1. Haberler
  2. GENEL
  3. Sakarya Kombi Servisi – DemirDöküm Sakarya Yetkili Servis – Eca kombi servisi sakarya

Sakarya Kombi Servisi – DemirDöküm Sakarya Yetkili Servis – Eca kombi servisi sakarya

Sakarya Kombi Servisi - DemirDöküm Sakarya Yetkili Servis - Eca kombi servisi sakarya
Sakarya Kombi Servisi - DemirDöküm Sakarya Yetkili Servis - Eca kombi servisi sakarya
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Sakarya Kombi Servisi – DemirDöküm Sakarya Yetkili Servis – Eca kombi servisi sakarya
Serdivan Kombi Servisi,Adapazarı Kombi Servisi,Sakarya Kombi fiyatları,ECA Kombi Servisi,
Sakarya Klima Servisi,Sakarya Beyaz Eşya Servisi,Baymak Kombi Servisi,Sakarya Arçelik Servisi
Sakarya kombi servisi,Kombi Servisi,Klima servisi,Beyaz eşya servisi, Beyaz Eşya Tamiri, Petek Temizliği, Televizyon servisi, Klima Tamiri
Kombi Oda Temostatın Kullanımı ve Faydaları?
Oda termostatı kullanılan ısıtma cihazına bilgi vererek istenilen oda sıcaklığını ayarlayan cihazlardır. Kablolu, kablosuz, programlanabilir, Uzaktan Yönetilebilir modelleri vardır. Oda termostatı bulunduğu ortamın sıcaklığını ölçerek istenilen sıcaklık değerlerine gelinceye kadar ısıtma cihazına çalışması bilgisini gönderir ve ortam istenilen sıcaklığa geldiğinde ısıtma cihazına ortamın istenilen sıcaklığa geldiğini ve ısıtmaya ara vermesi gerektiği bilgisini verir. Örnekleyecek olursak evimizde kullandığımız oda termostatlarını 23 dereceye ayarlıyoruz. Oda termostatının bulunduğu oda 23 dereceye geldiğinde kombimiz ısıtmayı durduruyor. Tasarruf sağlar. Konfor Sağlar Kombinin yanına gidip ayar yapma derdinden kurtuluyorsunuz Programlı modellerde siz eve gelmeden eviniz ısınabiliyor Sağlıklı bir ısınma sağlıyor
Kombi Regülötürü Ne İşe Yarar ?
Her dönem fakat özellikle de sonbahar ve kış aylarında şebeke elektriğinde dalgalanmalar olur.Bu dalgalanmalar konutlarda mevcut olan kombiler başta olmak üzere bir çok elektronik cihazın arızalanmasına neden olur.Arızalrın başında ise gelen olarak ANA KART  ARIZASI  gelir.Ana kart arızası çoğu zaman tamir ediliyor olsada bir kez voltaj dalgalanması sebebiyle arızalandıysa daha bir çok kez arızalanması mümkündür.Bu yüzden kullanıcı sürekli yanan veya arızalanan ana kartına müdahale edilmesi açısında servis çağırmak ve sürekli  ödeme yapmak zorunda kalır.İşte KOMBİ REGÜLATÖRÜ cihazı voltaj dalgalanmaları sebebiyle kombilerin arızalanmasının önüne geçmekte,kombi kartlarının bu sebeple bozulmasını yada yanmasını engellemektedir.Bu özelliği sebebiyle de kombi kullanılan her konutta kullanılması şart görülen cihazlar arasında ilk sırada gelmektedir.

PETEK TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ
PETEK TEMİZLİĞİ SANILDIĞININ AKSİNE %30 YAKIT TASARRUFU SAĞLAMAZ.
Sadece peteklerden aldığınız ısı performansını artırır
.
Neden petek temizliği yaptırmalıyım sorusuna gelirsek eğer; kombi petek tesisatında en fazla kireç oluşan nokta, suyun ısındığı eşanjördür. Kombi bakımı esnasında sadece süpürgeyle toz alındığından eşanjör temizliği yapılmamaktadır. Kalorifer tesisatlarında temizleme yapılırken kullandığımız koruyucu kimyasal, suyun geçtiği tüm kombi parçalarını ayna gibi tertemiz yapar. Bu işlem kirlilikten kaynaklı kombi parçalarında oluşacak arızaları tamamen yok eder. Bu sayede ekstra ücret ödemeden kombi temizliğiniz de yapılmış olur. Suyu peteklere gönderen kombi olduğu için, düzgün bir şekilde iletimi sağlandığında aldığınız ısı verimi oldukça artacaktır.

Sakarya Baymak Kombi Servisi

Sakarya Baymak Yetkili Servisi kombilerin bakım ve onarımlarını yapar. Sakarya Baymak Yetkili Servisi kombilere teknik servis hizmeti verir. Kombi, hem ev ısınmasını hem de sıcak su ısınmasını sağlayan bir sitemdir. Kombi olarak adlandırılan cihazdan çıkan borular, petek denilen ve odaları ısıtmaya yarayan cihazlara geçerek ısınma işlemi gerçekleşir. Isıtma işlemi borulardan geçen sıcak su ile gerçekleşir.

Her ısıtma sisteminin olduğu gibi kombilerinde bazı avantajları ve dezavantajları vardır. Kullanıcı için birçok kolaylık sağlayan bu cihazlar günümüzde özellikle büyük şehirlerde en çok tercih edilen ısınma sistemleridir. Sakarya Baymak Yetkili Servisi kombi kurulumu ve bakımı yapmaktadır.

Sakarya Baymak Kombinin Avantajları• Merkezi sistem ısıtma yönteminden farklı olarak her daire kendi ısı ayarını kendi belirler.

• Evin tamamı ya da sadece belirli odalar da ısınma sağlanabilir.

• Hem ısıtma, hem de kullanma sıcak suyu temini aynı zamanda mümkündür.

• Kullanılan yakıt temiz olduğundan atığı yoktur.

• Gaz yakıtlı olduğundan yakıtı depolama derdi olmaz.

Sakarya Baymak Kombi Dezavantajları• İlk yatırım maliyeti merkezi sistemlere göre daha pahalıdır.

• Herkes aynı oranda kullanmadığından istenilen derecede ısınma sağlanamaz.

• Ortak kullanım alanları (merdiven boşluğu, ana giriş holü gibi) ısıtılamaz.

Sakarya Baymak Kombi ÇeşitleriHer alanda olduğu gibi teknoloji kombi sektöründe de oldukça gelişmiş ve kendini yenileyen bir hale gelmiştir. Çeşitli özelliklerde ve donanımlara sahip farklı farklı Sakarya Baymak kombi çeşitleri mevcuttur. Kombiler, pek çok farklı sınıfa ayrılsa da en çok kullanılan modeller üçe ayrılmaktadır. Bu üç farklı kombi çeşidi;

• Bacalı

• Hermetik

• Yoğuşmalı kombidir.

Bacalı Kombiler: Bir bacaya bağlanan kombilerdir. Yanma esnasında gerekli oksijeni ortamdan alırlar ve yanma sonunda oluşan atık gazları, uygun bir baca vasıtasıyla dışarıya atarlar. Bu bacalar çelikten yapılmış olmalıdır ve sızdırmaz özelliğe sahip olması gerekmektedir.

Hermetik Kombiler: En çok tercih edilen kombi çeşididir. Hermetik kombiler ise yanma için gerekli olan oksijeni dışarıdan alırlar ve yanma sonucunda oluşan yanma ürünleri de baca vasıtasıyla dışarıya atarlar. Hermetik kombiler kendi bacaları vasıtasıyla dış ortamdan hava alış verişini gerçekleştirdikleri için baca çıkışları dışarıda olmalıdır.

Yoğuşmalı Kombi: Gaz hâlindeki bir maddenin çevresine ısı vererek sıvı hale dönüşmesi olayına Yoğuşma denir. Yoğuşmalı Kombi ile ilgili en büyük yanlış anlaşılma yoğuşmalı kombinin gazı iki defa yaktığının sanılmasıdır. Oysa kombiden çıkan su buharının eşanjörün etrafında döndürülmesiyle içindeki enerji alınır ve su hâline gelen buhar dışarı atılır.

Kombi Arıza Kodları

Airfel kombi arıza kodları(Digifel )premix
C 20 – Kalorifer gidiş sensörü arıza kodu.Kalorifer gidiş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 40 – Kalorifer dönüş sensörü uyarısı.Kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C 28 – Baca gazı sensörü arıza kodu.Baca gazı sensörünün arızalı olduğunu ve baca gazı sıcaklığını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir. C 78 – Basınç sensörü hatası.Basınç sensörünün arızalı olduğunu ve su basıncını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir.
C 50 – Kullanım suyu sensörü arıza kodu.Plakalı eşanjör üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.
C1 05 – Hava atma programı aktif.Hava atma programının çalıştığını gösterir. Bu kodda anahtar işareti belirir ve bir süre sonra kendiliğinden normale döner.
C1 11 – Güvenlik sıcaklık seviyesi aşıldı.Isı sensörleri üzerinden okunan değer limiti aşmışsa bu hata kodu verilir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.
C1 10 – Limit termostat devrede.Kalorifer gidiş suyunun 93°C olduğu veya aştığı durumlarda limit termostat emniyet açısından devreye girerek kombiyi kapatır ve bu arızayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz.
C1 33 – Ateşleme hatası.Brülörde alev oluşumunda veya kontrolünde sorun olduğunda anakart bu hatayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.
C1 17 – Su basıncı yüksek arıza kodu.Kalorifer devresinde ki su basıncının yüksek olduğunu gösterir (2,5 bar ve yukarısı için). Kombinin suyunu LCD ekranda su basınç değeri 1.5 olana kadar boşaltın.
C1 18 – Su basıncı düşük.Kalorifer devresinde ki su basıncının düşük olduğunu gösterir.
C1 54 – Kalorifer dönüş suyu sıcaklığı kalorifer gidişten yüksek arıza kodu.Bu hata kodu geçicidir. Bir süre sonra kombi normal çalışmaya devam eder.
C1 29 – Fan arızası.Fan çalışmaya başlamazsa bu hatayı verir.
C1 30 – Baca gazı güvenlik sıcaklığı aşıldı.Baca gazı sıcaklığının 80- 90°C olduğunu gösterir. Baca tıkandığında veya yoğuşma suyu giderinde bir tıkanma var ise bu hata oluşabilir.
C1 56 – Hatalı besleme voltajı arıza kodu.Karta giden besleme voltajında bir sorun olduğunda bu hata verilir

Airfel Digifel Kombi Arıza Kodları ;
LP arıza kodu : Airfel kombi su basınç anahtar arızası, Kombinin su basıncı, tesisatta kaçak olup olmadığı ve basınç sensörü kontrol edilmelidir. Kombi su basıncını 1.5 bar olarak ayarlanmalı arıza devam ederse basınç anahtarı değiştirilmelidir.
HL arıza kodu : Airfel kombi aşırı ısınma hatası, Airfel kombi ana eşanjörü, Airfel kombi sirkülasyon pompası, Airfel kombi limit termostatı ve Airfel kombi sensörleri kontrol edilmelidir.
AF arıza kodu : Airfel kombi hava prosestatı arızası, Kombiye gelen elektrik voltajı kontrol edilmeli, çok düşükse fan açmaz prosestat sinyal vermez. Fan motoru ve prosestat arızalı olabilir. Bu kontrollere rağmen arıza devam ederse venturi sökülerek kontrol edilmeli ve son olarak anakarta bakılmalıdır.
Hb arıza kodu : Airfel kombi kalorifer gidiş sensör arızası, Sensör ile anakart bağlantıları kontrol edilmelidir. Sensör bozuk, ara bağlantı sorunlu veya cihazın elektronik kartı arızalı olabilir.
DB arıza kodu : Airfel kombi sıcak su sensör arızası, Sensör arızalı ise cihaz sıcak su vermez. Sensör değiştirilmelidir. Değişime rağmen arıza devam ederse kart ve ara bağlantılar kontrol edilmelidir. alev hatası : Ekranda anahtar ve alev işareti belirir. Ateşleme gerçekleştiği halde alev kesintisi sorunu yaşanır. Airfel kombi gaz valfi, gaz basıncı, ateşleme trafosu, iyonizasyon elektrodu, elektronik kart ve baca hattı kontrol edilmelidir.
G1 arıza kodu : Airfel kombi gaz valfi modülasyon arızası, Gaz valfi bobinleri ve bağlantıları kontrol edilmelidir. Voltaj ve akım kontrolü ile gerekliyse cihazın kartına da bakılmalıdır.
Fr arıza kodu : Airfel kombi donma hatası, Kombideki su sıcaklığının çok düşmesi ve kalorifer sensörünün 2 derece sıcaklık ölçmesi durumunda ana eşanjörde donma tespit eden kart bu hatayı verir. Arızalı ise sensör değiştirilmeli, ısı 5 derece olana kadar beklenmelidir.
FP arıza kodu : Airfel kombi elektronik kart arızası, Şebekeden gelen elektrik voltajı kontrol edilmeli gerekliyse kart soket bağlantıları değiştirilmelidir. Program ve parametre hataları varsa yine bu arıza görüntülenir. Voltaj sorunları için kombi regülatörü kullanılmalıdır.
BC arıza kodu : Airfel kombi alev oluşmama hatası, Airfel kombi gaz valfi, gaz basıncı, ateşleme trafosu, iyonizasyon elektrodu, elektronik kart ve baca hattı kontrol edilmelidir
Airfel Ecofel
Kırmızı led sürekli yanma :Ateşleme veya gaz besleme hatası
Sıcaksu ve Kırmızı led sürekli yanması:Kalorifer tesisatındaki suyun aşırı ısındığı gösterir.
Kalorifer ve Kırmızı led sürekli yanma:Baca sistemi veya rüzgar ters geliyo olabilir.
Sıcaksu ledi yanıp sönme kırmızı led sürekli yanma:Su yok.
Sıcaksu ledi yanıp sönme kırmızı led yanıp sönme:Sıcaksu sensör arızası:Kalorifer sensör arızası.
—–Kombi tesisat ısıtmasını yaparken su basıncı 1.5 ten 2-2.5-3 bar basınca kadar yükseliyorsa,kombinin GENLEŞME TANKInın havası bitmiş demektir. Genleşme tankının içinde 1 bar hava olması gerekir ve her periyodik bakımda kontrol edilmeli,eksik ise tamamlanmalıdır.Tankın havası tamamlandıktan sonra tesisat ısıtması yaparken tekrar su basıncı 2-2.5-3 bar basınca ulaşıyorsa, tank basılan havayı tutmuyor yani tank patlak demektir.
—-Kombi kapalı konumda iken su basıncı yükseliyor ise DOLDURMA VANASI kaçırıyor veya TEK ESANJÖRLÜ kombilerde esanjörde iç kaçak mevcuttur.
yeşil ve kırmızı lamba yanıp sönmesi
Ecofel modelinde kalorifer sensörü NTC arıza yaptığı zaman, petek resminin üstündeki yeşil lamba ve kırmızı uyarı lambası beraber yanıp söner.
sıcak su sensör arızası
Musluklarınızdan akan sıcak suyun derecesini ölçen,NTC Sıcak su sensörü arızalanmaya başladığı zaman kombide arıza kodu vermeyebilir sıcaklığı yanlış ölçer ,karta yanlış bilgi gönderir sıcak su resminin üstündeki yeşil lamba ve kırmızı uyarı lambası beraber YANIP SÖNER.
Aşırı ısınma arızası
Tesisattaki suyun 102-103 derecelere ulaştığı zaman bu arıza meydana gelir ve musluk resminin üstündeki yeşil lamba ile kırmızı uyarı lambası aynı anda SÜREKLİ yanar.
Öncelikle kombinin RESET düğmesine basarak kombiyi yeniden başlatın.
—-Reset ten sonra düzelmez ise kombiyi kapatın ve tesisat dönüş filtresini temizleyin.*Bu işlemlerden sonra kombi tekrar aynı arızayı verir ise su sirkülasyonunu yapan parçada ve tesisatta problem olabilir
Airfel CALDARİELLO / RESIDENCE / RESIDENCE AR Kombi Arıza Kodları
YEŞİL 1.sn yanar 5 sn. söner Kombi kapalı, elektrik şalteri açık.Kombi stand-by modunda, Arıza değildir.
YEŞİL 0.5 sn yanar 0.5 saniye söner,Kombi termostat yapmış,Arıza deği
YEŞİL 0.125 sn yanar 0.125 saniye söner Kombi ( S.A.R.A. / C.T.R.) Konumuna alındığında atşeleme olana kadar yeşil led hızlı hızlı yanıp söner, Arıza değildir.
YEŞİL Sabit yanıyor. Kombi alev algıladığında, alevin oluştuğunu bir problem olmadığını göstrerir. Arıza değildir.
Sarı yanıp sönme, Arıza değildir, Baca gazı analiz fonksiyonu çalıştırıldığında sarı led yanıp sönerek çalışır
Sarı sabit yanıyorsa, Kullanım suyu NTC arızası (Sensör değerleri ölçülmelidir. 20ºC12Kohm-40ºC5,Kohm-80ºC1,5Kohm) Bu arıza oluştuğuna; kombi, kalorifer NTC sensörü ile ölçüm yapmaya devam edecektir.
( 55°C) KIRMIZI: Limit termostat Limit termostat bimetal üzerinde ki ısı,oda sıcaklığına (20-25º) gelmesi beklendikten sonra,avometre omaj kademesinde alınarak limit termostat uçlarından ölçüm yapılır. Normal ısıda, kontak kapalı devre değil ise limit termostatı değiştiriniz.
Kırmızı yanıp sönme: Sirkülasyon pompası Sirkülasyon pompasının çalışıp çalışmadığını kontol edin. Çalışma gerilimi 220 VAC direnci (3.devir 176 k Ω.) Aşırı ısınma : Isı Sensörleri (NTC) Isı sensörleri ısı hissedemediğinde ana karta yanlış ısı bilgisi vereceğinden 102 ± 4 derecede limit termostat açar. Kontrolü sensör değerleri ölçülerek yapılır. 20ºC12KΩ-40ºC5,Kohm-80ºC1,5KΩ ,Kalorifer ayar düğmesi maksimumda tutulup,gidiş dönüş vanaları kapatılarak kombi çalıştırılır.Kalorifer çalışması 80ºC ye geldiğinde, kalorifer modu modülasyon ve termostat durma kontrolü yapılır, Maksimum ayarda 80 derecede cihaz kapanmıyorsa, ana kartı değiştiriniz. Ana ısı eşanjörü: Ana ısı eşanjörü çalışma sesi dinlenir. Ana ısı eşnajöründe kaynama sesi var ise, eşanjörde tıkanıklık olduğu anlaşılır. 1. aşamada eşanjr temizliği yapılmalıdır. Arıza devam ediyorsa eşanjör değiştirilir.
KIRMIZI ışık yanıyor: Ön ateşleme gaz basıncı düşüktür.yada gaz valfi arızası. Gaz valfi emniyet bobinleri ölçülmeli ; EV1( 1-3) 6.5 KΩ EV2(3-4) 870 KΩ Modülasyon bobini : 78±6Kohm olmalıdır. Alev oluşmadı Ateşleme trafosu, İyonisazyon elektrodu, Ana kart,su Basınç sensörü, Tesisat kaçak kontolü yapılmalıSu basıç anahtarı devre dışı Hava prosestatı devre dışı Kalorifer NTC sensöründe arıza olduğunda Fan motoru bobin direnci ölçülür. (24 kw 44k ohm, 28 kw 33kΩ, 35 kw 25kΩ)
Airfel Family Cond Kombi Arıza Kodları.
10 Kalıcı: Bu alarm, mevcut 5 ateşleme denemesinde kombi yanmadığından üretilmiştir. Kombinin sıfırlanması (resetlenmesi) gerekir. İlave pompa çalışma süresi 30 saniye, ilave fan çalışma süresi 5 saniye. EVET HAYIR
11 Geçici Hatalı alev: Bu alarm, kombi ATEŞLEME AŞAMASINDAN (kıvılcım+gaz) ÖNCE ALEV tespit ettiği için üretilir. Kombi ateşlemeyi durdurur ve bekleme moduna geçer. Resetleme yapılırsa kombi çalışmaya devam eder, aksi halde ekranda arıza kodu 15 görüntülenir. HAYIR EVET
12 Geçici 2. Ateşleme denemesinden sonra oluşur. Ateşleme başarılı ise, kombi talep edilen ısıl yükle çalışır, aksi halde 5’inci denemenin de başarısız olması durumunda ekranda arıza kodu 10 görüntülenir.HAYIR HAYIR
13 Geçici Bu alarm, kablo demeti köprüsünde bir sorun olduğu için üretilmiştir. 3 ile 4 arasındaki soket J13’ü kontrol edin. HAYIR EVET.
14 Kalıcı EVET HAYIR 15 Kalıcı Bekleme modunda nedensiz alev bulunması: Bu alarm, arıza kodu 11 nedeniyle üretilmiştir. Elektrot bağlantılarını, ateşleme transformatörünü, kablo demetini kontrol edin. EVET EVET
20 Kalıcı Limit termostatlar: Bu alarm, bu sunumda “LİMİT TERMOSTATLAR” başlığı altında açıklanan bir veya daha fazla termostatın araya girmesi sonucunda üretilmiştir. Kombinin resetlenmesi gerekir. İlave pompalama süresi 30 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye. EVET HAYIR . 21 Kalıcı Kablo demeti: Bu alarm, kablo demeti köprüsünde bir sorun olduğu için üretilmiştir. HAYIR EVET. 22 Kalıcı 1 ile 2 arasındaki kullanılmayan J13 soketini kontrol edin, direnç 9.9 – 10 kW arasında olmalıdır. EVET HAYIR
23 Geçici HAYIR EVET.
24 Kalıcı Kalorifer gidiş NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, kalorifer gidiş NTC’sinin, 120 saniyeden uzun süre sürekli olarak su sıcaklığının 105 oC seviyesini aştığını algılandığı için üretilmiştir.EVET HAYIR Kombinin resetlenmesi gerekir. İlave pompalama süresi 60 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye.
25 Geçici Akış NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, kalorifer gidiş NTC’sinin, 120 saniyeden uzun süre sürekli olarak su sıcaklığının 105 oC seviyesini aştığını algılandığı için üretilmiştir. HAYIR EVET Brülör devreden çıkar ve pompa ile fan çalışmaya devam eder. Durum otomatik olarak ortadan kalkmazsa, alarm arıza kodu 25 olarak ekrana yansır.
26 Kalıcı Geri dönüş NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, geri dönüş NTC değerinin 120 saniyeden uzun süre sürekli olarak 95°C seviyesini aştığını algıladığı için üretilmiştir. EVET HAYIR Kombinin sıfırlanması gerekir. İlave pompalama süresi 60 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye.
27 Geçici Geri dönüş NTC sıcaklığı çok yüksek: Bu alarm, geri dönüş NTC değerinin 2 saniyeden uzun süre sürekli olarak 95ºC seviyesini aştığını aştığını algıladığı için üretilmiştir. Brülör devreden çıkar, pompa ve fan çalışır. Durum otomatik olarak ortadan kalkmazsa, alarm arıza kodu 26 olarak ekrana yansır. HAYIR EVET
28 Kalıcı Geri dönüş sıcaklığı ile akış sıcaklığı arasında maksimum fark değerine ulaşıldı: Brülör açık ve modülasyon aşamasındayken, kombi kalorifer dönüş sıcaklığı ile gidiş sıcaklığı arasında aşağıdaki farkları algıladığında bu alarm üretilir. EVET EVET 30 saniye sonra T2 – T1 > 40 °C 60 saniye sonra T2 – T1 > 20 °C 90 saniye sonra T2 – T1 > 10 °C Brülör devre dışı ve bloke. 29 Kalıcı Kablo demeti: Bu alarm, kablo demeti köprüsünde, 1 ile 2 arasındaki J13’te bir sorun olduğu için üretilmiştir. Kontrol edin. Direnç 9.9 – 10 kW olmalıdır. EVET EVET. 30 Kalıcı Fabrika parametre ayarı hatalı (EEPROM okuma/yazma hatası): Ana baskılı devre kartının değiştirilmesi gerekmektedir. EVET HAYIR.
31 Geçici HAYIR EVET.
33 Kalıcı Fan hatası (hatalı fan hızı): Bu alarm, ateşleme döngüsü esnasında, fan hızının 10 saniye içerisinde minimum 600 d/dak değerine ulaşamadığından üretilmiştir. EVET EVET Kombinin sıfırlanması gerekir.
34 Nihai Fan hatası TACHO (devir) sinyali: Bu alarm, ateşleme çevrimi sırasında fan devre kartının kontrol edilmesi için üretilmiştir. EVET HAYIR Devir (Tacho) frekansının 5 saniye içerisinde 5 Hz seviyesine ulaşmaması nedeniyle oluşturulmuştur. Tamamlayıcı arıza kodu 33’tür. Sıfırlama düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.
35 Geçici Fan hatası TACHO (devir) sinyali: Bu alarm, fan devreden çıktıktan 15 saniye sonra bile fanın elektronik kartının halen devir sinyali algıladığı için üretilmiştir. HAYIR EVET 36 Geçici Fabrika parametre ayarı hatalı (EEPROM okuma/yazma hatası): Ana baskılı devre kartının değiştirilmesi gerekmektedir. HAYIR EVET.
37 Kalıcı Fan hatası (hatalı fan hızı): Bu alarm, ateşleme döngüsü esnasında, fan hızının 10 saniye içerisinde minimum 7500 d/dak değerini aştığı için üretilmiştir. EVET EVET Sıfırlama düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.
38 Kalıcı Fabrika parametre ayarı hatalı (EEPROM okuma/yazma hatası): Ana baskılı devre kartının değiştirilmesi gerekmektedir. EVET EVET
40 Kalıcı Cihazda su basıncı yok: Bu alarm, ısıtma sistem basıncının 60 saniyeden uzun süre devamlı olarak 0,3 bara düştüğünden üretilmiştir. EVET HAYIR SIFIRLAMA düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.
41 Geçici Cihazda su basıncı çok düşük: Bu alarm, ısıtma sistem basıncı seviyesinin 0,3 bar düzeyinin altına düştüğünden üretilmiştir. HAYIR EVET Sonraki 60 saniye boyunca brülör devreden çıkar. 60 saniye içerisinde basınç 0.4 bar seviyesinin üzerine çıkarsa brülör normal şekilde çalışır, aksi halde arıza kodu 40 görüntülenir.
42 Kalıcı Su basınç transducer arızası: Transducer’in, elektronik karta, 0 ile 6 bar basınçlarına karşılık gelen gerilimler dışında(kısa veya açık devre) bir gerilim gönderdiği anda üretilir (önceki iki alarm gerçekleşmeden). 4 haneli ekranda “—-” görüntülenir. EVET EVET Kontrol edin: Kablo demeti veya su basınç transducerı hatalı.
50-51 52-53 54-55 Nihai Dahili arıza: Bu arıza EEPROM okuma/yazma hatasından, hata okuma parametrelerinden veya devre kartı iç hatasından kaynaklanabilir. EVET EVET
56-57 58-59 Tüm arıza kodları için ayar parametrelerini ve kablo bağlantılarını kontrol edin. Hala sorun varsa elektronik kartları değiştirin.
60 Geçici Sıcak kullanım suyu sensörü NTC3 kısa veya açık devre: Bu alarm, kullanım suyu sensörü NTC3 değerinin 2 saniyeden uzun süre devamlı olarak 120 oC’nin üzerinde veya -10 oC’nin altında olduğundan üretilmiştir. HAYIR EVET Sıcaklık 2 saniye içerisinde doğru aralığa (118 ºC veya -8 ºC) dönerse alarm otomatik olarak sıfırlanır. Arıza SADECE kombi bekleme modundayken ve SADECE PARAMETRE 10, 1, 2 veya 4 olarak ayarlıyken görüntülenir.Kombi, sıcak kullanım suyu üretmeye devam eder ancak KALORİFER GİDİŞ NTC1 sensörünü 55 ºC’de sabit tutar, 60 ºC’de devreden çıkartır ve 55 oC’de devreye sokar (SÜRDÜRME İŞLEVİ).
70 Kalıcı Kalorifer gidiş NTC1 sensöründe kısa veya açık devre: Kalorifer gidiş NTC1 sensöründe algılanan değerin 2 saniyeden uzun bir süre devamlı olarak aralığının dışında kaldığında üretilir: EVET EVET T1 > 120°C NTC1 kısa devre T1 < -10°C NTC1 açık devre Brülör, koruma amaçlı olarak devreden çıkar. RESETLEME düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir. 71 Geçici Maksimum kalorifer gidiş NTC1 sıcaklığına ulaşıldı: Brülör devrede, modülasyon yaparken ve kalorifer gidiş NTC1 sensör değeri T1 > 95°C iken üretilir. HAYIR HAYIR Buna bağlı değerler AŞIRI SICAKLIK SAYACI ile 0.25 saniyede bir güncellenir. Brülör bu süre zarfında devrede tutulur.
72 Kalıcı Geri dönüş NTC2 sensöründe kısa veya açık devre: Geri dönüş NTC2 sensörü algılanan değer, 2 saniyeden uzun süre devamlı olarak aralığının dışında kaldığında üretilir: EVET EVET T2 > 120°C NTC2 kısa devre T2 < -10°C NTC2 açık devre Brülör, koruma amaçlı olarak devreden çıkar. RESETLEME düğmesine basılarak kombinin resetlenmesi gerekir.
74 Kalıcı DT1/dt çok yüksek veya dT2/dt çok yüksek (su sirkülasyonu yok) Brülör her devreye girdiğinde ve sistem modülasyona başladığında kombi kalorifer gidiş ve geri dönüş sıcaklıklarını kontrol eder. EVET HAYIR 6 saniye sonra her iki sıcaklığı yeniden kontrol eder. İlk 6 saniye içerisinde sıcaklıklardan biri veya her ikisi de çok hızlı yükselirse alarm üretilir: dT1/dt > 15oC (dT1 MAKS fark) brülör devreden çıkartılır ve bloke edilir. dT2/dt > 12oC (dT2 MAKS fark) brülör devreden çıkartılır ve bloke edilir. Kombinin resetlenmesi gerekir. 60 saniye boyunca ilave pompalama yapılır.
77 Geçici Yerden ısıtma termostatında aşırı ısınma: Yerden ısıtma sistemini koruyan emniyet termostat kontağı açıldığında bu alarm üretilir. HAYIR EVET Brülör devre dışı ve bloke.
78 Geçici Kalorifer gidiş sıcaklığı ile geri dönüş sıcaklığı arasında maksimum fark değerine ulaşıldı: Brülör açık, modülasyon yaparken; T1-T2 arasındaki fark > 35°C (maksimum fark) iken üretilir. HAYIR EVET İlgili eğerler AŞIRI SICAKLIK SAYACI ile 0.25 saniyede bir güncellenir. Brülör bu esnada çalışmaya devam eder ancak daha sonra maksimum deneme sayısı nihai arıza kodu 79 ile görüntülenir.
79 Kalıcı Kalorifer gidiş sıcaklığı ile geri dönüş sıcaklığı arasında maksimum fark değerine ulaşıldı: Bu alarm, T1-T2 > 35 oC (T MAKSİMUM fark) değeri AŞIRI SICAKLIK SAYACININ 100 denemesinden sonra hâlâ çok yüksek olduğunda üretilir. EVET HAYIR Brülör devre dışı ve bloke. İlave pompalama süresi 30 saniye, ilave tahliye süresi 5 saniye. Kombinin sıfırlanması gerekir. 8X Bu alarmlar kullanılmaz ve devre kartı yazılımında kayıtlı değildir. EVET EVET 8X HAYIR EVET 8X EVET EVET 8X HAYIR EVET
92 Nihai Yoğuşma veya kısa devre var: Bu alarm, arıza kodu 93, 30 saniyeden uzun süre devamlı oluştuğunda üretilir. EVET HAYIR Brülör devreden çıkar ve pompa yüksek devirle çalışır. Resetleme düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.
93 Geçici Yoğuşma veya kısa devre var: Bu alarm, yoğuşma devresi tarafından algılanan gerilim 5 saniyeden uzun süre ALT SINIRIN (1,20V) altında olduğunda üretilir. HAYIR EVET Sinyal 5 saniyeden uzun süre sonra normal aralığa döndüğünde otomatik olarak sıfırlanır.
94 Kalıcı Yoğuşma sensör kablosu veya açık devre: Bu alarm, arıza kodu 95, 30 saniyeden uzun süre devamlı oluştuğunda üretilir. EVET EVET Brülör devreden çıkar ve pompa yüksek devirle çalışır. Sıfırlama düğmesine basılarak kombinin sıfırlanması gerekir.
95 Geçici Yoğuşma sensörü kablosu veya açık devre: Bu alarm, yoğuşma devresi tarafından algılanan gerilim 5 saniyeden uzun süre ÜST SINIRIN (2.39 V) üzerinde olduğunda üretilir. HAYIR EVET Sinyal 5 saniyeden uzun süre sonra normal aralığa döndüğünde otomatik olarak sıfırlanır.
Airfel Chaffoteaux Alixia Kombi Arıza Kodları
90 ledi ve kırmızı led: Limit termostat, Ana eşanjörde aşırı ısınma var: (Limit termostat müdahalesi) Limit termostat kontağı 102º±4ºC ısıyı gördüğünde kontağını açar ve bu arıza kodu oluşur. Limit termostat kapalı devre olsada, ana kart bu yorumu yapamaz.Kontrolü CN22 8-9 uçlarından yapılır. CN22 8-9 uçları kapalı devre ise ana kartı değiştiriniz Isı Sensörleri (NTC), Isı sensörleri ısı hissedemediğinde ana karta yanlış ısı bilgisi vereceğinden 102 ± 4 derecede limit termostat açar. Kontrolü sensör değerleri ölçülerek yapılır. 20º?12K?-40º?5,K?-80º?1,5K?,, Ana kart. Kalorifer ayar düğmesi maksimumda tutulup,gidiş dönüş vanaları kapatılarak kombi çalıştırılır.Kalorifer çalışması 80ºC ye geldiğinde, kalorifer modu çalışmasının durma kontrolü yapılır. Maksimum ayarda 80 derecede cihaz kapanmıyorsa, ana kartı değiştiriniz.
40 ve 50 ledi +sarı led: Su eksikliği / Sirkülasyon hatası
60 ve 70 ledi+sarı led: Kalorifer çıkış suyu sensörü NTC 1 de arıza ( Kısa devre veya sinayl yok )
70 ve 80 ledi+sarı led: Kalorifer dönüş suyu sensörü NTC 2 de arıza ( Kısa devre veya sinayl yok )
70 ledi ve sarı led: Şebeke besleme hatası.Topraklama hatası, Şebeke gerilimi 220 VAC olmalı. Nötr-Toprak arası 1.5 VAC geçmemelidir.Ölçüm değerleri normal ise kartı değiştiriniz.
80 ledi ve sarı led: Zayıf/Hatalı soket bağlantısı. Kırmızı led: rest düğmesine 5 defa basılması Elektronik kart iletişim hatası.
70 ve kırmızı led: Şebeke besleme hatası.Topraklama hatası,Kart Arızası
Kırmızı led: Gaz basıncı kontrol edilir,Baca kontrolü yapılır,iyonizasyon kontrolü yapılır,Kabloların kontrolü yapı
50 60 70 ledi ve sarı led: Gaz vanası kapalı olduğu durumda alev algılanması. Kombi çalışmadığı durumda alev algılaması tespit ettiğinde bu arıza kodu oluşur. Gaz valfi. Kombi çalışırken, gaz valfinin ana gaz yolu bobin kablosu çıkarılarak alev kontrolü yapılmalıdır. Eğer yanma devam ediyorsa gaz valfi mekanik hasarlıdır. Gaz valfi sağlam olduğu halde bu arıza kodu görünüyorsa ana kart değiştirilir
60 70 80 ledi ve sarı led : Hermetik kombilerde baca bağlantıları kontrolü. Baca bağlantılarını sıkıştırınız Alev kesintisi: Çalışma işlemi başladığında ateşleme denemesi yapılırken, iyonisazyon elektrodu alevi, 5-6 saniye içersinde görmediğinde, bu arıza kodu oluşur. Gaz giriş basıncı kontrolü?. Gaz valfi EMNİYET VENTİLİ kontrolü? Ölçüm tablosuna bakarak ölçüm yapılmalı, Ev1=878 kΩ ölçülmeli Ölçüm tablosuna bakarak ölçüm yapılmalı, Ev2=686 kΩ ölçülmeli Modülasyon bobini ölçümü yapılmalı =80 kΩ ölçülmeli. Ana kart=Ölçüm tablosuna bakarak ölçüm yapılmalı, ana gaz yolu gerilim çıkışı 220 VAC ölçülmeli Modülasyon bobini çıkış gerilimi 24 VDC ölçülmeli Sarı led: Besleme voltajı kontrolu 190 V.altında olmamalı? 190 voltun altındaysa, fan motoru çalışma devri, yeterli hava basıncını sağlayamaz, prosestat konum değiştiremez.? Hermetik baca montaj kontrolü? Baca montajı doğru olmadığında, fan çalışması ile prosestat konum değiştiremez. Baca montajı kontrol edilmelidir. Fan motoru, Fan motoru bobin direnci ölçülür. (24 kw 63Ω . Prosestad, Diyafram ve kontaklar, slikon hortum üflenerek kontrol edilir.son olarak Anakart ve kablolar kontrol edilir.

AİRFEL LOGİC 24 FF KOMBİ ARIZALARI
E1- Alev Kesintisi.Ateşleme veya Gaz besleme hatası,Kırmızı led yanar.Gaz vanasını kontrol et resetle.
E2- Aşırı ısınma kırmızı led yanar,Kalorifer tesisatındaki su 105 ºC dereceyi aşmıştır. Sirkülasyon problemi olabilir.Sıcaklık 70 ºCdereceye düşünce resetleyin.
E3- Yanmış Gaz çıkış arızası.Kırmızı led yanar.Baca tıkanmış veya rüzgar tersten esiyor olabilir.bacayı kontrol edin.
E4- tesisat basıncı 1,5 barın altındadır su ilavesi yapın.
E6- Kullanım sıcak su NTC arızası.
E7- Kalorifer devresi NTC arızası.
Talia Green Kombi Arızaları
1 01 – Aşırı ısınma Limit termostat Reset,Kalorifer filtresi Reset,Sirkülasyon pompası Reset
Isı Sensörleri (NTC) Reset,Ana kart sonra Resetleyin.
1 02- Basınç anahtarı hatası ( Talıa Green ) Basınç anahtarı,Ara bağlantı kablsu,Reset Gerekmez.
1 03- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° çıkış değişimi > 7°C/sn ( 3 defa arka arkaya ) Mevcut su basıncı ,Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Kalorifer Sistem havası,Dönüş suyu sensörü,Reset gerekir
1 04- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° çıkış değişimi > 20°C/sn veya T° > 20°C/ sn Mevcut su basıncı ,Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Kalorifer Sistem havası,Dönüş suyu sensörü Reset gerekir.
1 05- “Sirkülasyon arızası veya su yok :T° dönüş– T° gidiş > 55°C (3 defa arka arkaya)
” Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Gidiş ve Dönüş sensörleri,Reset gerekir
1 06- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° dönüş > T° gidiş + 10°C (3 defa arka arkaya) Dönüş sensörün yeri,Dönüş sensör değeri,Tesisat kontrolü ve vana kontrolü,Reset yapın
1 07- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° dönüş > T° gidiş + 30°C Dönüş sensörün yeri kontrol,
Dönüş sensör değeri,Tesisat vanaları kontrolü Reset yapın.
1 08- Kalorifer devresinde yetersiz basınç (Talıa Green) (P<Pmin). Basınç sensörü Arızası,
Su basıncı,Tesisat kaçak kontrolü yapın.Reset gerekmez.
1 09- Kalorifer tesisat basıncı > 3 bar Sistem basıncı,Genleşme tankı,Kullanım suyu eşanjörü Reset gerekmez
1 10- Kalorifer devresi çıkış su sıcaklığı ölçüm NTC 1 arızası NTC 1 (Gidiş NTC )
Ara bağlantı kablosu,Ana kart Arızası,Reset gerekmez.
1 12- Kalorifer devresi dönüş su sıcaklığı ölçüm NTC 2 arızası NTC 2 (Dönüş NTC )
Ara bağlantı kablosu,Ana kart Arızası,Reset Gerekmez.
1 14- Harici sensör arızaları Harici sensör,Ara bağlantı kablosu,Menu 4 veya 5 deki programlar kontrol edilmeli,Ana kart Arızası,Reset gerekmez.
1 P1- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° çıkış değişimi > 7°C/sn ( 3 defa arka arkaya ) Mevcut su basıncı,Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Kalorifer Sistem havası,Dönüş suyu sensörü,Sinyal
1 P2- “Sirkülasyon arızası veya su yok :T° dönüş– T° gidiş > 55°C (3 defa arka arkaya)” Sirkülasyon pompası,Kalorifer filtresi,Gidiş ve Dönüş sensörleri,Sinyal
1 P3- Sirkülasyon arızası veya su yok : T° dönüş > T° gidiş + 10°C (3 defa arka arkaya) Dönüş sensörün yeri,Dönüş sensör değeri,Tesisat ve vana kontrolü.Sinyal
1 P4- Kalorifer devresinde yetersiz basınç (Talıa Green) (P<Pmin). Basınç sensörü,Su basıncı
Tesisat Kaçak kontrolü yapılmalı,Sinyal.
2 01- Sıcak kullanım suyu sensör arızası ( kısa devre veya sinyal yok) Kullanım suyu NTC
Ara bağlantı kablosu,Ana kart
2 02- Güneş enerji tankı alt sensör arızası Alt tank,Alt tank sensör konrolü ,Ara bağlantı kablosu
2 03- Güneş enerji tankı üst sensör arızası Üst tank Üst tank sensör konrolü,Ara bağlantı kablosu
2 04- Güneş enerjisi kollektör sensör arızası Kollektör Sensör konrolü,Ara bağlantı kablosu
2 05- Güneş enerjisi çıkış kollektör sensör arızası Kollektör Sensör konrolü,Ara bağlantı kablosu
2 07- Güneş enerjisi kollektöründe aşırı ısınma Kollektör Sensör konrolü,Akışkan kontrolü
Sirkülasyon pompası,Tesisat kontrolü vanalar açıkmı ?
2 08- Güneş enerjisi kollektöründe düşük ısınma Kollektör Sensör konrolü,Akışkan kontrolü
Sirkülasyon pompası,Tesisat Vanalar kapalımı?
2 09- Güneş enerji tankı aşırı ısı Kollektör Sensör konrolü,Akışkan kontrolü,Tesisat Kontrolü vanalar açıkmı? 3 01- Eprom veya ekran kartında arızas Elektrik
3 02- Kartlar arası iletişim arızası Elektrik
3 03- Ana kart üzerinde arıza Elektrik
3 04- 15 dk.dan daha kısa süre içinde reset düğmesine 5 defadan fazla basılmış Ana kart ,”Şebeke besleme gerilimi,Şebeke gaz basıncı,sistem su basıncı,Atık gaz sistemi,Elektronik kart bağlantıları
Parçaların sağlamlık kontrolü”Reset gerekmez
” 3 05- 3 06-3 07- ” Ana kart arızası Elektrik,Redet yapın
3 P9 Bakım yaptırın göstergesi Menü kontrolü
4 01- Modem kartı ve bus kartı arasında iletişim arızası Wiring / PCB
4 02- Modem GPRS/GSM arızası Wiring / PCB
4 03- Sim kart Modem kartı arızası Wiring / PCB
4 04- Modem ile Elektronik kart arasında iletişim arızası Wiring / PCB
405- 406-Modem arızası Wiring / PCB
4 07-Ortam sensörü arızası (kısa devre vya sinyal yok ) Oda sensörü,Ara bağlantı kablosu,4 ve 5 nolu menüler
5 01- Alev oluşmadı Ön ateşleme gaz basıncı Reset
Hermetik baca montaj kontrolü Reset
İyonisazyon elektrodu Reset
Ara kablo Reset
Ana kart Reset

5 02- Gaz valfi kapalı durumda alev algılaması Kombi çalışmadığı durumda alev algılaması tespit ettiğinde bu arıza kodu oluşur. Reset gerekmez
5 P1- 1. Ateşleme denemesi başarısız Ön ateşleme gaz basıncı( Sinyal),Hermetik baca montaj kontrolü (Sinyal),İyonisazyon elektrodu (Sinyal),Ara kablo (Sinyal),Ana kart (Sinyal)
5 P2- 2. Ateşleme denemesi başarısız. Ön ateşleme gaz basıncı (Sinyal),Hermetik baca montaj kontrolü (Sinyal),İyonisazyon elektrodu (Sinyal),Ara kablo (Sinyal),Ana kart (Sinyal)
5 P3- Brülör çalışırken alevin kopması Ön ateşleme gaz basıncı (Sinyal),Hermetik baca montaj kontrolü (Sinyal),İyonisazyon elektrodu (Sinyal),Ara kablo (Sinyal),Ana kart (Sinyal)
5 P4- 5 04- Brülör çalışırken alevin 3 defa kopması Ön ateşleme gaz basıncı Açık – Kapalı
Hermetik baca montaj kontrolü Açık – Kapalı,İyonisazyon elektrodu Açık – Kapalı,Ara kablo Açık – Kapalı,Ana kart Açık – Kapalı
6 01- Atık gaz sensörü açık ( Bacalı modeller ) Atık gaz sensörü açık ( Bacalı modeller ) Reset gerekmez
6 02- WMC emniyeti (WMC modeller) WMC emniyeti (WMC modeller) Reset
6 04- Fan hızı veya takometre arızası (<1775 rpm -100Rpm) Elektrik Reset
Soket bağlantısı Reset
Menü kontrolü Reset
6 07- Fan kapalı olduğu durumda prosestat kontaklarının kapalı devre olması Prosestat Reset gerekmez,Ara bağlantı kablosu Reset gerekmez
6 08- Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den az çalışır. Besleme voltajı Sinyal
Hermetik baca montaj kontrolü Sinyal,Fan motoru Sinyal,Prosestad Sinyal,Ara kablo Sinyal
Ana kart Sinyal
6 10- Termik sigorta açık devre Atık gaz hattı Reset,Ana ısı eşanjörü Reset,Isı sigortası Reset
6 12- Yetersiz fan veya Takometre arızası Elektrik Reset,Soket bağlantısı Reset,Menü kontrolü Reset
6 P1- Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den uzun süre çalışır. Besleme voltajı Reset gerekmez,Hermetik baca montaj kontrolü Reset gerekmez,Fan motoru Reset gerekmez,Prosestad Reset gerekmez,Ara kablo Reset gerekmez,Ana kart Reset gerekmez
6 P2- Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den uzun süre çalışır. Besleme voltajı Reset gerekmez,Hermetik baca montaj kontrolü Reset gerekmez,Fan motoru Reset gerekmez,Prosestad Reset gerekmez,Ara kablo Reset gerekmez,Ana kart Reset gerekmez
DEVOTİON
DIALOG – LOCİG KOMBİLER

“Çok uzun süren duşlar için ipucu: Eğer duş 60 dakikadan uzun sürerse, kombi otomatik olarak kapanacaktır.
Bu durum arıza olduğu anlamına gelmez, yapmanız gereken tek şey sıcak su musluğunu kapatmak ve yeniden açmaktır.Bunu yapınca kombi yeniden çalışmaya başlar.LED lamba kırmızı yanar ise ve LCD ekranda görüntüsü aşağıdaki arıza sembollerinden herhangi birini gösterirse, kombi çalışmayı durduracaktır. Böyle durumlarda, lütfen talimatlara göre hareket edin veya teknik destek isteyin. Arızaların ayrıntıları;”

E1 – Alev Kesintisi
“Ateşleme veya gaz besleme hatası, LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
Çözüm: Gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edin, kombiyi yeniden başlatmak ve ateşleme yapmak için ‘’RESET’’ düğmesine basın, eğer kombi yine çalışmazsa, kombiyi kapatın ve Airfel yetkili servisi arayınız.”

E2 – Aşırı Isınma
“Kalorifer tesisatındaki suyun 1050C’yi aştığı anlaşılır.LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
Çözüm: Sıcaklık 70C’ye düştüğünde kombiyi yeniden başlatmak için ‘’RESET’’ düğmesine basın. Eğer kombi yeniden çalışmazsa veya bu arıza sık sık meydana gelirse kalorifer tesisatında veya sirkülasyonda problem olabilir. Filitreler temizlenmelidir.Arıza tekrarlanır ise Airfel yetkili servisi arayınız.”

E3 – Yanmış Gaz Çıkışı Arızası
“Baca sistemi tıkanmış veya ters rüzgar geliyor olabilir. LED kırmızıya döner ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol gösterilir.
E4 – Kalorifer Devresi Su Basıncı Yetersiz
“Kalorifer tesisatında yeterli basınçta su yok ise LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
E.6 Kullanım Sıcak Su Sensörü Arızası
“Kullanım sıcak su sensörü kısa devre olmuş veya anormal çalışıyor anlamına gelir. LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
E.7 Kalorifer Devresi Sensörü Arızası
“Kalorifer devresi sensörü kısa devre olmuş veya anormal çalışıyor anlamına gelir. LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
AC 24 B1 KOMBİ ARIZA KODLARI
LCD ekranda görünen sembol
Açıklaması
E01- Alev kesintisi: Ateşleme veya gaz besleme hatası Led lambası kırmızı yanar ve LCD ekranda sol taraftaki sembol görülür.
E02- Aşırı ısınma: Kalorifer tesisatındaki suyun 105°c aştığı anlaşılır. Cihazın soğuması beklenir ve reset butonuna basılarak sorun çözülür.
E03- Atık gaz çıkışı arızası: Baca sistemi tıkanmış veya ters rüzgar geliyor olabilir. LCD ekranda sol taraftaki sembol görülür.
E04- Kalorifer devresi su basıncı yetersiz: kalorifer devresindeki suyun basıncı 0.8 barın altına düşmüştür. Doldurma musluğundan sisteme 1,5 bar’a kadar su doldurulmalıdır.
E06- Kullanım sıcak suyu sensör arızası: Kullanım sıcak suyu sensörü kısa devre yada hatalı ölçüm yapıyor olabilir. Yetkili servis çağrılmalıdır.
E07- Kalorifer devresi sensör arızası: Kalorifer devresi sensörü kısa devre yada hatalı ölçüm yapıyor olabilir. Yetkili servis çağrılmalıdır.
” E01 Gaz valfi gaz girişi kontrol nozulundan gaz basıncı kontrolu yapılır.Gaz basıncı 2 mbarın altında ise müşteriye bilgi verilir.Normal ise Ana karttan CN9 30-31 numaralı uçlardan gaz valfi emn. ventili besleme voltaj çıkışı kontrol edilir.Çıkış yoksa kart değişir.Çıkış varsa Gaz valfi emniyet bobinlerinin direnci kontrol edilir.800Ω direnc görülüyorsa ara kabloyu değiştir.Görülmüyorsa gaz valfini değiştir.
E02 Kombi tesisatı, vana, rekor v.s kontrolü yapılır.Bir problem varsa müdahale edilir.Problem yoksa,Cihaz resetlendikten sonra oluşan duruma gör aşağıda ki iki ayrı sıralama kontrolleri yapılır.Limit termostat müdahalesi ortadan kalkıp,cihaz çalışmaya başlamış ise,Kalorifer konumu sıcaklık ayarını minimuma getirerek, kalorifer konumunda brülörün, önce modülasyona daha sonra da gereken ısıya ulaşıldığında sönmesi kontrol edilir.İstene ısıya gelindiğinde brülör sönüyor ise,yüksek ısı isteğinde (80ºC gibi) tesisatta bulunan vana,filtre radyatör vanalarından dolayı bu arızanın oluştuğu müşterimize anlatılır. İstene ısıya gelindiğinde brülör sönmüyor ise,Primer devre (kalorifer) ısı sensörü kontrolü yapılır. Yapılan ölçümlerde 10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerleri görülemiyorsa NTC ısı sensörü değiştirilir.Bu ısı değerleri görülüyor ise,Ana kart CN5 11-12 numaralı uçlardan NTC ısı sensörü kontrolü yapılır. Aynı değerler okunamıyorsa ara kabloyu değiştirilir veya tamir edilir. okunuyor ise ana kart değiştirilir.
Hala limit termostat müdahalesi var ise;limit termostatın bulunduğun ortamın ısı kontrolü yapılır.75ºC nin altında bir ısı mevcut ise,limit termostat kontakları ölçülür.0 Ω (kapalı devre) görülemiyorsa limit termostat değiştirilir. 0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa, Ana kart CN 8 soketi 24-25 numaralı uçlardan avometre ile omaj kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo,0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.
E03 Kombi resetlenir.Fan motorunda dönme hareketi oluşup prosestat konum değiştiremiyorsa,fan motoruna gelen voltaj ölçülür. Ölçülen voltaj 186 voltun altında ise,kombiye gelen besleme voltajı kontrol edilir.Aynı değer besleme voltajında da görülüyorsa müşterimize bilgi verilir.Fan motor bobinine gelen voltaj 190 voltun üstünde ise, Fan egsoz bölümünde yer alan venturi ve yüksek basınç ölçüm borularının tıkanma,kirlilik ve erime kontolü yapılır.Problem varise temizlenir veya değiştirilir.Problem yok ise, Fan pervanesinin mekanik olarak sağlamlağı kontrol edilir.Problem var ise tamir edilir/değiştirilir.Problem yok ise, Prosestat hortumlarının kontrolü yapılır.Tıkanıklık (su),dış etkende erime,delik gibi durumlar oluşmuş ise hortumlar değiştirilir hortumlarda problem yok ise, Prosestat, diyafram ve kontaklarının kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa prosestat değiştirilir. 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa,Ana kart CN 8 soketi 28-29 numaralı uçlardan kontrol yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo değiştirilir/tamir edilir.0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.
E04 Primer devre su basıncı kontrolü yapılır.0,8 barın altında ise su basıncı yükseltilir/müşteriye tarif edilir.Su basıncı 0,8 barın üstünde ise, Sirkülasyon pompasını çalışması kontrol edilir.Çalışıyor ise,primer devre akış kontrol sivici kontrol edilmeden önce kombi içinde ki primer devrede hava olmaması sağlanır.Akış kontrol sivici hava alındıktan sonrada kontağını kapatmıyorsa sırasıyla, Sirkülasyon pompası dönüş hızı,akış kontrol sivici diyaframı,akış kontrol sivic kontakları kontrol edilir.Problemli olan parça değiştirilir. Akış kontrol sivic kontağı 0Ω (kapalı devre) görülüp,E04 arızası devam ediyorsa,ana kart CN8 soketi numaralı uçlardan da bu değer okunmuyorsa ara kablo değiştirilir/onarılır. CN8 soketi 26-27 numaralı uçlarda, 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.
E06 Kullanım sıcak su NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.
E07 Primer devre (kalorifer) NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.
E01 Gaz valfi gaz girişi kontrol nozulundan gaz basıncı kontrolu yapılır.Gaz basıncı 2 mbarın altında ise müşteriye bilgi verilir.Normal ise
Ana karttan CN9 30-31 numaralı uçlardan gaz valfi emn. ventili besleme voltaj çıkışı kontrol edilir.Çıkış
yoksa kart değişir.Çıkış varsa
Gaz valfi emniyet bobinlerinin direnci kontrol edilir.800Ω direnc görülüyorsa ara kabloyu
değiştir.Görülmüyorsa gaz valfini değiştir.
E02 Kombi tesisatı, vana, rekor v.s kontrolü yapılır.Bir problem varsa müdahale edilir.Problem yoksa,
Cihaz resetlendikten sonra oluşan duruma gör aşağıda ki iki ayrı sıralama kontrolleri yapılır.
Limit termostat müdahalesi ortadan kalkıp,cihaz çalışmaya başlamış ise,Kalorifer konumu sıcaklık ayarını minimuma getirerek, kalorifer konumunda brülörün, önce modülasyona daha sonra da gereken ısıya ulaşıldığında sönmesi kontrol edilir.İstene ısıya gelindiğinde brülör sönüyor ise,yüksek ısı isteğinde (80ºC gibi) tesisatta bulunan vana,filtre radyatör vanalarından dolayı bu arızanın oluştuğu müşterimize anlatılır. İstene ısıya gelindiğinde brülör sönmüyor ise,Primer devre (kalorifer) ısı sensörü kontrolü yapılır. Yapılan ölçümlerde 10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerleri görülemiyorsa NTC ısı sensörü değiştirilir.Bu ısı değerleri görülüyor ise,Ana kart CN5 11-12 numaralı uçlardan NTC ısı sensörü kontrolü yapılır. Aynı değerler okunamıyorsa ara kabloyu değiştirilir veya tamir edilir. okunuyor ise ana kart değiştirilir.
Hala limit termostat müdahalesi var ise;limit termostatın bulunduğun ortamın ısı kontrolü yapılır.75ºC nin altında bir ısı mevcut ise,limit termostat kontakları ölçülür.0 Ω (kapalı devre) görülemiyorsa limit termostat değiştirilir. 0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa, Ana kart CN 8 soketi 24-25 numaralı uçlardan avometre ile omaj kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo,0 Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.
E03 Kombi resetlenir.Fan motorunda dönme hareketi oluşup prosestat konum değiştiremiyorsa,fan motoruna gelen voltaj ölçülür. Ölçülen voltaj 186 voltun altında ise,kombiye gelen besleme voltajı kontrol edilir.Aynı değer besleme voltajında da görülüyorsa müşterimize bilgi verilir.Fan motor bobinine gelen voltaj 190 voltun üstünde ise, Fan egsoz bölümünde yer alan venturi ve yüksek basınç ölçüm borularının tıkanma,kirlilik ve erime kontolü yapılır.Problem varise temizlenir veya değiştirilir.Problem yok ise, Fan pervanesinin mekanik olarak sağlamlağı kontrol edilir.Problem var ise tamir edilir/değiştirilir.Problem yok ise, Prosestat hortumlarının kontrolü yapılır.Tıkanıklık (su),dış etkende erime,delik gibi durumlar oluşmuş ise hortumlar değiştirilir hortumlarda problem yok ise, Prosestat, diyafram ve kontaklarının kontrolü yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa prosestat değiştirilir. 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa,Ana kart CN 8 soketi 28-29 numaralı uçlardan kontrol yapılır. 0Ω (kapalı devre) görülemiyorsa ara kablo değiştirilir/tamir edilir.0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.
E04 Primer devre su basıncı kontrolü yapılır.0,8 barın altında ise su basıncı yükseltilir/müşteriye tarif edilir.Su basıncı 0,8 barın üstünde ise, Sirkülasyon pompasını çalışması kontrol edilir.Çalışıyor ise,primer devre akış kontrol sivici kontrol edilmeden önce kombi içinde ki primer devrede hava olmaması sağlanır.Akış kontrol sivici hava alındıktan sonrada kontağını kapatmıyorsa sırasıyla, Sirkülasyon pompası dönüş hızı,akış kontrol sivici diyaframı,akış kontrol sivic kontakları kontrol edilir.Problemli olan parça değiştirilir. Akış kontrol sivic kontağı 0Ω (kapalı devre) görülüp,E04 arızası devam ediyorsa,ana kart CN8 soketi numaralı uçlardan da bu değer okunmuyorsa ara kablo değiştirilir/onarılır. CN8 soketi 26-27 numaralı uçlarda, 0Ω (kapalı devre) görülüyorsa ana kart değiştirilir.
E06 Kullanım sıcak su NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.
E07 Primer devre (kalorifer) NTC ısı sensörü kontrol edilir.10º = 15 kΩ,20º = 12 kΩ, 40º = 5,7 kΩ, 60º = 3 kΩ değerler okunamıyorsa,ısı sensörü değiştirilir.Bu değerler okunuyor ise, Ana kart CN5 13-14 numaralı uçlardan ölçüm yapılır.Değer okunamıyor ise ,ara kablo değiştirilir/ onarılır.Doğru değerler okunuyor ise ana kart değiştirilir.

ALARKO SERENA ARIZA KODLARI
[E01] Alev Yok- Kombideki gaz vanasının ve gaz saatinin açık olduğundan ve gaz geldiğinden emin olun.
[E02] Limit Termostat Arızası petek tesisat hattı Açma-Kapama tuşuna basarak kombiyi yeniden başlatabilirsiniz. Kombi devreye girecektir. [E1]6arızası görüldüğünde baca fanında problem olduğunu belirtir.
[H20] Su Basıncı Arızası
[E05] Petek Isıtma Sensörü Arızası NTC kalorifer hattı
[E06] Kullanım Suyu Sensörü Arızası NTC
[E14] Diferansiyel Fark Basınç Anahtarı Arızası
[E22] Parametre Programlama İsteği
[E35] Alev Algılama Arızası iyonizasyon??
ALARKO Trendy-D kodları

L40 L50 L60 L70 L80
Alev yok arızası = OFF OFF OFF OFF ON
Aşırı yüksek sıcaklık = OFF OFF OFF ON ON
Baca problemi = OFF OFF ON OFF ON
Baca Fan problemi = OFF OFF ON OFF OFF
Su Yok = OFF OFF ON ON OFF
Kullanım suyu NTC arızası =OFF ON OFF OFF OFF
Kalorifer hattı NTC arızası= ON OFF OFF OFF OFF
F0,anahtar arızası Su basıncının yetersiz
F2, arızası kullanım suyunun NTC arızası Kombiyi reset düğmesinden yeniden başlatabilirsiniz düzelmiyorsa sensör değişecek.
F3 arızası Isıtma Sensörü Arızası NTC kalorifer hattı
F5 reset+anahtar arızası arızasında, baca fanında, hava prosestadında veya baca bağlantılarında problem olduğunu belirtir.
F1 reset+anahtar Arızası Kombinin kalorifer tesisatına gönderdiği suda aşırı ısınma olabilir Tesisat dönüş filtresi tıkalı olabilir. Petek vanası kapalı olabilir veya kombinin pompasında sorun olabilir reset tuşuna basarak kombiyi yeniden başlatabilirsiniz. Kombi devreye girecektir.
Airfell–DIALOG – LOCİG KOMBİLER

Arıza Kodları ve Çözüm Teknikleri
“Çok uzun süren duşlar için ipucu: Eğer duş 60 dakikadan uzun sürerse, kombi otomatik olarak kapanacaktır.
Bu durum arıza olduğu anlamına gelmez, yapmanız gereken tek şey sıcak su musluğunu kapatmak ve yeniden açmaktır.Bunu yapınca kombi yeniden çalışmaya başlar.LED lamba kırmızı yanar ise ve LCD ekranda görüntüsü aşağıdaki arıza sembollerinden herhangi birini gösterirse, kombi çalışmayı durduracaktır. Böyle durumlarda, lütfen talimatlara göre hareket edin veya teknik destek isteyin. Arızaların ayrıntıları;”

E1 – Alev Kesintisi
“Ateşleme veya gaz besleme hatası, LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
E2 – Aşırı Isınma
“Kalorifer tesisatındaki suyun 1050C’yi aştığı anlaşılır.LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
Çözüm: Sıcaklık 70C’ye düştüğünde kombiyi yeniden başlatmak için ‘’RESET’’ düğmesine basın. Eğer kombi yeniden çalışmazsa veya bu arıza sık sık meydana gelirse kalorifer tesisatında veya sirkülasyonda problem olabilir. Filitreler temizlenmelidir.

E3 – Yanmış Gaz Çıkışı Arızası
“Baca sistemi tıkanmış veya ters rüzgar geliyor olabilir. LED kırmızıya döner ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol gösterilir.
E4 – Kalorifer Devresi Su Basıncı Yetersiz
“Kalorifer tesisatında yeterli basınçta su yok ise LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
E.6 Kullanım Sıcak Su Sensörü Arızası
“Kullanım sıcak su sensörü kısa devre olmuş veya anormal çalışıyor anlamına gelir. LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
E.7 Kalorifer Devresi Sensörü Arızası
“Kalorifer devresi sensörü kısa devre olmuş veya anormal çalışıyor anlamına gelir. LED lamba kırmızı yanar ve LCD ekranda sağ taraftaki sembol belirir.
WEİLİ kombi arızaları
Kombinin Konumu Musluk Ledi Arıza Ledi Kalorifer Ledi AÇIKLAMA

Kapalı devre su basıncı düşük AÇIK AÇIK KAPALI Kombiyesudoldurunuz
Ateşleme olduğu halde alev oluşmadı KAPALI AÇIK KAPALI Manuel reset yapınız
Emniyet termostadı kapaması AÇIK AÇIK KAPALI Manuel reset yapınız
Atık gaz arızası KAPALI AÇIK AÇIK Manuel reset yapınız
Kalorifer suyu sıcaklık sensör hatası KAPALI AÇIK AÇIK servis
Kullanım suyu sıcaklık sensör hatası AÇIK AÇIK KAPALI servis
Yanlış iyonizasyon AÇIK AÇIK AÇIK Servis
Kombi konfigürasyon hatası -1 -1 -1 servis
Pompa blokajı AÇIK AÇIK AÇIK Normal çalışma
Baca modu (Test modu) AÇIK AÇIK AÇIK servis
Kalorifer sistemi talebi KAPALI KAPALI AÇIK Normal çalışma
Kullanım suyu talebi AÇIK KAPALI KAPALI Normal çalışma
Kalorifer devresi donma koruma uygulamsı AÇIK L AÇIK L1 KAPALI Normal çalışma
OFF/RESET Modu AÇIK L1 KAPALI KAPALI Normal çalışma
Kış modu + Kullanım suyu modu aktif
ve bekleme durumunda AÇIK KAPALI AÇIK Normal çalışma

Kış modu + Kullanım suyu modu inaktif ve bekleme durumunda KAPALI KAPALI Normal çalışma
AÇIK
Yaz modu + Kullanım suyu modu aktif ve bekleme durumunda KAPALI KAPALI Normal çalışma
AÇIK
Yaz modu + Kullanım suyu modu inaktif ve bekleme durumunda KAPALI KAPALI KAPALI Normal çalışma
ALARKO ATAG ARIZA KODLARI
BLOKAJ BL SON İKİ HANEDE RAKAM İLE:
Blokaj 01:Harici emniyet kontağı kesmesi
Blokaj 60:Asgari veya azami gücün hatalı parametre ayarı
Blokaj 67:Gidiş ve dönüş sensörü arasında bir DT algılanmış halbuki yakıcı faal değil. DT kaybolduktan sonra blokaj kaybolacaktır.
Blokaj 80:Azami baca gazı sıcaklığı aşıldı. (varsa). Baca gazı sıcaklığı düşene kadar blokaj iptal edilmeyecektir.
Blokaj 81:Baca gazı sensörü kontrol sistemine bağlı olmasına rağmen bağlı değil. Yakıcı, baca gazı sensörü yeniden bağlanana kadar bloke olur.
Blokaj 82:Baca gazı sensörü kısa devre yapmış,Isı talebi bloke olmuş ve pompa kapasitesi minimumda.
Blokaj 85:Kontrol sistemi, bir su akışı algılamamış. Hava alma çevrimi başlatılır. Bu çevrim sırasında su akışı tespit edilirse, Hava alma çevrimi sonlandırılır ve yakıcı serbest kalır.
Blokaj 86:Güç kaynağı frekansı 2,5Hz’ten daha fazla sapma gösteriyor (<47,5Hz, >52,5H
HATA E SON İKİ HANEDE RAKAM İLE:
Hata 00:yetersiz alev oluşumu
Hata 01:24 volt devrenin kısa devresi
Hata 02:alev oluşumu yok
Hata 04:voltaj kesintisi için ayar veya hata
Hata 05:ayar
Hata 12:sigorta 24 volt/3AT hatalı
Hata 18:azami akış sıcaklığı aşıldı
Hata 19:azami dönüş sıcaklığı aşıldı
Hata 28:fandan çalışır bilgisi gelmedi
Hata 69:ekran yok veya hatalı
Hata 80:azami baca gazı sensör sıcaklığı aşıldı.
ALARKO CARRİER SERENA LEDLİ ARIZA KODLARI:
LED 40:sıcak su devresinde arıza var
LED 50:Kalorifer devresinde arıza var
LED 60:sirkülasyonda arıza var
LED 70:cihazda su eksik uyarısı
LED 80:yüksek sıcaklık arızası
Arçelik DGK Serisi Arıza Kodları
E01 Arıza kodu: Başarısız ateşleme / gaz besleme hatası:
Kombinize gelen gazın kesilmesi durumunda cihaz kendini emniyete alır ve ekranda E01 kodu okunur. “R” tuşuna 2 saniye basılı tutunuz. 3 defa resetlediğiniz halde sorun devam ederse, teknik bilgi alınız.
E02 Arıza kodu: Aşırı ısınma emniyet termostatı hatası:
E03 Arıza kodu: Hava basınç anahtarı arızası:
E04 Arıza kodu: Alev kaybı nedeniyle emniyet hatası:
Kombinizin Alev ayarlarının kontrol edilmesi gerekir sorun devam ederse elektrik Voltajınızı kontrol edin.
E05 Arıza kodu: Tesisat suyu sensör arızası:
Tesisat suyu sensöründe problem olduğunda ekranda E05 kodu okunur.Kalorifer NTC nizi değiştirin.
E06 Arıza kodu: Kullanım suyu sensör arızası:
Kullanım suyu sensöründe problem olduğunda ekranda E06 kodu okunur.Sıcak su NTC nizi değiştirin.
E10 Arıza kodu: Düşük basınç arızası:
Sistem basıncınızı kontrol edin.
E25 veya E26 Arıza kodu: Muhtemel pompa blokaj arızası:
Genelde kombiniz uzun zaman kapalı kaldığı zamanlarda bu arıza görülür.
E35 Arıza kodu: Alev oluşum arızası:
E96 Arıza kodu: Düşük voltaj hatası:
DOLCEViTA HERMETiK KOMBi ARIZA KODLARI
E01 Arıza Kodu: Gaz beslemesi – blokajı arızası Gaz vananızı kontrol edin gazın geldiginiden emin olun
E02 Arıza Kodu: Emniyet termostat sensörü arızası
E03 Arıza Kodu: Baca termostat sensörü /baca basınç sensörü arızası
E05 Arıza Kodu: Isıtma devresi NTC sensör arızası
E06 Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası
E10 Arıza Kodu: Düşük su basıncı
E25 Arıza Kodu: Maximum sıcaklık uyarısı(Pompa sıkışmış olabilir)
E35 Arıza Kodu: Alev oluşumu arızası- kombinizin elektrik baglantısı fişe takılı ise fişini çıkartıp ters takarak deneyin.
ARİSTON KOMBİ GENUS & CLAS ARIZA KODLARI
101 – Aşırı ısınma.
103 – 104 – 105 – 106 – 107 – Sirkulasyon ya da su durumu.(Resetleyin)
110 – Isıtma cıkıs sensoru acık ve ya kısa devre(NTC1)
112 – Isıtma donus sensorunde acık ve ya kısa devre(NTC2)
114 – Dıs sensor acık ve ya kısa devre 116 – Yerden ısıtma termostatı acık
1P1 – 1P2 – 1P3 – Sirkulasyon ya da su durumu
201 – Kullanım suyu sensoru acık veya kısa devre
202 – Boyler (su tankı)dusuk sensoru acık veya kısa devre
203 – Anahtarlama sensoru acık veya kısa devre
204 – Gunes kolektor sensoru acık veya kısa devre
205 – Gunes kolektorunde su giris sensoru acık veya kısa devre 207 – Gunes manifoldu asırı ısınma
208 – Gunes manifoldu dusuk sıcaklık(donma koruma)
209 – Boyler Asırı Isınma
301 – Eeprom ekran hatası
302 – GP – GIU iletisim hatası
303 – PCB dahili hata(resetlenemez)
304 – 15 dakikada 5’ten fazla resetleme
305 – PCB dahili hata(resetleyin)
306 – 307 – PCB kartı dahili hata
401 – Modem ve BUS arasında iletisim hatası
402 – Modem hatası GPRS/GSM
403 – Sim kart modem hatası
404 – Modem ve kart arasında iletisim hatası
405 – 406 – modem hatası
407 – Oda sensoru acık veya kısa devre
501 – Alev eksik
502 – Gaz valfi kapalıyken alev algılandı.
5P3 – Kullanım sırasında alev kopması.
601 – 602 – Baca termostatı devre dısı.
607 – Difransiyel basınc anahtarı kontagı ateslemeden once acık.
6P1 – Difransiyel hava basınc anahtarı kapanmasında gecikme.
6P2 – Brulor yanarken difransiyel basınc anahtarı acık.
701 – Bolge 2 ısıtma cıkıs sensoru hatası.
702 – Bolge 2 ısıtma donus sensoru hatası.
703 – Bolge 3 ısıtma cıkıs sensoru hatası.
704 – Bolge 3 ısıtma donus sensoru hatası.
705 – Hidrolik seperator sensoru hatası.
706 – Bolge 2 asırı ısınma.
707 – Bolge 3 asırı ısınma
ARİSTON KOMBİ ARIZA KODLARI
101 Aşırı ısınma.
501 Alev yok.
103 Yetersiz dolaşım reset yap.
104 Yetersiz dolaşım reset yap.
105 Yetersiz dolaşım reset yap.
106 Yetersiz dolaşım reset yap.
107 Yetersiz dolaşım reset yap.
111 Yetersiz dolaşım “Doldurma tuşuna bas”.
601 Egzoz dumanı tahliye arızası.
305 P.C.B. arızası – Elektronik kart arızası
306 P.C.B. arızası – Elektronik kart arızası.
307 P.C.B. arızası – Elektronik kart arızası.
607 Anakart arızası – Hava Sirkülasyonu.
677 Anakart arızası – Fan arızası.
ARİSTON MATİS ARIZALARI
40 ve 50 Ledi Yanıp Sönüyor; Düşük su basınç arızası.
60 ve 70 Ledi Yanıyor; Düşük su basıncı arızası (bloke durumu). 60 ve 70 Ledi Yanıp Sönüyor; Isıtma sistemi çıkış sıcaklık sensör arızası ntc
70 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyor; Isıtma sistemi dönüş sıcaklık sensör arızası ntc
70 Ledi Yanıp Sönüyor; Anakart- Kontrol panel kartı arasında haberleşme sorunu: elektronik kart ya da kontrol panel kartından biri arızalı diyebiliriz. Eğer bunlardan birine daha öncesinden müdahale edildi ise bağlantıları yanlış yapılmış olabilir
80 Ledi Yanıp Sönüyor; Eeprom arızası:
70 Ledi Yanıp Sönüyor; Elektronik kart arızası:
40, 60 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyor; İlk ateşlemeden sonra alev yetersizliği:İYON
50,60 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyor; İkinci ateşlemeden sonra alev yetersizliği:Alev İşareti Yanıyor; Alev gelmiyor arızası: Bu durumda gaz giriş vanalarına bakılmalıdır
50,60 ve 70 Ledi Yanıp Sönüyor; Gaz vanası kapalıyken alev algılama sorunu:
60,70 ve 80 Ledi Yanıp Sönüyor; Alevin kesilme arızası: Baca İşareti Yanıyor;

tık gaz tahliye sorunu:
ARİSTON Egis Arıza kodları
90 derece ve alev arızası ——Kombinizin kalorifer tesisatına gönderdiği suda aşırı ısınma olabilir.Tesisat dönüş filtresi tıkalı Olabilir. Peteklerin vanaları kapalı olabilir, kombinin pompasında sorun olabilir, çift esanjörlü kombilerde üç yollu vana motoru veya üç yollu vana grubu arızalı olabilir. ——-Ariston EGİS kombinizde, kalorifer tesisatına gönderdiği suyun sıcaklığı, limit dereceye geldiğinde kombinin panelinde 90 lambası ve alev çarpı lambası sabit yanmaya başlar.Limit Termostat kombiyi yüksek sıcaklığa karşı bloke etmiş demektir. Arızanın giderilmesi için kombinin RESET (R) tuşuna basarak yeniden başlatabilirsiniz.Kombi devreye girecektir Egis Kombi 90 Ledi – Asırı Isınma Kapanması.
50 – 60 Ledi – Yetersiz su.
60 – 70 Ledi – Isıtma sistemi NTC sensor devresi acık ya da kısa devre yapmis.
50 – 70 Ledi – Kullanım suyu NTC sensor devresi acık ya da kısa devre yapmis.
70 Ledi – Eeprom hatası.
80 Ledi – Elektronik kart hatası.
40 – 50 – 60 – 70 – 80 Ledleri – Cok fazla resetleme denemesi.
70 Ledi – Damla Isareti – Dahili elektronik kart problemi.
Damla Isareti – Brulor alev olusturma hatası nedeniyle kapanma.
50 – 60 – 70 Ledleri – Gaz valfi kapalıyken alev algılandı.
60 – 70 – 80 Ledleri – Alev Söndü
Ariston Egis Kombi Baca Isareti – Baca difransiyel basınc anahtarı hatası.
ARİSTON MİKRO CİNSİ PLUS
A01 emniyet süre sonra alev (7 saniye) Operasyon sırasında
A03 ısıtma akış sıcaklığı 103 derece Elektronik izleme ile
A97 Sorun Elektronik izleme ile
A98 Sorun Elektronik izleme ile
A99 Sorun elektronik E02 Yetersiz su basıncı Açık devre
E04 sıcak suyu sıcaklık probu
E05 sıcak suyu sıcaklık Sensörü NTC, kısa devre Açık devre
E06 Isıtma gidiş sıcaklık sensörü NTC
E07 Isıtma gidiş sıcaklık sensörü NTC, kısa devre
E08 Isıtma açık devre sensörü NTC
E09 Isıtma dönüş sıcaklık sensörü NTC kısa devre
E20 Alev gaz vanası kapatıldı tespiti
E21 Elektrik bağlantısı Hata (canlı ve nötr geçti)
E33 hava basınç şalteri ateşleme dizisi öncesi kapalı Fan çalışırken
E34 hava basınç şalteri kapatmada değil
E99 15 dakika kazanın fazla 5 sıfırlama.
Asroyal Kombi arıza kodları
E1 Arıza Kodu: Eşanjör üstü limit arızası
Kalorifer emniyet limiti arızalı değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E2 Arıza Kodu: Sıcaksu limit arızası
Sıcaksu emniyet limiti arızalı değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E3 Arıza Kodu: Kalorifer su basıncı hatası
Kombinizin su basıncı yetersiz kontrol ediniz.(Tavsiye ettiğimiz Bar 1,5 ile 2,0 arasında olması gerekli) Cihazı Resetleyin.
E4 Arıza Kodu: Hava Prosestadı arızası
Kombinizin hava prosestadını değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E5 Arıza Kodu: Alev hatası
E6 Arıza Kodu: Sıcaksu NTC hatası
Sıcaksu NTC si Arızalı, değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E7 Arıza Kodu: Kalorifer NTC hatası
Kalorifer NTC si Arızalı, değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
E8 Arıza Kodu: Sistem arızası
Kombinizin Ana kartını değiştiriniz. Cihazı Resetleyin.
Auer kombi Hata kodları
LP– düşük su basıncı
HL—Aşırı ısınma limit termostat
AF—Presostat hatası
Hb—Kalorifer hattı NTC hatası
db—Kullanım suyu NTC hatası
Anahtar işareti ve alev yok sembölü—gaz yoktur-valf arızalıdır –kart arızalıdır.
GI—gaz valfi bobini arızası
101 hata kodu:Bu hata kodu ekranda belirdiği zaman kombinin aşırı ısınma yaşadığı anlamı gelmektedir.
501 Hata Kodu:Bu hata kodu kombinin ateşleme sorunu olduğu veya alev olmadığı anlamına gelir.
103-104-105-106-107 Hata Kodu: Bu hata kodu yetersiz dolaşım anlamına gelmektedir. 601 Hata Kodu: Bu hata kodu egzos dumanı tahliye arızası anlamına gelmekte
305-306-307 Hata Kodu: Bu hata kodu elektronik kart arızası anlamına gelir.
607-677 Hata Kodu: Bu hata kodu anakart arızası
Baykan Kombi Arıza Kodları
E 01 veya LED 80°Yanmama Durumunda yada Bloke Olma Durumunda Ortaya Çıkan Sembol
E 02 veya LED 60°HAVA BASINÇÖLÇERİN BOZULDUĞUNA DAİR KOD
E 03 veya LED 30°ISITMA TERMOSTATSININ ESKİDİĞİNİ BİLDİREN KOD
E 04 veya LED 40°ÇEŞME SUYU TERMOSTATSININ ESKİDİĞİNİ BİLDİREN KOD
E 08 veya LED 50°YETERSİZ TESİSAT BASINCI KODU
E 09 veya LED 70°GÜVENLİK TERMOSTATININ DEVREYE GİRMESİ İLE İLGİLİ KOD
E 06 veya LED 70°GÖNDERİLEN SUYUN SICAKLIĞININ 90°C’Yİ AŞMASI İLE İLGİLİ KOD
E 05 veya LED 30° + LED 40°MODÜLATÖR (KİPLEYİCİ)DE GÖRÜLEN ANORMALLİKLER İLE İLGİLİ KOD
E 07 veya LED 80 +LED 60°POMPADA GÖRÜLEN ANORMALLİK İLE İLGİLİ KOD
BAYMAK BAXİ Eco3 ve Eco 4 ve luna arızaları
E01:gaz beslemesi blokaj arızası.resetleyin 3 saniye basın. Olabilecek muhtemel sebepler ; gaz valfi açmamış olabilir, ateşleme bujileri kurum yapmış veya ateşleme bujilerinde çatlak olup şaseye kaçak yapmış olabilir veyakabloları soyulup şaseye kaçak yapmış olabilir, ana kartta ateşleme ile ilgili sorun olabilir.
E02:emniyet sensör arızası 3 saniye resetleyin.
E03:baca termostat sensör arızası,presostat veya fan arızası? E04:geçici alev kaybı
E05:petek hattı ntc arızası
E06:kullanım suyu ntc arızası
E10:düşük su basıncı arızası
E25:maximum sıcaklık.Pompa sıkışmış olabilir.
E35:alev oluşum arızası
E80:devresel kontrol sistem arızası
E97:yanlış enerji beslemesi
E98-E99:ana kontrol panosu elektriksel arıza
BAYMAK ECO 5 ARIZA KODLARI Arıza Kodu
Açıklaması Yapılması Gereken
A01 Ateşleme Hatası Kombiye gaz gelmiyor olabilir
A03 Emniyet Termostatı Resetleme Yapılmalı

E03 Baca Hatası Bacalı kombilerde çekiş zayıflığı olabilir hermetik kombilerde ise baca sisteminde elektronik veya mekanik bir arıza durumu olabilir
E05 Kalorifer NTC sensör Çıkış suyu sensör arızası
E06 Sıcak su NTC sensör Kullanım suyu sensör arızası
E10 Tesisat suyu az Kombinin su basıncını 1.5 bar civarına getiriniz
E26 Aşırı ısınma Kombi aşırı ısınmış ve haralet yapmış 10 ila 15 dakika bekleyiniz Çıkan arıza sonrasında kombiyi birkaç kez resetledikten sonra tekrar çalıştırınız.
BAYMAK LUNA 5 ARIZA KODLARI Arıza Kodu
Açıklaması Yapılması Gereken
E01 Ateşleme Hatası Kombiye Gaz Gelmiyor Olabilir .
E02 Sahte Alev Uyarısı
E03 Aşırı ısınma Kombi aşırı ısınmış ve haralet yapmış 10 ila 15 dakika bekleyiniz.
E04 / E05 / E06 Baca Hatası Bacalı Kombilerde Çekiş Zayıflığı Olabilir hermetik Kombilerde İse Baca Sisteminde Elektronik Veya Mekanik Bir Arıza Durumu Olabilir.
E07 Baca Termostat Kablo Arızası
E08 Elektronik Kart Hatası
E09 Gaz Valfi Arızası
E12 / E21 Elektronik Kart Arızası
F02 Hatalı Alev Oluşumu
F13 Kombi Kilitlenme
F22 Düşük Voltaj Hatası
F23 Hava Basınç Anahtarı Arızası
F25 Elektronik Kart Arızası
F31 Kalorifer NTC Sensör Çıkış Suyu Sensör Arızası
F32 Dış Hava Sensörü Arızası
F33 Sıcak su NTC Sensör Kullanım Suyu Sensör Arızası
F37 Düşük Su Basıncı Hatası Tesisat Suyu Az Kombinin Su Basıncını 1.5 Bar Civarına Getiriniz.
F40 / F47Su Basınç Anahtarı Arızası
F59 Gaz Modülasyon Arızası Çıkan arıza sonrasında kombiyi birkaç kez resetledikten sonra tekrar çalıştırınız.
Baymak Nuvola Comfort Arıza Kodları
10E Arıza Kodu: Dış ortam sıcaklık sensörü arızası
20E Arıza Kodu: Merkezi ısıtma devresi NTC sensörü arızası Kalorifer NTC sini değiştirin.
28E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü arızasıEmniyet NTC değiştirin.
50E Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası Sıcaksu NTC sini değiştirin.
60E Arıza Kodu: Oda termostatı sensör arızası Oda termostatını değiştirin.
62E Arıza Kodu: Elektronik kart yazılım versiyonu arızası Elektronik Kart elektrik voltajından sistemde hata oluşmuştur.Tekrar yazılım atınız.
88E Arıza Kodu: Elektronik kart ile AVS 77 kontrol ünitesi arasında haberleşme arızası Kombiyi Resetleyin Max. 5 defa
95E Arıza Kodu: AVS 77 kontrol ünitesi saati arızası Kombiyi resetleyin Max. 5 defa
110E Arıza Kodu: Emniyet termostatı arızası Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basınız sorun devam ederse,Kombiye 30 dak. bekleyin resetleyin.
119E Arıza Kodu: Hidrolik basınç anahtarı arızası Kombinin su basıncı yetersiz. Tavsiye ettiğimiz deger 125E Arıza Kodu: Sistemde su olmaması veya hava olması.Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
127E Arıza Kodu: Anti-leyjoner fonksiyonu devrede Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur.
130E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü aşırı ısınması.Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
131E Arıza Kodu: 125E veya 130E arızaları sonrasında kombi elektriğinin kesilmesi.Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
133E Arıza Kodu: Gaz yetersiz uyarısı.Kombinizin yanında bulunan gaz vanasının açık olduğundan emin olun. Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
151E Arıza Kodu: Kombi kontrol kartı arızası.Ateşleme elektrodunun pozisyonunu kontrol ediniz
155E Arıza Kodu: Maksimum reset denemesinin aşılması (n°5) Kombi üzerindeki ”RESET” düğmesine basınız.
156E Arıza Kodu: Düşük veya yüksek voltaj uyarısı.Enerji beslemesi voltaj değeri normal değere dönünceye kadar bekleyiniz.Resetleme işlemi cihaz tarafından otomatik olarak yapılacaktır.Kombiye Regülator takınız.
160E Arıza Kodu: Fan arızası Kombinin fan motoru arızalı 193E Arıza Kodu: Sistemin hava yapması.Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur
Baymak FALKE Kombi arızaları
E01 Gaz beslemesi – blokajı arızasıÂ
E02 Emniyet termostat sensoru
E03 Baca termostat sensoru / baca basınc sensoru arızası E05 Isıtma devresi NTC sensor arızası
E06 Kullanım suyu devresi NTC sensor arızası
E10 Duşuk su basıncı Sistemdeki su basıncının uygun değerde olup olmadığını kontroledin.
E25 Maximum sıcaklık uyarısı
E35 Alev oluşumu arızası
BAYMAK FALKE CONDENSE YOĞUŞMALI ARIZALARI

E01–Başarısız Ateşleme.Cihaza gaz geldiğinden emin olun,Reset yapın
E02-Hatalı alev oluşumu.Resetleyin
E03-Sensör Aşırı ısınma hatası
E05-Fan geri besleme hatası.
E08-Ateşleme Devresi hatası.
E09-Gaz Valfi geri besleme hatası.
E12-EEPROM yazılım aızası.
E15-Sensör sıcaklık değişim hatası.
E16-Dönüş sıcaklık sensör kilitlenme hatası.Resetleyin.
E17-Çıkış sıcaklık sensör kilitlenme hatası.Resetleyin.
E18-NTC sensör çatlak test hatası.
E21-Elektronik kart hatası.
E33-Dönüş sıcaklığı sensörü hatası.
E35-Çıkış sıcaklık sensör arızası
F13–Reset kilitlenmesi,Cihazı açıp kapatın.
F34-Düşük besleme gerilimi.Cihaza voltaj regülatörü takın.
F37-Düşük su basıncı.
F39–Dış hava sensörü hatası.
F40-Yüksek su basıncı.
F41–Otomatik doldurma devrede.
F42–Otomatik doldurma tamamlanamadı.
F43- Otomatik doldurma sonrası düşük su basıncı.
F47–Subasınç Anahtarı bağlı değil.
F50-Sıcak su boyler sensör arızası.
F51-PT 1000 sensör arızası
F52-Kullanım suyu sensör arızası.
F53-HE Thermal Fuse switched off.Cam sigorta atmıştır.
F81–Sensör Drift Test arızası.

Baymak Brötje Quasar Arızaları KODLARI Baymak QUASAR 24 Fi
Baymak QUASAR 24 i
30° Derece Işığı: Gaz blokaj göstergesi
40° Derece Işığı: Aşırı Isı Termostat Devresi Açık
50° Derece Işığı: Fan Arızası ya da Baca Termostat Devresi Açık
60° Derece Işığı: Su Eksikliği veya Pompa Arızası
70° Derece Işığı: Kullanım Suyu Sensör Arızası
80° Derece Işığı: Isıtma Devresi Sensör Arızası
Baymak baxi HT Yoğuşmalı Arıza Kodları
10E Arıza Kodu: Dış ortam sıcaklık sensörü arızası
20E Arıza Kodu: Merkezi ısıtma devresi NTC sensörü arızası
Kalorifer NTC sini değiştirin.
28E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü arızası
Emniyet NTC değiştirin.
50E Arıza Kodu: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası
Sıcaksu NTC sini değiştirin.
60E Arıza Kodu: Oda termostatı sensör arızası
Oda termostatını değiştirin.
62E Arıza Kodu: Elektronik kart yazılım versiyonu arızası
Elektronik Kart elektrik voltajından sistemde hata oluşmuştur.
Tekrar yazılım atınız.
88E Arıza Kodu: Elektronik kart ile AVS 77 kontrol ünitesi arasında haberleşme arızası
Kombiyi Resetleyin Max. 5 defa
95E Arıza Kodu: AVS 77 kontrol ünitesi saati arızası
Kombiyi resetleyin Max. 5 defa
110E Arıza Kodu: Emniyet termostatı arızası
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basınız sorun devam ederse,
Kombiye 30 dak. bekleyin resetleyin. Tekrarlarsa bizimle irtibata geçiniz.
119E Arıza Kodu: Hidrolik basınç anahtarı arızası
Kombinin su basıncı yetersiz. Tavsiye ettiğimiz deger 1,5 ile 2.0 arasında olmasıdır.
125E Arıza Kodu: Sistemde su olmaması veya hava olması
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
127E Arıza Kodu: Anti-leyjoner fonksiyonu devrede
Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur
130E Arıza Kodu: Baca NTC sensörü aşırı ısınması
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
131E Arıza Kodu: 125E veya 130E arızaları sonrasında kombi elektriğinin kesilmesi
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
133E Arıza Kodu: Gaz yetersiz uyarısı
Kombinizin yanında bulunan gaz vanasının açık olduğundan emin olun.
Kombinin Panelinde bulunan OK tuşuna 2 defa basın sorun çözülür.
151E Arıza Kodu: Kombi kontrol kartı arızası .Ateşleme elektrodunun pozisyonunu kontrol ediniz
155E Arıza Kodu: Maksimum reset denemesinin aşılması (n°5)
Kombi üzerindeki ”RESET” düğmesine basınız.
156E Arıza Kodu: Düşük veya yüksek voltaj uyarısı
Enerji beslemesi voltaj değeri normal değere dönünceye kadar bekleyiniz.
Resetleme işlemi cihaz tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
Tavsiyemiz Kombinize Regülator takınız.
160E Arıza Kodu: Fan arızası
Kombinizin fan motoru arızalı
193E Arıza Kodu: Sistemin hava yapması .Bu Sinyal geçicidir ve bu fonksiyon sona erdiğinde otomatik olarak kaybolur.
BAYMAK DOLCE VİTA 24 HR ARIZALARI
E01 Gaz yok arızası,eğer gaz varsa valf bobinleri sağlamsa, brülörde tıkanma, ateşleme bujilerinde şaseye atlama, bujilerde çatlak veya buji bakımsızlıktan dolayı kurum bağlamış olabilir ve arızaya geçer.en son kart arızası
E02 Uzun süre kullanılmayan kombilerin pompaları sıkışabilir. Kombiyi açtığınız zaman ise sıkışıklıktan dolayı pompa dönemez, suyu dolaştıramaz ve sistemde aşırı sıcaklıklara yol açar. Kombinin üç yollu vanası görevini yapamıyor veya vana motoru bozuk ise kullanım suyuna gönderilmesi gereken sıcak su petek hattına karışabilir ve esanjör petek borusu üzerinde aşırı ısınmalara yol açabilir. İşte bu aşırı ısınmalar sonucu cihazda E02 hata kodu belirir. Yaklaşık 2 saniye RESET düğmesine basılı tutun ve arızanın düzelmesini bekleyin
Eo5 Peteklerinize gönderilen suyun NTC sensör arızası E03 Baca termostat sensoru / baca basınc sensoru arızası fan eskimiş olabilir
Baymak Luna 3 Avant 240 fi Yoğuşmalı Kombi arızaları

E01: Gaz beslemesi – blokajı arızası,(Kombinizin yanında bulunan gaz vananızı kontrol ediniz açık ise gaz sayacınızın yanında bulunan gaz vanaları kontrol ediniz.)
Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız bu işlemi 3 defa tekrarlayınız.
E02: Emniyet termostat sensörü arızası,Cihazı kapayın ve yaklaşık 30 dakika bekleyin.
Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız
E03: Bacalı ise emniyet termostat sensörü /hermatik ise fark basınç sensörü arızası
E04: Geçici alev kayıbı güvenlik arızası
E05: Isıtma devresi NTC sensör arızası
E06: Kullanım suyu devresi NTC sensör arızası
E10: Düşük su basıncı, E25: Maximum sıcaklık uyarısı ,(Pompa sıkışmış olabilir)
E35: Alev oluşumu arızası,(Kombinizin yanında bulunan gaz vananızı kontrol ediniz açık ise gaz sayacınızı yanında bulunan gaz vanaları kontrol ediniz.)
Dijital ekran üzerindeki Reset düğmesine “R” en az 2 saniye süreyle basınız bu işlemi 3 defa tekrarlayınız.
E80: Devresel kontrol sistemi arızası
E97: Yanlış enerji beslemesi elektrik frekansı,Kombinizin elektrik bağlantısı eğer prize takılı ise fişi çıkarıp çevirerek takın.
E98: Ana kontrol panosu elektriksel arıza
E99: Ana kontrol panosu elektriksel arıza
Baymak Lambert Arıza Kodları:
E01 :Kombi ateşleme görevini yerine getirememektedir.Bunun sonucu olarak ne sıcak su ne petek ısısından faydalanabilinir.2 saniye resetleyin,Düzelmiyorsa kart yada gaz valfi arızalıdır.
E02:Kombi cihazı fazla ısınmış ve kendini devre dışı bırakmasında ortaya çıkan arıza kodudur.Büyük olasılıkla üst limit termostatı arızalanmıştır.
E03:Bacalı cihazlara baca çıkmış olabilir veya hermetik cihazlarda fan motoru arızalı olabilir. E05:Kalorifer hattı NTC si arızalıdır.
E06:Cihaz sıcak su akışında aksama yaşandığında göstergede yanan arıza kodudur.Sıcak su NTC si arızası
E10:Cihazınızdaki su basınç değerinin düşük olması durumunda göstergede yanan arıza kodudur.Kombini altındaki su doldurma vanası kullanılarak basınç 1.5 bar kademesine çekilmelidir.
E25/26:Bu arıza nedeni komplike yani birden fazla olabilir.Pompa blokaj,devirdaim hatası
E35:Sıkça karşılaşılan arıza kodlarından biridir.Bu arıza kodunda kombi ateşleme işlemini gerçekleştirememektedir.Birkaç kez cihaza reset atılması gerekmektedir.
E96:Kombiye iletilen elektrik voltajının düşük olmasından kaynaklanan arıza kodudur.Bu gibi durumlar sık yaşanıyorsa kullanıcının regülatör kullanması tavsiye edilmektedir.
Baymak Lambert 24 BN Kombi Arıza Kodları
F01 : Cihaz çeşidinin ne oldugunu gösterir : 10:Hermetik, 20:Bacalı
F02 : Gaz türünün ne olduğunu gösterir : 00:Doğalgaz, 01:LPG
F04/F05 : Programlanabilir röle ayarları
F06 : Max. merkezi ısıtma sıcaklığı
F07 : Sıcak su NTC arızası F08 : Merkezi ısıtma gücü max.
F09 : Sıcak su gücü max.
F10 : Merkezi ısıtma gücü min.
F11 : Isıtma modunda brülörün yeniden yanması
Baymak Lambert Lx 24 Fi Kombi Arıza Kodları :
A01: Başarısız ateşleme, Lambert Lx kombi ateşleme yapmıyor ve cihaz çalışmıyorsa kombi gaz vanasını kontrol ediniz.
A03: Emniyet termostat arızası, kombi sıcaklığının aşırı yükselmesi veya kombi limit termostatının arızalı olması sebebiyle ortaya çıkar.
E03: Hava basınç anahtarı arızası, Baymak kombi prosestat arızası veya Baymak kombi elektronik kart arızası mevcut olabilir.
E05: Çıkış suyu sensör arızası, Kombi kalorifer sensörü arızalı veya sensör bağlantıları sorunlu olabilir.
E06: Kullanım suyu sensör arızası, Kombi sıcak su sensörü arızalı ise değiştirilmeli, sensörde sorun yok ise sıcak su sistemindeki diğer parçalar kontrol edilmelidir.
E10: Düşük su basıncı arızası,
E26 Hata Kodu : Aşırı ısınma arızası, Kombide sirkülasyonun yetersiz olması nedeniyle cihazın ısısı artar. Kombi pompasının kontrol edilmesi gerekir.
BAYMAK BRÖTJE ENERGY DİGİT 240 Fİ KOMBİ ARIZALARI ECO 24 BRÖTJE ARIZALARI:
A01- Başarısız Ateşleme
E02- Aşırı ısınma Hatası
E03- Presostat havabasınç hatası
E05- Ntc Merkezi ısıtma sensör arızası
E06- Kullanım suyu NTC arızası
E08-Elektronik kart arızası
E09- Gaz Valfi arızası
E10- düşük su basıncı
E12- Elektronik kart arızası
E13- Elektronik kart kilitlenme
E21-Elektronik kart arızası
E23- Hava basınç anahtar arızası
E25- Elektronik kart arızası
E32- Dış Hava sensör arızası
E59- Gaz valfi arızası
E96- Düşük voltaj arızası
Baymak Brötje Novadens Kombi Arıza Kodları
E01- Başarısız Ateşleme
E02- Hatalı alev oluşumu
E03- Sensör Aşırı ısınma hatası
E05- Fan geri besleme arızası
E08- Ateşleme devresi arızası
E09- Gaz Valfi geri besleme arızası
E12- Yazılım EEprom kart arızası
E15- Sensör sıcaklık değişim arızası NTC
E16-Dönüş sıcaklık sensör arızası NTC
E17- Çıkış sıcaklık sensör kilitlenme arızası NTC
E18- NTC sensör çatlak test hatası
E21- Elektronik kart arızası
E33- Dönüş sıcaklığı sensör arızası NTC
E35- Çıkış sıcaklık sensör arızası NTC
F13- Reset kilitlenmesi
F34- Düşük besleme gerilimi
F37- Düşük Su basıncı
F39- Dış Hava Sensör Hatası
F40- Yüksek su basıncı
F41- Otomatik doldurma devrede
F42- Otomatik doldurma tamamlandı
F43-Otomatik doldurma sonrası düşük su basıncı
F47- Su basınç anahtarı bağlı değil
F50- Sıcak su boyler sensör arızası
F51- PT 100 Sensör arızası
F52- Kullnım suyu NTC arızası
F53- HE Tkermal Fuse switched off
F81- Sensör drift test arızası
Baymak Digitech Kombi Arıza Kodları
A01- Başarısız Ateşleme
A03– Emniyet termostadı arızası
E03- Hava basınç anahtar arızası Presostat.
E05- Çıkış suyu NTC arızası
E06- Kullnım suyu NTC arızası
E10- Düşük su basıncı
E26- Aşırı ısınma arızası
Baymak DuoTec Kombi Arıza KODLARI
E01- Başarısız Ateşleme
E02- Hatalı alev oluşumu
E03- Sensör Aşırı ısınma hatası
E05- Fan geri besleme arızası
E08- Ateşleme devresi arızası
E09- Gaz Valfi geri besleme arızası
E12- Yazılım EEprom kart arızası
E15- Sensör sıcaklık değişim arızası NTC
E16-Dönüş sıcaklık sensör arızası NTC
E17- Çıkış sıcaklık sensör kilitlenme arızası NTC
E18- NTC sensör çatlak test hatası
E21- Elektronik kart arızası
E33- Dönüş sıcaklığı sensör arızası NTC
E35- Çıkış sıcaklık sensör arızası NTC
F13- Reset kilitlenmesi
F34- Düşük besleme gerilimi
F37- Düşük Su basıncı
F39- Dış Hava Sensör Hatası
F40- Yüksek su basıncı
F41- Otomatik doldurma devrede
F42- Otomatik doldurma tamamlandı
F43-Otomatik doldurma sonrası düşük su basıncı
F47- Su basınç anahtarı bağlı değil
F50– Sıcak su boyler sensör arızası
F51- PT 100 Sensör arızası
F52- Kullnım suyu NTC arızası
F53– HE Tkermal Fuse switched off
F81- Sensör drift test
Baymak Energy Kombi Arıza Kodları
E01 : Kombi ateşleme yapmıyor. Cihaza reset atınız.
E02 : Emniyet termostat hatası.
E03 : Atık gaz termostat arızası
E05 : Çıkış suyu sensör problemi
E06 : Kullanım suyu sıcak su sensör arızası
E10 : Basınç düşük. Sistem de bar ayarının 1,5 olup olmadığını kontrol ediniz.
E25 : Pompa blokaj arızası
E26 : Muhtemel pompa blokaj arızası
E35 : Kombide alev oluşmuyor. Reset atınız.
E96 : Voltaj düşüklüğü var. Kombi otomatik olarak kapanacaktır. Baymak Star Kombi Arıza Kodları
E10 : Dış ortam sıcaklık sensör hatası
E20 : NTC sensör hatası
E28 : Baca sensör problemi
E50 : Sıcak su sensör arızası
E110 : Emniyet termostatı baca gazı sensör arızası cihaza reset atmanız gerekmektedir.
E119 : Su basınç arızası. Bar ayarlarını kontrol ediniz.
E125 : Sirkülasyon hatası. Sistem de hava olabilir. Kombiye reset atınız.
E130 : Baca sensörü aşırı ısınma hatası
E133 : Gaz yetersiz. Kombiye gazın gelip gelmediğini kontrol ediniz.
E151 : Kombi beyin kartı hatası. Ateşleme ve alev hissedici elektrotların konumunu kontrol ediniz.
E156 : Yüksek yahut düşük voltaj arızası. Cihaza regülatör (voltaj düzenleyici) taktırmanız gerekmektedir.
E160 : Fan arızası
E193 : Sistem de fazla hava bulunmaktadır.
Baymak Luna 310 Kombi Arıza Kodları
30 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Başarısız Ateşleme-Gaz Blokaj Gaz Geldiğinden emin olun
40 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Aşırı ısı termostat devresi açık Resetleme yapın
50 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Fan Blokaj veya Baca termostadı açık Resetleme yapın
60 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Su eksikliği veya pompa blokaj Su basıncını kontrol edin
70 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Kullanım suyu NTC arızası Değiştirin
80 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Kalorifer devresi NTC arızası Değiştirin
Baymak Luna 280 Kombi Arıza Kodları
30 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Başarısız Ateşleme-Gaz Blokaj Gaz Geldiğinden emin olun
40 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Aşırı ısı termostat devresi açık Resetleme yapın
50 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Fan Blokaj veya Baca termostadı açık Resetleme yapın
60 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Su eksikliği veya pompa blokaj Su bsıncını kontrol edin
70 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Kullanım suyu NTC arızası Değiştirin
80 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Kalorifer devresi NTC arızası Değiştirin
Baxi Main 24 i Kombi Arıza Kodları
30 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Başarısız Ateşleme-Gaz Blokaj Gaz Geldiğinden emin olun
40 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Aşırı ısı termostat devresi açık Resetleme yapın
50 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Fan Blokaj veya Baca termostadı açık Resetleme yapın
60 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Su eksikliği veya pompa blokaj Su bsıncını kontrol edin
70 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Kullanım suyu NTC arızası Değiştirin
80 ºC ışığı Yanıp sönüyorsa Kalorifer devresi NTC arızası Değiştirin
BLYSS (Baymak)BX Kombi Arıza Kodları
A01- Başarısız Ateşleme
A03- Emniyet termostadı arızası
E03- Hava basınç anahtar arızası Presostat.
E05- Çıkış suyu NTC arızası
E06- Kullnım suyu NTC arızası
E10– Düşük su basıncı
E26- Aşırı ısınma arızası
Brötje Heizung & Baymak Star Bridge 240 Fi Kombi Arıza Kodları
E01 : Kombi ateşleme yapamıyor. Cihaza reset atınız.2 sn. E02 : Emniyet termostat hatası Lİmit.Reset 2 sn.
E03 : Atık gaz termostat arızası,Presostat.
E04: İyonizasyon Arızası Geçici alev kaybı
E05 : Çıkış suyu sensör problemi
E06 : Kullanım suyu sıcak su sensör arızası NTC
E10 : Su Basıncı düşük.Hidrolik basınç sensörü arızalı olabilir.
E25 : Maximum sıcaklık uyarısı
E35 : Kombide alev oluşmuyor. Reset atınız.
E80:Devresel kontrol sistemi arızası
E96 : Voltaj düşüklüğü var. Kombi otomatik olarak kapanacaktır.
E97: Elektrik frekans hatası
E98-99:Elektronik Kart hatası
Brötje Heizung & Baymak Novadens Extra Kombi Arıza Kodları
E1 : Kombi ateşleme yapamıyor. Cihaza reset atınız.2 sn. E3 : Çıkış suyu sensör problemi NTC kslorifer
E4: Kullanım suyu sıcak su sensör arızası NTC
E5 : Fandan sinyal alınmıyor
E6 : Maximum sıcaklık uyarısı
E8: Su Basıncı düşük.Hidrolik basınç sensörü arızalı olabilir
E9 : Emniyet termostat hatası Lİmit.Reset 2 sn.
E10 : Yüksek basınç
E12 : Resetleme hatası
E13 : EEprom hatası elektronik kart
E16:Baca Termostad kapanması
E23 : Dış hava sensör arızası
E25: Ana eşenjör donma uyarısı
E26:Elektrik Valfi Geri besleme hatası
BAXİ VE LUNA

E01: Gaz beslemesi blokaj arızası: cihazı resetleyin 3 saniye basılı tutun

E02: Emniyet sensör arızası cihazı resetleyin 3 saniye basılı tutun

E03: Baca termostat sensör arızası

E04: Geçici alev kaybı güvenlik arızası

E05: Isıtma devresi ntc sensör arızası

E06: Kullanım suyu ntc arızası

E010: Düşük su basıncı bar basıncını kontrol ediniz.ideal su basınc degeri
1.5-2 bar arasıdır

E25: Min sıcaklık uyarısı

E35: Alev olusumu arızası cihazı resetleyin

E80: Devresel kontrol sistemi arızası

E97: Yanlış enerji beslemesi elektrik frekansı frekans degerlerını kontrol ediniz

E 98-E99 : Ana kontrol panosu elektrik arızası

BAYMAK LECTUS DUVAR TİPİ YOĞUŞMALI KAZAN ARIZA KODLARI

E0: HATA PARAMETRESİ BULUNAMADI-ANAKART KABLO BAĞLANTILARINI KONTROL EDİN

E1: GÜVENLİK PARAMETRELERİ SAĞLANMAMIŞ-ANAKART KABLO BAĞLANTILARINI KONTROL EDİN

E2: AKIŞ SENSÖRÜ HATASI

E3: GİDİŞ SUYU SICAKLIK SENSÖRÜ BAĞLI DEĞİL YA DA ARIZALI

E4: GİDİŞ SUYU SICAKLIĞI

E5: NORMAL SICAKLIK ARALIĞININ DIŞINDA =ALT LİMİT -10° C =ÜST LİMİT 110°

E6: DÖNÜŞ SUYU SICAKLIK SENSÖRÜ HATASI

E7: DÖNÜŞ SUYU SICAKLIK SENSÖRÜ BAĞLI DEĞİL YA DA ARIZALI

E8-E9: GİDİŞ SUYU SICAKLIĞI NORMAL SICAKLIK ARALIĞININ DIŞINDA =ALT LİMİT -10° C =ÜST LİMİT 110°

E10-E11:GİDİŞ-DÖNÜŞ SUYUSICAKLIKLARI ARASINDA FARK VAR

E12: KAZAN EŞANJÖRÜ SICAKLIĞI NORMAL SINIRIN (110°C) ÜSTÜNDE

E14: BRÜLÖR HATASI

E16: ALEV SİNYALİ BELİRSİZ

E17: SU-01 KONTROL HATASI

E34: FAN HATASI

E35: DÖNÜŞ SUYU SICAKLIĞI 2 DK BOYUNCA GİDİŞ SUYU SICAKLIĞININ 5 0C ÜSTÜNE ÇIKIYOR

E36: ATEŞLEME 5 DEFA YAPILAMADI, MEVCUT İYONİZASYON YOK

E37-E38: SU PRİNT İLE İLETİŞİM HATASI

E39: KİLİTLENME HATASI

E40: WTW ÜNİTESİ KONTROL HATASI
Dolcevita DX Kombi Arıza Kodları
A01– Başarısız Ateşleme Reset 2Sn.
A03- Emniyet termostadı arızası Reset 2 sn.
E03- Hava basınç anahtar arızası Presostat.
E05- Çıkış suyu NTC arızası
E06– Kullnım suyu NTC arızası
Beko Kombi BK 17 HLCD, BK 20 HLCD, BK 26 HLCD Arıza Kodları
F1 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Emniyet Termostatı
F2 Arıza Kodu: Sıcak su NTC sensörü arızalı
F3 Arıza Kodu: Kalorifer NTC sensörü arızalı
F4 Arıza Kodu: Gazın Kesilmesi Halinde Yanar.Gaz arızası
F5 Arıza Kodu: Hava Akış Anahtar Emniyeti (Hava Presostatı)
F6 Arıza Kodu: Dış hava sensörü OC: Dış hava sensörü devrede olduğunu gösterir.
CC: Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir.
F7 Arıza Kodu:Düşük su basıncı veya yüksek su basıncı
Bosch Kombi Arıza Kodları Ve Açıklamaları
A7 Arıza Kodu:Sıcak kullanım suyu sensörü arızalı.NTC
A2 arıza kodu: Taze hava kamarasındaki limit termostatta hata, taze hava kamarasında aşırı ısınma.
1. Limit termostatın sürekliliğini kontrol edin (normalde kapalı kontak).
2. Contalarda veya iç gövdenin kontrol camında atık gaz sızıntısı olup olmadığını kontrol edin.
A3 arıza kodu: Sensör kapalı veya bir kısa devre olduğunda veya P7 altındaki ayar doğru olmadığında, atık gaz için olan sıcaklık sensörü devreye girer.
1. Atık gaz sıcaklık sensörünün bağlantıları
2. Sensörün direncini ölçün (< 100 Ohm = kısa devre).
3. P7 Modu kontrol edin: “Cd” doğru ayardır.
A4 Arıza Kodu: Atık gaz resirkülasyon sensöründe hata – Sensör kapalı veya kısa devre.
1. Atık gaz resirkülasyon sensörü bağlantılarının ve direncinin kontrolü ile ilgili olarak bkz. Res. 2 , [13].
2. Atık gaz resirkülasyonunun sıcaklık sensörünü değiştirin.
A7 Arıza Kodu: Cihaz çıkışındaki Kullanım suyu çıkış sıcaklık sensöründe hata (sıcaklık 0 °C’nin altında veya 98 °C’nin üzerinde).
1. Su çıkış sıcaklık sensörünün bağlantılarını kontrol edin NTC . Klemensleri temizleyin. Klemensler paslandıysa, sensörler ve ilgili kablolar değiştirilmelidir.
2. Sensör, 0 °C’nin altındaki su sıcaklıklarında cihazı açabilir, donma koruması. Donma nedeniyle meydana gelen hasarlar garanti kapsamına dahil değildir.
3. Su filtresini, muslukları ve tesisattaki tüm filtreleri temizleyin.
4. Suyun sert olduğu bölgelerde cihaz düzenli olarak kireçten arındırılmalıdır.
A8 Arıza Kodu: BUS iletişiminde kesinti. .Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.
b1 Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor. .Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, gerekirse değiştirin
b2 veya b3 Arıza Kodu: Büyük olasılıkla elektronik karttan kaynaklanan arıza .Değişmesi veya tamiri gereklidir.
C6 Arıza Kodu: Fan çalışmıyor..Değişmesi gerekmektedir
CC Arıza Kodu: Dış hava sensörü algılanmıyor. Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
d3 Arıza Kodu: 8 ve 9 köprüsü eksik veya harici sıcaklık limitörü devreye girmiş.
d5 Arıza Kodu: Harici (extern) sıcaklık sensörü arızalı sıcaklık sensörünü ve kablolarını kontrol edin.
E2 Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.NTC
E9 Arıza Kodu: Isı bloğundaki emniyet termostatı atık gaz emniyet sensörü veya düşük basınç emniyet şalteri devreye girmiş.
EA Arıza Kodu: Alev algılanmıyor. Kombiye gaz girişinin yetersiz olması veya gaz girişi olmaması sonucunda ortaya çıkanarıza kodudur.Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu, atık gaz borusunu ve CO2 kontrol edin.
F0 Arıza Kodu: Dahili hata.Ana kart arızası
F1 Arıza Kodu: Dahili hata. Ana kart arızası
ÂÂ F7 Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor. İyonizasyon elektrodunu ve gaz armatürünü kontrol edin, Atık gaz yolu açık mı ?
FA Arıza Kodları: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor İyonizasyon elektrodunu ve gaz armatürünü kontrol edin, Atık gaz yolu açık mı ?
AA Fd Arıza Kodları: Uzun süreli olarak reset butonuna basılmış. Reset butonuna tekrar basın.
Buderus Kombi Arıza Kodları Ve Açıklamaları
1 Arıza Kodu: Baca Çekişi Yok.
2 Arıza Kodu: Aşırı Isınma.
3 Arıza Kodu: Alev Oluşmuyor.
4 Arıza Kodu: İstenilen Sıcaklığa Geldi.
5 Arıza Kodu: Kullanma Suyu 85 Derece.
6a Hata Kodu: Alev Oluşmadı (İyonizasyon Arızası).
7 Arıza Kodu: Bacada Tıkanma Var
8 Arıza Kodu: Sigorta Arızası
9 Arıza Kodu: Computer Arızası.Kombinizin Anakart Arızalı.
E Arıza Kodu: Gerilim Çok Düşük
– Arıza Kodu: Isıtma Devrede.
Buderus Logamax u052-24/28K Arıza Kodları
CL Arıza Kodu: Sıcak kullanım suyu sıcaklık sensörü arızalı (Logamax UOS2-24/28K)
Çözüm: Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
SH Arıza Kodu: EMS işletiminde kesinti
Çözüm: Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.
CL Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü doğru monte edilmemiş (Logamax UOS2-24/28K).
Çözüm: Montaj yerini kontrol edin, sensörü sökün ve ısı transfer macunu sürerek yeniden monte edin.
CP Arıza Kodu: Boyler sensörü algılanmıyor.
Çözüm: Boyler sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
9C Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor.
Çözüm: Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, ölçün, gerekirse değiştirin.
3A Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri işletme esnasında açıyor (Fan devir hızı sağlanamıyor).
Çözüm: Dif. basınç şalterini, atık gaz tahliyesini ve fanı kontrol edin.
QP Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri sükunet halinde açmıyor.
Çözüm: Dif. basınç şalterini kontrol edin.
3C Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri kapatmıyor.
Çözüm: Dif. basınç şalterini ve atık gaz tahliyesini kontrol edin.
– Arızası: Dış hava termostatı algılanmıyor.
Çözüm: Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
2E Arıza Kodu: Isıtma tesisatı su basıncı düşük.
Çözüm: Su basıncını kontrol edin, gerekiyorsa tamamlayın. (Tavsiye Ettigimiz 1.5 ile 2.0 Arasında Olmasıdır.)
8Y Arıza Kodu: 8 – 9 köprüsü algılanmıyor.
Çözüm: Soket yerine oturmamış, köprü eksik, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş.
2P Arıza Kodu: Isıtma devresinde ani veya çok hızlı sıcaklık yükselmesi.
Çözüm: Pompa ve by-pass hattını kontrol edin.
4Y Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.
Çözüm: Sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
4C Arıza Kodu: Emniyet termostatı (STB) devreye girmiş.
Çözüm: Tesisat basıncını, sıcaklık sensörünü, pompayı, elektronik kart sigortasını kontrol edin kombinin içindeki havasını alın.
6A Arıza Kodu: Alev algılanmıyor.
Çözüm: Gaz giriş vanası açık mı ? Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu kontrol edin.
EC Arıza Kodu: Dahili hata
Çözüm: Elektrik soket kontaktlarını, ateşleme kablolarının bağlantılarını kontrol edin, eger sorun devam ediyorsa elektronik kartı değiştirin.
EL Arıza Kodu: Referans gerilimi (dahili düşük voltaj) hatalı
Çözüm: Elektronik kartı değiştirin.
6C Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor.
Çözüm: Elektroda su gelmiş olabilir, Elektrodu kablosuyla birlikte değiştirin.
6C Arıza Kodu: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor.
Çözüm: Gaz armatürü kablo bağlantılarını ve gaz armatürünü kontrol edin, elektrod setini kontrol edin, gerekirse değiştirin.
EP Arıza Kodu: Yanlışlıkla uzun süreli reset butonuna basılmış (30 saniyeden Fazla Basılmış).
Çözüm: Reset butonuna tekrar basın. Tekrar aynı arızaya geçerse reset butonunu kontrol edin.
COFFOTEAUX MİRA GREEN KOMBİ ARIZA KODLARI
A01– Ana Eşanjör aşırı ısı.Limit
A03– Alev kesintisi.
A36-Tanımsız
A37– Ana kart hatası
A39– Mikro prosesör hatası N1
A40– Mikro prosesör hatası N2
A41– Fan hatası
E02– Tanımsız
E04-Alev oluşmadı tekrar ateşleme deniyor.
E05– Donma emniyet sistemi devrede Pompa çalışıyor
E06-Donma emniyet sistemi devrede Pompa çalışıyor Brülör devrede
E07-Kalorifer devresi su sirkülasyonu yetersiz.
E08– Kombi içinde su sirkülasyonu yetersiz.
E09– Kullanım suyu sensörü NTC si iyi hissetmiyor
E10-Kullnım suyu NTC si kısa devre
E11-Kalorifer NTC si iyi hissetmiyor gidiş.
E12– Kalorifer NTC si gidiş kısa devre olmuş.
E13– Kalorifer dönüş NTC sensörü iyi hissetmiyor
E14– Kalorifer dönüş NTC sensörü kısa devre olmuş.
E15– Dış hava sondası iyi hissetmiyor
E16-Dış hava sondası kısa devre olmuş.
E18– Alev oluşmadı tekrar deniyor
E20– iyonizasyon oluşmadı Gaz valfi kapandı
E22– Tanımsız
E25– Boyler sensörü hatalı kullanılmıyor.
E26– Boyler sensörü hatalı kısa devre olmuş.kullanılmıyor.
E27– Boyler sıcaklığı üst limiti aştı kullanılmıyor.
E29– Uzaktan kumanda açık devre
E30– Uzaktan kumanda kısa devre
E33– Yerden ısıtma termostadı hatalı açık devre
E34– Tanımsız
E35– Tanımsız
E37-Tanımsız
E38 Reset butonuna 15 dkika içinde 5 kere basıldı
Demirdöküm Kombi Arıza Kodları Ve Açıklamaları
01 ve 04 hata kodu: Ateşleme başarısızlığı (Gaz yok veya alev oluşmadı)
02 hata kodu:Hava başarısızlığı (Prosestat) Arızası
03 hata kodu:Hava başarısızlığı (Prosestat) Arızası
05 hata kodu:Aşırı ısınma emniyeti
06 hata kodu:Isıtma sensörü CTN2 arızası
09 hata kodu:Kalorifer devresi su basınç sensörü arızası
11hata kodu:Ana kart sinyal almıyor
12 hata kodu:Kullanıcı arayüz arızası sinyal almıyor
13 hata kodu:Ana kart arızası
14 hata kodu:Kalorifer su sıcaklığı 95°C nin üstünde
15 hata kodu: Gaz mekanizması step motor arızası
16 hata kodu:Kombi kapatıldıktan, 5 sn den fazla bir süre sonra alev hala mevcut
17 hata kod: Voltaj düşük
18 hata kodu: Kullanıcı arayüz arızası
19 hata kodu:Kullanım suyu talebinde boru üzerinde irtibatlı değil
20 hata kodu:Kullanıcı arayüzü kombi ile uyumlu değil
DEMİR DÖKÜM ADEN VE SOLARİS KOMBİ ARIZA KODLARI KODLARI
F0- Isıtma devresi (CH) sistemi düşük basınçta
F1– Aşırı ısınma emniyet termostatı hatası
F2- Kullanım suyu devresi (DHW) sıcaklık sensörü hatası
F3- Isıtma devresi (CH) sıcaklık sensörü hatası
F4- Alev başlığı (İyonizasyon) hatası (reset gerektirir)
F5- Prosestat veya baca sensörü hatası
F6- Dış hava sensör hatası OC Dış hava sensörü bağlandı

DEMİR DÖKÜM ADEN

Aden 90 (alev resmi) arızası Ateşleme ve İyanizasyon arızasıdır.
Aden 80 (derece resmi) arızası Kombinin kalorifer tesisatına gönderdiği suda aşırı ısınma olabilir. Tesisat dönüş filtresitıkalı olabilir. Peteklerin vanaları kapalı olabilir, kombinin pompasında sorun olabilir, çift esanjörlü kombilerde üç yollu vana motoru veya üç yollu vana grubu arızalı olabilir. Limit Termostat kombiyi yüksek sıcaklığa karşı bloke etmiş demektir.Arızanın giderilmesi için kombiyi kapatıp açarak resetleyebilirsiniz.Kombi devreye girecektir.
Aden 70 lambası (Baca Lambası) Bacalı modellerinde; bina bacasının çekişinde problemler olduğu zaman kombinin davlumbazında aşırı sıcaklık birikir ve baca termostadının atmasına sebep olur. Bunun sonucunda ise ADEN kombinizin panelinde 70 lambası (baca lambası) yanıp sönmeye başlar.
Hermetik modellerde ise baca fanının sargılarında zamanla kısa devreler, rulmanlarında yıpranmalar olur ve olması gereken devirde çalışamaz. Dolayısı ile de hava prosestadına yeterli basıncı uygulayamaz.
Veya hava prosestadı fandan yeterli basıncı alır ama özelliğini yitirdiğinden dolayı kombiyi çalıştırmaz.
Başka bir olasılık ise elektronik kart fanı devreye sokamıyor olabilir.
Bunların sonucunda ise kombinin sürekli 70 lambası yanıp söner. Aden 60 lambası arızası (Bar Lambası) kombinin suyu bitti demektir.
Aden 50 lambası arızası kombinizde 50 lambası yanıp sönüyorsa, eğer Dış Hava Sensörübağlıysa Dış Hava Sensörü arızalı , kablo bağlantılarında sorun var veya ana karttasorun vardır.Eğer Dış Hava Sensörü bağlı değilse kombinizin ana kartında sorun var demektir.
Millenium Plus

F1 Ve F4 Arıza Kodu : Hem F1 Hem De F4 Arızası Ateşleme Başarısızlığını Belirtmektedir. Kombi Ateşlemeyi Sağlamadığından Dolayı Randıman Almanız İmkânsızdır. Bu Durumda Önce Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Çözümlenmiyor İse Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonunda Problem Olabilir.
F2 Arıza Kodu : Hava Başarısızlığı Var Anlamındadır. Bu Durumda Kombi Otomatik Olarak Kendini Resetleyecektir. Sorun Re Set Sonrasında Devam Ederse Fan Motorunda, Bacaca Da Ya Da Hava Proses Atında Problem Var Diyebiliriz.
F3 Arıza Kodu : Fan Motorundan Aldığı Artı Basınç İle Ana Karta Atık Gazda Problem Olup Olmadığını Aktaran Parçada Yani Hava Proses Atında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Prosestatın Tamiri Yapılamaması Sebebi İle Değişimi Gerekebilir Diyebiliriz.
F5 Arıza Kodu : Kombide Aşırı Isınma Termostatının Daha Doğrusu Limit Sen Sörünün Arıza Yaptığını Belirten Hata Kodudur. Kombi Ekranında F5 Arıza Kodu Yer Aldı İse Sensor Zarar Görmüş Ve Değişime İhtiyaç Duyuyor Diyebiliriz.
F6 Arıza Kodu : Sıcak Su NTC Sensörünün Arıza Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su Sen Söründe Sorun Olması Sebebi İle Kombi Sıcak Su Vermez. Sıcak Su Sorunu Yaşamakta Olan Tüketicinin Çözüm İçin Milenyum Plus Servisi’ni Araması Gerekmektedir.
F9 Arıza Kodu : Kalorifer NTC Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Şekilde Kombi Peteklere Isı Göndermez.
F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Parçaların Tümünün Bağlı Olduğu Ve Yönetildiği Elektronik Kartta Sorun Olduğu Zaman Veya Sinyal Alınamadığı Zaman Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir. Kombi Bu Durumda Kesinlikle Çalışma Sergilemez. Bu Durumda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi Gerekir Diyebiliriz.
F12 Arıza Kodu : Ekran Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Ekran Kartında Sorun Olduğunda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi Gerekmektedir.
F13 Arıza Kodu : Ana Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Ana Kartta Sorun Olduğu İçin Kombi Çalışmaz
F14 Arıza Kodu : F14 Arıza Uyarısı Var İse Kalorifer Sıcaklığı 95 Derecenin Üstünde Demektir.
F15 Arıza Kodu : Bu Arıza Kodu Kombinin Gaz Mekanizmasında Step Motor Sorunu Yaşanıyor Anlamına Gelmektedir. Step Motor Adı Verilen Parça Üç Yollu Vana Grubuna Ait Olduğu İçin Kombi Bu Arıza Kodunu Verdiğinde Sıcak Su Kullanımında Petekleriniz De Isınabilir. Ya Da Gaz Girişinde Sorunlar Olabilir.
F16 Arıza Kodu : Kombinin Kapalı Olmasına Rağmen Ateşlemeyi Yapmaya Devam Ettiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Arızalı Olan Kısım İyonizasyondur.
F17 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltajın Olması Gereken Değerden Düşük Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sizlere Bu Konuda Regülatör Kullanmanızı Tavsiye Ederiz.
F19 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntc Sinin Sıcak Su Talebinde Olduğunu Yalnız Boru Üstündeki İrtibatının Kesildiğini Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su İsteği Karşılanamaz.
F20 Arıza Kodu : Kombinin Ekran Kartı İle Uyum Sağlamadığını Belirten Hata Kodudur. Cihazın Ekran Kartının Değişimi Yapıldı İse Servis Ayarları Yapılmamış Olabilir.
F21 Arıza Kodu : Kombinin Basıncının Azaldığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Servis Çağırmaya Gerek Yoktur. Kombinin Altında Yer Alan Dolum Vanasını Açmalı Kombiye İhtiyacı Olan Suyu (1,5 Bar) Basmanız Gerekmektedir. Su Basma İşleminden Sonra Kombiyi Resetleyin Sorun Çözümlenecektir.
F22 Arıza Kodu : Kombide Olması Gerekenden (1,5 Bardan) Daha Fazla Su Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombi Basıncını Kontrol Edin 2,7 Barın Üstünde Olduğunu Göreceksiniz. Kombideki Fazla Suyu Peteğin Yan Tarafından Havasını Alarak Düşürebilirsiniz. Petekten Hava Alma İşlemi Sonrasında Kombi Basıncı Sıfıra Ulaşacaktır. Bu İşlemden Sonra Kombiye Yeniden 1,5 Bar Kadar Su Basarsanız Sorun Kalmayacaktır.
DEMİRDÖKÜM isofast

F6 arızası= kalorifer devresi sensörü (NTC) arıza yapmış demektir. kombinizin panelinden reset yaparak kombinizi yeniden başlatabilirsiniz.
02 Hava hatası (SRC veya presostat) 15 dakika sonra otomatik reset yapar.
03 Hava akışı hatası tekrarı
04 Ateşleme hatası (gaz ya da alev hissedilememesi)
05 Aşırı sıcaklık emniyet termostadında hata
06 CTN2 ısıtma sensörü çevriminde hata
07 CTN1 kullanım suyu sensörü çevriminde hata
08 CTN3 termofast sensörü çevriminde hata
09 Su basınç sensörü çevriminde hata
12 Gösterge kartı ya da uzaktan kumanda paneli natası
13 Elektronik kart
14 Isıtma çıkış sıcaklığın maksimum limiti aşması (ya da CTN2 sensörü çalışmıyor) (92 C’nin üzerine çıktığında )
15 Step-motor hatası (Gaz mekanizması)
16 Gaz emniyet valfi hatası
17 Şebeke gerilimi yetersiz
20 İletişim hatası
21 Su eksikliği (Basınç 0.5 bar’dan düşük)

İSOFAST RC KOMBİ ARIZA KODLARI

1 İyonizasyon Hatası : Alev hissedilemedi.
2 Hava akış hatası : Hava akış anahtarı (presostat) basıncı hissedemedi.
3 Tekrar eden hava akış hatası : (Hata 2) 2 saat 40 içinde 3 defa tekrarladıysa.
4 İyonizasyon Hatası : Çalışma sırasında alev kesiliyor.
5 Aşırı ısınma hatası
6 Isıtma devresi (CTN 2) hatası
7 Sıcak su devresi (CTN 1) hatası
8 MİCROFAST devresi (CTN 3) hatası
9 Kullanım suyu devresi basınç sensörü (Cp) hatası
10 Isıtma dönüş (CTN 5) hatası
11 Ana karttan sinyal alınamıyor.
12 Arayüz kartından sinyal alınamıyor.
13 Ana kart arızası
14 Isıtma sıcaklığı 95°C üzerinde
15 Gaz mekanizması step motoru hatası
16 İyonizasyon hatası : Alev brülör söndükten sonra 5 sn. devam ediyor.
17 Voltaj 170 volt a/c den az
18 Kullanıcı arayüz kartında hata
19 Isıtma sensörü CTN 2 bağlı değil
20 Arayüz kartı ile ana kart uyumsuz
21 Su sirkülasyon hatası
23 Sıcaklık 5°C/sn den daha hızlı yükseliyorsa Aksesuar haberleşme hataları
33 TA1 haberleşme hatası
34 Dış hava sensörü ile haberleşme hataları
35 Haberleşme roleleriyle ilgili hata
36 TA2 haberleşme hatası
38 TA1 hatası
39 Dış hava sensörü hatası
40 Haberleşme role hatası
41 TA2 hatası ISOFLOOR modulü hataları
65 Zemin akış devresi hatası (CTN9)
66 Isıtma dönüş devresi hatası (CTN8)
67 MİCROFAST ünite termistör devresi hatası (CTN7)
68 Radyatör bölgesi ısıtma dönüş termistör hatası (CTN6)
69 Yerden ısıtmada aşırı ısınma hatası (K1)
70 Üçyollu vana hatası (Yerden ısıtma devresi V3V-2)
71 Üçyollu vana hatası (Radyatör devresi V3V-1)
72 ISOFLOOR elektronik devre hatası
73 Yerden ısıtmada sıcaklığın 51°C fazla oluşu
75 Yerden ısıtmada sirkülasyon hatası
81 Step motor hatası
82 Ana kart hatası

DEMİR DÖKÜM KALİSTO

ekranda görüntü yok demir döküm kalisto kombinizde ekranda hiç bir görüntü yoksa ana karta yüksek voltaj gelip kartı yakmış olabilir.
F1 arızası Kombinin kalorifer tesisatına gönderdiği suda aşırı ısınma olabilir. Tesisat dönüş filtresitıkalı olabilir. Peteklerin vanaları kapalı olabilir, kombinin pompasında sorun olabilir, çift esanjörlü kombilerde üç yollu vana motoru veya üç yollu vana grubu arızalı olabilir.
kalorifer tesisatına gönderdiği suyun sıcaklığı, limit dereceye geldiğinde kombinin digital ekranında F1 arızası yanıp sönmeye başlar. Limit Termostat kombiyi yüksek sıcaklığa karşı bloke etmiş demektir.
Arızanın giderilmesi için kombiyi kapatıp açarak resetleyebilirsiniz.Kombi devreye girecektir.
F7 arızası su basıncı düşük arızası
F6 Arızası kombinizde eğer Dış Hava Sensörübağlıysa Dış Hava Sensörü arızalı , kablo bağlantılarında sorun var veya ana karttasorun vardır.Eğer Dış Hava Sensörü bağlı değilse kombinizin ana kartında sorun var demektir
F5 arızası(bacalı) modellerinde; bina bacasının çekişinde problemler olduğu zaman kombinin davlumbazında aşırı sıcaklık birikir ve baca termostadınınatmasına sebep olur. Bunun sonucunda ise KALİSTO kombinizin digital ekranında F5 arızası yanıp sönmeye başlar.
(hermetik) modellerde ise baca fanının sargılarında zamanlakısa devreler, rulmanlarında yıpranmalar olur ve olması gereken devirde çalışamaz. Dolayısı ile de hava prosestadına yeterli hava basıncı uygulayamaz. Diğer bir ihtimalbaca yerinden çıkmış veya tıkanmış olabilir
DEMİR DÖKÜM VİNTO VE THEMAFAST KOMBİ

01ve 04 Ateşleme başarısızlığı ( Gaz yok veya alev oluşmadı )
02 Hava başarısızlığı (Prosestat ) otomatik reset 15 dakika sonra
03 05 Aşırı ısınma emniyeti
06 Isıtma sensörü CTN2 arızası
08 Mikrofast sensörü (CTN3 ) arızası
09 Su basınç sersörü arızası
11 Ana kart arızası
12 Kullanıcı arayüz veya uzaktan kumanda paneli arızası
13 Ana devre hatası
14 CTN2 arızası
15 Step motor arızası
16 Gaz valfi selenoid valf arızası 17 Voltaj düşük < 170 V
18 Kullanıcı arayüz arızası
19 CTN2 kullanım suyu talebinde boru üzerinde irtibatlı değil
20 Kullanıcı arayüzü kombi ile uyumlu değil.
21 Su eksik ( 0.5 barı altınad)
22 Kalorifer tesisat su basıncı fazla ( 2,7 barın üzerinde )

Vinto Arızaları
F01 Ve F04 Arıza Kodu : Vinto Kombide Her İki Uyarı Kodu Da Aynı Açıklamayı Taşır. Bu Uyarı Kodlarının İkisi De Kombide Ateşleme Olmadığını Belirtmektedir. Bu Durumda Kısacası Cihaza Gaz Gelmiyor Diyebiliriz. Gaz Vanalarının Kontrolünü Yapmalı Kapalı İse Açık Duruma Getirmelisiniz. Gaz Vanaları İle Alakalı Hiçbir Sorun Yok İse Cihazı Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin. Soru Hala Devam Ediyorsa Gaz Armatöründe Sorun Olabilir
F2 Arıza Kodu : Hava Akış Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı Ve Değişimi Gerekiyor Diyebiliriz.
Vinto Kombi Kodları, Vinto Ariza Kodlarının Anlamları
Vinto Kombi Hata Kodları
F3 Arıza Kodu : Vinto Kombi Bu Uyarı Kodunu 2 Saat 40 Dakika İçinde 3 Defa Tekrar Ederse Bu Durumda Hava Akışında Sorun Var Demektir Ve Proses Tat Arızalıdır. Demir Döküm Vinto Servisi İle Görüşmelisiniz.
F5 Arıza Kodu : Cihazda Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatı Arızalı Diyebiliriz. Demir Döküm Servisi’ni Çağırıp Bu Konuda Yardım Almalısınız.
F6 Arıza Kodu : Kalorifer Devresi NTC Arızası
F9 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Devresindeki Suyu Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Hasar Meydana Geldiğini Belirten Uyarı Kodudur.
F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Tüm Parçaların Bağlı Durumda Olduğu Elektronik Karttan Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kart Arızalanmış Diyebiliriz..
F12 Arıza Kodu : Ekran Kartından Sinyal Alınamadığını Belirten Koddur. Bu Durumda Ekran Kartı Hasar Görmüş Ve Arızalanmış Diyebiliriz.
F13 Arıza Kodu : Ana Kartta Problem Olduğu Anlamına Gelmektedir. Bu Durumda Kartın Ya Tamiri Ya Da Değişimi İle Sorun Çözümlenebilir.
F14 Arıza Kodu : Aşırı ısı,Cihazın Kalorifer Devresine Göndermekte Olduğu Suyun 95 Derecenin Üstünde Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sorun Bu Şekilde Devam Ederse Problem Yaşayabilirsiniz.
F15 Arıza Kodu : Gaz Mekanizması Sorunu Yaşandığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Üç Yollu Vana Step Motor Arızalı Diyebiliriz.
F16 Arıza Kodu : Kombi Kapalı Durumda Olduğu Halde Alevin Hala Devam Ettiği Durumlarda Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir. Bu Durumda İyonizasyonda Veya Gaz Armatöründe Sorun Var Diyebiliriz.
F17 Arıza Kodu : Voltajın Düşük Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Cihazın Bu Şekilde Çalışmaması Gerekmektedir. Bu Durumda Çalışmaya Devam Ederse Parçaları Zarar Görebilir.
F18 Arıza Kodu : Ekran Kartında Sorun Var Demektir.
F19 Arıza Kodu : Kombinin Sen Sörü Sıcak Su İsteğinde Yalnız Sensor Boru İle İrtibat Halinde Değil. Bu Durumda Sensorun Arızalı Olduğunu Ya Da Kablolarında Kopma Meydana Geldiğini Söyleyebiliriz.
F20 Arıza Kodu : Kombinin Ekran Kart İle Uyumlu Olmadığını Belirtmektedir. Ekran Kart Değişimi Önceden Yapıldı İse Ayarları Yapılmamış Ve Cihaz Bu Nedenle Bu Uyarı Kodunu Veriyor Olabilir. Sorun Kendiliğinden Yaşandı Ve Cihazın Ekran Kartı İle İlgili İşlem Yapılmadı İse Değişimi Ya Da Tamiri Gerekebilir.
F21 Arıza Kodu : Düşük Su basıncı Arızası
F22 Arıza Kodu : Yüksek Su basıncı Arızası.

Themafast Kombi Hata Kodları
F06 Arıza Kodu : Kalorifer NTC arızası
F08 Arıza Kodu : Tesisat Gidiş Suyu NTC Arızası
F09 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncını Ölçe Görevinde Olan Sensorun Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
F11 Arıza Kodu : Ana Kart Arızası
F12 Arıza Kodu : Ekran Kartında Ya Da Kumanda Panelinde Sorun Var Demektir
F13 Arıza Kodu : Elektronik Kartında Sorun Olduğu Anlamına Gelir.
F14 Arıza Kodu : Themafast Kombide Sensor Arızası
F15 Arıza Kodu : Üç Yollu Vana Arızası
F16 Arıza Kodu : Gaz Valfinde Sorun Var Demektir.
F17 Arıza Kodu : Voltaj Düşüklüğü Yaşanıyor Demektir.
F18 Arıza Kodu : Cihazın Ekran Kartında Sorun Olduğunu Anlayabileceğimiz Hata Kodudur.
F19 Arıza Kodu : Sensor Sıcak Su İsteğini Karşılıyor Fakat Boru Üzerindeki İrtibatı Geçerli Değil. Bu Durumda Sen Sörde Sorun Var Diyebiliriz.
F20 Arıza Kodu : Ekran Kartı İle Kombinin Uyum Sağlamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Cihaza Önceden Müdahale Edilip Ekran Kartı Değiştirildi İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi İse Ekran Kartı Arızalı Diyebiliriz.
F21 Arıza Kodu : Su basıncı düşük Arızası
F22 Arıza Kodu : Kombi Basıncı Gereğinden Fazla Olduğunda Daha Doğrusu 2,7 Barın Üstünde Olduğunda Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir.

DEMİRDÖKÜM KOMBİ SARGON PREMİKS KOMBİ ARIZA KODLARI

F0 : kombinin tesisat suyu basıncının yükseltilmesi gerekmektedir
F1: kombide aşırı ısınma emniyet termostatı hatası olarak belirtir. Bu nedenle kombi kendisini kapatarak korumaya alır..
F2: sıcak su kullanım devresindeki sıcaklık sensörü hatası anlamına gelir.
F3: ısıtma devresindeki sıcaklık sensörü hatası anlamına gelir.
F4: iyonizasyon (ateşleme) hatası anlamına gelir.
F5: Hava akış sensoru( prosestat ) basınç hatası anlamına gelir.
F6: Dış hava sensor bağlantı hatası anlamına gelir.
F7: Hava akıs sensoru bağlantı hatası anlamına gelir..
F8: fan dönüş hızında problem anlamına gelir. F8 hatası durumunda ya fan motoru yada hava akış sensörü ( prosestat ) arızalanmış olma olasılığı fazladır.
F9 hata kodu : fan motorunun durması gerekirken durmama hatası anlamına geliyor

NİTRON KOMBİ HKF224- HKF230
HATA KODU HATA TANIMI

F1 Aşırı ısınma emniyet termostatı hatası (Reset gerektirir)
F2 Kullanım suyu devresi (DHW) sıcaklık sensörü hatası
F3 Isıtma devresi (CH) sıcaklık sensörü hatası
F4 Alev başlığı (İyonizasyon) hatası (Reset gerektirir)
F5 Hava akış sensörü basınç hatası
F6 Dış hava sensör bağlantı hatası
F7 Hava akış sensörü bağlantı hatası
F8 Fan hareketi olmaksızın hava akışı hatası
F9 Kablolama hatası
F10 Isıtma devresi (CH) sistemi düşük basınçta
F11 Sirkülasyon hatası
F12 Düşük voltaj hatası OC Dış hava sensörü bağlandı ve OTC hazır CC Dış hava sensörü devrede değil sinyali • Isıtma devresi (CH) su basıncı 3 bar’ın üzerine çıktığında veya 1 bar’ın altında ise bu arıza meydana gelir.
Atron Kombi Hata Kodları
F1 Arıza Kodu : Atron Kombide Aşırı Isınma Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatında Sorun Var Diyebiliriz. Parça Değişimi Gerekeceği İçin Demir Döküm Atron Servisi İle Görüşmeniz Gerekmektedir.
F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntc Sinde Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su Sen Sörü Arızalı Olduğu İçin Kombi Sıcak Su Vermez. Sorunun Çözümlenmesi İçin Sensor Değişimi Gerekmektedir. Bunun İçin Atron Kombi Servisi’ni Aramalısınız.
F3 Arıza Kodu : Kombinin Tesisata Yolladığı Suyun Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Bağlantı Sorunu Yaşanıyor Demektir.NTC
F4 Arıza Kodu : Cihazın Ateşlemeyi Yapmadığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Cihaz Ateşlemeyi Sağlamadığı İçin Verimli Olmaz. Bu Nedenle De Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonda Sorun Var Diyebiliriz.
F5 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlanmadığını Belirten Hata Kodudur. Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Hava Prosestatı Arızalı Diyebiliriz
F6 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Dönüş Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Sörünün Arızalı Olduğunu Belirten Hata Kodudur.
F7 Arıza Kodu : Kombi Ekranında F7 Hata Kodu Belirdi İse Gaz Armatürün De Sorun Var Demektir. Gaz Armatöründe Sorun Olduğu İçin Cihaz Ateşleme Yapmaz Doğal Olarak Da Kombi Verim Sağlamaz.
F8 Arıza Kodu : Cihazın Tesisat Devresine Göndermekte Olduğu Suyun Değerini Ölçme Görevinde Olan Sen Söründe Aşırı Isınma Problemi Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensor Değişimi Gerekebilir.
F9 Arıza Kodu : Prosestatta Kısa Devre Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı Bu Sebeple De Hava Akışını Sağlamıyor Diyebiliriz. Parça Değişimi Sonrasında Sorun Çözümlenecektir.
F10 Arıza Kodu : Atron Kombinin Basıncının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombiye 1,5 Bar Kadar Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Sonrasında Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Bu Şekilde Çözümlenecektir.
F11 Arıza Kodu : Atron Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Su Akışı Sağlanmıyor Demektir. Bu Durumda Kombi İçinde Su Dolaşımı Olmuyor Diyebiliriz.
F12 Arıza Kodu : Daireye Gelen Voltajın 165 V Altında Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihazı Kullanmamalı Voltaj Dengeleyici Özellikte Olan Regülatör Cihazını Kullanmalısınız. Aksi Taktirde Cihazın İçinde Bulunan Parçaları Zarar Görerek Yanabilir.
F13 Arıza Kodu : Atron Kombinin Kalorifer Gidiş Ve Dönüş Sensörlerinin Arasındaki Sıcaklık Farkında Problem Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
NİTROMİX HATA KODLARI

F00/F10 :Gidiş suyu sensörü arızası.

F01/F11 :Dönüş suyu sensörü arızası.

F20:Aşırı ısınma problemi.

F22:Tesisat su basıncı 0,3 bar civarında.

F23:Maksimum sıcaklık farkı arızası.sirkülasyonu olmadığı zaman veya sirkülasyon hızı çok yüksek olduğu zaman bu sorun yaşanır. Genel anlamda problem sirkülasyon pompası ile alakalı olabilir

F26:Gaz valfi problemi.

F27:Alev algılama problemi.

F28:Gaz besleme problemi.

F29:İyonizasyon hatası.

F32:Hatalı hava basınç problemi.Donma koruması fan hızında bir sorun olduğunu belirtir. Hatalı hava basıncı söz konusu olduğu için cihaz muhtemelen çalışmayacaktır.Bu arıza durumunda teknik açıdan; fan ya da elektronik kartta sorun olabilir.

F49:Voltaj sorunu.Haberleşme bağlantı sorunu olarak da adlandırabiliriz. Bu arıza durumunda şebekeden gelen voltaj yüksek veya düşük olabilir.

F61/F62/F63/F64/F65/F67:Elektronik kart problemi.Genel anlamda elektronik kart ile alakalı bir sorun olduğunu belirten arıza kodlarıdır. F62 hata kodunda sorun gaz valfinde de olabilir.

F65 hata kodu anakart devresinde aşırı ısınma problemidir.

F67 hata kodu ise alev algılama durumu nedeni ile elektronik kart problemi olarak bilinir.

F68:Alev sinyalinde dalgalanma var.Kombide düzensiz alev oluştuğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda genelde karşımıza elektronik kart sorunu çıkmaktadır.

F70:Kartlar arası uyumsuzluk sorunu.

F71:Su akış sensör problemi.

F72/F84/F85:Kalıcı maksimum sıcaklık farkı problemi.Kalorifer gidiş ve dönüş sensörü aynı sıcaklığı okuyor ise ekranda bu hata kodu yer alır. Sensörlerde sorun olabilir veya bağlantılarda problem olabilir.

F73/F74:Basınç sensör problemi.Basınç sensörü arıza yaptığında, sensör bağlantılarında veya borularında sorun olduğunda ekranda bu hata kodlarından biri yer alır.

F76:Termal sigorta problemi.Aşırı ısınma sigortası yerinden çıktı ise ya da ana eşanjörde aşırı ısınma durumu söz konusu ise bu sorun yaşanabilir.

F77:Gaz valfi motoru problemi.Bu arıza durumunda servis gelmeden önce kombinize reset atmalısınız. Resetleme işleminden sonra arıza durumunda düzelme olmazsa Valfi değiştirin.

F83:Brülör devrede fakat sıcaklık artmıyor.Böyle bir arıza durumunda önce kombi basıncını kontrol etmelisiniz. Basınç 1 bar altında ise kombiye su basmalı ve basıncı yükseltmelisiniz.Basıncı yükseltmenize karşın sorun devam ediyorsa veya basınç ideal konumda ise reset işlemi yapabilirsiniz.Sensörlerin okuduğu sıcaklık farkı çalışma koşullarına uygun değilse eğer sorun bu yüzden yaşanıyor olabilir.

F85:Sensör problemi.Sensörlerin okuduğu sıcaklık farkının doğru olmadığını belirtmekte olan bir hata kodudur. Bu durumda sensörlerde arıza meydana gelmektedir.

F86:Yerden ısıtma kontak problemi.

Err:Kullanıcı arayüz hatası,Kullanıcı arayüz kartında yani ekran kartında haberleşme problemi olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda kombiyi,resetleyin.

Demirdöküm Nepto Kombi Arıza Kodları

F1 Arızası – Asırı ısınma hatası.

F2 Arızası – Kullanım suyu NTC sensor hatası.

F3 Arızası – Tesisat devresi gidis NTC sensor hatası.

F4 Arızası – İyonizasyon hatası.

F5 Arızası – Hava akıs anahtarı (pressostat) hatası.

F6 Arızası – Tesisat devresi donus NTC hatası.

F7 Arızası – Gaz valfi geri besleme hatası.

F8 Arızası – Tesisat devresi gidiş NTC hatası.

F9 Arızası – Prosestat kısa devre hatası.

F10 Arızası – Tesisat devresi su basıncı hatası.

F11 Arızası – Sirkulasyon hatası.

F12 Arızası – Dusuk voltaj hatası.

TALIA GREEN Hata KODLARI açıklaması
1 01

Aşırı ısınma =

Limit termostat

Reset
Kalorifer filtresi

Reset
Sirkülasyon pompası

Reset
Isı Sensörleri (NTC)

Reset
Ana kart

Reset
—————————————————————————————————-
1 02

Basınç anahtarı hatası

Basınç anahtarı

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablsu

Reset gerekmez
—————————————————————————————————-
1 03

Sirkülasyon arızası veya su yok :

Mevcut su basıncı

Reset
Sirkülasyon pompası

Reset
Kalorifer filtresi

Reset
Kalorifer Sistem havası

Reset
Dönüş suyu sensörü

Reset
—————————————————————————————————-
1 04

Sirkülasyon arızası veya su yok :

Mevcut su basıncı

Reset
Sirkülasyon pompası

Reset
Kalorifer filtresi

Reset
Kalorifer Sistem havası

Reset
Dönüş suyu sensörü

Reset
—————————————————————————————————-
105

Sirkülasyon arızası veya su yok

Sirkülasyon pompası

Reset
Kalorifer filtresi

Reset
Gidiş ve Dönüş sensörleri

Reset
—————————————————————————————————-
1 06

Sirkülasyon arızası veya su yok :

Dönüş sensörün yeri

Reset
Dönüş sensör değeri

Reset
Tesisat

Reset
—————————————————————————————————-
1 07

Sirkülasyon arızası veya su yok :

Dönüş sensörün yeri

Reset
Dönüş sensör değeri

Reset
Tesisat

Reset
—————————————————————————————————-
108

Kalorifer devresinde yetersiz basınç

Basınç sensörü

Reset gerekmez
Su basıncı

Reset gerekmez
Tesisat

Reset gerekmez
————————————————————————————————–
109

Kalorifer tesisat basıncı > 3 bar

Sistem basıncı

Reset gerekmez
Genleşme tankı

Reset gerekmez
Kullanım suyu eşanjörü

Reset gerekmez
—————————————————————————————————-
1100

Kalorifer devresi çıkış su sıcaklığı ölçüm NTC 1 arızası

NTC 1 (Gidiş NTC )

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
Ana kart

Reset gerekmez
—————————————————————————————————-
1122

Kalorifer devresi dönüş su sıcaklığı ölçüm NTC 2 arızası

NTC 2 (Dönüş NTC )

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
Ana kart

Reset gerekmez
—————————————————————————————————-
1144

Harici sensör arızaları

Harici sensör

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
Menu 4 veya 5 deki prograsmlar kontrol edilmeli

Reset gerekmez
Ana kart

Reset gerekmez
———————————————————-
1P1

Sirkülasyon arızası veya su yok :

Mevcut su basıncı

Sinyal
Sirkülasyon pompası

Sinyal
Kalorifer filtresi

Sinyal
Kalorifer Sistem havası

Sinyal
Dönüş suyu sensörü

Sinyal
————————————————————————————————–
1 P2

Sirkülasyon arızası veya su yok

Sirkülasyon pompası

Sinyal
Kalorifer filtresi

Sinyal
Gidiş ve Dönüş sensörleri

Sinyal
——————————————————————————————–
1P33

Sirkülasyon arızası veya su yok :

Dönüş sensörün yeri

Sinyal
Dönüş sensör değeri

Sinyal
Tesisat

Sinyal
—————————————————————————————————
1 P4

Kalorifer devresinde yetersiz basınç (Talıa Green) (P<Pmin).

Basınç sensörü

Sinyal
Su basıncı

Sinyal
Tesisat

Sinyal
—————————————————————————————————
2 : KULLANIM SICAK SUYU DEVRESİ
2011

Sıcak kullanım suyu sensör arızası ( kısa devre veya sinyal yok)

Kullanım suyu NTC

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
Ana kart

Reset gerekmez
——————————————————————————————-
2 02

Güneş enerji tankı alt sensör arızası

Alt tank

Reset gerekmez
Alt tank sensör konrolü

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
—————————————————————————————————-
2 03

Güneş enerji tankı üst sensör arızası

Üst tank

Reset gerekmez
Üst tank sensör konrolü

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
—————————————————————————————————
2 04

Güneş enerjisi kollektör sensör arızası

Kollektör Sensör konrolü

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
————————————————————————————————-
2 05

Güneş enerjisi çıkış kollektör sensör arızası

Kollektör Sensör konrolü

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
————————————————————————————————-
2 07

Güneş enerjisi kollektöründe aşırı ısınma

Kollektör Sensör konrolü

Reset gerekmez
Akışkan kontrolü

Reset gerekmez
Sirkülasyon pompası

Reset gerekmez
Tesisat

Reset gerekmez
—————————————————————————————————
2 08

Güneş enerjisi kollektöründe düşük ısınma

Kollektör Sensör konrolü

Reset gerekmez
Akışkan kontrolü

Reset gerekmez
Sirkülasyon pompası

Reset gerekmez
Tesisat

Reset gerekmez
———————————————————————————
2 09

Güneş enerji tankı aşırı ısı

Kollektör Sensör konrolü

Reset gerekmez
Akışkan kontrolü

Reset gerekmez
Tesisat

Reset gerekmez
———————————————————–
3 : ELEKTRONİK KART
301

Eprom veya ekran kartında arıza

Eletrik

Reset gerekmez
3022

Kartlar arası iletişim arızası

Eletrik

Reset gerekmez
303

Ana kart üzerinde arıza

Eletrik

Reset gerekmez
304

15 dk.dan daha kısa süre içinde reset düğmesine 5 defadan fazla basılmış

Ana kart

Reset gerekmez
————————————————————————————————–
3 05
3 06
3 07

Ana kart arızası

Elektrik

Reset
3 P9

Bakım yaptırın göstergesi

Menü kontrolü

Menüye bakın
———————————————————————————————–
4 : AKSESUAR PARÇALARLA İLETİŞİM
4 01

Modem kartı ve bus kartı arasında iletişim arızası

Wiring / PCB

Reset gerekmez
4 02

Modem GPRS/GSM arızası

Wiring / PCB

Reset gerekmez
4 03

Sim kart Modem kartı arızası

Wiring / PCB

Reset gerekmez
————————————————————————————————–
4 04

Modem ile Elektronik kart arasında iletişim arızası

Wiring / PCB

Reset gerekmez
405 406

Modem arızası

Wiring / PCB

Reset gerekmez
4 07

Ortam sensörü arızası (kısa devre vya sinyal yok )

Oda sensörü

Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu

Reset gerekmez
4 ve 5 nolu menüler

Reset gerekmez
————————————————————————————————
5 : ATEŞLEME VE İYONİZASYON
—————————————————————————————————
501

5 01 Alev oluşmadı Ön ateşleme gaz basıncı Reset
Hermetik baca montaj kontrolü Reset
İyonisazyon elektrodu Reset
Ara kablo Reset
Ana kart Reset

———————————————————————————————–
502 Gaz valfi kapalı durumda alev algılaması Kombi çalışmadığı durumda alev algılaması tespit ettiğinde bu arıza kodu oluşur. Reset gerekmez
Reset gerekmez

————————————————————————————————–
5 P1 1. Ateşleme denemesi başarısız Ön ateşleme gaz basıncı Sinyal
Hermetik baca montaj kontrolü Sinyal
İyonisazyon elektrodu Sinyal
Ara kablo Sinyal
Ana kart Sinyal

—————————————————————————————————
5 P2 2. Ateşleme denemesi başarısız. Ön ateşleme gaz basıncı Sinyal
Hermetik baca montaj kontrolü Sinyal
İyonisazyon elektrodu Sinyal
Ara kablo Sinyal
Ana kart Sinyal

—————————————————————————————————-
5 P3 Brülör çalışırken alevin kopması Ön ateşleme gaz basıncı Sinyal
Hermetik baca montaj kontrolü Sinyal
İyonisazyon elektrodu Sinyal
Ara kablo Sinyal
Ana kart Sinyal


5 P4 5 04 Brülör çalışırken alevin 3 defa kopması Ön ateşleme gaz basıncı Açık – Kapalı
Hermetik baca montaj kontrolü Açık – Kapalı
İyonisazyon elektrodu Açık – Kapalı
Ara kablo Açık – Kapalı
Ana kart Açık – Kapalı

————————————————————————————————–

6 : HAVA GİRİŞİ / ATIK GAZ ÇIKIŞI

————————————————————————————————–
6 01 Atık gaz sensörü açık ( Bacalı modeller ) Atık gaz sensörü açık ( Bacalı modeller ) Reset gerekmez
6 02 WMC emniyeti (WMC modeller) WMC emniyeti (WMC modeller) Reset

—————————————————————————————————
6 04 Fan hızı veya takometre arızası (<1775 rpm -100Rpm) Elektrik Reset
Soket bağlantısı Reset
Menü kontrolü Reset

—————————————————————————————————-
607 Fan kapalı olduğu durumda prosestat kontaklarının kapalı devre olması Prosestat Reset gerekmez
Ara bağlantı kablosu Reset gerekmez

—————————————————————————————————-
608 Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den az çalışır. Besleme voltajı Sinyal
Hermetik baca montaj kontrolü Sinyal
Fan motoru Sinyal
Prosestad Sinyal
Ara kablo Sinyal
Ana kart Sinyal

—————————————————————————————————-
6 10 Termik sigorta açık devre Atık gaz hattı Reset
Ana ısı eşanjörü Reset
Isı sigortası Reset

—————————————————————————————————-
6 12 Yetersiz fan veya Takometre arızası Elektrik Reset
Soket bağlantısı Reset
Menü kontrolü Reset

—————————————————————————————————-
6P1 Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den uzun süre çalışır. Besleme voltajı Reset gerekmez
Hermetik baca montaj kontrolü Reset gerekmez
Fan motoru Reset gerekmez
Prosestad Reset gerekmez
Ara kablo Reset gerekmez
Ana kart Reset gerekmez

—————————————————————————————————-
6P2 Prosestat kontakları açık devre fan motoru 20 sn.den uzun süre çalışır. Besleme voltajı Reset gerekmez
Hermetik baca montaj kontrolü Reset gerekmez
Fan motoru Reset gerekmez
Prosestad Reset gerekmez
Ara kablo Reset gerekmez
Ana kart Reset gerekmez

————————————————————————————————–
COMPY MX2 24 FF –MX 2 30 DİAGNOSTİK ARIZALARI

E.C.A CONFEO VE CONFEO PLUS ARIZA KODLARI:
SICAKLIK:
01:Aşırı sıcaklık kilitlenmesi
06:Aşırı sıcaklık uyarısı
07:Baca gazı aşırı sıcaklık kilitlenmesi
12:Kalorifer gidiş hattı sensörü arızası NTC
13:Baca gazı sensörü arızası NTC
14:Sıcak su sensörü arızası NTC
16:Kalorifer dönüş su sensör arızası NTC
Alev Kontrolü:
04:Alev sinyali yok arızası
05:Alev kaybı uyarısı
11:Alev devresi arızası
ELEKTRİK:
32:Voltaj uyarısı
SU BASINCI VE AKIŞ DENETİMİ
40:Düşük su basıncı uyarısıI
42:Su akış denetim uyarısı
GAZ VALFİ:
20: Gaz valfi devre arızası(V1\V2)
DİĞER:
24:Fan hızı arızası
30:CRC:Uzman parametre arızası
31:CRC:GÜVENLİK PARAMETRE HATASI
34:CRC:BCC-ID Hatası
35:BCC YOK
36:CRC-BCC Data hatası
37:FARKLI BCC Yazılımı
38:HATALI BCC-ID Numarası
39:HATALI BCC Montajı
50:BCC Aktivasyon
52:BCC Kopyalama
99:Sistem hatası
E.C.A PROTEUS PLUS ARIZA KODLARI:
F1:Aşırı sıcaklık kilitlenmesi arızası
F2:kullanım suyu sensör arızasıNTC
F3:Kalorifer hattı sensör arızası NTC
F4:Alev sinyali yok iyonizasyon hatasıI
F5:Hava basınç anahtarı arızası presostat
F6:Dış hava sensörü arızası
F7:Düşük su basıncı arızası
F8:Düşük voltaj arızası
OC:Dış hava sensörünün devrede olduğunu gösterir.
CC:Dış hava sensörünün devrede olmadığını gösterir
ECA Fortius Dijital Fortius Plus ve CALORA Arıza Kodları

t 6 Arıza Kodu: Baca gazı sensörü arızası (kısa devre)
t 2Arıza Kodu: Baca gazı aşırı sıcaklık uyarısı
E 4Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (kısa devre) baca , baca fanı, hava prosestadı veya ana kart bozuk demektir.
E 5 Arıza Kodu: Diferansiyel hava basınç anahtarı uyarısı (açık devre)
E 3Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık kilitlenmesi (limit termostat)
t 1Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık uyarısı (elektronik limit)
t 3. Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 3Arıza Kodu: Merkezi ısıtma sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 5. Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (açık devre)
t 5 Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
t 7Arıza Kodu: Dış hava sıcaklık sensörü arızası (kısa devre)
E 1 Arıza Kodu: Alev yok kilitlenmesi
E 2 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali hatası
d 1 Arıza Kodu: Alev devresi arızası
C1 Arıza Kodu: Ana kart ile iletişim kesintisi uyarıcı
a 1 Arıza Kodu: Ana kartta düşük voltaj uyarısı
p 1 Arıza Kodu: Düşük su basınç uyarısı
y 1 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası
ECA CALORA PROTEUS ARIZA KODLARI :
—————————————-L3——————L4——————–L5——————–L6
Ana kart iletişim hatası = hızlı yanıp——–hızlı yanıp——–hızlı yanıp———hızlı yanıp sönme ————-sönme————-sönme————–sönme
Alev yok kilitlenmesi = ——-kapalı————-açık—————–Kapalı————- Kapalı
Sıcak su NTC arızası =——– Kapalı ———–açık————–hızlı yanıp————–kapalı
sönme
Kalorifer hattı NTC arızası =- hızlı yanıp—– açık————- kapalı———-kapalı
sönme
Aşırı sıcaklık kilitlenme = ——kapalı——– hızlıyanıp———–kapalı——————kapalı
————————————————————-sönme
Difransiyel hava basınç arızası=—kapalı ——–açık—————–kapalı———–hızlı yanıp
———————————————————————————————————-sönme
Baca gazı uyarısı(bacalı model)= –kapalı ———-açık———— kapalı————-hızlı yanıp
———————————————————————————————————–sönme
Düşük su basıncı hatası =——– kapalı————-açık———- hızlı yanıp————-hızlı yanıp
——————————————————————————-sönme —————–sönme
Gaz valfi iletişim hatası = —-açık———hızlı yanıp————-açık——— açık
———————————————————Sönme
alev yok ledi L4 sürekli yanmas:
ateşlemeile ilgili olarak bir arıza olduğunu belirtir.
Ana kartta gaz valfi rölesi çekememiş olabilir,gaz valfi selenoid bobinlerinde yanma erime veya diyaframında patlama yırtılma varsa gazı geçiremiyor olabilir veyaateşleme bujilerinde çatlak veya kırılma varsa şaseye atlama olabilir. reset butonunu kullanarak reset yapın.Reset yaptıktan sonra arıza yineleniyor ise gaz giriş vanalarından Gaz gelip gelmediğine dikkat edin.
standby ledi L3 hızlı yanıp sönmesi ve
alev ledi L4 sürekli yanması kalorifer devresi sensörü (NTC) arıza yapmış demektir.
kombinizin panelinden reset yaparak kombiyi yeniden başlat.Şayet reset yaptıktan sonra ECA Proteus kombiniz tekrar arızaya geçiyor ise kalorifer devresi sensörünün (NTC) ömrü tamamen bitmiş demektir ve değiştirilmesi gerekir.
alev ledi L6 hızlı yanıp sönme alev yok ledi L4 sürekli yanması:
KULLANIM SUYU SENSÖRÜ (NTC) arızalı demektir. Kombiyi resetleyerek arızayı düzeltme imkanınınz bulunmaktadır fakat (NTC) sıcak su sensörü ömrünü iyice bitirmiş ise reset yapmak fayda etmez ve kalıcı arızaya sebebiyet verir.
petek ledi L7 hızlı yanıp sönme alev yok ledi L4 sürekli yanması:
baca veya baca fanı ,hava prosestadı sorunları ortaya çıkar.
petek alev ledi L6-L7 hızlı yanıp sönme alev yok ledi L4 sürekli yanması:su basıncı düşük arızası
ECA WHITE PLUS (euro plus9

C1–Difransiyel basınç anahtarı işletme sırasında açılıyor,Fan devir hızı sağlanamıyor.Fan ve presostatı control ediniz.
C6–Presostat devreye girmiyor,Devreyi kapatmıyor.
E9-Aşırı ısınma Emniyet termostadı devreye girmiş.Basınç,sensor,Pompa kontrolu kart sigorta kontrolü yapın.
E2– Gidiş Suyu sensörü NTC yi control edin.
EA-Alev algılanmıyor.Gaz vanası,basıncını,Elektrotları control edin
B1–Seçim şalteri Dıp swıtch Poz seçim hatası3.4 pin.Yanlış ayarlanmış
A7-Kullanım suyu NTC sini kontrol edin.
CE-Isıtma devresi sıcaklık artışı çok yüksek.Pompa ve by hattını control edin
FELLİNİ KOMBİ ARIZASI
E1 Arızası:Su basıncı arızası
FER Marka kombi Arızaları:
Yeşil ve Sarı Işık Yanmıyor, Kırmızı Işık Hızlı Yanıp Sönüyor: Gaz olmama sorunu: Bu durumda cihaza gaz gelmiyor demektir yani kombi ateşleme yapmıyor. Gaz kontrolü sağlamanız gerekmektedir. Gaz girişleri normal ise cihazı bir de resetlemeniz gerekmektedir.
Yeşil ve Sarı Işık Yanmıyor, Kırmızı Işık Yanıyor:
Yüksek ısı koruma müdahalesi:Isıtma sensörünün arızalı olduğunu, tesisat su dolaşımının olmadığını ya da tesisatta hava olduğunu belirten arıza kodudur
Yeşil Işık Yanıyor, Sarı ve Kırmızı Işık Yanmıyor:
Brülör kapalı iken alev sinyali:Bu durumda cihazın elektrotları ya da kartı arızalı olabilmektedir.
Yeşil Işık Hızlı Yanıp Sönüyor, Sarı ve Kırmızı Işık Yanmıyor: Hava basınç düzenleyici kapatmıyor:Bu durumda basınç düzenleyici kontağı kapatmıyor yani açık kalıyor diyebiliriz. Kablolarda, diyaframda sorun olabilir. Baca yıkalı ya da baca ebatları sorunlu diyebiliriz
Yeşil ve Kırmızı Işık Yanmıyor, Sarı Işık Hızlı Yanıp Sönüyor: Tesisat su basıncı yetersiz:Tesisattaki su basıncının sıfırlandığını belirten arıza kodudur. Bu durumda tesisata yeteri kadar su basmanız gerekmektedir. Su basma uygulaması 1,5 bar kadar olmalıdır. Ardından kombi düzelecek normal çalışmaya devam edecektir. Sorun düzelmez ise ancak cihazı resetleyebilirsiniz.
Yeşil Işık Yanmıyor, Sarı Işık Yanıyor, Kırmızı Işık Hızlı Yanıp Sönüyor: Gidiş suyu sensör sorunu:Bu durumda sensör arızalı olabilir, kablolarda bir kopma durumu ya da kablolarda kısa devre sorunu yaşanıyor olabilir.
Yeşil Işık Yanıyor, Sarı Işık Hızlı Yanıp Sönüyor, Kırmızı Işık Yanmıyor:
Su sensör sorunu:Kombide bulunan sıcak su sensöründe sorun olduğu anlamına gelen arıza kodudur. Bu durumda diyebiliriz ki cihazın sensörü arızalı olabilir. Sensör arızasının yanı sıra kablolarda kopma ya da kısa devre sorunu yaşanıyor da olabilir
Yeşil Işık Yanmıyor, Sarı ve Kırmızı Işık Hızlı Yanıp Sönüyor:
Değiştirme ünitesi koruma müdahalesi:Tesisatta suyun dolaşmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda tesisatta hava olabilir ya da cihazın sirkülasyon pompası arızalı olabilir.
FERROLİ DOMİCOMPACT ARIZALARI
Kırmızı Işık Yanıp Sönüyor: emniyet (limit) termostat sistemde oluşan aşırı sıcaklktan dolayı kombinizi devre dışı bırakmış demektir.Tesisattaki pislik,filitre tıkanması, Bir diğer arıza en başta da anlattığımız gibi sikülasyon pompası olabilir, teisatta veya kombinin içinde hava birikmesi.? Ferroli Domicompact kombinizde kırmızı ışığın yanıp sönmesine sebep olabilecek son bir arıza durumu ise kalorifer (ntc) sensörünün arızalı olmasıdır. peteklerinizden hava almayı deneyin
Kırmızı Işık Sürekli Yanıyor: doğalgaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edin, Elektrik Voltajında sorun olabilir,
DOMİPROJECT ARIZALARI
A01-ateşleme yok-gaz kontrolü yap,bacalı ise hava alıyormu,Elk.tesisatını kontrol et son olarak valfe bak.
A02-Brülör kapalı iken alev var.iyon yada elektrotlar,enson kart
A03-aşırı sıcaklık koruması,limit sensörü,devir daim pompası kontrolü yap
F04-Kart Parametreleri arızalı hatalı
F05-Parametre ayarı yanlış parametre ayarı yapın.
A06-Alev yetersiz.Gaz basıncı düşük olabilir.
F07-Kart Parametresi ayarı yanlış.
A09-Gaz valfi arızası
F10-çıkış sensörü NTC arızalı yada kabloları kopuk.
F11-Sıcaksu NTC arızası
F14-Çıkış NTC 2 arızası
A16-Gaz valfi anormal çalışıyor,Valfi kontrol edin.
F20-Yanm kontrol sorunu.Baca fanına bakın,baca tıkalı olabilir,Diyeframa bakın.
A21– Yanma durumu uygunsuz.Son 10 dakikada 6 kez f20 arızası olmuştur.F20 yi giderin.
A23–A24– Kart parametre sorunu yanlış ayarlanmış olabilir.
F24-düşük voltaj.Elk enj.180 v.altına düşerse bu arıza çıkar.
F35-Şebeke frekans hatası.
F37-Su basıncı düşük.
F39-Harici sensör hatası.
A41-sensörlen yerinden çıkmış olabilir,konumları değişmiş olabilir düzeltin.
F42-ısıtma sensör arızası
F43-Eşanjör koruması devrede pompa kontrolü yapın.sistemde havada olabilir.
F50-Faz valfi sorunu kablolarını kontrol edin.
A51-uygunsuz yanma,baca tıkanması veya gaz valfi.
Ferroli Kombi Arıza Kodları Ve Açıklamaları
Divatop —
A01 hata kodu:Alev yok
A02 hata kodu: Düzensiz alev
A03 hata kodu:Eşanjör koruma
F04 hata kodu: Baca termostatı arızası
F05 hata kodu:Prosestat arızası
F06 hata kodu:4 dakikada 5 defa alev eksikliği
F08 hata kodu:Eşanjör aşırı ısınma arızası
F10 hata kodu:NTC kalorifer sensörü bozuk
F11 hata kodu:NTC su sensörü bozuk
F14 hata kodu: NTC emniyet sensörü bozuk
F34 hata kodu: Besleme gerilim arızası
F35 hata kodu: Frekans arızası
F37 hata kodu: Tesisat basıncı yetersiz
F39 hata kodu: Harici NTC sensörü bozuk
F40 hata kodu: Tesisat basıncı yüksek
F41 hata kodu:Sensör koruması bağlı değil yerinden oynamış olabilir.
F42 hata kodu: İkili sensör okuma farkı nedeniyle koruma
F43 hata kodu:Eşanjör koruması
F47 hata kodu: Basınç sensörü koruması bağlı değil
F50 hata kod:Modüleg bağlı değil
FERROLİ
Domicompact F 24- Domicompact F 30 Yoğuşmalı
F1 arızası gaz yok arızası, yoğuşma suyu hortumunu kontrol ediniz.Yoğuşma suyu hortumu eğer bir kabın içinde ise kabın tamamen dolarak hortumun ağzını tıkamasına sebep olup olmadığına bakın. tekrar F1 arızasını vermeye devam ediyor ise gelen Elektrik Voltajını kontroledin,Diğer bir olasılık gaz valfidir.En son olasılık kart arızasıdır.
F1 Hatası – Brülör ateşlemesi arızası. F2 Hatası – Brülör yanmıyorken alev işareti yanıyor. F3 Hatası – Emniyet termostatı açık. F5 Hatası – Duman termostatı devreye giriyor, ardından kazanın çalışması 20 dakika duruyor. F7 Hatası – Petek Gidiş sensörü arızalı. F9 Hatası – Kullanım suyu sensörü arızalı.
F37 Hatası – Düşük sistem basıncı.
FERROLİ ECONCEPT TECH 25 A – 35 A arızaları:
A01 Brülör ateşleme yapmıyor: Gaz yok Kombiye normal gaz akışını kontrol edin ve havanın borulardan tahliye edildiğinden emin olunuz Elektrot tespit/ateşleme hatası Elektrot kablo tesisatını kontrol ediniz ve doğru konumlanmış olduğundan ve herhangi bir kalıntı içermediğinden emin olunuz Arızalı gaz valfı Gaz valfını kontrol ediniz ve değiştiriniz şebeke gaz basıncı yetersiz şebeke gaz basıncını kontrol ediniz Sifon tıkalı Sifon aparatını kontrol ediniz ve temizleyiniz
A02 Brülör kapalı iken alev var sinyali Elektrot arızası Iyonizasyon elektrot kablolarını kontrol ediniz Kart arızası Kartı kontrol ediniz
A03 Aşırı sıcaklık korumasının devreye girmesi Isıtma sensörü hasar görmüştür Isıtma sensörünün doğru konumlandırılmış ve düzgün çalıştığından emin olunuz Sistemde su sirkülasyonu yok pompayı kontrol ediniz Sistemde hava var Sistemin havasını boşaltınız
A04 Duman tahliye emniyetinin devreye girmesi Son 24 saat içerisinde 3 kez F07 arızası F07 arızasına bakınız
A05 Fan korumasının devreye girmesi 1 saat boyunca aralıksız F15 arızası F15 arızasına bakınız
A06 Ateşleme aşamasından sonra alev yetersizliği (4 dakikada 6 kez) Iyonizasyon elektrotu arızası Iyonizasyon elektrotunun pozisyonunu kontrol ediniz ve gerekirse değiştiriniz Düzensiz alev Brülörü kontrol ediniz Gaz Ofset valfında arıza Minimum güç Ofset ayarını kontrol ediniz Hava/duman kanalları tıkalı Bacanın, duman çıkış kanallarının ve hava girişi ile terminallerin tıkanıklığını gideriniz Sifon tıkalı Sifon aparatını kontrol ediniz ve temizleyiniz
F07 Duman ısısı yüksek Baca kısmen tıkalıdır veya yetersiz kalmaktadır Bacanın, duman tahliye kanallarının ve çıkış terminalinin randımanını kontrol ediniz Duman sensörünün konumu Duman sensörünün doğru konumlandırılmış ve düzgün çalıştığından emin olunuz
F10 Çıkış sensörü 1 arızası Sensör hasarlı Sensörün kablo tesisatını kontrol ediniz veya sensörü değiştiriniz Kablo tesisatında kısa devre Kablolarda kopukluk var
F11 Giriş sensörü arızası Sensör hasarlı Sensörün kablo tesisatını kontrol ediniz veya sensörü değiştiriniz Kablo tesisatında kısa devre Kablolarda kopukluk var
F12 Sıhhı su sensöründe arıza Sensör hasarlı Sensörün kablo tesisatını kontrol ediniz veya sensörü değiştiriniz Kablo tesisatında kısa devre Kablolarda kopukluk var
F13 Duman sensörü arızası Sensör hasarlı Sensörün kablo tesisatını kontrol ediniz veya sensörü değiştiriniz Kablo tesisatında kısa devre Kablolarda kopukluk var
F14 Çıkış sensörü 2 arızası Sensör hasarlı Sensörün kablo tesisatını kontrol ediniz veya sensörü de÷iútiriniz Kablo tesisatında kısa devre Kablolarda kopukluk var
F15 Fan arızası 230V Besleme gerilimi yetersizliği 3 kutuplu konnektörün kablolarını kontrol ediniz Takimetre kesintisi sinyali 5 kutuplu konnektörün kablolarını kontrol ediniz Fan hasarlı Fanı kontrol ediniz
F34 Besleme gerilimi 170V altında Elektrik úebekesi problemi Elektrik tesisatını kontrol ediniz
F35 şebeke frekansı anormal Elektrik úebekesi problemi Elektrik tesisatını kontrol ediniz
F37 Sistem su basıncı doğru değil Basınç çok düşük Sistemi doldurunuz Su presostatı bağlı değil veya hasar görmüş Sensörü kontrol ediniz
F39 Harici sonda arızası Sensör hasarlı veya kablo ba÷lantılarında kısa devre Sensörün kablo tesisatını kontrol ediniz veya sensörü değiştiriniz Sıcaklık akışı aktivasyonundan sonra sensörün bağlantısı kesilmiştir Harici sensör bağlantısını tekrar yapınız veya sıcaklık akışını devre dışı bırakınız
A41 Sensörlerin konumlandırılması Çıkış sensörünün boru ile bağlantısı kesilmiş Isıtma sensörünün doğru konumlandırılmış ve düzgün çalıştığından emin olunuz
F42 Isıtma sensöründe anormal durum Sensör hasarlı Sensörü değiştiriniz
FERROLİ NEW ELİTE ARIZA KODLARI
F4 Arızası: Prosestat devreye giriyor: Bu durum prosestat kontağının kapalı kaldığını gösterir. Bu durumda servis ekipleri tarafından prosestat kontrolü sağlanmalıdır..
F5 Arızası: Prosestat kapatmıyor: Bu durum kontağın 55 saniye içerisinde kapatmadığını gösterir. Hava ve duman boruları tıkalı olabilir bu durum mutlaka kontrol edilmelidir. Prosestat arızası da meydana gelmiş olabilir. Servis çağırırsanız çözüm alternatifi sunulabilir.
F6 Arızası: Prosestatın uzun süre kapanmaması: Kontağın 5 denemeden sonra yine de kapanmamasını belirten arıza kodudur. Bu durumda kombide ya fan ya da prosestat arızası görülür.
F8 Arızası: Ateşleme sonrası yanma yok: Kombide ateşleme oluyor fakat yanma durumu olmuyor ise bu sorun karşımıza çıkar. Bu durum elektronik kartta sorun olabileceği anlamına gelebilir. Ya da şebeke anormalliği sebebi ile de bu durum yaşanabilir. Topraklama kontrolü de sağlanabilir.
F9 Arızası: Gaz valfi ile elektronik aksam arasında iletişim yok: Bu durumda gaz valfi sorunu ya da kablo bağlantı sorunu yaşanabilir. Sorun ancak uzman servis ekibi tarafından tespit edilir ve müdahale yapılabilir
F10-F22 Arızası: Mikro işlemci sorunu: Cihazın elektronik kartındaki mikro işlemcide sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda elektrik kesilip yeniden verilmelidir. Sorun eğer devam eder ise elektronik kart kontrol edilmeli değişim ya da tamiri yapılmalıdır
F23 Arızası: 4 dakika içinde tesisat basıncına ulaşılamıyor: Bu durum tesisatta su kaybı olduğu anlamına gelir. Şebeke basıncı düşük ise bu sorun yaşanır. Şebeke basıncına bakılarak su basılmalıdır. Sorun çözümlenecektir.
F24 Arızası: 12 saat içinde 4 kez kombiye su basmak gerekiyor: Böyle bir durumda sürekli düşük su basınç sorunu yaşanıyor demektir. Emniyet ventili kontrol edilmelidir. Tıkanması ya da arızalı olması kombideki suyu tahliye ediyor anlamına gelebilmektedir. Ya da genleşme tankının havası eksik ise yine sürekli basınç düşme durumu yaşanabilir.
F25 Arızası: Yazılım sorunu: Ferroli New Elite kombide yazılım hatası anlamına gelen arıza kodudur. Bu durumda elektrik kesilip yeniden verilmelidir. Eğer sorun düzelmez de yeniden devam eder ise mutlaka elektronik kart kontrol edilerek müdahalesi yapılmalıdır. Bu durum karşısında cihaza müdahale edemeyeceğiniz için mutlaka servis yardımı almalısınız.
F30-F31 Arızası: Isıtma tesisat sensör sorunu: Isıtma sensöründe sorun olduğu anlamını taşıyan arıza kodlarıdır. Bu durumda sensör arızası karşımıza çıkabilir. Veya kablolarda eğer kopma ya da kısa devre durumu oldu ise yine bu durum yaşanabilir.
F32-F33 Arızası: Kullanım suyu sensör sorunu: Cihazın sıcak su sensöründe sorun, kablolarında kopma ya da kablolarda kısa devre olduğu zaman bu iki sorun meydana gelir.
F34 Arızası: Voltaj düşük ya da yüksek: Cihaza gelen voltajın ya 190 V dan düşük ya da 250 V dan yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda cihaz bir süre kadar bu şekilde düzelir umudu ile beklenmelidir. Düzelme olmaz ise servis aranmalıdır. Elektrik tesisatında sorun olabilir. Cihazın bu sebeple parçaları zarar görmüş olabilir. Servis müdahalesi sonrasında çözüm sağlanabilir. Yalnız sorun yaşanmasın diye de mutlaka regülatör kullanmalısınız.
F36 Arızası: Elektronik kart sorunu: Yaz kış farklı sebeplerle karşımıza çıkan bir arıza kodudur. Bu arıza kodunun anlamı elektronik kartta sorun olmasıdır. Böyle bir durumda cihazın çalışması beklenilemez. Yapılması gereken uygulama kartın tamiri ya da değişimidir.
F37 Arızası: Isıtma tesisatı suyu çok düşük: Tesisattaki suyun olması gerekenden çok çok düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durum karşısında cihaza su basmanız gerekmektedir. Bu uygulama kombi altındaki doldurma musluğu ile yapılır. Su basma sonrasında düzelme olmuyor ise sensör hasat görmüş olabilir.
F39 Arızası: Dış sonda arızalı: Cihazda sonda sorunu olduğunda ya da kablolarda kısa devre meydana geldiğinde bu problem karşımıza çıkar. Böyle bir durumda arızayı kullanıcı olarak çözümleyemezsiniz
F40 Arızası: Isıtma tesisatı suyu yüksek: Bu durum cihazda olması gereken suyun oldukça yüksek olduğunu gösterir. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken şey kombideki fazla suyu almaktır. Kombideki fazla suyu kombiye yakın olan kaloriferden hava alarak düşürebilirsiniz. Fazla su aldığınız durumlarda cihaza yeniden su basarsanız sorun çözümlenecektir.
MAK KOMBİ ARIZALARI
E01-Alev oluşmadı Reset
E02- Limit termostat Reset
E03- Baca termostadı
E04- Düşük su basıncı
E05-Kalorifer sistemi NTC arızası
E06-Kullanım suyu NTC arızası
E35-Yanıltıcı alev
E37- Pompa arızası
Immergas Kombi Arıza Kodları
E 01 Arıza Kodu: Yanma arızası.gaz yok.resetle.
E 02 Arıza Kodu: Aşırı sıcaklık arızası termostat?
E03Arıza Kodu: Baca gazı termostatı arızası.bacayı kontrol edin
E 05 Arıza Kodu: Kalorifer sensörü arızalı,NTC
E 06 Arıza Kodu: Kullanım suyu NTC arızası
E 07 Arıza Kodu: Baca gazı test konumu arızası.
E 10 Arıza Kodu: Yetersiz su basıncı..
E 11 Arıza Kodu: Hava prosestatı arızası
E 14 Arıza Kodu: Alev kontrol elektrotu arızası
E 31 Arıza Kodu: Uzaktan kontrol cihazı uyum sağlayamıyor
İmmergas UZAKTAN KUMANDANIN KODLARI Arıza Kodları

E64 Arıza Kodu: Seçici düğme 1 doğru konumda değil
C ON Arıza Kodu: Oda termostatı/Uzaktan kumanda kombiye bağlı değil
E 65 Arıza Kodu: Seçici düğme 11 doğru konumda değil
E 66 Arıza Kodu: Oda termostatını sıcaklık ölçme sensörü arızalıdır.
Protherm Kombi Arıza Kodları Ve Açıklamaları
F0 Arıza Kodu Düşük su basıncı
F1 Arıza Kodu: Alev oluşmaması durumunda görülür.
F2 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş suyu sensörü arızalı
F3 Arıza Kodu: Cihazın aşırı ısınması
ÂÂ F5 Arıza Kodu:Dış hava sensörü arızalıProtherm Kombi
Lynx Arıza Kodları
F1 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Emniyet Hatası
F2 Arıza Kodu: Kullanım Suyu Sensör arızası
F3 Arıza Kodu: Tesisat Gidiş Suyu NTC Sensör Arızası
F4 Arıza Kodu: Gaz Yokluğu veya İyonizasyon Hatası
F5 Arıza Kodu: Hava Akışı Hatası
F6 Arıza Kodu: Tesisat Dönüş Suyu NTC Sensör Arızası
F9 Arıza Kodu: Hava Akış Swichi Kontak Hatası
F10 Arıza Kodu: Tesisat Suyu Basınç Hatası
F11 Arıza Kodu: Tesisatta Devirdaim Hatası
F12 Arıza Kodu: Düşük Voltaj Hatası
Protherm leopard
F0 arızası:su basıncı arızası
F1 arızası:gaz arızası Gaz Valfi arızalı olabilir., Elektrik Voltajı ile sorun olabilir, Elektronik Kart arızalı olabilir, Veyaateşleme bujilerinde çatlak veya kırılmalar oluşmuş, Diğer bir buji olan İyanizasyon bujisinde çatlak veya kırılma olduğunda bu sefer de Protherm Leopard kombiniz ateşlemeyi yapar fakat iyanizasyon bujisi çatlak veya kırık olduğundan dolayı alevi hissedemeyip karta bilgi veremez.Ve budaProtherm Leopard kombinizde F1 arızası meydana getirir, aşırı ısınmadan dolayı emniyet termostadını attırmış olabilir, peteklerinizde hava birikmiş olabilir,Protherm Leopard kombinizin sirkülasyon pompası bloke olmuş olabilir,petek tesisatında oluşan pisliklerden dolayı tesisatınız ve tesisat filtresi tıkanıp, Protherm Leopard kombinize tesisattan dönüş yapan suyun girmesi engellenmiş olabilir.
F2 : Kalorifer Gidiş Sensörün de Arıza Meydana Geldiğini Belirleyen Koddur.NTC si
F3 arızası sirkülasyon pompası olabilir. ,petek tesisatında zamanla oluşan pisliklerfiltre tıkamış olabilir,F3 arızasına sebep olabilecek son bir arıza durumu ise kalorifer (ntc) sensörünün arızalı olabilir,diğer bir arıza ise teisatta veya kombinin içinde hava birikmesidir.Hava pürjörü bozulmuş olabilir. Tesisattan hava alın.
Protherm leopard BA serisi
60 arızası: Protherm Leopard BA model kombiniz 60 arızası veriyor ise tesisat suyu sıcaklığınız 98 derecenin üstüne çıkmıştır veya kombideki ana esanjör bölgesindeki su sıcaklığı 130 derece üzerine çıkmış demektir. Yani Protherm Leopard BA kombinizin emniyet limit termostadı kombiyi devre dışı bırakmıştır. pompası sıkışmış, hava yapmış olabilir, tesisat filtresi tıkalı olabilir, peteklerinizin vanaları kapalı olabilir.
Sorunun giderilmesi için Protherm Leopard BA kombinizin reset düğmesine 2 saniye basılı tutun ve bırakın
Protherm panther serisi
F0:su basıncı düşmüş demektir
F1: Cihazda Ateşleme Sorunu Olduğu Belirten F1 Arıza Kodu Ekranda Belirdiği Sırada Kombiye Gaz Girişi Olup Olmadığına Bakınız. Eğer Gaz Girişi Mevcut İse Su Basınç Ayarlarını Kontrol Ediniz. Su Basınç Ayarı Da Normal İse Cihazı Resetleyiniz.
F2 : Kalorifer Gidiş Sensörün de Arıza Meydana Geldiğini Belirleyen Koddur.NTC si
F3 : Kombide aşırı Isınma Sorunu Meydana Gelmiş Ve Kombi Çalışır Durumdan Çıkmış. Yani Kendini Geçici Süreliğine Kullanıma Kapamış Demektir
F5 :Dış Hava Sensör Arızası Olarak Bilinmektedir. Bu Sensör Cihazla Olan Bağlantısını Koparmış, Arızalanmış Veya Ayarları Bozulmuş Ol
Süsler Kombi Arıza Kodları
E0 Arıza Kodu: Geçici Arıza, Cihazı Resetleyin, 3 defa resetlediğiniz halde sorun devam ederse Ana kartı arızalıdır.Voltaj sorunu?
E1 Arıza Kodu: Devrede Su Yok
Kombinin su basıncını kontrol edin
E2 Arıza Kodu: Ateşleme arızası
E3 Arıza Kodu: Kalorifer suyu arızası. devresi sensörü (NTC) arıza yapmış demektir.
Kombinizin Kalorifer NTC sini değiştirin.
E4 Arıza Kodu: Sıcaksu Arızası.
Kombinizin Sıcaksu NTC sini değiştirin
E6 Arıza Kodu: Emniyet modulülü veya hava sisteminde arıza tesisat filtresi veya esanjörler tıkalı veya pompa randımanlı çalışmıyor veya üç yollu vanada sorun var. reset düğmesine basarak bu arızayı giderebilirsiniz.
Termoteknik kombi arızası
Eski Termosilim 30 Arızası:30 lambası yanıp sönmeye başladığı anda TERMOSLİM kombinizin öncelikle bacasını kontrol etmeniz gerekmektedir.
Şayet bu sorunlar yok ise kombinizde Hava prosestadı , Baca Fanı veya Elektronik Kart arıza yapmış olabilir.Kombi bacalı model ise Baca Emniyet Termostadı atmış olabilir. Baca Fanı tozdan dolayı kanatçıkları tıkanıp Hava Prosestadına yeterli hava basıncını iletemez hale gelir.Bundan dolayı da Hava Prosestadı kontaklarını kapatamayarak Elektronik Karta sinyal gönderemez. Ve dolayısı ile kombi devreye girmez.
Vaillant Kombi Arıza Kodları Ve Açıklamaları

F 22 : Cihaz su basıncı düşük veya pompa arızalıdır. su basıncını kontrol edin
F 28 : Kombinize gelen gaz vanaları kapalı olabilir, şebeke voltajınız 220 Voltan düşük olabilir veya cihazınızın içerisinde gaz valfi arızalı olabilir.
F 29 : Kombinizin bacası çıkmış olabilir.
Vaillant LEDLİ Kombi Arıza Kodları
1. IŞIK: Kombinin yanındaki sigorta açıksa ve kombinizin 0/1 konumlu anahtarı 1 konumunda ise bu ışığın sürekli yanması gerekir. yanmıyor ise elektrik girişinde veya kombinizin elektronik kartında arıza var demektir.
2. IŞIK: Sıcak su musluğunu açtığınız zaman yanması gerekir.Yanmıyor ise kombiniz sıcak su musluğunun açıldığını algılamıyor demektir.
3. IŞIK: Kombi üzerinden kalorifer ayarını açtığınızda yanması gerekir. yanmıyor ise kalorifer ayar düğmesi kırılmıştır veya elektronik kart arıza yapmıştır.
4. IŞIK: Kombi fanının normal olarak çalıştığını gösterir ve her zaman yanmaz.sadece kombinin içerisinde alev oluştuğu zaman yanar. bu ışık yanıp sönüyorsa fanda bir arıza vardır.
5. IŞIK: Kombinizin gaz yollarını açtığını ve cihazınızın ateşleme işlemini normal olarak gerçekleştirdiğini gösterir. yanıp sönmesi ise kombinizin su basıncının düşük olduğunu veya pompa ile ilgili bir sıkıntı olduğunu gösterir.
6. IŞIK: Kombinizin içerisinde alevin oluştuğunu gösterir. Yanıp sönerek sinyal vermesi ise ısı duyargalarında arıza
7. IŞIK: Bu ışık diğerlerinden farklı olarak kırmızı yanar. yanması demek kombinize gaz gelmiyor veya elektrik voltajı düşük geliyor demektir
Vuw plus

F 22 : su basıncı düşmüş demektir.
F28 : Brülörde üç ateşleme denemesinin ardından alev oluşmadıysa cihaz işletime geçmez ve arıza gösterir.Gaz yok
F29: baca çıkmış olabilir.
Vuw pro
0-1 On-Off Ledi Yanmıyor
Kombinin sigortasında sorun olabilir veya evinizin ana sigorta kutusunda sorunlar olabilir. Vaillant Vuw Pro kombinizin ana kartında sorun olabilir.
Vaillant Vck Arıza Kodları
Ana şalter açık konumda iken yeşil ışık yanmakta mıdır?Yanıp sönüyor ise; Cihaz da çok fazla ısınma arızası
vermektedir. Yani limit termostatta sorun yaşanıyor demektir
Yanmıyor ise; Elektriğe giriş bağlantılarında, binaya ait ana giriş sigortasında, kablo bağlantılarında, ana kartta
yahut trafoda sorun meydana gelmiş olabilir.
2.Işık yanmakta mıdır?
Yanıyorsa; Sıcak su isteği mevcut demektir. Kombide bir sorun yoktur.
yanmıyorsa: Cihazın kış modun da olup olmadığına bakınız. Oda termostatı üzerin de talep var mı kontrol ediniz. Tümü doğru ise ana kart sorunlu olabilir. 4.Işık yanmakta mıdır?Yanıp sönmekte ise;Bacalı tip kombiler de;Baca çekimini yerine getiremiyorsa kombi deneme aşamasına geçiş yapar. Sonrasın da işe ışık yanar. Hermetik kombiler de;Prosestat açık konumdan kapalı konuma geçemiyor demektir.
Hayırsa;Bacalı tip kombi çeşitlerin de baca çekimini yerine getiremiyor ve bu sebeple de kombi bloke olmuş. Hermetik kombi tiplerin de ise hava prosestatının kontak kısımları yapışık kalmış durumda yahut kısa devrede. Aynı şekilde fanda da sorun oluşmuş olabilir.
5.Işık yanmakta mıdır?Yanıp sönmekteyse; Kombi içerisin de su kalmamış olabilir. Bakınız eğer düşük ise cihazın su seviyesini 1,5 bara getiriniz. Su seviyesin de herhangi bir anormallik yoksa mikro şalter kısa devrede olabilir. Sirkülasyon pompası yahut fark basınç şalteri daima açık konumda kalıyor olabilir.
Yanmıyorsa; Elektronik kart yahut gaz valfin de arıza olabilir.
6.Işık yanmakta mıdır?
Yanıp sönüyorsa; Tesisat gidiş sensörünün kabloları kopmuş yahut kısa devre yapmış olabilir.Yanmıyorsa; Alev oluşuyor fakat iyon alevi hissedemiyor. Aynı şekilde elektrot kablosunda da sorun oluşmuş olabilir. Yahut kombi ateşleme işlemini gerçekleştiremiyor. Ateşleme kabloları kopuk, ana kart arızalı olabilir. Veya kombi ateşlemesini gerçekleştiriyor fakat cihaz alev almıyor. Gaz valfinde veya gaz ayarların da hata olabilir.
7.Işık yanmakta mıdır?
Yanıp sönüyorsa; Mikro işlemci arızası var. Kombiye bir kez reset atınız. Düzelmez ise iki defa daha üst üste reset atınız. Hala düzelmiyor ise elektronik kart yanmış veya röleleri arızalanmış olabilir. Yanıyorsa; Kombi ateşleme yapmaya çalışıyor fakat cihaz alev almadığı için çalışmıyor. Gaz valfin de arıza olabilir. Yanmıyorsa; Kombinin herhangi bir sorunu yoktur. Bir süre bekleyiniz. Cihazı kapatıp açınız
Vcw Kombi Hata Kodları
Cihaz Sıcak Su-Kalorifer Konumunda Verim Sağlamıyorsa;
Cihazın Şalteri Açık Ve Kırmızı Işık Yanmakta Mıdır?
*Hayırsa; Kombiye Elektrik Girişi Var Mı Bakınız. Varsa Kartın Üzerin De Yer Alan İki Amperlik Sigorta Arızalı Yahut Atık Olabilir.
*Evetse Kombide Herhangi Bir Sorun Yok Demektir.
*Evet, İse Cihazın Gaz Modülasyon Kartında Arıza Oluşmuş Olabilir.
*Hayır, İse Bir Arıza Söz Konusu Değildir.
Pompa Çalışıyor Mu?
*Cihaz İki Konumda Da Çalışır Vaziyette İse Bir Aksaklık Söz Konusu Değildir.
*Çalışmıyor İse Regler Kartında, Trafosunda, Besleme Trafosunda, Pompasın Da Ya Da Limit Termostatın Da Sorun Meydana Gelmiş Demektir.
Üç Yollu Vana Hareket Halinde Mi?
*Evet, İse Baca Kartı, Fan Motoru Ya Da Ana Kartı Hasar Görmüş Olabilir.
*Hayır, İse Kombinin Su Barını Kontrol Ediniz. Düşmüş Ve Cihaz Bu Yüzden Böyle Bir Arıza Veriyor Olabilir. 1,5 Bara Ayarlamanız Gerekir. Eğer Basınç Standart Seviyedeyse Conta Yahut Kılcal Borular Sorunlu Olabilir.
Vuw Plus Ariza Kodları
F00 Arıza Kodu : Petekleri Isıtmaya Yarayan Sensörün Zarar Gördüğünü Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekran De Belirdiği Sırada Kullanıcı Petekleri Isıtamayabilir
F01 Arıza Kodu : Kalorifer Dönüş Sensörün De Hata Var Demektir. Bu Kod Göstergede Olduğu Sürece Kaloriferler Isınmayabilir. Yapılması Gereken Sensör Değişimidir.
F05 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Baca Tip Kombi Cihazların Da Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Sağlayan Ptc Mevcuttur. Kombi De F05 Arıza Kodu Meydana Geldiği Sırada Bu Ptc’nin Hasar Gördüğünü Yahut Bağlantılarında Sorun Yaşandığını Anlayabiliriz
F06 Arıza Kodu (Sadece Atmo) : Bacalı Kombi Çeşitlerin De, Gaz Sistemin De Yer Alan, Kombinin Yanması İçin Temiz Havanın İç Ortama Alınıp Alınmadığını Kontrol Eden Ptc Sensöründe Ya Kopukluk Yaşanıyor Ya Da Arıza Mevcut
F10 Arıza Kodu : Cihazın Radyatörlere Yolladığı Suyun Sıcaklığını Ölçmeye Yarayan Sensör De Hasar Mevcut. Sensör Ya Kopmuş Ya Kablolarına Zarar Gelmiş Ya Da Sensör Tamamen Arızalanmış Olabilir.
F11 Arıza Kodu : Kombinin Tesisat Sistemine Yolladığı Dönüş Suyunun Değerini Ölçen Sensör De Kısa Devre Meydana Gelmiş.
F15 Arıza Kodu (Atmo) : Bacalı Olan Kombiler De Pis Gazın Dış Ortama Atılıp Atılmadığının Kontrolünü Yapan Ptc Sensörün De Kısa Devre Oluştuğunu Belirten Koddur
F16 Arıza Kodu (Atma) : Baca Tipi Kombi Çeşitlerin De Kombinin Yanması İçin Lazım Olan Temiz Havanın İçeri Alınıp Alınmadığının Tespit Edilmesini Sağlayan Ptc Sensörün De Kısa Meydana Mevcut.
F20 Arıza Kodu : Kombi Maksimum Isı Seviyesine Ulaşmış Durumda. Bu Yüzden De Kendini Kullanıma Kapamış. Böyle Durumlar Da Cihaz Aşırı Isındığında Limit Termostat Devreye Girip Kombiyi Olası Zararlardan Korumaktadır.
F22 Arıza Kodu : F22 Arıza Kodu Ekranda Belirdiği Sırada İlk Olarak Cihazın Su Basıncını Kontrol Ediniz. Eğer Düşük İse Doldurma Musluğu Yardımı İle Kombinin Basıncını 1,5 Bara Getiriniz. Ama Kombinin Su Ayarı Standart Seviye De İse Cihaz Da Kuru Yanma Meydana Gelmiş Demektir.
F27 Arıza Kodu : Gaz Grubunun Kapandığının Ama İyonizasyon İkazında Alevlene Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Gösterge De Oluştuğu Sıra Da Gaz Ana Magnetin De Arıza Oluştuğunu Yahut Elektronik Sistem De Hata Oluştuğunu Anlayabiliriz.
F28 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almadığını Belirten Arıza Kodudur. Yani Kombi Alev Almıyor Haliyle Cihazdan Da Verim Sağlanamıyor. Bu Kod İle Karşılaştığınız Sırada Kombinin Su Barına Bakınız. Eğer Su Basıncı Düşük İse 1 İle 2 Arasına Getiriniz. Sonrasın Da Kombi Çalışacaktır. Fakat Basınç Normal İse Kombiye Art Arda Üç Defa Reset Atınız. Resetten Sonra Da Herhangi Bir Düzelme Olmaz İse Kombinin Topraklamasında, Ateşleme Elektrotlarında, İyonizasyonda, Gaz Valfinde, Kartında, Ayarlarında Veya Ateşleme Trafosun Da Arıza Meydana Gelmiş Olabilir.
F29 Arıza Kodu : Cihaz Çalışır Durumda İken Alev Sönüyor Ve Kombi F29 Arıza Kodunu Belirtiyor. Gazınız Kesilmiş Veya Vanalar Kapalı Konumda Olabilir. Kontrol Ediniz. Gaz Ve Vanalar Açık Konumda İse Kombi Gaz Girişini Sağlayamıyor Olabilir.
F36 Arıza Kodu : Atık Gazın Dışarı Atılıp Atılmadığını Kontrol Eden Sensörler, Atık Gazın İç Ortama Doğru Yayıldığını Tespit Ettiğinden Kombi F36 Arıza Kodunu Vermektedir. Yani Baca Çekim Gücünü Kaybetmiş, Gaz Sensörlerin De Arıza Meydana Gelmiş Olabilir. F42/F43 Arıza Kodu : Cihazın Kablo Demetinin Kısa Devre, Arıza Veya Bağlantılarının Hasar Gördüğünü Belirten Koddur.
F42 /43 arızası:kablo demetleri kısa devre olmuş,veya bağlantılar hasar görmüş.
F60/69 Arıza Kodu : Kombi İçerisin De Yer Alan Parçaların Tek Bir Bağlı Olduğu Parça Vardır Oda Ana Karttır. Eğer Kombi De F60 Arıza Kodu Ya Da F69 Hatasıyla Karşılaşırsanız Bu Tamiri Mümkün Olmaya Ana Kart Arızası Demektir.
Vuw Pro Hata Kodları
Ana Şalter Açık Durumdayken 0/1 Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Cihaz Fazla Sıcaklıktan Dolayı Kendini Kullanıma Kapamış. Limit Termostat Arızalı Olabilir.
Yanmıyorsa; Elektrik Giriş Bağlantılarına Bakınız. Binanın Ana Giriş Sigortası Atık Durumda Olabilir Kontrol Ediniz. Kablo Bağlantısın Da Arıza, Ana Kart Hasar, Trafo Da Bağlantılar Yanlış Yapılmış Olabilir. 2.Işık Yanmakta Mıdır?
Evetse; Kombi De Sıcak Su İsteği Mevcut Anlamına Gelmektedir. Bir Problem Yoktur.
Hayırsa; Kombi Kış Konumunda Mı Kontrol Ediniz. Oda Termostatından Kombiye İstek Var Mı Bakınız. Arıza Sürekli Devam Ederse Elektronik Kart Arızalı Olabilir.
4. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa;
Bacalı Tip Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Olmadığından Kombi Daima Deneme Halinde. Hermetik Tip Kombiler De; Prosestat Kapanmıyor Olabilir.
Yanmıyorsa;
Bacalı Kombi Çeşitlerin De; Baca Çekimi Yetersiz Olduğundan Dolayı Kombi Kendini Kullanım Dışı Bırakmış. Hermetik Tip Kombi Çeşitlerin De; Fan Motorun Da Sorun Mevcut Veya Hava Prosestatı Kısa Devre De Olabilir.
5. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Birinci Eşanjör Hava Oluşturmuş, Gaz Ayarları Düşük, Kombinin Suyu Bitmiş, Sensöre Hasar Gelmiş, Pislik Tutucu Filtre Tıkanmış Veya Pompa Devir Gücü Yeterli Konumda Olmayabilir. Yanmıyorsa; Gaz Valfi Kumanda Edilememek İle Beraber Ana Kart Sorunu Meydana Gelmiş Olabilir.
6. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönüyorsa; Petek Gidiş Veya Dönüş Sensörün De Arıza, Kopma Veya Kısa Devre Oluşmuş.
Yanmıyorsa; Olabilecek Sebepler;
* Ateşleme Denemesinden Sonra Alev Oluşmakta Ama İyon Alevi Hissedemiyor Ve Göremiyor. Elektrot Kablosunda Yahut Elektrotta, Gaz Valfi Bobinlerin Çürüme, Gaz Ayarlarında Sorun Oluşmuş Olabilir. * Kombi Ateşleme İşlemini Gerçekleştiremiyor. Ateşleme Elektrotlarına Ait Olan Kablolarda Kopukluk Meydana Gelmiş Veya Elektronik Kart Sorunlu Olabilir.
7. Işık Yanmakta Mıdır?
Yanıp Sönmekteyse; Kombi De Mikro İşlemci Arızası Var Demektir. Cihaza Reset Atınız. Fakat Arıza Devam Ediyor İse Ana Kartta Arıza Var Demektir. Evetse; Kombi Üç Kez Ateşleme Denemesine Geçiyor Fakat Alev Almıyor. Gaz Armatürün De Yahut Ana Kartta Arıza Olabilir.
Hayırsa; Ateşleme İle Alakalı Sorun Yaşanmaktadır. Kombi Ateşleme Yapamıyor Bu Sebeple De Herhangi Bir Verim Sağlamıyor.
Vaillant-Turbotec ve Vaillant Atmotec Arızaları
F0/F71 Arıza Kodu : Atmotec kombinin kaloriferlere yolladığı suyu ölçme görevinde olan NTC sensöründe arıza olduğunu belirten hata kodudur. Bu durumda sensörde sorun var, bağlantıları,problemli,yadakablosu kopuk durumadiyebiliriz.
F1 Arıza Kodu : Atmotec kombinin kalorifer tesisatına giden dönüş suyunu ölçme görevinde olan sensöründe sorun, bağlantılarında hata ya da kablosunda problem olduğunu belirten arıza kodudur.
F5 Arıza Kodu : Özellikle de bacalı kombi çeşitlerinde kötü gaz sisteminin içinde bulunan gazın doğru şekilde dış atmosfere atılmasının kontrolünü yapan PTC de sorun olduğunu ya da bağlantısında aksamalar olduğunu belirten uyarı kodudur.
F6 Arıza kodu: Yalnızca baca tip kombilerde hava sisteminin içinde bulunan temiz havanın içeriye doğru ulaşıp ulaşmadığını kontrol etme görevinde olan ptc sinde arıza olduğunu ya da bağlantılarında sorun meydana geldiğini belirten hata kodudur.
F10 Arıza Kodu : Atmotec kombinin petek tesisatına aktardığı suyu ölçme görevinde olan sensöründe NTC sorun olduğunu veya kablolarının kısa devre yaptığını bildiren hata kodudur..
F11 Arızası : Turbotec kombi ekranında bu uyarı kodu belirdi ise kalorifer tesisatına gönderdiği dönüş suyunu ölçme görevinde olan sensöründe arıza vardır ya da kablolarında kısa devre oluşmuştur. NTC
F13 Arızası : Atmotec kombide F13 arıza kodu NTC sensöründe sorun, kablolarında aksama ve elektronik bağlantısında sorun olduğunu belirtir.
F15 Arızası: Bacalı tip kombilerde atık gaz sisteminin içinde bulunan atık gazın dış ortama gönderilip gönderilmediğinin kontrolünü yapan aynı zamanda bunu ana karta bildiren PTC sinde sorun ya da kısa devre meydana geldiğinde bu uyarı kodu belirir.
F16 Arızası: Hem Atmotec hem de Turbotec modellerinin baca tip kombilerinde hava sisteminde yer alan temiz havanın kombi içine doğru ulaşıp ulaşmadığını kontrol eden PTC sinde kısa devre olduğunda ya da sensör arıza yaptığında bu uyarı kodu belirmektedir
.F20 Arızası: Atmotec komninin gidiş sensörü termik bağlantısında sorun ya da hata olduğunu bildiren hata kodudur. Kısacası limit sensöründe sorun olduğu anlamına gelmektedir. Atmotec kombide bu uyarı kodu olduğunda cihaz sürekli çalışmaktadır. Bu durumda bir süre kadar beklenmelidir
F22/F23/F24 Arızası: Atmotec kombide beliren bu üç hata kodunun açıklaması da aynıdır. Yani cihazda su kalmadığını basıncın sıfırlandığını göstermektedir. Kombinin altında yer alan doldurma musluğunu açarak basıncı 1,5 bara getirmeniz gerekmektedir.
F25 Arızası: Atmotec kombide limit termostatında sorun olduğunu bildiren hata kodudur. Kombi soğuyana kadar beklemelisiniz kombi soğuduğunda normale dönecektir.
F26 Arızası: Atmotec kombiye elektrik akımının doğru orantıda gelmediğini bildiren hata kodudur. Atmotec kombide bu uyarı kodu olduğunda ya elektronik kartta ya da gaz walfinde sorun var demektir.
F27 Arızası: Gaz walfinin kapalı durumda olduğu fakat iyonizasyon alev algılama sinyalini gönderdiğinde Atmotec kombi ekranında bu hata kodu belirir. Gaz ventilinde kaçak söz konusu olabilir ya da iyonizasyon elektrodunda problem olabilir
F28 Arızası: Atmotec kombide ateşleme başarısızlığı olduğunda bu uyarı kodu belirmektedir. Bu durumda cihazı resetleyiniz. Resetleme işleminden sonra sorun düzelmezse cihaza gaz girişi olmuyor olabilir ya da gaz walfinde sorun olabilir.
F29 Arızası: Atmotec kombi çalışır vaziyette iken alev söndüğünde ve cihaz arızaya geçtiğinde bu uyarı kodu ekranda belirmektedir. Bu durumda kombi çalışır durumdan çıkar ve verim alınmamasını sağlar. Atmotec kombiye gelen gaz girişinde sorun varsa ya da gaz yetersiz kalıyor ise bu sorun yaşanır.
F33 Arızası: Hava prosestatı kontakları kapalı değil de açık kaldığı zaman Atmotec kombide bu sorun yaşanır. Bunun sebebi hava prosestatının görevini gerçekleştirmemesi yani çalışmaması ya da baca kısmı halkalarının montajının doğru olmamasıdır.
F36 Arızası: Atmotec kombide bu uyarı kodu belirdiğinde yanma sonrası meydana gelen atık gaz çıkış işlemini algılamıyor yani görevini yerine getirmiyor demektir. Yanma havası yeterli değilse ya da baca tıkalı ise bu sorun yaşanır.
F49 Arızası: Voltaj düşüklüğü sebebi ile oluşan bir sorundur. Gerilime bağlı kısa devre ortaya çıkmıştır. Bu durumda ilk önce voltaj ölçümü yapmalısınız. Voltajlar düşük ise regülatör kullanmalısınız.
F61 Arızası: Atmotec kombide
F61 hata kodu gaz walfi hatası olarak bilinir. Gaz walfinde, elektronik kartta ya da kablo grubunda sorun var diyebiliriz.
F62 Arızası: Gaz valfinde oluşan aksam sebebi ile ana kartın etkilendiği ve arıza yaptığı anlamına gelen hata kodudur.
F63 Arızası: İşlemci arızası sebebi ile elektronik kartta sorun olduğunu belirte hata kodudur. Kart hasar gördü ise cihazdan hiçbir şekilde verim alamazsınız
F64 Arızası: Atmotec kombinin tesisatındaki suyun hem dönüş hem de gidişini ölçerek doğru olup olmadığını kontrol eden sensörünün kısa devre yapması ya da elektronik kartta arıza olması sebebi ile kombi ekranında beliren hata kodudur.
F65 Arızası: Atmotec kombide elektronik kartta gereğinden fazla ısınma meydana geldiğinde cihaz arızaya geçmekte ve bu uyarı kodu belirmektedir. Kısacası elektronik kart hasar görmüş diyebiliriz.
F67 Arızası: İyonizasyon geriliminin olması ve bu yüzden de voltajları etkileyerek elektronik kaetın arıza göstermesini anlatan hata kodudur. Elektronik kartın arıza yapması durumunda cihaz çalışmaz. Yapılabilirse kartın tamiri yapılmalı mümkün değilse yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir.
F70 Arızası: Atmotec kombinin elektronik kartı ile ekran kartı uyuşmadığında ekranda bu uyarı kodu yer almaktadır. Kombiye müdahale edilip ekran kartı veya elektronik kart değişimi yapıldı ise ve bu işlemden sonra bu uyarı kodu ekranda belirdi ise servis ayarlarının yapılması gerekmektedir. Cihaza müdahale edilip elektronik kart ya da ekran kart değişimi yapılmadı ise yine de kombi ekranında bu uyarı kodu var ise elektronik kart arızalanmış demektir
F72 Arızası: Atmotec kombinin kalorifer tesisatındaki suyun hem gidiş hem de dönüşünü ölçerek doğru olup olmadığının kontrolü yapan sensöründe arıza meydana gelmiş demektir ve parçanın değişimi gerekmektedir
F73 arızası:Basınç sen sörü arızası,kablolarını ve sensörü kontrol edin.
F 75 arızası:basınç sensörü meydana gelen farkı algılamıyor,Sensör yada pompa arızalıdır.sistem hatasıda olabilir.
F77 arızası:Yoğuşma suyu pompasında arıza olabilir.yada kablosunda sorun olabilir.
Vaillant Ecotec Arıza Kodları
F00 Arıza Kodu :Ecotec kombide F00 arızası varsa petek tesisatına gönderdiği suyu ölçe görevinde olan sensörde sorun olduğunu belirtir. Ntc sensörde arıza olabilir bunun yanı sıra kablolarında ya da bağlantılarında kopukluk söz konusu olabilir.
F01 Arıza Kodu : Ecotec kombinin petek tesisatına yolladığı dönüş suyunu ölçme görevinde olan ntc sensörün bağlantısında sorun var.
F02/F91 Arıza Kodu :Ecotec kombi ekranında bu uyarı kodları belirdiğinde boyler doldurma sensörü bağlantılarında problem olduğunu anlayabiliriz. Sensörlerde problem olabilir, kablolarda kopukluk olabilir ya da Turbolux boyler kartında sorun meydana gelmiş olabilir. Cihaz bu durumda arızaya geçer
F03/F91 Arıza Kodu :Boyler sensör bağlantılarında kopukluk olduğunu belirten hata kodudur. Kablolarda, sensörlerde ya da boyler kartta bağlantı hatası olabilir
F10 Arıza Kodu :Ecotec kombide F10 hatası F00 hatası ile benzer anlamdadır. Kombinin peteklere giden suyu ölçme görevinde olan sensöründe kısa devre olduğunda bu uyarı kodu kombide belirir.
Ecotec kombi kodlarinin açıklamaları
F11 Arıza Kodu :Ecotec kombinin petek tesisatına gönderdiği dönüş suyunu ölçen sensörde kısa devre olduğunda ve parçanın görevini yerine getirmediğinde kombi ekranında bu uyarı kodu belirir.
F13 Arıza Kodu :Ecotec kombide boyler sensörü arızalı olduğunda, kablo demetinde şase kontağı kısa devre yaptığında ya da bağlantı soketlerinde nem olduğunda bu uyarı kodu belirir.
F13/F91 Arıza Kodu :Ecotec kombi ekranında bu uyarı kodları belirir ise boylerin içindeki sıcaklığın değerini ölçme aynı zamanda elektronik karta aktarma görevinde olan boyler sensörünün bağlantıları kısa devre yapmış demektir. Parça değişimi gerekmektedir.
F20 Arıza Kodu :Ecotec kombide F20 arızası belirdi ise petek gidiş suyu sıcaklığının aşırı olduğu anlamına gelmektedir. Limit sensörde sorun, toprak bağlantılarında problem ya da ateşleme kablosunda arıza söz konusu olabilir.
F22/F23/F24 Arıza Kodu :Ecotec kombide beliren bu üç hata kodunun açıklaması aynıdır. Bu durumda tüketici olarak kombi basıncına bakmanız gerekmektedir. Kombi basıncı düşük ise doldurma musluğu ile kombiye su basmalısınız. Kombi basıncı normal durumdayken Ecotec kombi yine bu uyarı kodlarından birini veriyorsa bu durumda pompa devri düşüktür ya da sensörlerin birinde sorun vardır.
F25 Arıza Kodu : Ecotec kombide beliren F25 arızası termo kompakt modül bağlantı yerlerinde kopma meydana geldiği ya da kısa devre söz konusu olduğu anlamına gelir. Yapılması gereken termo kompakt kablolarını kontrol etmektir.
F27 Arıza Kodu :Kombide oluşan alevin sahte olduğunu belirten hata kodudur. Kısacası kombiye gaz gelmiyordur ya da ateşleme işlemini başarıyla gerçekleştirmiyordur. Bu durumda iyonizasyon arızası ya da gaz ventili kaçırıyor diyebiliriz.
F28 Arıza Kodu :Kombinin ateşlemeyi başarı ile yapmadığınız ve alevin oluşmadığını belirten hata kodudur. Bu durumda tüketici olarak cihaza birkaç kez reset atmalısınız. Sorun düzelmiyor ise gaz walfinde problem olabilir.
F29 Arıza Kodu :Kombi çalışır vaziyetteyken alevin söndüğünü bildiren F29 arızası Ecotec kombiye gelmekte olan gazın yeterli olmadığını ya da topraklama sorunu olduğu anlamına gelir. Bu durumda cihazdan verim almanız mümkün değildir.
F32 Arıza Kodu :Ecotec kombide hem atık gazı dışarıya gönderen hem de temiz olan havayı içeriye olan fan motorunun sıkıştığını ya da yanlış takıldığını belirten hata kodudur. Ecotec kombinin holl sensöründe, elektronik kartta ya da kablo demetinde sorun olabileceği anlamındadır. F49 Arıza Kodu : Voltaj düşüklüğü olduğunda Ecotec kombi ekranında beliren hata kodudur. Bu durumda elektrikçi çağırmalı elektriği kontrol ettirmelisiniz. Düşük olduğu durumlarda regülatör kullanmalısınız.
F61/F62 Arıza Kodu :Ecotec kombi ekranında her iki hata kodundan biri belirir ise kombiden verim alamazsınız. Çünkü bu durumda kombinin gaz walfinde ya da elektonik kartında sorun vardır.
F63 Arıza Kodu :Ecotec kombide mikro işlemci problemi olduğunu bildiren hata kodudur. Kısacası kombinin elektronik kart arızası verdiği anlamına gelir. Bu şekilde cihazın çalışmaz ve cihaza elektrik gelmez. F64/F72 Arıza Kodu :Cihazın tesisat kaloriferinin hem gidiş hem de dönüş suyunu denetleme görevinde olan sensörlerinde ya da kombide bulunan tüm parçaların bağlı durumda olduğu elektronik kartta arıza olduğunu bildiren hata kodudur.
F65 Arıza Kodu :Isının elektronik sisteme gereğinden fazla geldiğini bildiren hata kodudur. Kısacası sistem dış etkenlerden ısınmıştır ve kartta sorun olabilir. Böyle bir durumdaF67 Arıza Kodu :Ecotec kombide F67 arıza kodu var ise elektronik karttta sorun var demektir. Cihaz bu şekilde çalışmaz.
F70 Arıza Kodu :Ecotec kombiye müdahale edilip ekran kart ya da ana kart değişimi sonrasında bu hata kodu belirir ise servis ayarları yapılmamıştır. Servis ayarının yapılması gerekmektedir. Bu iki parçadan hiçbirinin değişimi yapılmadı yani cihaza müdahale olmadı ise elektronik kart arızalı diyebiliriz.
F71 Arıza Kodu :Ecotec kombinin kaloriferlerin içine gönderdiği suyun değerini ölçe görevinde olan sensör aynı değeri sürekli gösterdiğinde kombi ekranında bu uyarı kodu belirir. Değerler değişse bile sensör bu değişikliği algılamıyordur bu nedenle de sabit değerde kalıyordur. Bu durumda sensör arızalı diyebiliriz.
F73/F74 Arıza Kodu :Su basınç sensöründe bağlantı kopukluğu varsa, kısa devre sorunu ya da sensör arızası varsa kombi ekranında bu hata kodlarından biri yer alır
F75 Arıza Kodu :Kombide bulunan pompa çalışır vaziyetteyken yeterli basınç oluşmuyorsa kısacası basınç sensöründe ya da pompada arıza var ise Ecotec kombi bu hata kodunu verir. Bu durumda sistemin hava yaptığını da söyleyebiliriz.
F76 Arıza Kodu : Ecotec kombide ısı eşanjöründe aşırı ısınma sorunu olduğunu belirten hata kodudur. Eşanjör olması gerekenden fazla ısındığında, sigortası attığında ya da kablo bağlantılarında problem olduğunda kombi ekranında hemen bu uyarı kodu belirir.
F77 Arıza Kodu :Bu uyarı kodu Ecotec kombide yoğuşma suyu pompa sorunu olarak bilinmektedir. Bu durumda yoğuşma suyu pompası arızalı olabilir ya da kablo bağlantısı yanlış yapılmış olabilir.
F80/91 Arıza Kodu :actoSTAR bağlantı giriş sensöründe kısa devre olduğunda ya da sorun oluştuğunda Ecotec kombi ekranında bu arıza kodları yer alır. Bu durumun yanı sıra bağlantılarında ya da kablo demetinde sorun olduğunda da kombi bu uyarı kodlarını verebilir.
F81 Arıza Kodu :Ecotec kombide boyler sensörünün aynı zamanda doldurma sensörünün doğru takılmadığını yani maksimum doldurma süresinin aşıldığını bildiren hata kodudur.
F90 Arıza Kodu :Ecotec kombinin arka kısmına bağlı durumda olan Actostor modülünde bulunan sensörlerle modülün bağlantısının kesildiğini bildiren hata kodudur F91 Arıza Kodu :Ecotec kombinin arka kısmında bulunan Actostor modülünde yer alan sensörlerde sorun meydana geldiğinde bu uyarı kodu belirir. Sensörlerin genel kontrolü yapılır ve arızalı durumda olan sensörün değişimi ile sorun çözümlenir.
Vaillant Ecovit Arıza Kodları
F00 Arıza Kodu : Cihazın tesisata gönderdiği suyun ölçülmesin de kullanılan sensörün hasarlı olduğunu belirten koddur. Değişimi gerekir.
F10 Arıza Kodu : Kombinin peteklere yolladığı suyu ölçen bir sensör mevcuttur. Eğer ekran da F10 arıza kodu belirir ise bu sensörün arızalı olduğunu anlayabiliriz.
F13 Arıza Kodu : Boyler sensörünün kablo demetinin bağlantılarının koptuğunu, kısa devre yaptığını veya sensör de arıza meydana geldiğini gösteren koddur.
F20 Arıza Kodu : Atık gaz ısısının maksimum düzeyde olduğunu belirten hata kodudur. Dönüş yahut gidiş sensöründe, ateşleme soketinde veya ateşleme kablosun da sorun olabilir.
F27 Arıza Kodu : Gaz armatürü kapalı fakat iyonlar alev algılıyor. İyonizasyon elektrodunda arıza olabilir veya gaz ventilleri kaçırıyor olabilir.
F28 Arıza Kodu : Cihazın ateşleme yapmadığını belirleyen arıza kodudur. F28 arıza kodu gösterge de meydana gelirse kombi ateşleme yapmaya çalışıyor fakat alev almadığı için görevini yerine getiremiyor. Ecovit Kombiye gaz girişi mevcut mu yani gaz vanaları dik(açık) konumda mı bakınız. Eğer açık ise kombiye birkaç kez reset atınız. Resetten sonra cihaz da herhangi bir düzelme söz konusu olmazsa ateşleme elektrodunda, ateşleme trafosunda, iyonda veya gaz gurubunun da arıza olabilir.
F29 Arıza Kodu : Kombi ateşleme yapıp devreye girdikten sonra alev kesiliyor ve kombi çalışır durumdan çıkıyor. Bu şekilde kombiden verim alınamaz. Kombiye gaz girişin de sorun yaşanıyor yahut gaz resirkülasyonu sorunu oluşmuş olabilir.
F32 Arıza Kodu : Kombiler de atık gazı dışarı atıp yanma için gereken temiz havayı iç ortama alan fan motoru mevcuttur. Eğer kombi de F32 arıza kodu mevcut ise fan motoru sıkışma yapmış, kablo demeti arızalanmış, elektronik kart veya holl sensör de sorun yaşanabileceğini göstermektedir
F37 Arıza Kodu : Kombinin parçalarından biri olan fan motorunun devir sayısında sapma yaşandığını belirten koddur. Kombinin su seviyesi düşmüş olabilir. 1,5 bar da olması gerekir. Kontrol ediniz. Düşükse su seviyesini tamamlayınız. Eğer normal ise basınç sensöründe kısa devre yahut sensör takılı olmayabilir
F42/F43 Arıza Kodu : Kombinin kablo demetin de kopukluk oluştuğunu veya kısa devre meydana getirdiğini belirleyen koddur. F60/F63/F64/F65/F67 Arıza Kodu : Bu kodlarından herhangi bir tanesi gösterge de belirdiği zaman ana kartın hasar gördüğünü anlayabiliriz. Bu vaziyette cihaz çalışmaz. Eğer kartın tamiri olursa tamiri, olmuyor ise değişimi yapılmalıdır.
Viessman Arıza Kodları

VİTOPENT 100 EKRANLI ARIZA KODLARI:

A0: Brülör blokajı Gaz bağlantı basıncı çok düşük
E0: Brülör blokajı Baca gazı sensörü kapattı
F2: Brülör arızaya geçer Emniyet termostatı atmıştır
F3: Brülör arızaya geçer Brülör çalışmaya başladığında alev sinyali mevcut.İONİZASYON HATASI
F4: Alev sinyali mevcut değil,iyonizasyon,Gaz valfi,Ateşleme elektroduyada kart arızası.
F6: Baca gazı sensörü kapattı
F30: Kazan petek hattı sıcaklık sensöründe kısa devre NTC
F38: Kazan sıcaklık sensöründe temassızlık ntc kart sensörü göremiyor.Petekler ısınmaz.
F51: Sıcak su hazırlanamıyor.sensör kısadevre NTC.yada arızalı.
F59: Sıcak su hazırlanamıyorsensör de NTC kesinti ,temassızlık yada kısa devre.
b0: Baca gazı sensöründe kısa devre yada kart sensörü görmüyor.
b8: Baca gazı sensöründe temassızlık yada kart sensörü görmüyor
Vitopend 111 kombi arıza kodları
Göstergede ; ‘’Bar’’ Ve ‘’Psi’’ Yanıp Sönerse : Kombi Ekranında Bu Yazılar Yanıp Sönüyor İse Gaz Bağlantı Basınının Düşük Olduğunu Gösterir..
10/18 Arıza Kodu : Kombinin Dış Hava Sıcaklık Sensöründe Kısa Devrenin Ya Da Temassızlığın Oluştuğunu Belirten Arıza Kodudur. Dış Hava Sıcaklığını Ölçme Ve Karta Bildirme Görevinde Olan Sensörde Sorun Olduğu İçin Değişimi Gerekebilir.
30/38 Arıza Kodu : Cihazın Kazan Isı Sensörü Kısa Devre Yaptığında Ya Da Temassızlık Söz Konusu Olduğunda Kombi Bu Uyarı Kodlarını Vermektedir. Bu Durumda Petekler Isı Sağlamaz Ve Sensör Değişimi Gerekebilir.
50/58 Arıza Kodu : Boylerin Isı Sensöründe Kısa Devre Olması Ya Da Temassızlık Olması Sebebi İle Sıcak Suyun Hazırlanamadığını Belirten Arıza Kodudur.
51/59 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensöründe Kesinti Olduğunda Ya Da Kısa Devre Oluştuğunda Vitopend 111 Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodları Belirmektedir. Bu Durumda Kombi Sıcak Su Sağlamaz Ve Sensörün Değişimi Gerekebilir.
OC Arıza Kodu : Kombiye Girişi Olan Voltajlar Da Düşüklük Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Ekranda Olduğu Sürece Cihazdan Verim Alınmayabilir. Voltajlar Yükseldiğinde Cihazda Düzelecektir. Fakat Bu Sorun Sık Sık Yaşanırsa Kombinin Beynine Zarar Verebilir
Vitopend 111 Hata Kodları
OE Arıza Kodu : Özellikle Bacalı Kombilerde Baca Çekişi Kontrolünün Devreye Girdiğini Belirten Hata Kodudur. Böyle Bir Durumda Tüketici Olarak Bir Süre Kadar Beklenmelidir. Göstergede Hala Aynı Sorun Beliriyor İse Bu Durumda Baca İle Alakalı Sorun Yaşanıyor Diyebiliriz.
B0/B8 Arıza Kodu : Baca Gazı Sensörü Hissedilmediğin De Ya Da Kısa Devre Yaptığında Kombi Ekranında Beliren Arıza Kodudur.
F2 Arıza Kodu : Aşırı Isı Termostatının Devreye Girip Cihazı Geçici Süreliğine Bloke Ettiğini Gösteren Koddur. Kombiye Reset Atıp Kısa Bir Süre Bekleyiniz.
F3 Arıza Kodu : Brülörün Devreye Giriş Sırasın Da Kombinin Ateşleme Sistemi Alev Uyarısı Vermeye Başlamış Durumda. Cihaza Birkaç Kez Reset Atınız
F4 Arıza Kodu : Kombinin Ateşlemeyi Olması Gerektiği Gibi Yaptığı Yalnız Alevi Algılamadığı İçin Verim Sağlamadığı Durumlarda Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir. Böyle Bir Durumda Ateşleme Elektrotlarında, Gaz Valfinde Ya Da İyonizasyonda Sorun Var Diyebiliriz.
F5 Arıza Kodu : Brülör Çalışma Durumun Da İken Prosestat Açılmıyor Veya Ateşleme Seviyesi Hız Yüküne Geldiği Zaman Da Prosestat Kapanmıyor
F6 Arıza Kodu : Baca Çekiş Kontrolü Bir Gün Yani 24 Saat İçerisin De On Defa Devreye Girme İşlemini Tamamlamış. Bu Sorun Devam Ettiği Takdir De Baca Çekimini Gerçekleştiremiyor Olabilir.
F8 Arıza Kodu : Gaz Valfinin Olağandan Daha Geç Kapandığını Belirleyen Koddur.
F9 Arıza Kodu : Brülörün Arızaya Geçtiğini Belirten F9 Uyarısında Hız Geri Bildirimi Olmadığı İçin Brülör Hata Verir.
FC Arıza Kodu : Modül Ventilinin Kumanda Panelin De Arıza Mevcut Anlamına Geldiği Gibi Elektronik Kartta Da Sorun Olabilir.
Vitodens 100 kombi arıza kodları
0b Arıza Kodu : Vitodens 100 Kombi Ekranında Bu Arıza Kodu Belirdi İse Isıtma Debisinin Suyu Düşük Diyebiliriz. Eşanjör Hava Yaptıysa Ya Da Su Akış Sensörü Arızalandı İse Kombi Bu Arızayı Verebilir
OC Arıza Kodu : Şebeke Geriliminin Düşük Yani Daireye Gelen Voltajın Düşük Durumda Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Sizlere Regülatör Kullanımını Önermekteyiz.
10/18 Arıza Kodu : Dış Hava Sıcaklık Sensöründe Temassızlık Ya Da Kısa Devre Gibi Durumlar Olduğunda Kombi Ekranında Bu Arıza Kodları Belirmektedir.
30/38 Arıza Kodu : Kazanın Isı Sensöründe Kısa Devre Ya Da Temassızlık Olduğunda Vitodens 100 Kombi Bu Hata Kodunu Vermektedir. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur Çünkü Sensör Değişimi Gerekmektedir.
50/58 Arıza Kodu : Vitodens 100 Kombinin Kullanım Suyu Sensöründe Ya Temassızlığın Ya Da Kısa Devrenin Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Kombiden Sıcak Su
51/59 Arıza Kodu : Kombinin Çıkış Sıcaklık Ntc Sinde Ya Temassızlığın Ya Da Kısa Devrenin Olduğunu Belirten Arıza Kodudur.
A9 Arıza Kodu : Oda Termostatı İle Bağlantının Kurulamadığı Yani İletişime Geçilmediğini Belirten Arıza Kodudur.
Vitodens 100 Ariza Kodları
E4 Arıza Kodu : Cihaz Ekranında Beliren E4 Arıza Hatası Besleme Gerilim Sorunu Anlamındadır. Bu Durumda Şebeke Adaptöründe Sorun Var Diyebiliriz
E6 Arıza Kodu : Vitodens 100 Kombide Beliren E06 Arıza Uyarısı Kombinin Su Basınının Düşük Olduğu Anlamına Gelmektedir. Kombiye İhtiyacı Olan Suyu 1,5 Bar Değerinde Basarsanız Kombi Yeniden Çalışacak Sorun Çözümlenecektir.
B5/E5/F0 Arıza Kodu : Vitodens 100 Kombide Dahili İç Hatanın Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihaz Resetlenmelidir. Reset Sonrası Cihazda Düzelir.
F2 Arıza Kodu : Vitodens 100 Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Kombi Fazla Isınma Seviyesini Geçmiş Bu Nedenle De Kendini Otomatik Olarak Kilitlemiş Demektir. Bu Durumda Bir Süre Kadar Cihazın Çalışmasını Bekleyin. Cihazın Normale Dönmesi gerekir.
F3 Arıza Kodu : Brülörün Çalıştığını Ve Alev Sinyalinin Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihazı Tüketici Olarak Birkaç Kez Resetlemeniz Gerekmektedir
F4 Arıza Kodu : Kombinin Ateşlemeyi Başarılı Bir Şekilde Yaptığını Yalnız Alevi Algılamaması Sebebi İle Yeniden Söndüğünü Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Cihaza Birkaç Kez Reset Atmalısınız. Cihaz Düzelmezse; İyonda, Elektrotlarında, Gaz Valfinde Ya Da Elektronik Kartta Sorun Var Diyebiliriz.
F5 Arıza Kodu : Hava Prosestatında Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Kombinin Hava Akımında Aksamlar Olur.
F7 Arıza Kodu : Su Basınç Sensöründe Sorunun Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur.
F8 Arıza Kodu : Vitodens 100 Kombinin Gaz Valfinin Kapanmayı Geç Yaptığını Belirten Arıza Kodudur
F9 Arıza Kodu : Brülörün Devreye Girmesi Sırasında Fanın Devir Düşürmesi Ya Da Brülörün Beklediği Verimi Sağlamaması Gibi Durumlarda Kombi Bu Arıza Kodunu Vermektedir
FA Arıza Kodu : Fan Motorunun Sürekli Çalıştığı Yani Durması Gerekirken Durmadığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Fanın Rulmanları Dağılmış Ya Da Motorunda Teknik Bir Problem Oluşmuş Diyebiliriz
Fd Arıza Kodu : Kombide Elektronik Kart Sorunu Olduğu Anlamına Gelen Arıza Kodudur. Böyle Bir Durumda Sizin Müdahaleniz Gerekmez. Elektronik Kartla Alakalı Tamir Ya Da Değişim İşlemi Gerekecektir.
FE Arıza Kodu : Kombi İçinde Tüm Parçaların Bağlantılı Olduğu Elektronik Kartta Sorun Olduğunda Ya Da Elektronik Kart Devreye Girmediğinde Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Cihazın Fişi Takılı Değil De Diyebiliriz. Cihazın Fişini Kontrol edin. Fiş Takılı Ve Hiçbir Sorun Yok İse Elektronik Kartta Sorun Olabilir
Vitodens 200
OF Arıza Kodu : Viessmann Vitodens 200 Kombi Ekranında Bu Uyarı Belirdiği Zaman Kombinin Bakıma İhtiyacı Var Demektir.
10/18 Arıza Kodu : Dış Hava Sıcaklığının Kontrolünü Yapan Dış Hava Sensöründe Ya Kısa Devre Ya Da Temassızlık Olduğunda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir.
20/28 Arıza Kodu : Kontrol İşleminin Gidiş Isı Sensörü Olmaksızın Devam Ettiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sıcaklık Sensöründe Temassızlık Da Olabilir Kısa Devre De Olabilir.
30/38 Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombinin Kazanının Sıcaklık Sensöründe Ya Temassızlık Ya Da Kısa Devre Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
Vitodens 200 Hata Kodları
40 Arıza Kodu : Kombinin Isıtma Devresinin Sıcaklık Sensöründe Kısa Devre Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensör Değişimi Gerekebilir Diyebiliriz
48 Arıza Kodu : Viessmann Vitodens 200 Kombi 48 Arıza Kodu Veriyorsa Karışım Vanalı Isı Devresinde Gidiş Isı Sensöründe Ya Temassızlık Ya Da Kopma Var Demektir
50/51/58 Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombinin Sıcaklık, Besleme Ya Da Konfor Sensöründe Ya Kısa Devre Ya Da Temassızlık Olduğunda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodları Belirmektedir. Böyle Bir Durumda Sensör Değişimi Gerekebilir.
59 Arıza Kodu : Sıcaklık Çıkış Sensöründe Temassızlık Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Böyle Bir Durumda Sensörün Değişimi İle Sorun Çözümlenebilir.
93/9B Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombide Sensörlerde Kısa Devre Ya Da Temassızlık Yaşandığı Zaman Ekranda Beliren Arıza Kodudur.
A7 Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombide Kullanım Ünitesinde Problem Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Kontrol İşletme Arızası Söz Konusudur.
B1 Arıza Kodu : Viessmann Kombide Brülör İşletmesi Blokaj Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.
B7 Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombide B7 Arıza Kodu Belirdi İse Kazan Kodlama Fişi Takılı Değildir. Bunun Yanı Sıra Arıza Ya Da Yanlış Takılma Söz Konusu Olduğunda Da Cihaz Bu Uyarı Kodunu Verebilir.
Ba Arıza Kodu : Karışım Vanası Sıcaklık Devresinin Bağlantı Setinde İletişim Kopukluğu Olduğunda Vitodens 200 Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir.
Bc/Bd Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombinin Oda Termostatı İle Bağlantı Kuramadığını Belirten Uyarı Kodudur. Yani Oda Termostatı İle Kombi Arasında İletişim Sorunu Var Diyebiliriz.
Be Arıza Kodu : Oda Termostatı Bağlantısı Yanlış Yapıldığında Ya Da Kodlama Hatası Olduğunda Vitodens 200 Kombi Ekranında Be Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Oda Termostatı Vitotrol İle İletişimini Sağlayamıyor Diyebiliriz.
Bf/CF Arıza Kodu : İletişim Modülünün Yanlış Bağlantığını Belirten Arıza Kodudur.
C2 Arıza Kodu : Vitedens 200 Kombinin Güneş Enerjisi Sensörü İle İletişime Geçemediğini Belirten Uyarı Kodudur.
C6/C7 Arıza Kodu : Kombide Mevcut Olan Ve Kombinin Devir Daim İşlemini Yapan Pompasında Sorun Olduğunu Ya Da İletişim Hatası Olduğunu Belirten Arıza Kodudur
Cd Arıza Kodu : Vitocom 100’de Bilgi Alış Verişinin Olmadığını Yani İletişim Sorununun Yaşandığını Belirten Arıza Kodudur.
CE Arıza Kodu : Kombide Harici Ek Bağlantı Modününde İletişim Kopukluğu Yaşandığı Anlamına Gelen Arıza Kodudur. Bu Durum Sebebi İle Modülden Bilgi Alınamaz.
Da/Db Arıza Kodu : Oda Sıcaklık Sensöründe Kısa Devrenin Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Kontrol İşletmesi Odanın Sıcaklığından Bağımsız Durumda Diyebiliriz.
Dd/De Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombide Oda Sıcaklığından Bağımsız Durumda Olan Kontrol Devresinin Sıcaklık Sensöründe Temassızlık Söz Konusu Olduğunu Belirten Arıza Kodudur.
E4 Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombide Besleme Gerilim Problemi Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Voltajlarla Alakalı Sorun Da Olabilir
B4/B5/E5/F0/FF Arıza Kodu : Kombi İç Hata Sorunu Yaşattığında Kombi Ekranında Bu Hata Kodlarından Biri Yer Almaktadır
F2 Arıza Kodu : Kombinin Maksimum Sıcaklık Sınırlayıcısının Aşınmış Durumda Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda biraz beklemelisiniz.
F3 Arıza Kodu : Brülörün Devreye Girip Çalıştığını Aynı Zamanda Alev Sinyalini Verdiği Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Bir Süre Kadar Bekleyin Cihazın Kendiliğinde Düzelme Olasılığı Vardır.
F4 Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombinin Ateşleme Sonrasında Alevi Algılamadığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Kombiyi Kapatıp Yeniden Açın Yani Kombiye Reset Atın. Sorunun Düzelmemesi Gibi Durumlarda İyonizasyonunda, Gaz Valfinde Ya Da Elektrotlarında Sorun Olabileceğini Söyleyebiliriz.
F5 Arıza Kodu : Brülör Devreye Girip Çalıştığı Zaman Hava Prosestatı Açılmıyor Ya Da Ateşleme Hızına Ulaştığı Zaman Kapanmıyor İse Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir
F6 Arıza Kodu : Brülörün Devreye Girip Çalışmasından Sonra Gaz Basınç Şalterinin Açılmaması Ya Da Alev Oluştuktan Sonra Kapanmaması Gibi Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir.
F8 Arıza Kodu : Vitodens 200 Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Yakıt Vanasının Geç Kapandığını Söyleyebiliriz
F9/FA Arıza Kodu : Brülörün Devreye Girmesi İle Fan Devrinin Düşük Konuma Ulaştığını Belirten Arıza Kodudur. FC Arıza Kodu : Modülasyon Ventili Kumanda Sorunu Olduğunda Vitodens 200 Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir.
Fd Arıza Kodu : Brülörün Beyninde Sorun Olduğunda Vitodens 200 Kombi Bu Uyarı Kodunu Vermektedir.
FE Arıza Kodu : Cihaza Yakın Bir Yerde Güçlü Bir Elektromanyetik Alanın Olduğu Ya Da Kazanın Kodlama Fişinde Sorun Olduğu Durumlarda Bunun Yanı Sıra Ana Kartın Arızalı Olduğu Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir.
Vitodens 222
OF Arıza Kodu : Vitodens 222 Kombi Bu Uyarı Kodunu Veriyor İse Kombinin Periyodik Bakıma İhtiyacı Var Demektir.
10/18 Arıza Kodu : Dış Havanın Isı Derecesini Kontrol Etme Aynı Zamanda Kombiye Bildirme Görevinde Olan Hava Sensöründe Temassızlık Ya Da Kısa Devre Sorunu Olduğunda Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirir.
20/28 Arıza Kodu : Sistemin Gidiş Isı Sensöründe Temassızlığın Ya Da Kısa Devrenin Yaşandığı Durumlarda Kombi Ekranında Bu Arıza Kodları Belirmektedir. Gidiş Isı Sensörü Olmaksızın Kontrol İşleminin Gerçekleştiğini Söyleyebiliriz.
30/38 Arıza Kodu : Cihazın Kazanının Isı Sensöründe Ya Temassızlık Ya Da Kısa Devre Sorunu Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur.
40/48 Arıza Kodu : Karışım Vanalı Isıtma Devresinin Gidiş Isı Sensöründe Ya Kısa Devre Ya Da Temassızlık Olduğunda Kombi Ekranında Bu Arıza Kodları Belirmektedir
50/58 Arıza Kodu : Kombinin Ekranında Bu Uyarı Kodları Belirdi İse Boylerin Isı Sensöründe Kısa Devrenin Ya Da Temassızlığın Oluştuğu Anlamına Gelmektedir.
51/59 Arıza Kodu : Çıkış Sıcaklık Sensöründe Arıza Olması Sebebi İle Sıcak Suyun Hazır Olmadığını Belirten Arıza Kodudur.
A7 Arıza Kodu : Kombinin Kontrol Kullanım Ünitesinde Problem Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Böyle Bir Durumda Tüketici Müdahale Gerekmez.
A8 Arıza Kodu : Kombinin Devir Daimini Sağlayan Pompasında Sorun Olduğunda Ya Da En Düşük Debi Değerlerine Erişemediğinde Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir.
Vitodens 222 Hata Kodları
A9 Arıza Kodu : Karışım Vanalı Isıtma Devresi Devredeyken Brülör Alt Sıcaklık Kuvvetinde Çalışmaktadır. Sadece Bir Karışım Vanasız Sıcaklık Devresi Devredeyse Bu Durumda Brülör Kilitli Bloke Konumuna Gelmektedir. Pompa Kilitlenmiş Ve Görevini Yapmıyor Olabilir.
B0 Arıza Kodu : Baca Gazındaki Sıcaklığı Ölçme Görevinde Olan Sensörde Kısa Devre Olduğunda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. B1/B5 Arıza Kodu : Teslimat İşlevine Göre Kullanım Ünitesinde İletişim Aksaklığı Ya Da Dahili Arıza Olduğunda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodlarından Biri Belirmektedir.
B4 Arıza Kodu : Kombinin Sıfır Derece Dış Hava Isısına Göre Dahili Hata Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur.
B7 Arıza Kodu : Vitodens 222 Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kazanın Kodlama Fişinde Problem Oluştuğunu Anlayabiliriz
B8 Arıza Kodu : Baca Gazı Isı Sensöründe Temassızlık Olduğunda Kombi Ekranında Beliren Arıza Kodudur.
Ba Arıza Kodu : Vitodens 222 Kombi Bu Uyarı Kodunu Veriyor İse Karışım Vanalı Isı Devresinin M2 Si Ek Olarak Bağlantı Setinde İletişim Sorunu Yaşıyor Demektir.
Bc Arıza Kodu : Kombinin Isıtma Devresi 1 Aynı Zamanda 2 Deki Uzaktan Kumanda Oda Termostatı İle İletişim Sorunu Yaşadığında Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir.
Be Arıza Kodu : Oda Termostatı İle İletişime Geçilmediğini Belirten Arıza Kodudur.
Bf Arıza Kodu : Lon İletişim Modülünde Hata Olduğunu Belirten Arıza Kodudur.
C4 Arıza Kodu : Kombi Bu Uyarı Kodunu Veriyor İse Open Therm Ek Bağlantı Orantısı Sağlayan Modül İle İletişim Sorunu Yaşanıyor Demektir.
C5 Arıza Kodu : Kombinin Sirkülasyonunu Sağlayan Pompasında Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur.
C6 Arıza Kodu : Sıcaklık Devresi 1 Aynı Zamanda 2 Deki Devir Kontrolü Harici Sıcaklık Devresi Devir Daim Pompasında İletişim Problemi Yaşıyor Demektir
Cd Arıza Kodu : İletişim Sorunu Yaşandığı Zaman Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir
E Arıza Kodu : Harici Ek Bağlantı Sağlama Görevinde Olan Modül İle İletişim Kesildiğinde Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir
Da Arıza Kodu : Kontrol İşletme Devresinin Oda Sıcaklığından Bağımsız Bir Şekilde Devreye Girmesi Sayesinde Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Karışım Vanasız Sıcaklık Devresi 1 Ya Da 2 Nin Sıcaklık Sensöründe Kısa Devre Oluşmuş Diyebiliriz.
Dd Arıza Kodu : Oda Sıcaklığından Bağımsız Olarak Isıtma Devresi 1 Ya Da 2 Nin Sıcaklık Sensörlerinde Kesinti Olduğunu Belirten Arıza Kodudur
E4 Arıza Kodu : Kombide E4 Uyarı Kodu Belirdi İse 24 Volt Besleme Gerilim Sorunu Yaşanıyor Demektir
E5 Arıza Kodu : Alev Güçlendirici Sorunu Olduğunda Bu Uyarı Kodunu Verir. Bu Durumda Kombi Alev Almıyor Demektir
E8 Arıza Kodu : İyon Akımının Yeterli Mesafede Olmadığını Belirten Arıza Kodudur. Kombi Bu Durumda Ateşleme İşlemini Yapamayabilir.
E9/EA/EC Arıza Kodu : Kalibrasyon Esnasında İyon Akımı Yeterli Mesafede Değilse Kombi Arızaya Geçiyor Demektir. Bu Durumda Tüketici Olarak Müdahale Edebileceğiniz Bir İşlem Söz Konusu Değildir.
Ed/F0 Arıza Kodu : Brülörün Arızaya Geçmesi Sebebi İle Dahili İç Hatanın Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur.
EE Arıza Kodu : Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Brülör Devreye Giriyor Fakat Alev Alma Sinyali Zayıf Kalıyor Demektir.
EF Arıza Kodu : Alevin Oluşmasından Sonra Düzelebilen Bir Arıza Koddur. Sorun Düzelmez Devam Ederse
F1 Arıza Kodu : Baca Gazının Emniyet Termostatını Aştığı Durumlarda Kombi Ekranında Beliren Koddur. Bu Durumda Brülör Arızaya Geçmiş Diyebiliriz
F2 Arıza Kodu : Sıcaklığı Sıfırlama Görevinde Olan Sensörün Atmış Durumda Olduğunu Belirten Arıza Kodudur
F3 Arıza Kodu : Brülörün Çalışmak İçin Devreye Girmesi İle Birlikte Alev Sinyalinin De Devreye Girdiğini Belirten Arıza Kodudur.
F8 Arıza Kodu : Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Yakıt Vanasının Geç Kapandığını Söyleyebiliriz.
F9 Arıza Kodu : Brülörün Devreye Girmesinden Sonra Fanın Devrinin Düşük Kaldığını Ve Bunu Karşılamadığını Belirten Arıza Kodudur.
FA Arıza Kodu : Fanın Görevini Tamamlaması Sonrasında Çalışmasına Devam Etmesi Yani Durmaması Gibi Durumlarda Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir.
FC Arıza Kodu : Gaz Valfinde Ya Da Mosülasyon Valfinde Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Baca Gazı Hattı Kapamış Da Diyebiliriz.
Fd Arıza Kodu : Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Brülörün Beyninde Problem Olduğunu Anlayabiliriz. Bu Durumda Cihaz Çalışmayabilir Yani Verimli Olmayabilir.
FE Arıza Kodu : Brülörün Arızaya Geçtiği Ya Da Bloke Olduğu Durumlarda Kombi Ekranında Beliren Arıza Kodudur. Bu Durumda Kodlama Fişi Arızalı Ya Da Devre Kartı Hasar Görmüş Diyebiliriz..
FF Arıza Kodu : Dahili Hata Olduğunda Ya Da Reset Tuşu Kilitlendiğinde Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir.

Sakarya Alarko Kombi Servisi, Sakarya Arçelik Kombi Servisi ,Sakarya Ariston Kombi Servisi, Sakarya Baykan Kombi Servisi, Sakarya Baymak Kombi Servisi, Sakarya Bosch Kombi Servisi, Sakarya Buderus Kombi Servisi ,Sakarya Demirdöküm Kombi Servisi, Sakarya ECA Kombi Servisi, Sakarya Ferroli Kombi Servisi, Sakarya Immergas Kombi Servisi, Sakarya Protherm Kombi Servisi, Sakarya Vaillant Kombi Servisi ,Sakarya Viessman Kombi Servisi, Sakarya Kombi Servisi, Adapazarı Kombi Servisi, Akyazı Kombi Servisi, Arifiye Kombi Servisi ,Erenler Kombi Servisi, Ferizli Kombi Servisi ,Geyve Kombi Servisi, Hendek Kombi Servisi, Karapürçek Kombi Servisi ,Karasu Kombi Servisi, Kocaali Kombi Servisi, Pamukova Kombi Servisi ,Sapanca Kombi Servisi, Serdivan Kombi Servisi ,Söğütlü Kombi Servisi, Taraklı Kombi Servisi

 

Sakarya Kombi Servisi – DemirDöküm Sakarya Yetkili Servis – Eca kombi servisi sakarya
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Onlarnediyo.Com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin