DOLAR 34,2866 0.07%
EURO 36,9808 -0.07%
ALTIN 3.024,17-0,11
BITCOIN 2277777-0,69%
Sakarya
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:19

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Saç Dökülmesi Nedenleri ve Tedavisi

Saç Dökülmesi Nedenleri ve Tedavisi

ABONE OL
17 Aralık 2020 19:07
Saç Dökülmesi Nedenleri ve Tedavisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saç dökülmesi nedenleri ve tedavisi nelerdir? Saç dökülmesi, genetik nedenli bir sağlık problemidir. Fakat bazı durumlarda genetik kökenli olmasa dahi saçlar çok fazla dökülme yapmaktadır. Bu durum bazı hastalıklardan ya da B12, demir, çinko ve magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilmektedir. Nitekim saç, kan tarafından beslenmektedir ve çeşitli vitaminlerin eksikliği saçın yeterli beslenemeyerek dökülmesine sebep olmaktadır.

Saç Dökülmesi Nedenleri ve Tedavisi

Normal oranlarda saçların dökülmesi oldukça doğal bir durumdur. Çünkü zayıf olan saçların dökülerek daha güçlü bir şekilde çıkması insanlar için daha sağlıklıdır. Fakat bazı dönemlerde saçlar çok fazla dökülerek bölgesel kellik boyutuna ulaşılmaktadır. Genetik olmayan faktörlerde, bu nedenin altında yatan hastalıklar ya da vitamin eksikliklerinin tespit edilmesi ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

Saç Dökülmesi Nasıl Durdurulur?

Saçların dökülmesi ve yenilenmesi normal bir süreç olmakla birlikte, fazla döküldüğü ve endişe duyulduğu zamanlarda mutlaka bir dermatoloğa başvurmak gerekmektedir. Doktor yardımı alınarak gerçekleştirilen tedavi sürecinde, belirli bir hastalık varsa tespit edilmeli ve tedavi yolu izlenmelidir. Saç dökülmesi hastalıktan kaynaklı değilse vitamin kaynaklı olabilmektedir. Bu durumlarda ise doktorlar bir vitamin takviyesi önereceklerdir. Saç dökülmesi, nedenin doğru tespiti ve tedavi yöntemi ile kolaylıkla kontrol altına alınabilecek bir sağlık problemidir.

Saç Dökülmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Saç dökülmesi nedenleri ve tedavisi nelerdir? Saçların dökülme sürecinde, dökülmenin ardında yatan sağlık problemi iyi tespit edilmeli ve bir tedavi yoluna başlanmalıdır. Bu tedavilerden biri doktor kontrolünde kullanılan saçları besleyici ilaçlar olabilir. Saçın beslenmesini sağlayan ilaçlar; saçı güçlendirerek ince tel saçları kalınlaştıracaktır. Nitekim kalın telli saçların kırılması ve dökülmesi de ince telli saçlara nazaran daha azdır.

Saç dökülmesinde diğer tedavi yöntemi, dökülmenin ardında yatan bir hastalık varsa tespit edilip tedavisine başlanmasıdır. Genetik faktörlü olmayan saç dökülmelerinin sebepleri bilindiğinde daha hızlı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi, saç derisine çeşitli vitaminlerin enjekte yöntemiyle uygulanması ile gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide amaç saç köklerinin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Erkek ve kadınlara uygulanabilen bu tedaviye ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorsanız doktor kontrolünde araştırabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.