DOLAR 34,2706 0.03%
EURO 36,9520 -0.14%
ALTIN 3.030,300,09
BITCOIN 2274354-1,19%
Sakarya
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:50

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Youtube Abone Arttırma Nasıl Yapılır?1000 Abone Nasıl Kasılır

Youtube Abone Arttırma Nasıl Yapılır?1000 Abone Nasıl Kasılır

ABONE OL
23 Mayıs 2024 19:46
Youtube Abone Arttırma Nasıl Yapılır?1000 Abone Nasıl Kasılır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Youtube Abone Arttırma Nasıl Yapılır?1000 Abone Nasıl Kasılır

Youtube Abone Arttırma Nasıl Yapılır?1000 Abone Nasıl Kasılır

Son yıllarda Youtube, rekabeti çok yüksek bir platform haline geldi. Öyle ki hemen hemen herkesin bir kanalı ve içerikleri bulunmakta. Youtube abone arttırma konusunda birkaç farklı yöntem bulunuyor, bu yazımızda sizlere bunlardan bahsedeceğiz.

Youtube’da abone arttırmanın en önemli kuralı sağlam içeriklerdir, etkili ve kaliteli videolar üretiyorsanız, aboneleriniz mutlaka size ulaşacaktır. Düzenli paylaşım yapmaya özen gösterin, her gün 10 içerik paylaşmaktansa haftada bir güzel bir içerik üretip her hafta aynı gün aynı saatte paylaşmak takipçilerinize bir düzen oluşturacaktır.

Etkili içerik ürettiğinizi düşünüyorsanız, ve hiç aboneniz yoksa reklam yönünden biraz eksiksiniz diyebiliriz. Burada yapacağınız işlem ise sosyal medyayı aktif kullanmak olacaktır. Eğer abone sayınız az ise, yaptığınız içerikler kaliteli olsa bile paylaştığınızda az kişiye ulaşacağı için ilgi çekmeyebilir. Bu nedenle yeni içeriklerinizde sosyal medyayı aktif olarak kullanarak videolarınızı daha fazla insana ulaştırmak çok önemli. İnstagram, Twitter, Facebook vb. platformlarda mutlaka videonuzu paylaşın.

Youtube abone arttırma konusunda kullanılan bir diğer yöntem de karşılıklı abone olma yöntemi, bu konuda kurulmuş pek çok Facebook grubu bulunmakta. Fakat bu yöntem için dikkat etmeniz gereken bir husus var, eğer size abone olan kanal, kullanıcının ana hesabı değil, kullanmadığı yan Youtube kanalıysa Youtube bunu kabul etmiyor, yani aboneliği geçersiz sayılıyor.

Son günlerde gündem olan diğer bir abone kasma yöntemi de Youtube abone hilesi yöntemleri. Kullanıcılar belirli platformlara kullanıcı adı ve şifre girerek abonelerini arttırıyorlar. Bu yöntem oldukça zararlı ve kanalınızın çalınma ihtimali bulunmakta. Bu tarz sistemler, kullanıcı adınız ve şifrenizle sadece takipçi kazandırmıyor, sizi de başkalarını takip etmeye zorluyor. Üstelik bu işlem siz farkında olmadan gerçekleşiyor, bir anda yüzlerce kullanıcıya abone oluyorsunuz. Diğer bir yandan Youtube bu durumu çok kolay bir şekilde fark ederek aboneleri siliyor, yada birkaç gün içerisinde gelen aboneler kendileri takipten çıkıyorlar.

Abone arttırmanın en hızlı yöntemi ise Youtube abone satın al işlemi diyebiliriz, ancak bu konuda da oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Bu hizmete dayalı olarak bir çok dolandırıcı bulunmakta, diğer yandan pek çok platform satın aldığınız andan itibaren anlık olarak aboneleri kanalınıza gönderiyor, Youtube’un bu durumu fark ederek gelen aboneleri silmesi, hatta kanalınızı kapatması mümkün.

Youtube SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Popüler sosyal medya platformu YouTube’da SEO çalışması oldukça önemli bir konu olacak çünkü videolarınızı daha üst sıralara bu çalışma ile birlikte gerçekleştirebileceksiniz. Bu etkili SEO çalışmanız ile birlikte arama sonuçlarında çok daha fazla gösterilebilirsiniz. Hepimizin istediği gibi sağlıklı bir şekilde YouTube’da yükselme, bu çalışma ile mümkün olabilir. Bu makalemizde size YouTube SEO ile ilgili tüm detayları paylaşacağız.

Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube, milyonlarca kullanıcıya sahip köklü bir sitedir. İçerisinde sayısız videolar bulunan ve para kazanmak için sürekli içerik üreten kullanıcılar mevcut. Kullanıcı sayısının her geçen sürede arttığı bu platformda, rekabet ortamı da oldukça üst düzey diyebiliriz. Bu zorlu rekabet ortamında sizi üst sıralara çıkartabilecek etkili YouTube SEO çalışmaları mevcut. Rekabet ortamında yarışmaya hazırsanız ve büyük bir kitle elde etmek istiyorsanız bu içeriğimizde etkili bilgiler elde edeceksiniz. Öncelikle YouTube SEO Nedir? SEO hakkında detaylı bilgi edinelim ve konuya daha iyi hâkim olalım.

Youtube SEO Nedir?

YouTube platformu üzerindeki videoların daha çok insana ulaşması ve daha ön planda gösterilmesi için yapılan çalışmaların tümüne YouTube SEO denir. YouTube SEO çalışması ile birlikte videolar daha çok kitleye ulaşır ve bununla birlikte içerikler ilgili kişilere yani daha içeriğe uygun kitlelerin önüne çıkarılır. Arama sonuçlarında da içerikler bu SEO sayesinde en üst sıralarda yer alabilir.

YouTube SEO çalışmasının tam olarak ne olduğu öğrendiysek şimdi YouTube SEO nasıl yapılır? sorusuna geçelim

Youtube SEO Nasıl Yapılır?

YouTube SEO çalışması için birden fazla yol vardır ve her bir yolu etkili bir şekilde uygularsanız videolarınızın üst sıralarda yer alma oranı o kadar yüksek olacaktır. Her atladığınız veya üzerinde uğraş vermediğiniz konularda ulaştığınız kitlelerin sizi tercih etme oranları o kadar azalacaktır. Bu yüzden aşağıda bahsedeceğimiz konuları dikkate alıp hepsinin üzerinde etkili olarak çalışmanız ve özen göstermeniz gerekecektir.

Video İçerikleri

YouTube platformu video üzerine kurulu bir platform olduğu için video içeriğiniz burada çok önemlidir. Yükselmek istiyorsanız kesinlikle video içeriklerinizi kendiniz oluşturmalısınız. Kendi içeriği olmayan yada özgün içerik üretemeyen kişilerin YouTube üzerinde yükselme olanağı azdır. Kendi içeriğinizden bahsediyoruz ama bu içeriklerin kaliteli olması yani insanları izletmesi gerekiyor. Video olsun diye kanalınıza video yüklerseniz bu etkili olmayacaktır. İzlenilen içeriklerden üretip bunu etkili bir video haline dönüştürmeniz gerekmektedir. Kullanıcılar videolarınızı izlerken sıkılmamalı, videoyu yarıda kapatmamalıdır. Bu sizin için büyük bir eksi olacaktır.

Etkili Video Başlığı

Etkili bir videonun yanı sıra etkili bir başlıkla da dikkat çekmelisiniz. Seçenekler arasında insanlar sizin videolarınızı izleyecekse bunu ancak etkili bir video başlığı ile yapabilirsiniz. Bu video başlıkları görenlerde merak uyandırmalı ki videoyu açıp izlemeliler. İçeriğinize uygun merak uyandırıcı başlıklar bu konuda çok ama çok önemli bir adım olacaktır. Eğer içeriğinizde odak noktanıza uygun anahtar kelime varsa, mutlaka bu anahtar kelimeyi başlığınızda geçirin. Bu sayede kullanıcılar arama yaparken videonuz daha üst sırada gözükecektir.

Videonun Kapak Resmi

Bir başlık aratılınca birden çok video karşımıza çıkmaktadır. Kullanıcılar burada öncelikle göze hoş gelen ve etkili başlığı seçip izliyorlar. Yani başlık kadar video kapaklarının da oldukça etkili olduğunun altını çizelim. Videonuzu izletmek için merak uyandırın ve dikkat çekin. Kapak resminde koyu fontlarda büyük yazılar ve konu ile alakalı kaliteli bir görsel sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

Video Açıklaması

Etkili bir SEO çalışmasında anahtar kelimeler çok önemli bir konudur. Anahtar kelimeleri nerelerde kullanabilirsiniz? Elbette ki anahtar kelimeleri videoların açıklama kısmında kullanabilirsiniz. Video içeriğindeki öne çıkan anahtar kelimeleri açıklama kısmına girmeniz gerekmektedir. İzleyiciler bir arama yaparken bu anahtar kelimeler SEO çalışması ile birlikte sizi önerilen yapacaktır. Video açıklamalarını tamamen özgün bir şekilde kendiniz yazın ve çok kısa açıklamalardan kaçının.

Etiket

Videolara koyacağınız etiket YouTube SEO için olmazsa olmaz diyebiliriz çünkü konu ile alakalı etiket ile arama yapan kişilerin karşısına direkt olarak sizin videoların çıkacaktır. İçeriğinize uygun anahtar kelimeleri kısa ve öz şeklinde yani çok fazla abartmadan girerseniz size yeni bir izleyici ve abone getirme olasılığı oldukça yüksektir. Burada dikkat etmeniz gereken yine uygunsuz spama düşecek bir etiketi girmemektir.

Kategoriler

Videonuzun doğru bir şekilde yayınlanabilmesi için ilk önce doğru kategoride olması gerekir. İçeriğinize uygun olmayan kategori seçerseniz eğer o içerikle kimse ilgilenmeyecektir. Örneğin futbol videoları izleyen birisinin karşısına sizin müzik videoların çıkması zordur. Yine örnek verecek olursak, müzik videonuz varsa bu müzik kategorisinde olmalı ki ve müzik dinleyen bir diğer kullanıcıların karşısına bu müzik videosu çıkmalı. Bu yüzden doğru kategori sizin için etkili bir SEO olabilir.

Sosyal Medya Faktörü

Bir videonun yayılması için sosyal medya hesaplarınızı kullanabilirsiniz. Hesaplarınızda bu videoyu paylaşarak ya da paylaştırarak diğer kişilerin bu videoları izlemelerini sağlayabilirsiniz. Yine sosyal medya üzerinde bu videoyu paylaşırken etiket girebilir daha izleyici çekebilirsiniz. Ayrıca her yapacağınız sosyal medya paylaşımı ile birlikte etkileşim kazanacak ve YouTube algoritmasını tetikleyeceksiniz. Bu da sizin videolarınızın yükselmesi için etkili olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.