1. Haberler
  2. GENEL
  3. Dil bölümü meslek önerileri 2022

Dil bölümü meslek önerileri 2022

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversite sınavında dil kısmı düşünüyorsanız yada dil bölümü okuyorsanız sizi buraya alalım. Yabancı dil bölümü meslekleri ve iş olanaklarını anlatacağız.

Günümüzde ana dil dışında bir dil bilmek özellikle hususi sektör şirketleri için fazlaca mühim. Yabancı dil eğitimi alıp kariyerinize geniş seçenekler katabilirsiniz. Sizlere özetlemek gerekirse dil bölümü mezunları ne iş yapabilir, iyi mi bir yol izleyebilir anlatacağız.

Dergi veya Blog Editörlüğü

Günümüzde freelance olarak blog editörlüğü yapmak ya da seo uyumlu blog yazarlığı yapmak en oldukca para kazandıran mesleklerden birisidir. Bir de bunu İngilizce yapıyorsanız ekstra olarak hayatınızı geçindirebilirsiniz. Freelance dışında yazma becerilerinize yada alaka alanınıza göre bir dergide çalışmayı tercih etmek seçeneklerinizin arasında olacaktır.

Mütercim Tercümanlık

İngilizce dil kısmı meslekleri içinde olan çevirmen tercümanlık hukuki metin, kitaplar, sözleşmeler yada yazışmaları bir dilden başka bir dile çeviren kişilerdir. Bu alanda da artık çok fazla kişiye ihtiyaç duyulmaktadır. Yurtdışı ile iletişimi olan her insana destek olabilir, yabancı şirketlerin halkla ilişkiler departmanlarında çalışabilirsiniz.

Online Dil Eğitimi

Daha ilkin “ en iyi Udemy eğitimleri” ve “ online tahsil platformu Skillshare nedir” yazımızda İngilizce eğitimi alabileceğinizden bahsetmiştik. Bu sefer tahsil almak değil de eğitim vermekten bahsedelim. Bu platformlarda tahsil vererek veya dil kısmı derslerini anlatarak iyi paralar kazanabilirsiniz. Özellikle Skillshare ile dolar üzerinden kazanmanız mümkün oluyor. Bir de birazcık başarılıysanız bu konuda isim yapar ve daha fazlaca kişiye ulaşabilirsiniz.

Turizm Rehberliği

Ülkemiz pandemiden sonrasında turist sayısını hızla arttırmaktadır. Bu sebeple yabancı turistlere rehberlik edecek kişiler de son aşama önem kazanmaktadır. Bunun için rehberlik bilginizin olması gerekmektedir. Bir de akıcı bir İngilizce konuşmanız var ise sizi havada kapmaları olası hale geliyor. Yabancı dili mesleki anlamda da iliklerinize kadar hissetmiş oluyorsunuz şundan dolayı sürekli olarak konuşuyor kendinizi geliştiriyorsunuz. Turist rehberi olmayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Yönetici Asistanı

Dil bölümü en yüksek maaşlı meslekler içinde olan idareci asistanı pozisyonu sizlere farklı kapılar açabilir, işinizi iyi yapmış olursanız bir Ceo’nun iş planlarını, yönlendirmelerini veya ilişkilerini yönetebiliyor olabilirsiniz. Tabi kurumsal şirketler bunun için dil puanına haiz olmanızı veya dil sınavlarına girmenizi isteyecektir.

Satış Pazarlama

Eğer dışa dönük ve halk tabiri ile ağzı söz icra eden biriyseniz satış marketing alanına yönelebilirsiniz. Bu özelliklere haiz kişiler yabancı dil bölümünün avantajlarından sonuna kadar yararlanmaktadırlar. Genel olarak prim usulü ile çalışılan bir pozisyon olduğu için ötürü iyi paralar kazanabilirsiniz. Bu alana ilginiz varsa en oldukça kullanılan satış pazarlama teknikleri yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Dijital Pazarlama

Son dönem çok popüler olan dijital pazarlamaya yönelebilir, analitik zekanızı kullanabilirsiniz. Özellikle Google ads eğitimi, toplumsal medya marketing yada içerik pazarlama gibi reklam ve tanıtım işlerinde kendinizi geliştirebilirseniz başarı göstermiş bir kariyer hayatınız olabilir. Google ads uygulama reklamı verme, reklam kampanyası oluşturma, youtube reklam yönetimi, İnstagram pazarlamacılığı gibi alanlara ilginiz var ise ne olursa olsun düşünmelisiniz.

Dil bölümü meslek önerileri 2022
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin