1. Haberler
  2. GENEL
  3. SON DEPREMLER! | 21 Şubat’ta meydana gelen depremler! – Artçı depremlerin büyüklükleri

SON DEPREMLER! | 21 Şubat’ta meydana gelen depremler! – Artçı depremlerin büyüklükleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri ile Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ’da yıkıcı etkileri olan 15. yüzyıl afet gününe girdi. . Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki diğer illerde arama kurtarma çalışmaları sona ererken, enkaz temizleme çalışmalarına başlandı, bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. İşte 21 Şubat Salı günü meydana gelen depremler, artçı sarsıntılar ve büyüklükleri.

21 ŞUBAT SON DEPREM | Kahramanmaraş’ta meydana gelen çifte depremin ardından 16. güne girdi. 9 ilde arama kurtarma çalışmaları sona ererken, Kahramanmaraş ve Hatay’da enkaz altından bir kişinin daha çıkması umuduyla bekleyiş sürüyor. Bölge halkı bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken, diğer yandan şiddeti bazen büyük deprem boyutlarına ulaşan artçı sarsıntılarla mücadele ediyor. Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ediyor mu? İşte 21 Şubat Salı gününden itibaren meydana gelen son depremler ve artçı sarsıntılar…

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Son depremler Haberleri, Son Dakika Gelişmeleri, Güncel Haberler

Son dakika bilgilerine göre; Hatay’da deprem hissedildi. AFAD’ın açıklamasına göre; Hatay’da merkez üssü Defne olan 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli’ye göre; Hatay’da merkez üssü Samandağ olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

En son deprem listesi Kandilli Rasathanesi tarafından güncelleniyor. Türkiye deprem kuşağında olduğu için hemen her gün irili ufaklı depremler oluyor. Deprem oldu mu Son deprem nerede oldu? sorusu vatandaşların kendilerine sorduğu sorular arasındadır. En son depremler Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde meydana geldi. AFAD bu kez Elbistan’ın Kahramanmaraş ilçesinde 7.6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremde kaç kişi öldü?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17 sıralarında 7.4 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, Gaziantep’te 6.4 ve 6.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, saat 06.30’a kadar en büyüğü 6.6 büyüklüğünde 42 artçı deprem meydana geldiği belirtildi.

Deprem, başta Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana olmak üzere çevre illerde kuvvetli bir şekilde hissedildi.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Elbistan’ın Kahramanmaraş ilçesinde saat 13.24 sıralarında 7.6 büyüklüğünde yeni bir deprem kaydedildi. Deprem yerden yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldi. Depremde 41.020 vatandaşımız hayatını kaybederken, 108.068 vatandaşımız da yaralandı.

Son deprem neredeydi?

Elazığ’ın Palu ilçesinde 5 artçı sarsıntı meydana geldi. Arka arkaya 5 büyük artçı deprem oldu. AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Elazığ’ın Palu ilçesinde saat 03.37 sıralarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerden 11 kilometre derinlikte kaydedildi. Saat 03:39’da aynı bölgede 4,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Palu’da saat 04:07’yi gösterirken 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 05:29’da 4,4 ve 06:45’te 4,5 büyüklüğünde depremler oldu.

 

SON DEPREMLER! | 21 Şubat’ta meydana gelen depremler! – Artçı depremlerin büyüklükleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin