1. Haberler
  2. GENEL
  3. Yumurta Tavuğu Fiyatları | Organik Yumurta tavuğu fiyatları

Yumurta Tavuğu Fiyatları | Organik Yumurta tavuğu fiyatları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavukçuluk yapılmasının en büyük sebepleri arasında yumurtacılık yer almaktadır. Tavuk yetiştiriciliği yapan kişiler yumurta tavuğu alarak yetiştiriciliklerini yerine getirmektedir. Yumurtacılık için tavuk alacağınız sırada yumurta tavuğu almanız gerekmektedir. Yumurta tavuğu fiyatları incelendiği zaman ise tercih edilen tavuğun cinsine göre ve ayına göre farklı fiyatlar sunulmaktadır. Bu yüzden net bir fiyat vermenin mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Tavuk alınacağı sırada her zaman sizlere en iyi yumurtaları sunan tavuğu almaya özen gösterirsiniz.

Yumurta tavuğu alındıktan sonra yetiştirme işlemleri de çok büyük bir önem arz etmektedir. Yetiştiricilik yapılacağı sırada eğer bireyler doğru yemleme ve doğru kafes seçeneklerini sunmazsa sonrasında tavukların yetişmesi ve yumurtlaması noktasında çeşitli sıkıntılar meydana gelebilmektedir. Yumurta tavuğu için en ideal ortam oluşturulduğu zaman en iyi yumurta kalitesinde yumurtalar elde edilebilmektedir.

Yumurta Tavuğu Nereden Alınır?

Yumurta tavuğu alacağınız noktada tavukları aldığınız yerler de çok büyük önem arz etmektedir. Eğer tavuğunuzu gerçekten iyi bir yerden almazsanız bu noktada çeşitli sorunlar yaşayabilir ve tavuklarınızdan istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Yumurta tavuğunun nereden alınabileceği bu evrede en fazla merak edilmekte olan noktaların arasında yer alıyor. Yumurta tavuğu fiyatları da tavuklarınızı alacağınız yere göre değişiklik gösterebilmektedir. Tavuk alımlarınızı buna göre yapmanız gerekir.

Firmamızda sizlere en iyi fiyatlar üzerinden tavukları sunmaya özen gösteriyoruz. Bu şekilde tavuk alacağınız noktada firmamızda sizlere sunmuş olduğumuz tavuk ırklarını inceleyerek alabilirsiniz. Birçok firmanın tavukları satma noktasında hem yaşında hem de özellikleri noktasında farklı bilgiler vermekte olduğunu görebiliyoruz. Eğer bu bilgilere dikkat edilmezse ve araştırılmazsa belirttiğimiz gibi tavuklarınızdan yeterli verimleri alamayacağınız gibi tavuklarınızın ölmesi gibi sorunlar yaşama ihtimaliniz de bulunur.

Yumurta Tavuğu Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yumurta tavuğu alan kişilerin özellikle tavuk alacakları noktasında bakımlarının nasıl yapılacağına da dikkat etmesi gerekir. Yumurta tavuğu bakımını doğru bir şekilde yapmazsanız sonrasında tavuklarınız yumurta vermeyebilir veya ölebilir. Tavuklarınızın ilk olarak beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. Yanlış bir şekilde beslenmesi sağlığı açısından kötü sonuçlar meydana getirebileceği gibi yumurtanın kalitesi ve besin değerleri evresinde de istenilen sonuçlar alınamayabilir. Eğer yemlerin kalitesi de iyi olmazsa istenilen sonuç alınamaz.

Yumurta tavuğu bakımları yapılacağı sırada doğru bakımın yerine getirilebilmesi için her işlem özenle takip edilmelidir. Yumurta tavuğu fiyatları incelendiği sırada cinslere göre fiyatlar değişim gösterebildiği gibi bunun yanı sıra bakımları da değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden bir tavuk cinsi alacağınız sırada mutlaka cinslere göre bakımlarını da incelemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde tavuklarınızdan istediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği

Yumurta tavuğunun yetiştiriciliği özellikle organik bir şekilde yetiştirilmesi çok büyük bir önem arz etmektedir. Normalde tavuk yetiştiriciliği yapmakta olan kişiler bu yetiştiriciliği yaptıkları evrede birbirinden farklı hormonlar kullanılarak yetiştirmektedir. Yumurta tavuğu fiyatları ise tavuğun organik olarak beslenmesine göre de değişiklik gösterebilmektedir. Tavuk organik bir biçimde yetiştirildiği evrede tavuğun yumurta ve et kalitesi daha yüksek seviyede olacaktır. Et ve yumurta kalitesi daha yüksek olduğu için değeri de bu oranda artacaktır.

Yumurta tavuğunun yetiştirilmesi noktasında yetiştirilmiş olduğu kafesler de önem arz etmektedir. Kafeslerin tavuk sayısıyla orantılı büyüklüğe sahip olması gerekir. Bunun yanı sıra yem ve suluk alanları da tavuk sayısıyla eşdeğer olmalıdır. Aksi takdirde tavuklar yeterince beslenemeyeceğinden dolayı birçok problem meydana gelebilmektedir. Tavuk yetiştireceğiniz sırada kafeslerine dikkat etmezseniz kısa sürede salgın hastalıklar meydana gelebilir ve bu yüzden bütün tavuklar ölebilir.

Yarka Tavuk Hakkında

Tavukların bazı dönemlerinin isimleri bulunmaktadır. Bu isimlerden biri de yarka olarak karşımıza çıkmaktadır. Yumurta tavuklarının yumurtala periyodu başlamadan önce bir durum oluşmaktadır. Oluşan bu duruma ise yarka denmektedir. Tavuklar, kanatlı hayvanların bir türü olmaktadır. Bu tavuklara yetişkin denmesi için 140 günlük bir gelişim süreci bulunur. Bu gelişim sürecini tamamlayan tavuklar ise yetişkin olarak sayılmaktadır. Civciv olarak hayata gelmiş olan bu kanatlı hayvanlar 117 gün sonra yarka tavuk olmaktadır. Yarka olarak gelişim süreci başlamış olur. Yarka tavuk satışı yapılacağı zaman da dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yarka Tavuk Nedir?

Bir tavuğun yumurtalamadan önceki son haline yarka adı verilmektedir. Yumurtlama dönemine girmiş ancak henüz daha yumurtlamaya başlamamış tavuk çeşidi olarak ta adlandırabiliriz. Bir tavuğun yumurtlama dönemine girmeden önce yaşaması gereken döneme civciv ismi verilmektedir. Yarka tavuk ürünlerinin ileri ki zamanlarda ki gelişim ve kalitesini belirleyen, belirleyici ve zahmetli dönem olan Civciv dönemidir. Aynı zamanda özen gerektiren bir konu olduğunu da söyleyebiliriz. Civciv döneminden sonrasın da gelişimini sağlıklı bir şekil de tamamlayan yarka tavuklardan verim alabilmek için olabildiğince dikkatli olmak gerekmektedir.

Civciv dönemini atlatıp yarka dönemine varıncaya kadar veteriner ve uzmanlar tarafından sürekli kontrol edilmeli ve periyodik bakımları zamanında yapılmalıdır. Özellikle de bazı alanlarda üretim gerçekleştiği için bu kontrollerin şart olması gerekmektedir. Yarka tavuk böyle alanlarda toplu bir şekilde yaşamaktadır. Bu nedenle bir olumsuzluk olduğu zaman gelişim süreci etkilenmektedir. Tavuğun yarka dönemine baktığımız zaman tam olarak 12-18 arasında kaldığı bir zaman olduğunu görmekteyiz. Bu tavuğun gelişim dönemi olmaktadır. Gelişim döneminde tavuklar oldukça hassas olurlar.

Yarka Tavuk Taşımacılığı

Yarka sektörü önemli bir sektör olmaktadır. Bu sektör içerisinde asıl önemli olan mesele ise üretim sahasının rahatlığı ve hijyeni olmaktadır. Bunun nedeni ise civciv ve yarkalara ne kadar iyi bakılır ise onlardan alınacak verim ise o kadar fazla olmasıdır. Yarka üreticisi zaten bu durumu bilerek üretim sahasına dikkat etmektedir. Ancak tüketicilerin de bu durumu bilmelerinde yarar bulunmaktadır. Üretim tesislerinde yarka tavuk üretimin sağlıklı yapılması şart olmaktadır. Sağlıksız bir şekilde yapıldığı zaman kümes içerisinde bulunan her hayvan bu durumdan etkilenmektedir.

Yarka sektöründe yarkaların sağlığına iyi bakmak gerekir. Bir tavuk veya civciv hastalandığı zaman aynı kümeste bulunan hayvanların da hastalanması çok muhtemel olmaktadır. Örnek verecek olursak bir civcivin ölmesi veya hastalanması diğer civcivleri de yakın bir şekilde etkilemektedir. Bu nedenle bu sektör içerisinde dikkatsiz bir davranış veya hareket yapılmaması gerekir. Yapılan bu hareketler ise tavukların ömrünü kısaltabilir. Bunun yanında kümes içerisinde yer alan tüm hayvanlar da telef olabilir.

Yarka Tavuk Satışı

Yarka almak istiyorsanız ve yarka tavuk satışı gerçekleştirmek tercihlerinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken unsurlardan birinde firma garantisi ve güvenirliği olmaktadır. Bu sektörde yer alan başarılı firmalar her zaman en iyi kalitede bulunan yarkalara sahip olmanızı sağlamaktadır. Böylece başarılı firmalar ile çalıştığınız zaman sizin daha fazla kazanç elde etmeniz mümkün olmaktadır.

Yarka Tavuk Fiyatları

Yumurta ve tavuk fiyatlarının son zamanlardaki halini incelediğimiz zaman fiyatların oldukça ileri olduğunu görmekteyiz. Bunun nedeni ise sektörün kendini geliştirmesi ve yeni tesisler için kendini hazırlaması için iyileştirmeler yapmasıdır. Bu konuya baktığımız zaman yarka tavukları iyi bir firmadan almanız size daha çok kazanç sağlayacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle yarka seçiminde firmaya dikkat etmeniz önemli olmaktadır.

Yarka tavuk satışı baktığımız zaman bu satışların ve fiyatların cinsine göre değiştiğini görmekteyiz. Yarka tavuk 20. Haftadan itibaren gelişimlerini tamamlamaya başlamaktadır. Bu tamamladıkları dönemden sonra 21. Haftadan itibaren yavaş yavaş yumurtlamaya başlarlar. Yumurtlamaya başlamadan önceki döneme ise yarka denmektedir. Yarka dönemi bittikten sonra ise yumurtlama zamanı gelmiş demektir.

Tavukçuluk sektörüne ilgi duyup Yarka kelimesinin anlamını bilmeyen çok vatandaşımız bulunmaktadır. Yapılan incelemeler ve araştırmalar doğrultusun da sektör tanıma, işlevlerini bilme ve bunları bilerek sektöre atılmak gibi durumlar mantıklı kararlar olarak ta bilinmektedir.

Yarka ve tavukçuluk sektörünün vazgeçilmez işlerinden olan Yarka üreticiliği günden güne daha çok rağbet ve talep alabilmektedir. Bununla beraber Yarkayarka satışı, yarka tavuk satışı ve yumurta satışı sektörü gibi bir çok alana dışarıdan katılım ve talebin arttığını görebilmekteyiz. Firmamızın sektörümüze ilgi duyan veya sektörümüzle alakalı merakını gidermek isteyen vatandaşlarımız da gözlemlemiş olduğu eksik kalan konuların olduğu kanısına varmış bulunmaktadır.

Peki insanlarımızın yarka ve tavukçuluk sektörü hakkında eksik kaldığı bilgiler nelerdir ?, sektör tanımada ve tanımlamada önemli bir husus olan eksik bilgi faktörünü firmamız yetkilileri sizler için derleyip toparlayıp ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Yarka nedir ? anlamı nedir, ne işe yarar ?

Bilindiği üzere bizler yarka ve tavukçuluk sektörün de faaliyet göstermekte, çiftliklerimiz de üretimini sağladığımız ürünlerimizi sofralarınıza kadar taşımaktayız. Yarka ve tavukçuluk sektörün de yılların verdiği bilgi birikimi ve tecrübe ile faaliyet içerisin de olup, yapmış olduğumuz işin sorumluluğunu omuzlarımız da hakkıyla taşıyan bir firma ve kuruluş olduğumuzu belirtmek isteriz.

Tavuk veya tavukçuluk kelimesine yabancı değiliz, hepimiz de bu iki kelimenin anlamını bilmekteyiz. Fakat Yarka kelimesine hiç olmadığımız kadar yabancı, anlamından ise hiç olmadığımız kadar uzak kalmış durumdayız.

Yarka; yeni doğan bir civcivin 17.haftaki gelişim dönemine verilen isimdir. Yani yarka tavuğun yumurtlama sürecinden önceki zaman dilimin de gelişimini sürdürmüş ve tamamlamış olan kısma verilen isimdir.

Konuyla alakalı arama terimleri:

  1. Yarka nedir ?
  2. Yarka anlamı ?
  3. Yarka neye denir ?

Organik Yumurta Tavuğu

Organik yumurta verecek tavuk, istediğinde dışarıda gezinme, istediğinde kümeste kalma serbestliğine sahip olmalıdır. Kümes, metrekareye 6 tavuk düşecek büyüklükte olmalıdır. Açık alanda her tavuğa 4 m2 gezinti alanı ayrılmalıdır. En önemlisi de tavukların folluklara yumurtlayarak, yumurta ile ten temasına geçmeleri sonucunda mutlu olmaları. Bu şekilde mutlu tavuklardan elde edilen yumurtaları tüketen insanlar da organik yumurta tüketmiş olarak mutlu olacaklardır. Yumurta tavuğu sağlıklı bir ortamda, gezenti şeklinde yaşamalıdır. Kendi suyunu içebileceği yeri ve yemliği olmalıdır. Bu sayede kendini rahat hissedecek ve sağlıklı beslenerek organik, katkı maddesiz yumurtalar üretecektir. Yumurta tavuğu, organik sertifikaya sahip soya ve mısırdan üretilen yem ile beslenmektedir. Yemlerine, kaya tuzu ile kalsiyum takviyesi için mermer tozu katılmaktadır. Yumurta fiyatları da diğer sanayi tipi yumurtalara göre kaliteli olduğu için biraz fazladır. Fakat yumurta tavuğu fiyatları gayet uygundur.

Organik Yumurta Tavuğu İçin Yapılması Gerekenler

Organik yumurta tavuğu sertifikalı %100 organik ve GDO içermeyen yemler ile beslenmelidir. Sanayi tipi yumurta fabrikalarında tavuklar kimyasal tarım ilaçlan ve böcek ilaçları kullanılarak üretilmiş yemlerle veya geni değiştirilmiş yemlerle beslenmektedirler. Bu yüzden insan sağlığı için çok sakıncalıdırlar. Tavuk sağlığı açısından da çok kötü bir durumdur. Tavukların serbestçe dolaşması gerekir. Ufak bir kümese tıkılmaması gerekir. Ayrıca organik yem ile beslenmesi, tavukta ve yumurtada kalıcı kimyasalların olmaması ve bunların yetkili kurumlarca denetlenip belgelenmesi gerekmektedir.

Organik Yumurta Tavuğu İçin Irk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Irk seçiminde yumurta verim istikrarı, yem tüketimi ve dayanıklılığı gibi kriterler dikkate alınarak seçim yapılmalıdır. Seçeceğiniz ırkın arazi şartlarında yaşamaya uygun olması gerekmektedir. Ayrıca alacağınız ırkın 1 günlükten 18 haftalığa kadar olan aşı programının, organik yumurta üretim esaslarının belirlediği şekilde olmalıdır. Bu ırklar; Lohman yarka, atak-s yarka, ligorin ve pleymuttur. Yumurta tavuğu fiyatları ırklarına göre değişmektedir.

Organik Yumurta Üretiminde Tavuk Nasıl Beslenir?

Organik yumurta üretimi için öncelikle yemlerin sertifikalı ham maddelerini alarak kendileri doğru bir şekilde yemlerini yapmalıdırlar. Ya da bunun yerine organik sertifikalı hazır yemlerden kullanmalıdırlar. Yapılan kümeste beslenecek tavuk sayısına göre yeterli bir şekilde yemlik ve suluk olmalıdır. Tavukların rahatça kullanabileceği şekilde yapılmalıdır. Organik sertifikalı olan ham maddelerinin tümünü enerji ve protein değerleri hesaplanmaktadır. Yeminizi buna göre temin etmelisiniz. Yem dışında ise organik yumurta tavuklarının organik yasasına uygun bir şekilde açık arazide rahatça dolaşarak araziyi rahatça kullanabilmelerine olanak sağlanmalıdır. Ayrıca açık arazinin belli kısımlarına bir şeyler ekebilirsiniz. Sağlıklı şekilde tüketmelerini sağlayabilirsiniz.

Organik Yumurta Tavuğu Yetiştirmek İçin Gerekenler

Alacağınız yumurta ırklarını civciv şeklinde alarak kendi olanaklarınız ile sertifikalı yemler ve şartlarına göre yetiştirebilirsiniz. Yumurta tavuğu fiyatları civciv iken daha uygun olmaktadır. Almış olduğunuz civcivlere organik yumurta sertifikasının izin verdiği içeriğe göre aşıları yaptırmalısınız. Eğer uğraşmak istemiyorsanız organik üretim esaslarına göre yetişen bir organik sertifikalı yarka almalısınız. Yumurta tavukçuluğunda başarılı olmak aslında genetik özellikler dışında iyi bir bakım ve besleme ile de mümkündür. Hayvanın ırkı ne kadar yüksek verimli ve üretken olursa olsun, bakım ve besleme koşulları uygun olmadığı sürece beklenilen verime ulaşılamaz. Tavuk beslenmesi hem yumurtanın hem de tavuk etinin kaliteli olması açısından son derece önemlidir. Tavukların doğal ürünlerle beslenmesi gerekmektedir. Katkı maddesi ve kimyasal maddeler olmadan organik şekilde beslenen bir tavuk daha kaliteli ve verimlidir. Arazi içinde ot, kum tüketen bir tavuk şanslı ve verimli tavuktur.

Yumurta Tavuğu Fiyatları | Organik Yumurta tavuğu fiyatları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin