1. Haberler
  2. GENEL
  3. 2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!

2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!

2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!
2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!

2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!
2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!

Avrupa 2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!

Küresel salgın Kovid-19’un ardından başlayan seyahat trafiği Avrupa Havalimanları’nda tam bir kaosa neden olurken, personel sorununu çözmek birçok Avrupa ülkesi harekete geçti.

Covid-19 döneminde birçok personelini işten çıkaran havalimanları yeniden başlayan hareketlilik karşısında personel açığını kapatamadı.

Bu hal İngiltere’den Almanya’ya, Fransa’dan Hollanda’ya, İsviçre’den İtalya’ya kadar tüm havalimanlarında tam bir kargaşa oluşturdu.

Uzun check-in kuyrukları, havalimanlarında yığılan valizler, ardı ardına iptal edilen uçuşlar insanları başkaldırı ettirdi.

BAGAJ PERSONELİ

Türkiye’de ve vatandışında etkinlik gösteren bir kariyer sitesinde “Almanya havalimanlarında çalışma fırsatı” başlığıyla verdiği ilanlarda, bagaj taşıma personeli arandığı vurgulanıyor.

İlanın iş tarifi ise, “Gelen ve giden yolcuların bagaj prosedürlerinin yürütülmesi, bagaj fişlerinin bavula yerleştirilmesi ve bagajların araca yüklenmesi, yolcudan gelen bagaj fiş numaralarına göre bagajların alakalı yolculara teslim edilmesi, birim yöneticileri ile koordineli bir biçimde çalışılması, kayıp eşyaların kayıp eşya birimine teslim edilmesi” olarak vurgulanıyor.

ALMANCA İSTENMİYOR

İlana müracaat yapacak adayların minimumlise mezunu olması istenirken, Almanca dil bilgi kapasitesi koşulunın aranmıyor olması ilgi çekiyor.

Başvuru yapacak adaylarda, şu koşullar aranıyor: “Ehliyet, nüfus cüzdanı, sabıkasızlık kaydı, 10 senelik tarihçeli yerleşim yeri ve başka adres belgesi, son 5 sene SGK hizmet dökümü (Yeni mezun adaylar için geçerli değil) Diploma (minimumlise) aslı gibidir kayıtlı noter onaylı. Sağlık raporu.”

AYLIK 2 BİN EURO

Almanya’da 1 Temmuz’da asgari ücret saatlik 10.45 euroya yükseltildi. Bu da aylık ortalama 1.811 euroya denk geliyor.

Ülkede yer hizmetlerinde çalışanların maaşlarının ortalama 2 bin ila 2.500 euro arasında bulunduğu vurgulanıyor.

Bu rakam Türkiye’ye göre yüksek görünse de Avrupa’da da bu fiyata geçinmek için koşulların zorlanması lüzumiyor.

ALMAN HÜKÜMETİ: KONAKLAMA DESTEĞİ ŞART

Avrupa’daki kira maliyetleri Alman hügruptinin de gündemine girmişti. Geçen ay Almanya’da Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, İçişleri Bakanı Nancy Fayapıt ve Çalışma Bakanı Hubertus Heil bir araya gelerek Türkiye’den işçi alımını görüşmüştü.

Çalışma Bakanı Heil, acilen ihtiyaç duyulan personelin geçici iş kuvveti için Almanya’ya getirilmesini süratlendiracaklarını açıklamış, Türkiye’den getirilecek personele toplu ücret ödenmesi lüzumliliğini ve konaklama sağlanmasının koşul bulunduğunu duyurmuştu.

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing de, acil olarak bagaj taşıma ve emniyet denetimleri gibi vazifeleri yerine getirebilecek çalışanlara ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.

2-3 KİŞİ AYNI EVDE YAŞAMALI

Almanya’da kiraların ortalama 1.000 euro bulunduğunu bildiren Almanya’da yaşam sürdüren bir Türk vatandaşı, “2 bin euro alan biri en kötü eve 1.000 euro kira verecek.

Burada da enerji maliyetleri çok arttı. 2 bin euroya geçinip Türkiye’deki ailesine para gliderebilmesi 2-3 bireyin ortak ev tutup masrafları paylaşması lüzumiyor

Aksi halde burada geçinmek zor. Çünkü Almanya’da da enflasyon çok kuvvetli hissediliyor” diyor.

2000 euro maaşla Türk işçi arıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin