DOLAR 34,2969 0.11%
EURO 36,9720 -0.09%
ALTIN 3.025,23-0,08
BITCOIN 2275363-0,82%
Sakarya
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:19

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Telefonunuzda olması gereken uygulamalar

Telefonunuzda olması gereken uygulamalar

ABONE OL
8 Eylül 2022 15:30
Telefonunuzda olması gereken uygulamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her telefonda olması gereken uygulamalar içinde hangi uygulamalar yer ediniyor? Bu soru, yeni bir akıllı telefon alanların en fazlaca sorduğu soruların başında geliyor.

Uygulama mağazaları gün geçtikçe birazcık daha büyüyor. Her gün yeni bir uygulama geliştiricisi, uygulamasını Play Store ve App Store gibi mağazalara sürüyor. Bu kadar oldukça tatbik varken kararsızlık yaşamamak işten bile değildir.

Bu liste ile tam olarak bu karmaşıklığı ortadan kaldırıyoruz. Yeni bir telefon aldıysanız ne olursa olsun indirmeniz ihtiyaç duyulan uygulamaların tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Telefonda Olması Gereken Uygulamalar Neler?

  • Photoshop Express
  • Candy Camera
  • Puhu TV
  • DuckDuckGo
  • Meditopia
  • Evernote
  • Video Düzenleyici – YouCut
  • e-Devlet Kapısı
  • MHRS
  • WhatsApp / Telegram / Signal

Akıllı telefona indirilmesi gereken uygulamalar yukarıdakilerle sınırlıdır. Dilerseniz bu uygulamaların telefonda neden olması gerektiğine değinelim.

1. Photoshop Express

Akıllı telefon kullanıp Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarını kullanmayan insan sayısı giderek düşüyor. Siz de dijital varlığınızı bu platformlarda gösteriyorsanız Photoshop Express’i ne olursa olsun telefonunuzda bulundurmalısınız.

Bu tatbik, tek bir dokunuşla fotoğrafları düzeltmenizi, fotoğraflardan kolaj oluşturmanızı, fotoğraflara birbirinden alımlı efektler uygulamanızı sağlar.

2. Candy Camera

Pek çok kullanıcı, parlak zeka telefon ile gelen kamera uygulamasını pek kullanmak istemiyor. Siz de bu kullanıcılardansanız Candy Camera şeklinde çeşitli özellikler sunan, daha çok selfie için uygun kamera uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

3. Puhu TV

Telefonu akıllı olmasına rağmen telefonunu ancak görüşme yapmak için kullanan oldukça fazla insan kalmadı. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar ile nerede ise eş değer hâle geldiği için film, dizi kovuşturmak de dahil olmak suretiyle pek oldukça aktivite için kullanılıyor.

Puhu TV de boş zamanınızı film ve dizi izleyerek geçirmenizi sağlayacak, içerik bakımından fazlaca varlıklı bir uygulamadır. Film ve dizi izlemekten hoşlanıyorsanız telefonunuzda bulundurmanızda yarar var.

4. DuckDuckGo

Android işletim sistemli zeki telefonlarla gelen Chrome’u kullanmak zorunda değilsiniz. Güvenlik ile alakalı endişeleriniz varsa bunun yerine DuckDuckGo’yu tercih edin. Bu, internette daha güvenilir bir biçimde gezinmenizi elde edecektir.

5. Meditopia

Uykuya dalmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Biraz sakinleşmek iyi gelecektir. Bunun için de Meditopia’yı tercih edebilirsiniz.

6. Evernote

Hayat artık asla olmadığı kadar süratli akıyor. Dün ne yaptığınızı bir kenara bırakın, iki dakika öncesini bile unutabiliyorsunuz. Evernote gibi bir uygulama kullanmanın yararını da aslına bakarsanız burada görüyorsunuz. Bu tatbik, yapılacaklar listesi oluşturmanızı ve aklınıza bir fikir vardığında derhal not almanızı sağlıyor.

Uygulamanın en iyi yanı da çapraz platform desteğine haiz olmasıdır. Android telefonunuzda kaydettiğiniz bir nota bilgisayarınızdan da ulaşabiliyorsunuz.

7. Video Düzenleyici – YouCut

Daha önce de değindiğimiz suretiyle sosyal medya platformlarını, YouTube benzer biçimde platformları kullanıyorsanız video ve fotoğraf düzen uygulamaları eğer olmazsa olmazlar kapsamına giriyor. YouCut ise videolar üzerinde hemen derhal her türlü temel işlemi gerçekleştirmenizi sağlıyor.

8. E-Devlet Kapısı

e-Devlet Kapısı, www.Turkiye.Gov.Tr adresinde yer alan hizmetlere erişmenizi kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir uygulamadır. E-Devlet’i sık sık kullanıyorsanız bu uygulamayı telefonunuzda bulundurmanızı öneriyoruz.

9. MHRS

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafınca sunulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması, ancak birkaç dakika içinde buluşma almanızı sağlıyor.

10. WhatsApp / Telegram / Signal

WhatsApp Messenger, Telegram ve Signal, mesajlaşma uygulamalarıdır. Türkiye’de ve dünyada en fazlaca kullanılan mesajlaşma uygulaması ise WhatsApp’tır. Yine de aralarında güvenlik bakımından mühim bir fark bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.