve insanları yönlendirebilecek küçük de olsa bir kitlesi bulunanlar için velinimet konumunda bulunan bir yöntemdir.
4. Serbest Yazarlık
Yalnızca dolar kullanılan ülkelerden birinin dilini metin yazacak kadar bilenler için geçerli bir yöntemdir. Yabancı dile sahip değilseniz bu güzel fırsatı maalesef kaçırdınız.
Yurt dışında serbest yazarlık sistemi çok gelişmiştir. Her türlü konuda uzmanları ağırlayan ve ödeme yapma isteğinde bulunan on binlerce platform bulunmaktadır. Bunları keşfetmek için en çok ilgilendiğiniz konularda arama yaparak büyük web sitelerine ulaşmanız yeterli olacaktır. Sadece bir mail bile serbest yazarlığa kabul edilmeniz için genellikle yeterlidir.
5. Anket Doldurma
Birçok yabancı anket sitesine dahil olarak günlük 100 dolara yakın bir gelir elde edebilirsiniz. Bu tutarı tek bir anket sitesinden kazanamazsınız ancak kaç anket sitesine dahil olabileceğiniz konuda bir sınırlama yoktur.
Anketleri soruları ve cevapları anlayabilecek düzeyde İngilizce bilenler için başarılı yöntemler arasında yer almaktadır. Para kazanmak için anketleri doldurun ve ödeme yöntemlerinden size uygun olanını seçin.
6. Dropshopping
Sadece günde 100 Dolar kazanmak değil aynı zamanda zengin olmanızı sağlayabilecek harika yöntemler arasında yer almaktadır. Dropshopping kendi içerisinde ciddi bir rekabetin bulunduğu iş fikirleri arasında yer almaktadır. Dolayısıyla eskiye nazaran para kazanmak daha zordur.
Yapmanız gereken en önemli şey; satılabilecek ürünleri keşfederek satışlarına aracılık yapmaktır. Kendi e-ticaret sitenizi de kullanabilirsiniz. Özellikle ucuz reklam yöntemleri üzerine yoğun araştırma yapmanız önerilir.
7. Çevrimiçi Kurs
İngilizce dilinde insanlara çeşitli konularda kurs verebilecek düzeyde bulunuyorsanız para kazanmanızı sağlayacak en iyi yollardan biri de çevrimiçi kurs oluşturmaktır. Udemy benzeri platformlarda kurs oluşturabilir ve döviz düzeyinde para kazanabilirsiniz.
Covid süreci ile birlikte bu tür platformlara ciddi bir yönelim başlamış durumda. Sektöre girmek için en iyi zamanlar!
8. Youtuberlik
Yabancılara hitap edebilecek harika videolar çekerek günlük 100 dolardan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Bugün sadece ayda birkaç video çeken birçok Youtuber’in büyük zenginlik içerisinde yaşadığını inceleyebilirsiniz. Yapmanız gereken en önemli süreç para kazanmaya odaklanmak yerine izlenebilir videolar çekmektir. Doğru videoları çekmeyi başardıktan sonra kazanç bunu takip edecektir.
9. Fotoğraf Satışı
Türk Lirası kazanmak için de eşsiz yöntemlerden biri olsa da yabancılarda çok daha büyük bir sektördür. Genel olarak fotoğrafların dili yoktur. Dolayısıyla para kazanmak için global bir yöntemdir ve İngilizce bilmenize çoğu zaman ihtiyaç yoktur.
Başarılı ve dikkat çekici fotoğraf çekmeyi bilenler için mutlaka önerilmektedir. Sektöre girmek çok zor değildir. Sadece profesyonel bir fotoğraf makinesine sahip olmanız gerekiyor. Süreç ardından çok da zor olmayan bir şekilde ilerletilebilir.
10. Yatırım Araçları
Potansiyel: x/10
Potansiyelinden ziyade zarar etme potansiyelinizin de çok güçlü olduğu bir para kazanma yöntemidir. Hisse senedi, kripto para ve benzeri yatırım araçları önemli düzeyde risk içermektedir. Ancak döviz faizi, tahvil ve benzeri fon yatırım araçlarında herhangi bir risk yoktur. Paranızı enflasyon karşısında korumak veya nispeten biraz daha yüksek düzeyde artırmayı amaçlıyorsanız; yatırım araçları ile günlük 100 dolardan fazlasını kazanabilirsiniz.
Yatırım araçlarından hangisine yatırım yapmaya karar verirseniz; mutlaka ilgili konudaki eğitim programlarında birkaç ay ders görmeyi ihmal etmeyin. Riskin farkında olun!
11. DOMAİN ALIM – SATIMI
Domain sektörü dünyanın her noktasında ilgi çekici seviyede bulunmaktadır.
10 dolara satın aldığınız domaini doğru alıcıyı bulduktan sonra on binlerce domaine satabilirsiniz. Domain sektörü çok büyüktür ve bu işe odaklanmış girişimciler önemli düzeyde kazanç elde etmektedir.
Yabancı domain satın almak ve bunları çeşitli satış platformlarında listelemek için çok iyi düzeyde İngilizce bilmeniz gerekmez. Birkaç Youtube video izleyerek domain satın alabilir ve satmak üzere çeşitli satış platformlarına ekleyebilirsiniz.
12. e-KİTAP
İngilizce kitap yazabilecek yetkinlikte olanlar için iyi bir para kazanma yöntemidir. Çok iyi bir yazar olmadan da e-kitap aracılığıyla günlük 100 dolara yakın para kazanabilirsiniz. Merak etmeyin 400 sayfalık ilgi çekici bir roman yazmanız gerekmiyor. Sadece insanların sorun yaşadığı herhangi bir konuda bilgilendirici bir doküman oluşturmanız gerekiyor.
Örneğin, bilgisayarın nasıl hızlandırılabileceğini anlatan 2 dolarlık e-kitap sadece Google Play Books ve Amazon Kindle’de günlük binlerce kez satılmaktadır.
Sektöre girmek isteyenlerin öncelikli olarak çok satan kitapları incelemesi mutlaka önerilir. Dolayısıyla vaktinizi daha değerli kullanabilirsiniz. E-kitap sektörü kendi içerisinde çok farklı dinamiklere sahiptir. Roman ve benzeri yayınlar yerine bilgilendirici e-kitap türlerine odaklanmanız önerilir.
İNTERNETTEN PARA KAZANMAK, İNTERNETTEN NASIL PARA KAZANILIR?
Hızlı Para Kazanma Yöntemi
Günümüzde internet gibi büyük bir kaynak varken, hem bilgi hem de para kazanma anlamında kendini kolayca geliştirebilirsin. Girişimci bir ruha sahip olmak ve gerçekten hayata geçirilebilir projeler üretmek, sevdiğin işi yaparak para kazanmanı sağlayabilir.
1. Instagram’ı etkin kullanmak.
Bunun için biraz geç kalmış olabilirsin ama doğru hamle ile başlarsan Instagram’ın parlayan yüzü olabilirsin. Nasıl bir fenomen olacağın ise tamamen sana kalmış. Instagram, günümüzün en çok tercih edilen sosyal ağı ve hemen her gün yeni bir fenomenle tanışıyoruz.
Düşünsene Danla Biliç ne kadar kısa sürede parladı. Oysaki, o da diğer makyaj bloggerlerı gibiydi. Farkı ise özgünlüğü oldu. İşte buna benzer şekilde senin de özgün fikirlerin varsa, Instagram senin için iyi bir para kazanma yeri olabilir. Ama daha önce denenmiş şeyleri yaparak parlayabileceğini kesinlikle düşünme.
2. Stok fotoğraf pazarlaması yapmak.
Fotoğraf çekerek para kazanıldığını duymuş olabilirsin. Ama çektiğin fotoğrafları belli sitelere yükleyerek indirilmesi karşılığında, para kazanıldığını duymamış olabilirsin. Stok fotoğrafçılık olarak adlandırılan bu iş, Silikon Vadisi’nin tanınmış isimlerinden olan Jon Oringer tarafından keşfedilmiştir.
Jon, öyle bir zamanda böyle bu işi keşfetmiştir ki Silikon Vadisi’nin ilk milyarderi olarak anılmaktadır. 2003 yılında başlattığı stok fotoğrafçılık, günümüzde çok yaygındır. Birçok stok fotoğrafçılık sitesi bulunmaktadır ve buralarda çektiğin kareleri satarak para kazanabilirsin.
3. İnternetten yetenek pazarlaması yapmak.
İnternette yeteneklerini pazarlayabileceğin birçok platform bulunuyor. Bunların en iyi örnekleri ise Fiverr, SadeceOn ve Bionluk gibi web siteleri. Bu platformları ziyaret ettiğin zaman, birçok kişinin farklı yeteneklerini pazarladığını göreceksin. Peki, nedir bu yetenekler?
Fiverr aracılığıyla logo, afiş ve infografik tasarımlarını satabilirsin. Aynı zamanda videolara intro çeşitli animasyonlar üretebilirsin. Satış ve pazarlama yapmak için de gayet uygun bir ortam olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca çeviri işi de yapman mümkündür. Bunları en az 5 dolar karşılığında yaparsın ve eğer yaratıcılığına güveniyorsan, çok daha iyi gelirler elde edebilirsin. Örneğin; göğsüne bir marka yazarak reklam yapabileceğini söyleyen insanlar görebilirsin.
4. Niş bir alana odaklanmış bir blog açmak.
Blog açarak para kazanmanın neresi bilinmiyor diyebilirsin. Ama bu noktada yapılan birçok yanlış olduğu için para kazanmak da hayal olabiliyor. İşte bu nedenle sana çok önemli bir tavsiye vereceğiz. Genel bir blog açmak yerine sadece belli bir alana yönelik paylaşımlar yapacağın bir blog aç. Örneğin; moda blogu açmak yerine sadece takı veya ayakkabı üzerine bir blog aç. Bu şekilde blogundan çok daha iyi reklam geliri elde edebilirsin.
5. Domain pazarlaması yapmak.
Domain (alan adı) satın almak aslına bakarsan uzun zamandır yapılan bir iş olmasına rağmen pek bilinmeyen bir para kazanma yönetimidir. Domain ne demek bilmeyenlere hemen açıklayalım. Örneğin; Paratic bizim domainimiz ve com alan adı uzantımızdır. Devlet siteleri için gov; eğitim kurumları için edu uzantıları kullanılır. Peki, bunun neresinden para kazanılıyor?
Marka olmaya uygun isimleri, daha önce satın alınmamışsa alabilir ve daha sonra webmaster forumlarında satabilirsin. Eğer güzel domainler bulur ve alırsan bir süre sonra iyi bir fiyattan satabilirsin.
6. Udemy gibi kanallar üzerinden online kurs sat.
Çok iyi bildiğin konu varsa, bunları online derslere çevirip katılımdan para kazanabilirsin. Bu nakış tekniklerinden ÖSS hazırlık kursuna, dil eğitiminden ödev desteğine birçok konu üzerine olabilir. Udemy bu konuda dünya lideri ve kurucularının da ODTÜ’lü bir kaç dahi genç ve arkadaşlarımız olduğunu söylemekten mutluluk duyarız. Derslerini İngilizce yapman, bir anda Türkiye havuzundan çıkıp dünyaya açılmanı sağlayacağı için önünü çok açacaktır.
7. Airbnb ile odanı/evini kirala.
AirBnB, insanların evlerini ya da evlerindeki bir odayı turistlere kiralamasını sağlayan websitesi. Bu sene konaklamadan servise doğru bir açılım yaptı. Artık sen de turistlere satabileceğini düşündüğün servisleri orada listeleyebiliyorsun. Mesela; bisiklet, mahalle pazarlarıya da sokak lezzetleri gibi geziler düzenleyebilir, Ebru ya da Türk yemekleri atölyesi yapabilirsin.
8. El emeğini ya da ilginç/ithal ürünleri sat.
Bir kere Tayland’da kışın Tayland’ı gezip takı toplayan, daha sonra yazın Türkiye’ye geldiğinde onları dükkanlara satan ya da kendi dükkanında satan birisiyle tanışmıştık. Artık devir bunu yapmaya çok daha uygun, çünkü mağazanı internet yapınca kira derdin ortadan kalkıyor. Fark etmişsindir, Instagram’dan satış yapan bir sürü insan türedi.
9. Kendi websiteni kur ve yönet.
Bilgi birikimi sahibi olduğun niş bir konu üzerine bir websitesi kurabilirsin. WordPress kullanarak artık bir websitesi yapmanın kolaylığını zaten biliyorsundur. Burada önemli olan bir konu üzerine yoğunlaşman, mesela makyaj ya da futbol gibi. Aynı anda hem yemek tarifi, hem makyaj, hem dikiş nakış yazmak kötü bir fikir mesela. Ancak bir websitesini ayağa kaldırmak çok ciddi emek, zaman istiyor ve para kazanması epey zaman alıyor.
Websitelerinin en önemli gelir kapısı Google’ın sağladığı reklam alanları. Dişe dokunur bir gelir elde etmek istiyorsan ayda 1 milyon kez tıklanan bir websitenin olması şart. Ama 1 milyon tıklanacak kadar büyümek senelerin emeği ve yatırımı demek. Ayrıca websitesinin de hosting, domain ismi, plug-in’ler gibi bir sürü giderleri var. Ya da kendi kendine websitene reklam almaya uğraşabilirsin. Onlar daha karlı olur ama müşteri bulup ikna etmesi, takip etmesi vs zor…
10. Youtuber ol.
YouTube’da da 1 Milyon izleneme sence ne kadar kazanır? Maalesef Türkiye’de 1 Milyon izlenmeye bile 4 basamaklı bir reklam geliri gelmiyor. Asıl soru; 1 milyon izlenme gibi ciddi bir rakama gelmek için ne yapmak lazım? Çünkü YouTube’da büyümek de websitesi büyütmek gibi çok zor. YouTube’a iş fikri olarak bakıyorsan, amacın çok izlenecek videolar yayınlamak olmalı. Yani birinci öncelik kalite değil, nicelik.
Mesela saçma sapan kavga ya da hayvanların kapıştığı videolardan oluşan playlistler manasızca çok izleniyor. Telif haklarını nasıl atlatıyorlar bilmiyoruz. Telif haklarını bir dert olmaktan tamamen kaldırmak istersen de evinde kolayca çekip kurgulayacağın bir tema düşün. Mesela yemek videoları, nasıl yapılır ya da DIY (kendin yap) videoları çok kolay ve çok izleniyor ama onlarda da rakip çok. Kanal büyütmek kolay değil. Reklamlara da hiç bel bağlanmaz. En iyi ihtimal marka iş birlikleri yapmaktır