DOLAR 34,2354 0.04%
EURO 37,0625 0.09%
ALTIN 3.016,070,81
BITCOIN 2292892-0,04%
Sakarya
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Sosyal Yardımlaşma devletten sosyal yardım alma koşulları ve şartları
  • Onlarnediyo.Com
  • GENEL
  • Sosyal Yardımlaşma devletten sosyal yardım alma koşulları ve şartları

Sosyal Yardımlaşma devletten sosyal yardım alma koşulları ve şartları

ABONE OL
23 Mayıs 2024 19:32
Sosyal Yardımlaşma devletten sosyal yardım alma koşulları ve şartları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Yardımlaşma devletten sosyal yardım alma koşulları ve şartları

Sosyal Yardımlaşma devletten sosyal yardım alma koşulları ve şartları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yardıma muhtaç ailelere aynı ve nakdi yardımlar yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kömür yardımıdır. Bizlerde sizin için kömür yardımı başvurusu nereye,  nasıl yapılır, şartları nelerdir, sorgulama nasıl yapılır (e-Devlet), Belediyeden yakacak yardımı nasıl alınır, kimler yararlanabilir, ne zaman dağıtılır, sigortalılara kömür yardımı, ne kadar yakacak yardımı yapılır, başvuruları ne zaman?

Devlet Yakacak Yardımı Başvurusu

İhtiyaç sahibi ailelere kış aylarında yakacak yardımı yapılmaktadır. Yapılan yakacak yardımları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Maddi anlamda sıkıntı yaşayan aileler Devlet Yakacak Yardımı Başvurusu yaparak belirli miktarda yardım alabilir. Sizin de etrafınızda bu tür yardıma ihtiyaç duyan aileler varsa onlar adına hemen başvuruda bulunabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma vakıflarına yapılacak olan kömür ve odun yardımı için aşağıda belirtilen şartların taşınması ve gerekli incelemenin yapılması sonucunda yardım yapılmaktadır.

Yakacak Yardımı (Odun-Kömür) Başvurusu

İhtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında yakacak ihtiyacının karşılanması adına verilen bir destektir. Geliri olmayan, yaşlılık maaşı ile yaşamını sürdüren, yaşlı ve kimsesiz kişilere bu destekler verilmektedir. Verilen destekler para olarak değil de belirlenen miktarlarda odun veya kömürden oluşmaktadır.

Yakacak yardımı almak isteyenlerin ilk başvuruda bulunacağı yer muhtarlıklar olacaktır. Fakirlik veya ihtiyaç durumunu belirten belge için başvuruda bulunulan muhtarlar yakacak yardımı için de aracılık yapmaktadır. Muhtarlık dışında Devlet Yakacak Yardımı Başvurusu yapmak isteyenlerin bağlı bulundukları bölgedeki Kaymakamlıklardaki Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürlüklerine yapabilirler.

Yakacak Yardımı Başvuru Şartları

Verilen tüm yardımlarda olduğu gibi Devlet Yakacak Yardımı Başvurusu yapmak isteyenlerinde belirli bir takım şartları taşıması gerekir. Bunların başında kişinin sigortalı olarak bir yerde çalışmıyor olması gerekir. Yani herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışanlar bu imkandan yararlanmak adına başvuruda bulunamazlar. Bunun iye birlikte aşağıda belirttiğimiz kişiler verilen yakacak yardımı için başvuruda bulunabilir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar
  • Kimsesiz kişilere
  • Engelli veya yatalak hastalığı olanlara
  • Gelir seviyesi düşük olanlara
  • Yaşlı ve bakıma muhtaç olanlara

Belediyelerin Verdiği Yakacak Yardımları

Belediye sınırları içerisinde ihtiyaç sahibi kişilere yakacak desteği veren bir diğer kurum Belediyeler olarak bilinir. Kendi ilçe sınırlarında ikamet eden ve maddi anlamda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza Belediyeler her yıl düzenli olarak yakacak yardımında bulunmaktadır. Verilen bu yakacaklar bulunduğunuz bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bazı belediyeler sadece odan yardımı yaparken bazı belediyeler hem ordun hem de kömür desteğinde bulunmaktadır.

Belediye tarafından verilen yakacak yardımları en az 1 ton olarak belirtilmek ile birlikte bu rakam değişiklik gösterebilir. Bu tür yardımlardan yararlanarak yakacak ihtiyacını karşılamak isteyenlerin muhtarlıklara ve belediyenin zabıta amirliklerine giderek başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Yapılan yakacak yardımlarına başvuruda bulunanların adresinde tespit edilerek gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıkları zabıtalar tarafından incelenmektedir. Yapılan inceleme sonucunda ihtiyaç sahiplerine kış ayı gelmeden odun veya kömür yardımı yapılmaktadır.

Yakacak Yardımı Yapan Kuruluşlar

Ülkemizde başta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş bu tür yardımlarda bulunmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Belediyeler Aile Bakanlığından sonra bu alanda en çok yardım yapan yerdir. Bunun dışında Devlet Yakacak Yardımı Başvurusu yapmak isteyenlerin başvuruda bulunabileceği yerleri belirtmek gerekirse;

  • Sivil Toplum Kuruluşlarına
  • Derneklere
  • Vakıflar genel müdürlüklerine
  • Belediyelere
  • Muhtarlıklara
  • Kaymakamlıklara
  • Valiliklere
  • Yardım yapan iş adamlarına

başvuruda bulanabilir ve yakacak yardımı alabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.