DOLAR 34,2873 0.15%
EURO 37,1966 0.07%
ALTIN 2.995,45-0,54
BITCOIN 23250311,36%
Sakarya
13°

PARÇALI BULUTLU

15:48

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

ABONE OL
23 Mayıs 2024 19:08
Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Hacimli Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

Yüksek Hacimli Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

Yüksek Hacimli Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

Google’da en çok aranan kelimeleri mi arıyorsunuz? Aramanız bitti. Ücretsiz Anahtar Kelime Aracımızı kullanarak  , muhasebeden eğlenceye, eğitimden zindeliğe kadar nişinizdeki en iyi anahtar kelimeleri çıkardık. Yani ister PPC anahtar kelimeleri, ister SEO anahtar kelimeleri arıyor olun, işin zor kısmını biz hallettik – tek yapmanız gereken konunuzu bulmak!

Sektörünüz veya ilgilendiğiniz konsept için en popüler anahtar kelimeleri bulmak için aşağıdaki bağlantıları kullanın. Aradığınız popüler anahtar kelime kategorisini bulamıyorsanız, aradığınız anahtar kelimeleri bulmak için Ücretsiz Anahtar Kelime Aracımızı kullanmaktan çekinmeyin ! Arama motoru pazarlamacılığı kampanyalarınız için en değerli anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olmak için size anahtar kelime rekabeti ve ortalama tıklama başına maliyet gibi faydalı ölçümler de vereceğiz.

En Popüler Anahtar Kelimeler

FİNANS ANAHTAR KELİMELER
 Popüler Anahtar Kelimeler – PPC’de Yüksek Hacimli Anahtar Kelimeler Nasıl Yönetilir

Arama açısından bakıldığında, popüler anahtar kelimeler ve yüksek hacimli anahtar ifadeler oldukça basit görünüyor.

Organik arama optimizasyonunda  ve  tıklama başına ödeme kampanyalarınızda terimleri hedefler ve  bu Web trafiğinin  mümkün olduğu kadar fazlasını elde  edersiniz. Ardından , uzun arama kuyruğunu yönetmek gibi çok daha karmaşık bir göreve geçin  , değil mi?

Yüksek trafikli anahtar kelimelerin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak   aslında göründüğünden daha karmaşıktır. Arama kampanyalarınıza yüksek trafikli anahtar kelime terimleri eklerken ortaya çıkan bir dizi en iyi uygulama ve birkaç olası sorun vardır:

  • YÜKSEK MALİYET VE YÜKSEK REKABET  – Bir terimin çok arandığını biliyorsanız, muhtemelen başka birçok insan da aranır.  Pazar, İnternet erişimi olan herkese hedeflediğiniz rekabetçi anahtar kelimelerin aynı listesini sunan ücretsiz ila ucuz anahtar kelime araştırma hizmetleriyle dolu  .
  • GENİŞ İFADELERİN AMACI ŞÜPHELİDİR  – Bir cümlenin çok fazla aranma hacmi elde etmesi için, genellikle kısa bir anahtar kelime olması gerekir. Aslında, çoğu zaman Google’da en çok aranan anahtar kelimelerin birden çok anlamı olması durumudur. Çok sayıda arama yapan kişi, sunduğunuzdan biraz ila tamamen farklı bir şeyin peşindeyken, bir terimi hedeflemek (özellikle her tıklama için ödeme yaptığınızda) zordur. Birdenbire “yüksek hacimli anahtar kelimeniz”, işletmeniz için biraz daha az alakalı trafik sunar.
  • KISA BİR ANAHTAR KELİME LİSTESİ SABİT BİR ANAHTAR KELİME LİSTESİDİR  – Uzun kuyruk son derece akıcı ve tahmin edilemez olsa da, en popüler anahtar kelimeler çok daha kararlıdır. Bu  anahtar kelimelerin arama hacimleri  nadiren değişir ve bir arama kampanyasının bu trafiği elde etmeye odaklanması, hızlı bir şekilde trafik düzlüklerine yol açabilir.

Ancak, uzun kuyruklu anahtar kelimeleri çevreleyen tüm vızıltılara  rağmen, yüksek trafikli, en çok aranan kelimelerde hala çok fazla trafik var (şekle bakın).

Dolayısıyla soru, arama motoru pazarlamacılığı kampanyanızda yüksek hacimli anahtar kelimelere nasıl saldıracağınız olur. Burada tam olarak bununla ilgileneceğiz.

Popüler Anahtar Kelime Aramaları İçin Daha Az Ödeme

Popüler anahtar kelimeler genellikle  en pahalı anahtar kelimelerdir . Bunun nedeni, bahsettiğimiz gibi, trafik sağlayan anahtar kelimelerin bir sır olmamasıdır. Rakipleriniz bunları biliyor ve muhtemelen onlara teklif veriyorlar.

Bu nedenle, AdWords reklamınızın popüler bir anahtar kelime için  sıralanmasını istiyorsanız, tıklama başına ödeme kampanyanızda  buna teklif verdiğiniz tutarı düşürmek için  Kalite Puanını iyileştirmeniz gerekir .

Kalite Puanı algoritması birkaç temel öğeye dayanır ve hepsi alaka düzeyi etrafında döner. Anahtar kelimelerinizin alaka düzeyini artırmak (ve maliyetini düşürmek) için şunları yapmak önemlidir:

  • TIKLAMA ORANINIZI YÜKSELTİN  – Reklamınızın  tıklama oranı (TO)  , Kalite Puanınızdaki en önemli faktörlerden biri olmasa da, biridir ve bu nedenle, tıklama başına maliyetiniz (TBM) üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. TO’yu iyileştirmenin bazı kanıtlanmış yolları, arama yapanlara duygusal düzeyde hitap eden anahtar kelime odaklı reklam metni yazmak  ve site bağlantısı uzantıları gibi yapabileceğiniz tüm reklam uzantılarından yararlanmaktır  .
  • DÜZENLİ  AÇIŞ SAYFASI OPTİMİZASYONU YAPIN  – Açılış sayfalarınız, anahtar kelimeniz ve reklamınızla yüksek düzeyde alakalı ve odaklı olmalıdır. Bir reklam bir sorguyla alakalıysa, arama yapan kişinin tıklama olasılığı daha yüksektir ve bir açılış sayfası az önce tıkladıkları reklama benzer mesajlar sunuyorsa, arama yapan kişinin dönüşüm sağlama olasılığı daha yüksektir.

En Popüler Arama Anahtar Kelimelerinizi Gruplandırma

Elektronik aletler satan bir web sitesi işlettiğimizi düşünelim. Cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve LCD monitörler gibi ürünler satıyoruz. Günlük dosyalarımıza bir göz atıyoruz ve organik aramanın anahtar kelime terimleri için en fazla trafiği yönlendirdiğini not ediyoruz:

  • Cep telefonları
  • dizüstü bilgisayarlar
  • LCD monitörler

Bazı ücretsiz anahtar kelime araştırmaları, bunların yüksek trafikli anahtar kelimeler olduğunu onaylar. Peki, onları ne yapacağız?

Sorun şu ki, bu kelimeler yakından ilişkili değil. Bu üç kelimeyi Google Ads’de tek bir Reklam Grubuna sıkıştırmaya çalışırsak, Kalite Puanına çarpılırız ve biri reklamımıza her tıkladığında çok para ödemek zorunda kalırız. Daha iyi bir fikir, her terime kendi grubunu vermektir.

Daha da iyisi: Bu terimlerin her biri için bir anahtar kelime grubu oluştururken, neden onu arama motorlarının yakından alakalı olarak göreceği anahtar kelimelerle çevrelemiyoruz? Ayrıca, bu anahtar kelimelerin hepsinin dilsel olarak benzer olduğundan emin olmak isteriz: bu şekilde, Reklam Grubunun tamamına hitap eden reklam metni varyasyonlarını kolayca yazabiliriz.

En popüler anahtar kelimelerden başlayarak, yakından alakalı diğer anahtar kelime terimlerini bulmak için Ücretsiz Anahtar Kelime Aracını kullanabilirsiniz  .

Ardından, doğrudan Google Ads’e yükleyebileceğiniz CSV biçimindeki anahtar kelimelerin tam listesini indirebilirsiniz!

En Popüler Aramaların Ötesine Geçmek

Unutmayın: Sezgisel gibi görünse de, yalnızca popüler anahtar kelimelere odaklanmak yeterli değildir. Bir SEO stratejisi olarak, rekabet çok yüksek olduğu için yalnızca popüler anahtar kelimeler üzerinden trafik çekmek son derece zordur. Aynı şey ücretli arama için de geçerlidir. Her iki durumda da, sağlıklı büyüme için orta ve uzun kuyruklu aramaları hedeflemeniz gerekir.

Geniş anahtar kelimelerin ötesine geçmek, şunları yapabileceğiniz anlamına gelir:

  • KİTLEYİ ARTIRIN  – Sektörünüzdeki en popüler birkaç anahtar kelimeyle ilişkili trafik metriklerinin durgunluğunun üstesinden gelmek  önemlidir .
  • NİTELİKSİZ TRAFİK ÜZERİNE PARA HARCALAMAYIN – Yüksek amacı  olmayan ve dönüşüm  sağlamayan alakasız, maliyetli anahtar kelimelere teklif vererek tüm reklam bütçenizi boşa harcamamanız da aynı derecede önemlidir  .

Ücretsiz Google Ads Performans Derecelendirici ile arama motoru pazarlamacılığı anahtar kelimelerinizi nasıl optimize edebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin .

 

KAYNAK:https://www.wordstream.com/

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.